Dodaj do ulubionych

Ekogroszek w Olsztynie

IP: *.olsztyn.mm.pl 07.05.09, 14:13
Bardzo prosze o podanie gdzie mozna kupic tani i dobry ekogroszek.
Na zime kupowalem w Barczewie w skladzie opalu rosyjski calkiem niezly ale
aktualnie kosztuje on tam az 600 zl za tone plus transport (fon. 0895149034).
Podrozal przez 7 m-cy o 100 zl!!!!!!!!
W MPEC-u tez jest za 525 zl plus wlasny transport. (fon. 089 524 12 77) ale
nie wiem jaka jest jakosc tego wegla.
Jak ktos ma jeszcze jakies namiary bardzo prosze o posty.

Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk Re: Ekogroszek w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 08.05.09, 10:42
      up
    • Gość: bober Re: Ekogroszek w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 18:46
      Witam Kupiłem w tamtym roku z Barczewa Eko-groszek ale się szlakował i często
      zrywała się zawleczka z ślimacznicy. Poprzedniego roku kupiłem z Mrągowa był z
      sosnowca Naprawdę rewelacja palił się na pyłek. Na allegro sprzedają ze śląska
      ale trzeba by było brać cały transport około 25 ton. Jeżeli jesteś
      zainteresowany to daj znać podam tel 601647181
      • imperatyw-czasowy Re: Ekogroszek w Olsztynie 03.06.09, 09:30
        Polecam MPEC Olsztyn-tani b.dobry
    • Gość: M2B Spal w kominku sto tysięcy złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 23:41
      www.dziennik.pl/polityka/article394311/Spal_w_kominku_sto_tysiecy_zlotych.html
    • Gość: Tuptas Re: Ekogroszek w Olsztynie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.09.13, 22:07
      600 pln super cena kupuj i sie nie zastanawiaj dzis sprawdziłem i ceny i oferty. Ceny od 800 do 950 transport biorą sobie z sufitu od 50 - 180pln za 4 tony. Połowa nawet nie ma workowanego "a jak Pan chcesz to sobie chwyć worek i naszufluj. W olsztynie mają najdrożej. W MPC brałem lilka razy węgiel nie wiele wart ale zawsze jest. Cena adekwatna do jakości , w tym roku jeszcze nie sprawdzałem. Zachęcam do zakupu choć raz w MPCu choćby po to żeby zobaczyć firmę w której czas się zatrzymał na dacie 1980. Najlepsza jest Pani w kasie ....jak w Misiu Barei identyko :) Jak znajdzie ktoś dobre żródło Ekogroszku w Olsztynie z ceną pochodzącą z planety ziemia to niech da znać.....
      • Gość: jacek_p Re: Ekogroszek w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.14, 13:56
        może i pani w kasie jak z barei, ale nie masz racji co do jakości. brałem stamtąd i biorę, popytałem najpierw znajomych - dla nich też jest oki. popiołu nie jest dużo, wiozą na miejsce, a cena chyba najniższa w okolicy (za węgiel kamienny, a nie jakiś czeski, miękki). coś 620 luzem i 750 w workach. każdy musi popróbować
        • Gość: agata Re: Ekogroszek w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.14, 15:47
          widziałam, że jest promocja w mpecu olsztyn na ekogroszek- 490 zł luzem i coś po 15 zł z groszem za worek 25kg! dwie moje znajome stamtąd biorą i jest OK, od paru lat nie ma kamieni, dobrze się pali. no i przywożą. trochę drogi transport ale i tak się kalkuluje. zresztą można odebrać samemu
      • Gość: jacek_p Re: Ekogroszek w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.14, 13:58
        może i pani w kasie jak z barei, ale nie masz racji co do jakości. brałem stamtąd i biorę, popytałem najpierw znajomych - dla nich też jest oki, nie gorszy niż u innych a tańszy. popiołu nie jest dużo, wiozą na miejsce, a cena chyba najniższa w okolicy (za węgiel kamienny, a nie jakiś czeski, miękki). coś 620 luzem i 750 w workach. w takiej firmie to cie przynajmniej nie orżną.
    • Gość: jacek_p Re: Ekogroszek w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.14, 13:51
      jakby ktoś szukał eko-groszku to rzeczywiście dobry jest w mpec w Olsztynie. mało popiołu i siarki. z tego co piszą to jest odsiewany z węgla, którym sami palą. no i dowożą na miejsce.
    • Gość: jacek_p Re: Ekogroszek w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.14, 14:01
      a ja mam jeszcze prośbę o namiar na jakiś dobry serwis kotłów z podajnikiem. małem kontakt do serwisu z Gutkowa ale mnie wkurzają no i ceny z księżyca.
    • Gość: Nałogowy_Palacz Re: Ekogroszek w Olsztynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.14, 08:05
      sprawdziłem cene na teraz (kwiecień 2014) to w mpec jeszcze zeszli jest 492 brutto za tone. jakość w mpec jest ok. kupuję tutaj 3. sezon i jeszcze się nie zawiodłem i nie oszukują z kalorycznością, nawet podają uśrednioną - zaniżoną z dostaw, dostałem kwity z ich laboratorium. ostatnio podrążyłem temat kaloryczności i zdębiałem jak się dowiedziałem jak niektóre składy kombinują. naprzykład zamiast uczciwie podać "kaloryczność" to dają "wartość opałową" alebo jeszcze lepiej "ciepło spalania". jak nie wnikniesz to cie oszwabią, jednostki te same to MJ/t i to.
      jeszcze w mpec to polecam tam z zamówieniami dzwonić na komóre bo się czasami na stacjonarny dodzwonić - masakra. 508164045

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka