Dodaj do ulubionych

Twórczość Tomasza Głażewskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 10:51
www.mojeobrazy.com.pl/nasza_galeria_malarz.php?id=6&malarz=Tomasz+G%B3a%BFewski
Obserwuj wątek
    • Gość: Jeż Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 12:41
      nasz Tomasz niestety nie jest artystą, chyba, ze w obrabianiu innych
      • Gość: M Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 22:43
        Poetę (bajkopisarza) już mamy może to wystarczy...
        • Gość: Eee, mamy swojego Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 10:15
          Próbki twórczej działalności z czasów młodości naszego "artysty" o
          tym samym nazwisku poznamy w Debacie nr 9. To powinno się ukazać już
          w przyszłym tygodniu!
          • Gość: hr.Wąsowski Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 14:23
            Bardzo to interesujące.
      • Gość: Kurt Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 13:17
        Wrażenie robi obraz zatytułowany "Bez twarzy".
        • Gość: Jurek Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 11:01
          Podoba mi się "Moja bajka".
    • Gość: a jaką TW Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 13:54
      TWórczość macie na myśli. Donoszenie na igłach Jeża ?
      • Gość: Uchatek Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 16:47
        Czy to prawda, że znaleziono jakieś nie znane dotąd dzieła Tomasza Głażewskiego
        w magazynach w Białymstoku?
    • Gość: Modest Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 23:25
      Wystawić w BWA !
      • Gość: jawohl Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 23:29
        młodzieńcze donosy?
        • Gość: adam Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 19:32
          akty jednego i akta drugiego
        • Gość: WK Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 11:53
          Przecież robił jakieś zdjęcia.
          • Gość: Czytelnik Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 11:56
            Nie. Tylko kierował obiektyw.
            I czekał na funkcjonariusza po cywilu...
          • Gość: SJKS Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 00:24
            Fotografia artystyczna ?
            • Gość: JSKS Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 20:49

Od '80 trudniłem się fotoreporterką w Trójmieście (nie byłem
              związany z reżimowymi mediami). Wtedy w grudniu kiedy p. T.G.
              spotykał się z funkcjonariuszem SB fotografowałem i filmowałem
              również na terenie i z terenu pacyfikowanej stoczni, później
              wielokrotnie fotografowałem "ulicę", fotografowałem również
              odbywając służbę wojskową przed '89, raz tylko w połowie lat '80 na
              1 maja po pochodzie zostałem zaciągnięty do "suki", z której dzięki
              mojej sile perswazji i bez składania słownych czy pisemnych
              zobowiązań udało mi się bezboleśnie wyjść. Do dziś śnią się mi
              spoceni zomowcy. Przewoziłem, kopiowałem (w tym i drukowałem,
              posiadałem też sita do sitodruku i farbę drukarska), czasami
              puszczałem w obieg podziemne wydawnictwa. Może nie było to na skalę
              zainteresowań ówczesnej bezpieki. Może miałem dużo szczęścia. Może
              po prostu dzięki wychowaniu w domu rodzinnym (bo nie dzięki
              ówczesnej szkole) miałem jasno określone widzenie świata. Może też
              dzięki temu nie dałem się "złapać". Takie życiorysy również wówczas
              się tworzyły... Dlatego nigdy nie uznam mętnych tłumaczeń, krętaczeń
              i śliskich zachowań koniunkturalistów, serwilistów i
              współpracowników bezpieki.
    • Gość: Tomasso Iglasias Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 21:22
      I co z tego? - mówi Tomasz.
      • Gość: majster Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 00:06
        możecie mu naskoczyć
        • Gość: Ptasznik Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 14:28
          Prawie jak Cześkowi M.
        • Gość: mtf Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 13:54
          mane
          thekel
          fares
        • Gość: BWA Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 18:27
          Olsztyn miastem artystów !
          • Gość: olsztyniak Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 21:02
            Artystów dewiacji, kłamstwa i wyparcia
            • Gość: modest Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 14:33

zawsze coś
    • Gość: Stulejarz Koncik sztóki artystycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 19:30
      picasaweb.google.com/HansKoepke/KoncikSztKiArtystycznej
    • edico Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego??? 24.08.08, 03:28
      Tomasz G. jest z jednym z elementów ludności napływowej a do tego do tego
      miss-ysta niczego ie zmienia. Może w sposób niezbyt wyrafinowany, ale powiem
      wprost, chcieliście migranci do Olsztyna własnych akcentów, to macie. Nie
      jednemu "podoba się stodoła dekorowana ciemnym szkłem dekorującym zmianę widoku
      okiennej alternatywy wobec jakiegoś "zakątka" na wyniesiony widok tradycyjnej
      konstrukcji obiektu hodowli ratuszowych blondynek, a drugi nie mniej poręczony z
      ramienia parcia nie może dostrzec niczego innego, oprócz wspaniałego zaplecza
      stodoły własnego teścia.

Nie dyskutuję o gustach i każdy może mieć jakieś swoje. Ale jeżeli ten
      emigracyjny estabilishment zmusza mnie do egzystencji we własnych psiowych
      ekstramentach, mówuię po prosrtu NIE!!!

Być może ktoś oceni to we własnych pojęciach rzeczywistości inaczej, ale ja mam
      również takie same prawo oceny jakiegoś ego, któtre nam przyniosła perfidna
      rzeczywistość.

Zboczyłem z tematu celowo, ale to,co nam serwuje Głażewski jast tak dalekie od
      tego, co nam serwują tuzy Olstyna nie zapominając o mszy kościelnej w intencji
      interesownego zapomnienia kościelnego idola, którego jedyną zasługą jest
      sprzyjanie kościelnmemu buisnessowi???

To, że "niezawistmyj partyjniak" (bez względu na kaptur) znalazł ujście dla
      własnych mszalnych ambicijii nie wymaga żadnej kategoryzacji ;((

Żadne PiS, PO, SLD czy kościółkowe podrygi post mniej czy bardziej znanymi
      partiami czy ugrupowaniami nie zmusi a na poważne spojrzenie w tym kierunku. Ot,
      kościelny lepepryzm, i nic więcej.

Burdel ze wszystkimi znamionami budowy wspaniałej bazyliki nie
      wyłączającopodatkowania tzw. "ladacznic" na chwał boskiego przedsięwzięcia. ;((

Proszę Cię o jedno, ograniczmy się w dyskusji do zakresu tematyki poruszanej w
      wątku. Jeżeli chgczesz ją ubogacać, rób to na własną odpowiedzialność, bo nie
      wszyscy katolicy są takimi idiotami ;(

Jestem zbyt starym olsztyniakiem, bym mógł oceniać ludzi na bazie jego
      klęczkowalności.

Ppozwól, że ocenę reszty ludzi grających pod mandolimnę Piszcza czy jego
      zastępcy figirującego w spisie IPN pozostawię sobie.
    • Gość: znawca Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 15:14
      podoba mi się głębia twórczości głazewskkiego - nie mylić z tym
      głazewskim od TW Jeza
      • Gość: lona Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.ols.vectranet.pl 25.08.08, 22:39
        Jeż też tworzy.Zbiera odciski palców.
      • Gość: hw Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 16:05
        konwencjonalne
    • Gość: MTM Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 16:31
      www.glazewscy.com/index.html
    • Gość: Witold Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 14:58
      Wierzcie mi: jest wielka różnica między artystą, który się
      urzeczywistnił, a zgrają półartystów i ćwierćwieszczów, którzy
      dopiero pragną się urzeczywistnić. I to, co przystoi artyście już
      wykończonemu w całym profilu swoim, w was inny ma wydźwięk. Ale wy,
      zamiast stworzyć sobie koncepcję na własną miarę i wedle własnej
      rzeczywistości, stroicie się w cudze piórka – i oto dlaczego
      stajecie się aspirantami, wiecznie nieudolnymi, wiecznie na tę
      trójczynę, wy, słudzy i naśladowcy, hołdownicy i wielbiciele Sztuki,
      która was trzyma w przedpokoju.
    • Gość: oficer prowadzący Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 19:38
      się natworzyło
    • Gość: ## Tomasz Glażewski podsumował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 15:05
      www.youtube.com/watch?v=4Ynp5rsR71Q&feature=related

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka