Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz. XXXXI

08.12.03, 14:41
Witsm wszystkich w kolejnej czesci przygod "Pieknego Olsztyna". Zapraszam
wszystkich do czytania, wpisywania sie, czynnego udzialu.

Licze na zamieszczenie linkow do zdjec Olsztyna.

Kamery internetowe sa tutaj:

topexpert.pl/ratusz_m.html#cam
Obserwuj wątek
    • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI 08.12.03, 14:54
      Witamy, witamy...
      do pisania zapraszamy!
      :-)
      • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 19:49
        Na apel o linki odpowiadam : www.moje-fotografie.olsztyn.pl/

A propos choinek. Wracałem dziś wieczorem autobusem z Warszawy i pięknie
        oświetloną choinkę widziałem przy Szpitalu Miejskim. Dość ładnie też oświetlony
        jest sklep spożywczy przy Niemcu.
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 20:25
          sud - oglądałam ten księzyc w pełni w Olsztynie, wyrażnie i jaskrawo świecił,
          szczególnie ładnie wyglądał nad Ratuszem.
          Ale co sie dzieje z kamerą w Runku Staromiejskim , ciągle przedstawia dzień.
          Czy nie ma pomysłu ustawienia choinki przy Bibliotece tak by objeła kamera i w
          nocy miałabym ładny i świąteczny widok. Dlaczego nie myslicie o nas, tak
          choinka oświetlona w nocy, czy przy Bramie czy w Rynku bardzo by mnie cieszyła.
          Moje miasto powinno być piekne szczególnie w zimie kiedy mrok szybko zapada.
          • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI 08.12.03, 20:43
            Ale ten wątek szybko leci.
            • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI 08.12.03, 21:09
              Znowu sie zagapilem i pojechale po 16.00 przy ratuszu, zamiast Partyzantow kolo
              domu Rity. Efekt ten sam. KOOOOOREK. Sam nie wiem czy przy ratuszu stoi
              choinka. Wczoraj nie widzialem. Dokladnie natomiast przyjrzalem sie Wysokiej
              Bramie i staremu ratuszowi. Obie budowle wygladaja znakomicie. Tylko te
              koszmarki, bedace przedluzeniem Wysokiej Bramy, czyli informacja turystyczna i
              PTTK. Czy ja jeszcze dozyje przebudowy tych socrealistycznych dziel ???.
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 21:10
              przyznam się bez bicia, że nie umię liczyć , więc metoda krzyżykowa liczenia
              części Olsztyna najbardziej mi odpowiada
              • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. XLI 08.12.03, 21:12
                • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 08.12.03, 21:20
                  To jest najprostsze rozwiazanie...
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 21:22
                    czy my jesteśmy już większością by to zatwierdzić - kto jeszcze ?
                    • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 09.12.03, 07:17
                      Obojetne... jak chcecie.
                      Witam w ciemnym porannym Olsztynie.
                      Ksiezyc juz zaszedl, slonce jeszcze nie wschodzi,
                      najciemniejszy czas.
                      Choinka pod ratuszem stoi.
                      Piekny duzy swierk.
                      Stoi miedzy drzewem a ratuszem.
                      Ma zalozone jakies dekoracje swiecace ale sie nic nie swieci,
                      i dlatego go nie widac,
                      obok stoi "ratuszowe" drzewo ubrane w "placzace" drobniutkie lampki,
                      bardzo mi sie podoba.
                      Dekoracji przybywa.
                      Do swiat co raz blizej...

W eNce ani Angeli, ani Kobry nie zastalem...
                      Kominek w naprawie...
                      cug wyszedl!
                      Moze Lady nie zmarznie...
                      • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 09.12.03, 10:46
                        Jak coś to ma chyba jeszcze ocieplającą karnawałową perukę:)))
                        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 09.12.03, 11:10
                          Nie ma!!!!
                          stoi gola!!!
                          Ma tylko kaktusa obok,
                          i nasze rozgrzewajace podpisy!
                          • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 09.12.03, 11:22
                            A kto się odważył ją rozdziać??? Zboczeniec;)
                            Kaktus nawet nie ma liści coby ją okryć:(
                            Może na wigilię coś dostanie?
                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 20:30
                              mam dzis wieczór niepwewny dzień - być albo nie być w Olsztynie, w domu ktoś
                              sie kręci i siedzę jak na ...... moge tylko oglądać obrazki - pewnie głupio
                              pisze ale może zrozumiecie
                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41- pięknie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 20:41
                                Tak napisałam parę dni wcześniej:
                                sud - oglądałam ten księzyc w pełni w Olsztynie, wyrażnie i jaskrawo świecił,
                                szczególnie ładnie wyglądał nad Ratuszem.
                                Ale co sie dzieje z kamerą w Runku Staromiejskim , ciągle przedstawia dzień.
                                Czy nie ma pomysłu ustawienia choinki przy Bibliotece tak by objeła kamera i w
                                nocy miałabym ładny i świąteczny widok. Dlaczego nie myslicie o nas, tak
                                choinka oświetlona w nocy, czy przy Bramie czy w Rynku bardzo by mnie cieszyła.
                                Moje miasto powinno być piekne szczególnie w zimie kiedy mrok szybko zapada.
                                a dziś :
                                To się nazywa - szybka naprawa kamery na Rynku Staromiejskim - jest gotowa -
                                spójrzcie ! czy teraz stanie choinka ?
                                I jeszcze jedno - ksiezyc dalej w pełni - co sie dzieje ?
                                • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. 41- pięknie 09.12.03, 21:22
                                  Przed szpitalem miejskim stoi piękna choinka.Z daleka ją widać:-)
                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41- pięknie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 21:41
                                    a dlaczego przed szpitalem, więcej w Olsztynie jest chorych niż zdrowych ?
                                    • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. 41- pięknie 09.12.03, 21:46
                                      ;-)
                                      Oby nie.Moją grupę coś grypa łapie.
                                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41- pięknie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 21:56
                                        pociesz ich, że w szpitalu jest już świąteczna choinka to będzie im weselej ;)))
                                        albo poleć gorzkążołądkową - powiedż , że sprawdzona. Studenci krakowscy jak i
                                        Inka widzisz są zdrowi jak rybki beinga :)
                                        • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz. 41- pięknie IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.03, 22:12
                                          No przecież mówiłem, że stoi choinka przed Ratuszem. Ale tak się wtopiła w tło,
                                          jakby tam stała od zawsze.
                                          A przy bibliotece na Satrym Mieście jest choinka.
                                          www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=1&ido=6&idz=2682
                                          Choć bałbym się używać takiej nazwy.
                                        • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41- pięknie 09.12.03, 22:12
                                          Obszedłem sobie dzisiaj Starówkę i..., jestem mile zaskoczony.
                                          • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41- pięknie 09.12.03, 22:15
                                            Ja sie nie moge doczekac. Jeszcze ponad tydzien i tez zwiedze Stare Miasto. A
                                            pozniej Wigilia. Kto przyjdzie? Angela sie zgadza.
                                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41- pięknie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 22:37
                                              dziś pełnia księzyca, ostatnia, sylwestrowa - składam za wszystkich życzenia
                                              do niego
                                              prosze cię piekny księzycu spełń , nasze prosby błagalne o spotkanie i zjazd w
                                              lipcu w Olsztynie, by wszyscy mieli czas i dobrze się bawili, by było wspaniale
                                              i żeby było dobrze i żeby było tak , jak powinno być i nieszczędż nam muzyki i
                                              trunków, to ma być zabawa na 102 - czy nie zadużo chcę ?
                                              Jak coś księzycu obkroisz z tego to nic, najważniejsze spotkanie w Olsztynie
                                              powodzenia ksiezycu w przyszłym roku
                                              od nas - wszystkich

jeśli chodzi o tą biedną choineczkę przy Ratuszu, to gdybym wiedziała , ze taka
                                              skromna stoi sama w zimnie i chlodzie to może jakieś wstążeczki bym przysłała
                                              przez Inkę, czasami nie chcecie ją przydekorować trochę ?
                                              Widać ją w kamerze ?

• zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41- pięknie 10.12.03, 07:18
                                                Choinka przy nowym Ratuszu zaswiecila!!!
                                                Jest ubrana w lancuch swiecacych duzych kolorowych zarowek.
                                                Na czubku ma swiecaca gwiazde.
                                                Taki sam lancuch jest tez dookola i choinki i starego "ratuszowego" drzewa.
                                                Drzewo jest w slicznych drobniutkich jak iskierki,
                                                toczacych sie w dol, lzawych swiatelkach.
                                                Przez Wysoka Brame przeswiecaja dekoracje Starego Miasta,
                                                Zamek stoi dumnie, oswietlony swiatlami reflektorow.
                                                Lyna dolem szumi i blyszczy w swietle ksiezyca....
                                                Super jest zrobic taka poranna przejazdzke!
                                                • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz. 41- pięknie 10.12.03, 09:22
                                                  Cześć. Nie chce mi się gadać. Pa.
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41- pięknie 10.12.03, 14:48
                                                    Cześć:) Czekamy aż zechcesz:)))
                                                    A ja w Olsztynie też niedługo:))) Fajnie, tylko szkoda że się na Wigilię nie
                                                    łapię:(
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz. 41- pięknie IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.03, 19:04
                                                    Potwierdzam. Choinka przy Ratuszu już się świeci.
                                                    Dodatkowo na placu Bema na latarniach świecą gałązki z dzwoneczkami.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41- piękniebrzydko IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 20:10
                                                    czy wyście zwariowali - sami zobaczcie, z choinki się urwaliście ? - to co
                                                    mówicie jest niemożlie !
                                                    Wracam do tej choinki, która widnieje w kamerze internetowej i która jest
                                                    bardziej śmieszna niż ładna.
                                                    Widać, że nie ma w Olsztynie dobrego dekoratora. To raczej strasznie wygląda,
                                                    gdzie są światełka, które by ją o zmroku dekorowała ?
                                                    Sami zwróćcie uwagę jak wygląda bidula w kamerze. Bardziej to mi wygląda na
                                                    dywersję niż promowanie Olsztyna w ten sposób. Czy nie zastanawiacie się
                                                    dlaczego choinka stojąca w tak godnym miejscu jest zeszpecona ?
                                                    Brak wam inwencji, wyobrażni ? Wystarczą kokardki, bombki i piekne lampki
                                                    ozdobne. Gdzie elektrycy olsztyńscy - wygineli ? Jak możecie patrzeć na tak
                                                    odzianą choinkę, nie żal wam jej ?
                                                    Mam do was pretensje o nią, bo patrzy na nią cały świat, wystawiliście ją na
                                                    posmiewisko i sam Olsztyn nie ma z czego być dumny. Tak pięknie wyremontowana
                                                    Wysoka Brama, a o ozdobę świąteczną nikt nie zadbał.
                                                    Można by było zawiesić duże lapki , a każdej lampce literka ze zdania Olsztyn
                                                    jest piekny - dobry pomysł ?
                                                    Nie mówiąc, że mogłaby nas wyprzedzić gazeta ze swoją reklamą. Mówi się , że
                                                    wszystko kosztuje, ale dekoracje nie znają cen. Możemy zrobić kwestę na rzecz
                                                    dekoracji tej ważnej rzeczy w ważnym, bo światowym miejscu.
                                                    Nie wiem dlaczego się tak przejmuję, chociaż wiem - patrze codziennie w kamery
                                                    i widze Olsztyn nocą i kiedy się spodziewam świątecznej dekoracji widzę tylko
                                                    choinke , która nie ma blasku, żadnej radości, wręcz przeciwnie, trzeba było mi
                                                    podpowiedzieć, że wogóle stoi.
                                                    Dekoracja sklepu nie jest tak ważna jak właśnie dekoracja najważniejszej
                                                    choinki Olsztyna. Sklepy napewno są pieknie udekorowane, bo właściciele czuwają
                                                    nad tym i jeszcze znajdą się pieniądze na nagrody dla najlepszych wystaw, a
                                                    nasza choinka to dobro ogółu i tu chyba pies pogrzebany.
                                                    Nikomu na niej nie zależy. Przykro mi bardzo na nia patrzeć, ale zawsze zostaje
                                                    dobra wiara.
                                                    Ojcowie miasta - tak nie może być, to wasza i nasza wizytówka - zwalniam was -
                                                    prosze o nowe wybory, albo likwidacji kamery na Rynek Staromiejski na czas
                                                    Świąt.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41- przepraszam IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 20:15
                                                    chciałam tylko wam powiedzieć, że z daleka to żle wygląda, sami zobaczcie -
                                                    naprawdę - mówię to w dobrej wierze
                                                  • Gość: Klakson Re: Olsztyn jest piękny cz. 41- piękniebrzydko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 20:18
                                                    Przypomniał mi się film, pod tytułem "Niespotykanie spokojny człowiek"
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41- piękniebrzydko IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 20:32
                                                    a czy mam chociać trochę racji ?- wszystko piekne, tylko jak ja patrzę to tego
                                                    nie widzę
                                                    a ten film oglądałam - dobry !
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz. 41- piękniebrzydko IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.03, 00:17
                                                    Rita. Ja i Zbyszek mówimy o choince przy Nowym Ratuszu (w skrócie Ratusz). To
                                                    co stoi przy Starym Ratuszu i patrzysz na to przez kamerę, trudno nazwać
                                                    choinką. Może udekorują ją jeszcze.
                                                    Choinka przy Ratuszu jest oświecona i udekrowana.
                                                    Niestety nie mogę zrobić zdjęć dekoracji świątecznych i choinek, bo nie mogę
                                                    się wybrać do miasta (czasu niestety brak na spacer w tygodniu), to byś sam
                                                    zobaczyła.
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 11.12.03, 07:34
                                                    Witam. Jak się jedzie autobusem to pięknie widać te wszystkie ustrojone
                                                    drzewka. I drzewko przy Ratuszu i choinka, i choinka przy banku i różne fajne
                                                    dekoracje. Aż miło popatrzeć :o)
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 11.12.03, 09:51
                                                    Witam z rana:)
                                                    A możecie mi powiedzieć czy oprócz rejonu Starego Miasta coś jeszcze
                                                    udekorowali? Np. na Jarotach?
                                                    Strasznie lubię wracać na święta do Olsztyna, bo widzę OD RAZU całość,
                                                    wszystko już udekorowane, przystrojone, nic tylko patrzeć i podziwiać (albo
                                                    zgrzytać zębami w zależności od obiektu).
                                                    ;)))
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 19:58
                                                    Moi drodzy i kochani Olsztyniacy - widze , że niezbyt z dobrą wiarą
                                                    przyjeliście mój wpis, ale postawcie się w mojej sytuacji. Nie widzę pieknej
                                                    choinki pod szpitalem, nie widze choinki pod Ratuszem, dane jest mi zobaczyć
                                                    choinkę pod Biblioteką dzięki kamerze. I co widać to sami widzicie. Poniosło
                                                    mnie troche, wiem.
                                                    Byłaby to fałszywa opinia gdybym ją wychwalała, no nie dam rady choć bym
                                                    chciała. Spójrzcie na fotografie suda, są piękne, są śliczne, są takie, że
                                                    czlowiek nie znający Olsztyna jest w stanie sie nim zainteresować i przyjechać
                                                    w owo piękne miejsca. Mam propozycję by na okres świąt przeniść kamerę pod
                                                    Ratusz ma widok tej pieknej choinki.
                                                    Trudno, oberwało sie wam, a teraz zapomnijcie, bo włączyłam sobie kamere na
                                                    widok Wysokiej Bramy i widze żółte piękne girlandy wzdłuż ulicy przypomnijące o
                                                    świętach.
                                                    Wiecie co , ja myslę, że powinnismy zamontować jeżdzącą kamerę internetową,
                                                    która by nam pokazywała cały Olsztyn - dobry pomysł ? - świtny !
                                                    Ale ponieważ jestem niesłychanie spokojny człowiek, więc mam propozycję -
                                                    nazwiemy tą bidulke choinkę -Kopciuszkiem, może się znajdzie królewicz i nam ją
                                                    ubierze ? Trzeba kochać to co się ma i nie patrzeć na wygląd. Kopciuszek jak na
                                                    Kopciuszka przystało jest cudowny, jest najpiekniejszą choineczką świata, bo
                                                    jest nasza i jaka jest taką ja przyjmuję.
                                                    W przyszłym roku może uda nam się tego Kopciuszka ubrać własnymi siłam. Może
                                                    zrobimy akcję - cały naród ubiera choinkę olsztyńską i w wyznaczony dzień
                                                    przyjdziemy z dziećmi ubierać Kopciuszka, coś w rodzaju modnego Mobingu.
                                                    I z naszego Kopciuszka stanie się istna Królewna, a teraz cieszmy się tym co
                                                    mamy. Może Inka przywiezie pierwszą dekorację dla Kopciuszka, zastanowimy się.
                                                    Uprzejmie proszę o niedopuszczenie beinga do ubierania Kopciuszka, bo jak znam
                                                    geinga to ubierze ją w same swoje zdechłe rybki i na dodatek wystąpi w
                                                    czerwonych skarpetkach ;)))))))))))
                                                    A może tak wirtualnie ją ubierzemy sami ? :)
                                                    Czekam na propozycje- w co powinien być ubrany Kopciuszek ??????
                                                    Inka - może ściągnij jakąś dekorację z choinki królewskiego miasta i w darze
                                                    zawież Kopciuszkowi od nas :)
                                                    Giga - a ty , nie uważasz, że Kopciuszkowi zimno w stopki, może trzeba ją watą
                                                    taką puszystą naktyć ? :)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 12.12.03, 08:13
                                                    Hej. A ja mam w domu taka mini choinkę i już jest ubrana od kilku dni. Nie wiem
                                                    czy się zdecyduję na prawdziwą. Prawdziwą zawsze miałam, ale są okoliczności
                                                    takie jakie są. U rodziców na pewno bedzie prawdziwa, bo zawsze jest. Bardzo
                                                    przykre te święta będą dla mnie jeszcze gorsze niż Wielkanoc była. Wtedy mogłam
                                                    uciec do WDK a teraz, nie wiem. Pewnie, po co przepamiętywać to co było, lepiej
                                                    się cieszyć tym co mamy. Najbardziej się cieszę,że poznałam tu wiele osób i
                                                    dzięki Andulce i Zbyszkowi oraz kilku innym osobom wróciłam do życia.Dziękuję
                                                    Wam.
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 12.12.03, 10:24
                                                    :)))
                                                    Ale jeśli spadnie śnieg (a pewnie spadnie) WDK też będzie piękny. Poza tym ja
                                                    też mam przerąbaną Wigilię, coć z innych powodów, a o przerąbanym Sylwestrze
                                                    nie chcę nawet myśleć... Chrzanić to, uszy do góry, podpatrzyłam to u mojej
                                                    królicy, chi, chi !!!
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 12.12.03, 11:03
                                                    Rita, bylas na Rynku? Widzialas w co jest toto ubrane? W paczki z logo
                                                    McDonald'sa i Coca Coli. To ja juz wole Kopciuszka...:)
                                                  • Gość: lecart Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 12:54
                                                    a macie !

\\\ \\ // ///
                                                    \\\ ######## ///
                                                    \\## ##//
                                                    ## ##
                                                    ## Ciap! ##
                                                    // ## ## \\
                                                    // ### ### \\
                                                    /// ####### \\\
                                                    /// // \\ \\\
                                                    // / | | \ \\
                                                    / | \
                                                    Wlasnie rzucilem sniezka w was~! :D
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 12.12.03, 13:41
                                                    Jestem czlowiekiem z zelaza, sniezek sie nie boje!!!
                                                    Nasze forum umiera!! Nalezy wprowadzic zestaw obowiazkowy dla kazdego
                                                    forumowicza:
                                                    -wpis rano w "Pieknym..."
                                                    -Pogoda
                                                    -kilka komentarzy do artykulow
                                                    -koszulki
                                                    -wieczorne debaty
                                                    -Dobranoc
                                                    Tylko jak karac?
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 12.12.03, 18:42
                                                    w takim razie :
                                                    Witam z rana!
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 12.12.03, 19:06
                                                    Bylem wczoraj w eNce, zamknieta na glucho:
                                                    Dzis nieczynne , przepraszamy, zapraszamy ....
                                                    zal...
                                                    W niedziele spacer dookola Krzywego.
                                                    sa chetni?
                                                    Jutro ide na szantowanie do Kotwicy..(na chwile)
                                                    potem do Carpentiera na koncert Carrantuohill.
                                                    dobra dawka sie zapowiada...
                                                    ale jestem przygotowany.
                                                    Dzis kilka razy sauna, pare zjazdow wodnych,
                                                    hydromasaze...
                                                    mysle ze dam rade.
                                                    Czyli jutro Stare Miasto... przybywam.
                                                    no moze bez przesady, dzis tez tam zajzalem!
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 12.12.03, 19:36
                                                    ide sobie.
                                                    "co bede tu tak sam siedzial"
                                                    cytat "Psy"
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 12.12.03, 19:44
                                                    Zbyszek sie przejal i juz nadrabia norme. I tak trzymac!!! Odliczam juz dni do
                                                    przyjazdu. I zbieram kase na zakupy w Lecrercu:)))
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 12.12.03, 19:50
                                                    Kiedy bedziesz w Olsztynie?
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 12.12.03, 19:55
                                                    W srode po poludniu. Taki mam plan, koncepcje.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 12.12.03, 19:57
                                                    to daj znac...
                                                    zreszta moze spotkamy sie w eNce?
                                                    18,12 lub innego dnia.
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 12.12.03, 20:34
                                                    Witam:-)
                                                    W eNce byłem w środę(nawet 2 razy),spotkałem Angelę.
                                                    Kaktusik strzeże Lady.
                                                    ENka już świątecznie przystrojona,jastn nawet piękna gwiazda(kwiat znaczy się).
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 20:37
                                                    Witam, zaraz wchodze tylko przeczytam jak ubraliście Kopciuszka
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 20:40
                                                    już jestem , zastałam was i zbyszka - jako miłą niespodziankę i ozdobę
                                                    Kopciuszka
                                                    co brak wam pomysłów ?
                                                    więc ubieramy ją w przyjazdy, tylko coś słyszę, że eNka zamknięta , czy Angela
                                                    ma klopoty ?
                                                    trzeba sie dowiedzieć, może chora ?
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 21:54
                                                    Co się dzieje z Olsztynem, mało rozmowny,może się kąpie przed niedzielą ??? :)
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 12:29
                                                    U mnie napaduje deszcz od rana. Gdzie jest snieg? Gdzie sa swieta? Gdzie sa
                                                    wszyscy?
                                                  • lecart Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 12:52
                                                    Haha u nas tez deszcze - to wszytsko przez temperature ktora jakos wciaz
                                                    trzyma sie powyzej 0 - mam nadzieje ze Święta bedą jak rok temu czyli biało za
                                                    oknem - pogoda ma jeszcze ponad tydzien na dojscie do siebie :)
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.03, 14:12
                                                    "Ulice zalane są, jak ryż w Wietnamie..."
                                                    Rita. Choinka przy Starym Ratuszu ubrana i oświecona.
                                                    W sobotę najbliższą Krzyżacy będą zdobywać Olsztyn pod Wysoką Bramą (to po to
                                                    ten mur, żeby obrońcy Olsztyna mieli skąd smołę lać).
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 18:47
                                                    Jestem, ale z rzadka - mieszkam nadal w cudzym mieszkaniu (dla jasności w
                                                    kawalerce - trzy osoby i królisia)i czasem używam cudzego komputra, ale tylko
                                                    po to, żeby dać znak życia. Może w przyszłym tygodniu wrócę do siebie. Remont
                                                    łazienki miał sie skończyć przedwczoraj. Na razie mam glazurę położoną na
                                                    dwóch krótszych ścianach. Może w połowie przyszłego tygodnia wrócę
                                                    na stare śmieci ale wtedy będę musiała dać do remontu domowego komputra.
                                                    Znaczy pewnie po Nowym Roku JUŻ będę on line :-/
                                                    W Warzawie leje. A w Pięknym Olsztynie pewnie już piękny biały śnieg...
                                                    Being, jak przychówek?
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 18:53
                                                    Dzieci zyja, masz od nich pozdrowienia:)
                                                    Ale nietety bojownik i obie bojowniczki juz nie zyja:(
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 19:41
                                                    being28 napisał:

> Dzieci zyja, masz od nich pozdrowienia:)
                                                    > Ale nietety bojownik i obie bojowniczki juz nie zyja:(
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 19:45
                                                    being28 napisał:

> Dzieci zyja, masz od nich pozdrowienia:)

> Ale nietety bojownik i obie bojowniczki juz nie zyja:(
                                                    Cóż, taka ich bojowa natura. Miałam dwa ukochane niebieskie gurami,żyły kilka
                                                    lat, w końcu padły z nieznanych powodów w kilkutygodniowym odstępie czasu.
                                                    Bardzo mi ich było szkoda...
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 19:48
                                                    Dostałam czkawki. To efekt czasowego używania laptopa, którego nie mogę
                                                    opanować - płata mi psikusy...
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 20:30
                                                    Czesc Andula. Dawno Cie tu nie widzialem. Wpadlas na chwilke, czy nadluzej ???.
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 20:51
                                                    Na chwilę :(
                                                    Nie moje mieszkanie, nie moja maszyna, wydzierżawiony kawałek podłogi do
                                                    spania, nie wiadomo jak długo jeszcze...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 20:54
                                                    witajcie - Olsztyn i Kraków dwa bratanki i tu leje i tam leje :)
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 21:00
                                                    U mnie też leje...
                                                    Rita, od wieków nie rozmawiałyśmy
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 21:01
                                                    Czesc Rita. Deszcz to był koszmarny wczoraj wieczorem, w czasie 150
                                                    km. "przejażdżki" samochodowej. Koszmar. A dziś niech leje.
                                                    Andula. Eksmitowali Cie z własnego mieszkania ???.
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 21:08
                                                    bpkw napisał
                                                    > Andula. Eksmitowali Cie z własnego mieszkania ???.

Nie da się mieszkać bez łazienki. A zawłaszcza bez klozetki :( Łazienka wróci
                                                    za parę dni, mam nadzieję. Nowa, kremowa i nie cieknąca z czego sie da, chi,
                                                    chi
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41Kopciuszek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 21:02
                                                    tak jest sud - Kopciuszek jest już całkiem inny, jest ubrany i piękny, można
                                                    teraz patrzeć z przyjemnością, ale .........ja nadzwyczaj spokojny człowiek mam
                                                    ogromna prośbe , by na przyszły rok postawić również choinkę na placu
                                                    parkingowym tuż obok Wysokiej Bramy. Mówię tak , bo sami zauważcie w kamerze
                                                    ten plac jest całkiem pusty, w lecie stał tam tramwaj i było gud , a teraz
                                                    miejsce jest w sam raz pod ogromną choinkę. W kamerze Olsztyn byłby w zimie
                                                    prześliczny, cudowny i świąteczny. Dobrze myślę ?
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41Kopciuszek IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 21:05
                                                    właśnie takich lokatorów Polska potrzebuje - sami się eksmitują - to
                                                    dobre ;)))))
                                                    właściciele kamienic byliby ucieszeni :)))
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 21:10
                                                    i nastała cisza :)dlaczego ?
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 21:13
                                                    w TV się gapią, albo co...
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 21:17
                                                    Osobiście odrabiam zaległości z przeglądu prasy, a także reguluję pocztę. W
                                                    stosunku o Was nie mam żadnych zaległości. Rita, Andulka. Macie pozdrpwienia od
                                                    Pani T. Przechodziła przed chwilka za moimi plecami na kolejną inhalację.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 21:26
                                                    inhalacja przy tobie bpkw - jak ona wygląda ????????
                                                    oczywiście - na zdrowie, pewnie w plecach masz umieszczoną energię
                                                    inhalacyjną :)
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 21:30
                                                    Gość portalu: rita napisał(a):

> inhalacja przy tobie bpkw - jak ona wygląda ????????
                                                    > oczywiście - na zdrowie, pewnie w plecach masz umieszczoną energię
                                                    > inhalacyjną :)

Ta inhalacja to zwykle palenie papierosów. Ponieważ nie wolno palić w domu,
                                                    moja współlokatorka wychodzi na balkon. Ot i cała tajemnica inhalacji.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 21:34
                                                    nie całkiem - jak znam rozkład twojego mieszkanie to kurort jest na balkonie
                                                    czyli w pokoju dziennym, a kompterek siedzi wygodnie w sypialni
                                                    więc gdzież tu przejście za plecami ??????? :))))))))
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 21:42

> nie całkiem - jak znam rozkład twojego mieszkanie to kurort jest na balkonie
                                                    > czyli w pokoju dziennym, a kompterek siedzi wygodnie w sypialni
                                                    > więc gdzież tu przejście za plecami ??????? :))))))))

Rita. Ty nic nie pamiętasz. Sypialnie mam na górze, ale nie jest ona pokojem
                                                    komputerowym. Komputer znajduje się , jak to ładnie mówimy, w GABINECIE, który
                                                    jest również na górze.
                                                    Na górze też mam balkon. Dokładnie taki sam jak na dole. I tu właśnie moja
                                                    wspólniczka oddaje się zgubnemu nałogowi.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 21:46
                                                    taki nałóg to nie nałóg, zobacz tylko czy ktoś pod balkonem nie stoi gdy
                                                    ty sobie spokojnien klikasz i molestujesz kobiety ;))))))))

to oczywiście świetny żart
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 21:49

> taki nałóg to nie nałóg, zobacz tylko czy ktoś pod balkonem nie stoi gdy
                                                    > ty sobie spokojnien klikasz i molestujesz kobiety ;))))))))
                                                    >
                                                    > to oczywiście świetny żart

Wyjrzałem. W taką pogodę nawet największe moje wielbicielki siwedzą w domu.
                                                    Szkoda ...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 21:55
                                                    czyą aż tak żle napisałam - wyjrzyj na balkon gdy żona sie inhaluje być może
                                                    tam pod balkonem stoi w Weronie pod balkonem stał kto ?
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 21:58

> czyą aż tak żle napisałam - wyjrzyj na balkon gdy żona sie inhaluje być może
                                                    > tam pod balkonem stoi w Weronie pod balkonem stał kto ?

Aaaaaaaaa. Rita. Ta pogoda jest jednak tak wstrętna, że do Pani T. tez nikt
                                                    dziś nie zawita.
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 21:26
                                                    Rozumiem, że udała się na inhalację na balkon? Mój glazurnik bez żenady
                                                    inhaluje mi się w mieszkaniu :)
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 21:33
                                                    andulka7 napisała:

> Rozumiem, że udała się na inhalację na balkon? Mój glazurnik bez żenady
                                                    > inhaluje mi się w mieszkaniu :)

No proszę. Andulka wiedziała o co chodzi. A glazurnikowi zainstaluj w łazience
                                                    jeszcze jakiś mini barek. Trzeba stwarzać pracownikowi dobre warunki pracy.
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 21:42
                                                    Nie muszę instalować barku, bo do kuchni nie ma drzwi. W związku z tym dostęp
                                                    do zawartości lodówki jest nieograniczony...
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 21:46
                                                    andulka7 napisała:

> Nie muszę instalować barku, bo do kuchni nie ma drzwi. W związku z tym dostęp
                                                    > do zawartości lodówki jest nieograniczony...

Cholercia. To może i ja zostanę glazurnikiem. Pod warunkiem, że lodówka będzie
                                                    dobrze zaopatrzona, a nie tak jak u mnie w domu.
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 21:58
                                                    A co jeśli by Ci się trafiały w zleceniach same stany bez białego montażu?
                                                    Kuchnie dopiero by trzeba zrobić...
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 22:15
                                                    andulka7 napisała:

> A co jeśli by Ci się trafiały w zleceniach same stany bez białego montażu?
                                                    > Kuchnie dopiero by trzeba zrobić...

Mnie i tak interesuje tylko lodówka. Niemożność wykonania usługi zawsze można
                                                    jakoś usprawiedliwić. Pewnie oglądałaś "Usterkę"
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 22:20
                                                    Nie oglądałam, kto wie, czy nie mam u siebie...
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 22:27
                                                    andulka7 napisała:

> Nie oglądałam, kto wie, czy nie mam u siebie...

Program jest wart obejrzenia. Metody działania naszych naprawiaczy TV, sprzętu
                                                    AGD, elektryków, kominiarzy to jeden wielki kabaret. Realne sa tylko
                                                    ceny "usługi"...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 do Gigi IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 21:58
                                                    Giga , gdybyś chciała i miała przyjemność wejść na Olsztyn to przedstawiam ci
                                                    Andulkę z Warszawy i bpkw z Olsztyna, który pilnuje żony na balkonie, która to
                                                    tak jak ty i inni są w nałogu inhalacyjnym. Być może właśnie przez balkon
                                                    zerkacie na siebie :)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 do Gigi IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 22:04
                                                    Z powodu dużej ulewy jedynie Olsztyn Piękny stanowi parasol ochronny :)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 do Gigi IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 22:09
                                                    przerwa ma inhalację , żona bpkw mnie zaraziła ;)))
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 do Gigi 14.12.03, 22:18

> przerwa ma inhalację , żona bpkw mnie zaraziła ;)))

Rita. To Ty kopcisz ?????. A w Olsztynie już nie pada. Wieje jednak silny wiatr,
                                                    który zaczyna osuszać chodniki.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 22:23
                                                    skąd , pasją moją są sałatki to mnie inhaluje , teraz nawet czosnek jest w
                                                    sławie - mam nadzieję, ze wy też się leczycie zdrowo ;))))))))
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. 41 14.12.03, 22:32

> skąd , pasją moją są sałatki to mnie inhaluje , teraz nawet czosnek jest w
                                                    > sławie - mam nadzieję, ze wy też się leczycie zdrowo ;))))))))

No to bardzo się cieszę. Nie przypominam sobie Ciebie z petem. Czosnek lubię,
                                                    ale nie unikam go. Stosujemy go jako przyprawę do ogórków małosolnych i do
                                                    specjalności mojej T. czyli do dania z żółtego sera. Nie będę opisywać
                                                    szczegółów, ale goście chwalą ten specyfik.
    • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 22:22
      Bardzo milo was poznac kochani:)
      Dzieki Rita.
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 22:26
        świetnie , ze weszłaś, to tak jakbyś była w sercu forum olsztyńskiego
        czy oglądasz Olsztyn nocą, tylko nie w lejący smutny dzień, ale wogóle czy masz
        jakieś swoje miejsca spacerów ?
        Powiedzcie swoje ulubione miejsca w Olsztynie
        • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.03, 22:27
          Stare Miasto
          Las Miejski
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 22:30
            sud - olsztyński fotograf ( wiadomość dla gigi)
            Stare Miasto rozumię - też wybieram , ale dlaczego Las Miejski ?
        • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI 14.12.03, 22:30
          Niezmiennieul. Wyzwolenia, moja faworytka,chi,chi
          • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.03, 22:33
            Las Miejski jako ulubione miejsce do spacerów.
        • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 22:33
          Mam dużo ulubionych miejsc,
          ale od lat mieszkam w Jarotach,
          a stąd tak trudno się wybrać gdziekolwiek po pracy.
          Na głównej ulicy osiedla załatwiam wszystkie zakupy,
          więc nie często bywam w centrum,
          zwłaszcza zimą.
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 22:36
            i tak oto giga powinnaś założyć nowy wątek - zapraszamy tradycyjnie

sud - zobacz jeszcze na wpis pod tobą Kopciuszek
          • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI 14.12.03, 22:38
            W niedzielę zwykle Skanda, a po obiedzie Stare Miasto. Poza tym plaża miejska /
            bez względu na porę roku / a córcią chętnie idziemy do rybaczówki przy Krzywym.
            Tylko, że córsko jest teraz tak daleko. Studiuje...
            • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.03, 22:40
              Jak mieszkałem na Nagórkach, to ulubionym miejscem był były poligon na
              Pieczewie.
              Rita. Widziałem. Nie wiadomo czy się da z tą choinką. Bo może co roku Krzyżacy
              będą zdobywać Wysoką Bramę i zadeptaliby choinkę.
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.12.03, 22:41
              czyli są fajne spacerowe miejsca :)

zakładam wątek za gige , poszła spać nieświadoma wygrania
    • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 22:42
      Rita, proszę ,zajmij się Pięknym Olsztynem.
      Ja muszę już uciekać,może następnym razem.
      Dobranoc
      • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXXI 14.12.03, 22:49
        Giga speniała. Rita czyń swoją powinność.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka