Dodaj do ulubionych

O 8.21 Muraszka1 będzie już w Białymstoku

IP: *.olsztyn.mm.pl 29.02.08, 06:45
O 4.22 wsiadła do pociągu z figurką św. Czesława patrona gwałcicieli i cenzorów. O 8.21 wysiądzie w Białymstoku, potem 8 na przejście pod areszt, minutka na rozłożenie dywaniku i zaczną się modły;)

www.interia.pl/przydupasy_cześka_jadą_do_białegostoku.html
Obserwuj wątek
    • Gość: wiki Re: O 8.21 Muraszka1 będzie już w Białymstoku IP: *.ols.vectranet.pl 29.02.08, 06:50
      Świetne ! brawo
    • Gość: bolek Re: O 8.21 Muraszka1 będzie już w Białymstoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.08, 07:53
      eee, pewnie mu tylko kanapki zawiozła ;)
      • mreck Re: O 8.21 Muraszka1 będzie już w Białymstoku 29.02.08, 08:26
        schadenfeude?
    • Gość: ? Wrocila juz? IP: *.ols.vectranet.pl 29.02.08, 17:44
      • rita100 Re: Czas leczy rany 29.02.08, 20:04
        Muraszko, w życiu nie wszystko jest tak jakby się chciało. Musiałas strasznie to
        zatrzymanie przeżyć. Współczuję Ci, ale w bólu się nie łączę.
        • muraszka1 Re: Czas leczy rany 29.02.08, 20:18
          juz mielismy w Olsztynie afery,pewien pomowiony czlowiek wyskoczyl
          z okna wiezowca,a odpowiedzialny za wszystko ma sie dobrze :(

nie wierze,nie wierze,ze te pomowienia Prezydenta Malkowskiego sa
          prawdziwe,kazdego mezczyzne mozna tak zalatwic,od kilku lat trwa
          nagonka na pana Malkowskiego,wystarczajaco dlugo tu mieszkam,by
          widziec co sie dzieje,tak Rito przezylam to zatrzymanie prezydenta
          bardzo,tak jak wiekszosc normalnych Olszynian
          • Gość: móraszka Re: Czas leczy rany IP: *.olsztyn.mm.pl 29.02.08, 20:29
            wez sie zamknij bo wyrzygam sie na klawiature bleeee
            co za sparszywiałe babsko fu!
            • Gość: moraszka Re: Czas leczy rany IP: *.ols.vectranet.pl 29.02.08, 20:35
              muraszka to babsko z peselem takim że nikt by jej kijem nie
              ruszył,juz nie pamięta i nawet nie potrafi wyobrazić sobie co to
              jest molestowanie i gwałt.
            • oberpolicmajster Re: Czas leczy rany 03.03.08, 03:47
              Do budy, podróby!
          • rita100 Re: Czas leczy rany 29.02.08, 20:38
            Mnie też takie zatrzymanie zszokowało, ale żeby Cie pocieszyć, powiem, że
            podobne zatrzymanie było radnego w Krakowie, a sprawe w Katowicach
            rozpatrywano. Za maleńkie machlojki z których nawet go uwolniono, bo karę odsiedział

> juz mielismy w Olsztynie afery,pewien pomowiony czlowiek wyskoczyl
            > z okna wiezowca,a odpowiedzialny za wszystko ma sie dobrze :(

Teraz to boje się coś powiedzieć , bo i Ty powiesz, ze cie obraziłam i
            wyskoczysz mi oknem.
            Człowiek publiczny to człowiek odpowiedzialny i takiego wybieraj na przyszłość
            Prezydenta.
          • edico Re: Czas leczy rany 29.02.08, 20:44
            muraszka1 napisała:

> nie wierze,nie wierze,...

Zaiste powiadam Ci, że interesujący jest naukowo taki sceptycyzm wyrażający
            przekonanie, iż kryterium prawdy leży wyłącznie po stronie Twoich przekonań i
            wiary :))
            • rita100 Re: Czas leczy rany 29.02.08, 20:53
              > juz mielismy w Olsztynie afery,pewien pomowiony czlowiek wyskoczyl
              > z okna wiezowca,a odpowiedzialny za wszystko ma sie dobrze :(

No i to coś napisała Muraszka, to właśnie, może przez to zastosowano takie
              metody drastyczne, nigdy nic nie wiadomo, co czlowiekowi strzeli.
              • Gość: ja Re: Czas leczy rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.08, 21:06
                w jednym z muraszką się zgodzę, to fakt, że staroniowa ma się
                dobrez, ale to tylko do czsu!!!
                • rita100 Re: Czas leczy rany 29.02.08, 21:10
                  Bo wszystko jest do czasu, władza do czasu też, dlatego warto pamiętać by po
                  zakończeniu jej pachnieć, a nie śmierdzieć.
                  • Gość: murażka Re: Czas leczy rany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 09:25
                    muraszka- na przymusowe leczenie.
                    rita- żartujesz czy poważnie trzymasz z muraszką?
                    • smurfmeczydusza O 8.21 Muraszka1 będzie już w Białymstoku 01.03.08, 12:56
                      Rito100- miałem Cię za mądrą osobę, ale po tym co tu piszesz .....
                      trzymasz z muraszką?
                      Poeta powiedział: "trzeba z żywymi naprzód iść ..."
                      • rita100 Re: O 8.21 Muraszka1 będzie już w Białymstoku 01.03.08, 20:29
                        Ależ skąd, nie trzymam z Muraszką, ale pocieszam ją w bólu, bo pewno bardzo to
                        przeżywa. Dla niej to szok, bo przecież , za obrażenie Prezydenta M. była w
                        stanie podać mnie i innych do sądu i to całkiem poważnie. Choć tylko wydawaliśmy
                        swoje opinie.
                        Smurfmeczku, nie chcę być mądrą osobą, chce być ludzką osobą, tak ludzką, to mi
                        całkowicie wystarczy.
                        • bpkw Zasmucasz mnie Rito :( 01.03.08, 22:50
                          Jak kazdy mieszkaniec naszego miasta z uwaga analizuje wydazenia ostatnich
                          tygodni w ratuszu. Poniewaz natura wyposazyla mnie w cos takiego, co sie nazywa
                          mozgiem, z duza ostroznoscia podchodze do "faktow", ktorymi epatuja mieszkancow
                          Olsztyna "wybitni" dziennikarze z GW. Oczywiscie zaden z nich ani przez chwile
                          nie zastanowil sie nad tym, ze owe panie "przypomnialy" sobie o gwalcie badz tez
                          o molestowaniu po kilku latach. Taka watpliwosc psulaby przeciez jasna wizje
                          prezydenta-gwalciciela. Zaden ze "scierwojadow", jak ich kolokwialnie nazywa
                          Dorn, ani przez chwilke nie pomyslal o trzech nazwiskach, ktorym Malkowski ostro
                          sie narazil. A przeciez sa to znane osobistosci; senator, ktory trafil na kilka
                          lat do pierdla, wazny przedsiebiorca, ktoremu zburzono postawiony niezgodnie z
                          prawem budynek no i wieczny przegrany do stanowiska prezydenta w Olsztynie.
                          Dzis sad w Bialymstoku nie podzielil wniosku prokuratury o aresztowanie
                          Malkowskiego; dlaczego ????. Powod moze byc tylko jeden; dowody zgromadzone
                          przez prokurature sa malo przekonywujace.
                          Rito.
                          Przez wielki szacunek, jaki mam dla Ciebie prosze Cie o ostroznosc w wydawaniu
                          opinii.
                          • Gość: aloha Re: Zasmucasz mnie Rito :( IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.08, 23:20
                            Wyrokuje się i wyrokuje
                            jedno pytanie?
                            To dlaczego sąd zakazał mu wykonywania obowiązków na stanowisku
                            prezydenta?
                            Czyżby to już umykało?
                            • rita100 Re:Nie zascmucajmy się 01.03.08, 23:54
                              Bpkw, moje sugestie co do winy kierują sie wiedzą z mediów, tylko i wyłącznie.
                              Staram się pisać jeżeli... jezeli winny... to powinien ponieść karę.
                              Przypuszczam, ze człowiek może być chory (erotoman)i zostało to w odpowiednim
                              momencie wykorzystane.

Pewne, jest, ze taki człowiek nie może już rządzić Olsztynem i karierę ma
                              skończoną. Zresztą , podały też media, że Olsztyn wszedł pod obrady komisji
                              sejmowej w Warszawie. Macie nie złe zamieszanie teraz i przyznam, że nie mając
                              takiej wiedzy jak Wy nie powinnam się tak udzielać. Powodzenia Wam życzę
                              Olsztyniacy w walce z układami.
                              • bpkw Re:Nie zascmucajmy się 02.03.08, 00:44
                                rita100 napisała:

Bpkw, moje sugestie co do winy kierują sie wiedzą z mediów, tylko i wyłącznie.

Rito. Wiem o tym i wlasnie dlatego zachecam Cie do ostroznosci w wydawaniu
                                sadow. Sprawe ralacjonuja wyjatkowo nierzetelni PiS-macy. Kazdy rasowy
                                dziennikarz musialby przeanalizowac wszystkie za i przeciw. Olsztynska
                                gowniateria z GW poszla na latwizne a moze, i to jest najgorsze, relacjonuje
                                sprawe zgodnie z oczekiwaniem pewnych osob. Przypomne Ci Rito, ze w trakcie
                                kampanii wyborczej mieszkaniec Twojego miasta, niejaki Ziobro, naslal na
                                Malkowskiego prokurature, chyba z Rzeszowa, ktora miala udowodnic zlodziejstwo
                                Malkowskiego.
                                Wyszlo z tego jedno wielkie GO.NO, poza tym ze musielismy zaplacic z naszych
                                podatkow koszty tej pisuarowskiej operacji. Czy ktos z GW zastanawial sie na
                                lamach Gazety nad skutkami tej idiotycznej decyzji Ziobry ???. Oczywiscie, ze
                                nie. Czy ktos z naszch "mlodych gniewnych"
                                PiS-maczkow, tak dzielnie wylewajacych lzy nad niepokalanymi kobietami, rzekomo
                                zgwalconymi przez potwora Malkowskiego, opisal final "ziobrowego" dochodzenia w
                                Olsztynie ???. Nie przypominam sobie, zeby cos takiego mialo miejsce.
                                Rita. Dla mnie Malkowski nie jest ani bratem ani swatem; czuje jednak niesmak do
                                osob, ktore w obrzydliwy sposob niszcza tego czlowieka i jego rodzine. Na koniec
                                chce Ci przypomniec, jak Ziobro usilowal zniszczyc prezydenta Krakowa
                                Majchrowskiego a takze wielu innych niepisowskich kandydatow do stanowisk
                                prezydenckich w wielu miastach polskich. Zapomnialas???
                            • oberpolicmajster Re: Zasmucasz mnie Rito :( 03.03.08, 03:49
                              Pisałeś chyba, aloha, że winnych się nie zamyka, zanim sąd uwolnił
                              Cześka?
                          • Gość: do bpkw Re: Zasmucasz mnie Rito :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 00:05
                            A czy wszyscy ludzie mają mózg ?
                            • bpkw Re: Zasmucasz mnie Rito :( 02.03.08, 00:12
                              Gość portalu: do bpkw napisał(a):

A czy wszyscy ludzie mają mózg ?

Wszyscy lub niemal wszyscy; tylko, ze nie kazdy usiluje go
                              nadwyrezac ...
                              • Gość: do bpkw Re: Zasmucasz mnie Rito :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 00:16
                                a prezydent ma mózg ?
                          • Gość: mark Re: Zasmucasz mnie Rito :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 00:45
                            bpkw napisał:

> Jak kazdy mieszkaniec naszego miasta z uwaga analizuje wydazenia
                            > ostatnich tygodni w ratuszu.
                            Po pierwsze:
                            - o ile potrafię jeszcze cokolwiek analizować w tym chaosie, to "rita" nie jest
                            mieszkańcem Olsztyna a człowiekiem rozkochanym w tym mieście i ma prawo
                            krytykować wszystko to, co w niwecz obraca jej wspomnienia o tym mieście.

A co do mózgu...? Powiem tylko tyle, że każdy ma na swoją uszytą miarę...
                            Nie zauważyłem, by "rtita" stworzyła jakiekolwiek podstawy do takiego właśnie
                            używania "mózgu" w wymianie poglądów i uzasadniania własnych racji.

Co do ostatnich tygodni - masz rację. Ale to przecież była tajemnica poliszynela
                            godna bajki o szyciu wspaniałej kreacji z niewidzialnego tiulu :))

Piszesz, że Małkowski naraził się jakimś ścierwojadom. Jednym sie narażał a
                            drugim...

Dla tego traktuję tę sprawę z pewnego dystansu.

A co do reszty:
                            > A przeciez sa to znane osobistosci; senator, ktory trafil na kilka
                            > lat do pierdla, wazny przedsiebiorca, ktoremu zburzono postawiony
                            > niezgodnie z prawem budynek no i wieczny przegrany do stanowiska
                            > prezydenta w Olsztynie.

To jest argument nie do zbicia i przyznaję Ci w pełni rację.
                            Pierwszy: - wypłynął na zasadzie wrzasku tłumu i pospolitego ruszenia,
                            Drugi: mniej ważne, jak zaczął, ale działał na zasadzie legalizmu opartego na
                            decyzjach wydawanych przez UM i jego kolejnych prezydentów,
                            Trzeci: - dał sie poznać na tyle wiele lat temu, by tego tematu nie ciągnąć.

> Dzis sad w Bialymstoku nie podzielil wniosku prokuratury o
                            > aresztowanie Malkowskiego; dlaczego ????. Powod moze byc tylko
                            > jeden; dowody zgromadzone przez prokurature sa malo przekonywujace.
                            Nie wiem i nie znam sie na tym. O ile mi jednak wiadomo - a do takiego stanu
                            prawa już oficjalnie doszliśmy - prawniczy slogan "jeżeli złapią Cię na
                            kradzieży za rękę, utnij sobie rękę i uciekaj, a oni niech udowadniają, że to
                            jest Twoja ręka". W jakiś dziwny sposób - jeżeli chodzi o tak spreparowaną
                            melodię lansowaną w typie "Viva la democracia" zachowuję (a przynajmniej staram
                            się) zachować daleko idący dystans.

> Przez wielki szacunek, jaki mam dla Ciebie prosze Cie o ostroznosc
                            > w wydawaniu opinii.

Nie wiem, dla czego. Ale wydaje mi się, że w sprawie sentymentu do Olsztyna,
                            "rita" ma większe prawo do wydawania własnych opinii na temat tego miasta, niż
                            wielu innych realizujących z mniej czy bardziej udanych względów losowych se
                            ambicje w tym mieście.

Przyznaję Ci w jednym rację. Nie tylko dla dobrego tonu, słusznym zachować jest
                            "właściwy" dystans do wielu "tabloidów" preparowanych jak zwykle pod jakieś lub
                            czyjeś doraźne potrzeby ;((

A co do "ritki" - po prostu pozdrawiam - starą harcerską bezeceńską melodią
                            zaczynająca sie od słów "Ita, ita siołem, matołem, rzj, raj, tarira raj :o))

Czuj duch!
                            • bpkw Re: Zasmucasz mnie Rito :( 02.03.08, 01:15
                              Gość portalu: mark napisał(a):

Nie zauważyłem, by "rtita" stworzyła jakiekolwiek podstawy do takiego właśnie
                              używania "mózgu" w wymianie poglądów i uzasadniania własnych racji.

Drogi "mark" ; czy mozesz zacytowac chociaz jedno zdanie, w ktorym bym imputowal
                              cytowane przez Ciebie opinie ????????
                              Rita jest moja przyjaciolka i jest ostatnia osoba, ktora bym chcial obrazic.

Piszesz, że Małkowski naraził się jakimś ścierwojadom. Jednym sie narażał a
                              drugim...

Szanowny "mark"; nigdzie nie napisalem zeby Malkowski "naraził się jakimś
                              ścierwojadom", Napisalem, ze narazil sie pewnemu senatorowi, przedsiebiorcy oraz
                              politykowi bezskutecznie ubiegajacemu sie o stanowisko prezydenta. Dodam
                              jeszcze, ze bardzo narazil sie panom z SLD !!!!!!!!!!! .
                              Napisalem natomiast, ze "scierwojady" , pojecie autorstwa Ludwika Dorna, zeruja
                              sobie w sposob charakterystyczny dla ich nazwy...

Przez wielki szacunek, jaki mam dla Ciebie prosze Cie o ostroznosc
                              w wydawaniu opinii.

Dziekuje za sympatyczne slowa, ale ostroznosci w wydawaniu opinii nie mam
                              zamiaru zachowywac.

A co do "ritki" - po prostu pozdrawiam - starą harcerską bezeceńską melodią
                              zaczynająca sie od słów "Ita, ita siołem, matołem, rzj, raj, tarira raj :o))
                              Czuj duch!

Rita sie pewnie ucieszy z harcerskiego pozdrowienie. Znam je z obozu; bylo tez
                              inne :
                              " Jak było ?. Koczo. Jak bylo ?. Byczo. Jak bylo ?. Koczo,byczo i indyczo... :)"

P.S.
                              Wszystkich, ktorzy biwakowali w latach 60-tych nad Maruzem pozdrawiam !!!
                              • rita100 Re:Kaczo, byczi i indyczo.... 02.03.08, 09:49
                                Słuchajcie, nie ma świętych, i w Krakowie jest też pajęczyna, przypuszczam , że
                                nawet większa, ale taka już jest demokracja oparta na układach od dołu do góry.

Niech jednak tak zostanie, lepiej z tym żyć
                                " Jak było ?. Koczo. Jak było ?. Byczo. Jak było ?. Koczo,byczo i indyczo... :)

Bpkw - w Krakowie Ziobro wygrał, ludzie własnie na niego glosowali.
                                Uciekam, bo duzo spraw mam na głowie
                                • bpkw Dlaczego krakowiacy sa dziwni ??????????? 02.03.08, 23:05
                                  rita100 napisała:

Bpkw - w Krakowie Ziobro wygrał, ludzie własnie na niego glosowali.

Wygralo totalne zero; czlowiek, ktory podsluchiwal w czasach studenckich swoich
                                  kolegow. Kiepski student prawa / srednia mial gorsza ode mnie / bez
                                  jakiejkolwiek powaznej praktyki prawniczej, ktory zostal ministrem
                                  sprawiedliwosci / sic ! /.
                                  Minister Sprawiedliwosci, ktory pracowal jedynie przed kamerami
                                  telewizyjnymi.Miernota, ktora nie ma na swoim koncie jakiegokolwiek powaznego
                                  sukcesu; ma natomiast wiele kompromitujacych dzialan / doktor G., smierc pani
                                  Blidy, polityczne naciski na prokurature, skladanie nieprawdziwych oswiadczen,
                                  laptopy, mase telefonow komorkowych...mam wymieniac dalej ??? /.
                                  Rito. Pan Ziobro jest powaznym kandydatem ze strony pIs-u na stanowisko
                                  prezydenta RP; pytam Cie, kto wtedy bedzie Pierwsza Dama ??? :)))))))
                                  • rita100 Re: Dlaczego olsztyniacy nie chcą ??????????? 03.03.08, 14:00
                                    Bpkw - bo walka z korupcją jest najważniejsza nim kasa miejska
                                    zostanie pusta, a wszystko spadnie na barki biednego pracownika.
                                    Może za bardzo chciał, może nadgorliwość ?
                                    Nie słyszałam, by Pan Ziobro miał zostać prezydentem, raczej w tej
                                    roli tego tak nie widzę.
                                    Ale jesli tak zlustrowałeś Ziobrę czy i w ten sposób oceniasz
                                    Prezydenta Małkowskiego ? Czy patrzysz jedną miarą ?
                            • oberpolicmajster Re: Zasmucasz mnie Rito :( 03.03.08, 03:54
                              Marku, piszesz: "rita" nie jest mieszkańcem Olsztyna a człowiekiem
                              rozkochanym w tym mieście". Śmiem polemizowac. Rita, o ile wiem,
                              jest bardziej Olsztynianką , niż wielu z nas, mieszkańców Olsztyna.
                              • rita100 Re:Nie zasmucasz mnie 03.03.08, 14:06
                                Chwalebne słowa Oberpolicmajstrze :)
                                Ale jest róznica między tęsknotą , a mieszkaniem na stałe i na
                                codzień w Olsztynie. Tęsknota wyzwala piękno, a przebywanie na
                                codzień jakoś to chyba zatraca. Oni czują to wszystko na sobie, ja
                                tylko z daleka oglądam. Być może i odczucia mamy wszyscy innie.
                                • oberpolicmajster Re:Nie zasmucasz mnie 04.03.08, 03:17
                                  Zawsze to, co daleko, wydaje się piękniejsze. Dziwne, że Malkowski
                                  nie wydaje ci się taki...
            • oberpolicmajster Re: Czas leczy rany 03.03.08, 03:46
              No, to akurat przypadłośc każdego na tym forum...
              • rita100 Re: Czas leczy rany 03.03.08, 14:09
                Pytanie, czyje rany czas wyleczy ?
                Całe miasto jest prawie ranne.
    • alexandra-1 Re: O 8.21 Muraszka1 będzie już w Białymstoku 03.03.08, 15:47
      Gość portalu: b28 napisał(a):

> O 4.22 wsiadła do pociągu z figurką św. Czesława patrona gwałcicieli i cenzorów
      > . O 8.21 wysiądzie w Białymstoku, potem 8 na przejście pod areszt, minutka na r
      > ozłożenie dywaniku i zaczną się modły;)

Prorok? Czy co? Tylko nie w Białymstoku, to było w Olsztynie
      >
      > www.interia.pl/przydupasy_cześka_jadą_do_białegostoku.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka