Gość: BT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 10:51 www.mojeobrazy.com.pl/nasza_galeria_malarz.php?id=6&malarz=Tomasz+G%B3a%BFewski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jeż Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 12:41 nasz Tomasz niestety nie jest artystą, chyba, ze w obrabianiu innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 22:43 Poetę (bajkopisarza) już mamy może to wystarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eee, mamy swojego Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 10:15 Próbki twórczej działalności z czasów młodości naszego "artysty" o tym samym nazwisku poznamy w Debacie nr 9. To powinno się ukazać już w przyszłym tygodniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr.Wąsowski Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 14:23 Bardzo to interesujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurt Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 13:17 Wrażenie robi obraz zatytułowany "Bez twarzy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 11:01 Podoba mi się "Moja bajka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a jaką TW Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 13:54 TWórczość macie na myśli. Donoszenie na igłach Jeża ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uchatek Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 16:47 Czy to prawda, że znaleziono jakieś nie znane dotąd dzieła Tomasza Głażewskiego w magazynach w Białymstoku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Modest Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 23:25 Wystawić w BWA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jawohl Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 23:29 młodzieńcze donosy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 19:32 akty jednego i akta drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 11:53 Przecież robił jakieś zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 11:56 Nie. Tylko kierował obiektyw. I czekał na funkcjonariusza po cywilu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SJKS Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 00:24 Fotografia artystyczna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JSKS Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 20:49 Od '80 trudniłem się fotoreporterką w Trójmieście (nie byłem związany z reżimowymi mediami). Wtedy w grudniu kiedy p. T.G. spotykał się z funkcjonariuszem SB fotografowałem i filmowałem również na terenie i z terenu pacyfikowanej stoczni, później wielokrotnie fotografowałem "ulicę", fotografowałem również odbywając służbę wojskową przed '89, raz tylko w połowie lat '80 na 1 maja po pochodzie zostałem zaciągnięty do "suki", z której dzięki mojej sile perswazji i bez składania słownych czy pisemnych zobowiązań udało mi się bezboleśnie wyjść. Do dziś śnią się mi spoceni zomowcy. Przewoziłem, kopiowałem (w tym i drukowałem, posiadałem też sita do sitodruku i farbę drukarska), czasami puszczałem w obieg podziemne wydawnictwa. Może nie było to na skalę zainteresowań ówczesnej bezpieki. Może miałem dużo szczęścia. Może po prostu dzięki wychowaniu w domu rodzinnym (bo nie dzięki ówczesnej szkole) miałem jasno określone widzenie świata. Może też dzięki temu nie dałem się "złapać". Takie życiorysy również wówczas się tworzyły... Dlatego nigdy nie uznam mętnych tłumaczeń, krętaczeń i śliskich zachowań koniunkturalistów, serwilistów i współpracowników bezpieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasso Iglasias Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 21:22 I co z tego? - mówi Tomasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 00:06 możecie mu naskoczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptasznik Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 14:28 Prawie jak Cześkowi M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtf Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 13:54 mane thekel fares Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BWA Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 18:27 Olsztyn miastem artystów ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 21:02 Artystów dewiacji, kłamstwa i wyparcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modest Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 14:33 zawsze coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stulejarz Koncik sztóki artystycznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 19:30 picasaweb.google.com/HansKoepke/KoncikSztKiArtystycznej Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego??? 24.08.08, 03:28 Tomasz G. jest z jednym z elementów ludności napływowej a do tego do tego miss-ysta niczego ie zmienia. Może w sposób niezbyt wyrafinowany, ale powiem wprost, chcieliście migranci do Olsztyna własnych akcentów, to macie. Nie jednemu "podoba się stodoła dekorowana ciemnym szkłem dekorującym zmianę widoku okiennej alternatywy wobec jakiegoś "zakątka" na wyniesiony widok tradycyjnej konstrukcji obiektu hodowli ratuszowych blondynek, a drugi nie mniej poręczony z ramienia parcia nie może dostrzec niczego innego, oprócz wspaniałego zaplecza stodoły własnego teścia. Nie dyskutuję o gustach i każdy może mieć jakieś swoje. Ale jeżeli ten emigracyjny estabilishment zmusza mnie do egzystencji we własnych psiowych ekstramentach, mówuię po prosrtu NIE!!! Być może ktoś oceni to we własnych pojęciach rzeczywistości inaczej, ale ja mam również takie same prawo oceny jakiegoś ego, któtre nam przyniosła perfidna rzeczywistość. Zboczyłem z tematu celowo, ale to,co nam serwuje Głażewski jast tak dalekie od tego, co nam serwują tuzy Olstyna nie zapominając o mszy kościelnej w intencji interesownego zapomnienia kościelnego idola, którego jedyną zasługą jest sprzyjanie kościelnmemu buisnessowi??? To, że "niezawistmyj partyjniak" (bez względu na kaptur) znalazł ujście dla własnych mszalnych ambicijii nie wymaga żadnej kategoryzacji ;(( Żadne PiS, PO, SLD czy kościółkowe podrygi post mniej czy bardziej znanymi partiami czy ugrupowaniami nie zmusi a na poważne spojrzenie w tym kierunku. Ot, kościelny lepepryzm, i nic więcej. Burdel ze wszystkimi znamionami budowy wspaniałej bazyliki nie wyłączającopodatkowania tzw. "ladacznic" na chwał boskiego przedsięwzięcia. ;(( Proszę Cię o jedno, ograniczmy się w dyskusji do zakresu tematyki poruszanej w wątku. Jeżeli chgczesz ją ubogacać, rób to na własną odpowiedzialność, bo nie wszyscy katolicy są takimi idiotami ;( Jestem zbyt starym olsztyniakiem, bym mógł oceniać ludzi na bazie jego klęczkowalności. Ppozwól, że ocenę reszty ludzi grających pod mandolimnę Piszcza czy jego zastępcy figirującego w spisie IPN pozostawię sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 15:14 podoba mi się głębia twórczości głazewskkiego - nie mylić z tym głazewskim od TW Jeza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lona Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.ols.vectranet.pl 25.08.08, 22:39 Jeż też tworzy.Zbiera odciski palców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hw Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 16:05 konwencjonalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MTM Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 16:31 www.glazewscy.com/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 14:58 Wierzcie mi: jest wielka różnica między artystą, który się urzeczywistnił, a zgrają półartystów i ćwierćwieszczów, którzy dopiero pragną się urzeczywistnić. I to, co przystoi artyście już wykończonemu w całym profilu swoim, w was inny ma wydźwięk. Ale wy, zamiast stworzyć sobie koncepcję na własną miarę i wedle własnej rzeczywistości, stroicie się w cudze piórka – i oto dlaczego stajecie się aspirantami, wiecznie nieudolnymi, wiecznie na tę trójczynę, wy, słudzy i naśladowcy, hołdownicy i wielbiciele Sztuki, która was trzyma w przedpokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oficer prowadzący Re: Twórczość Tomasza Głażewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 19:38 się natworzyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ## Tomasz Glażewski podsumował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 15:05 www.youtube.com/watch?v=4Ynp5rsR71Q&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś