forumowicz_pospolity 06.10.09, 23:11 czyli Mann Materna i reszta świetni byli Mann klasa sam dla siebie :) www.youtube.com/watch?v=256p9HTLRsQ www.youtube.com/watch?v=Qka0TIgimPE Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
conena Re: polski Monty Python 07.10.09, 09:52 bo ja wiem, czy MM to polskie Pajtony... na moje to zupełnie inny rodzaj żartu, u Pajtonów jest więcej akcji, gdzieś biegną, torturują poduszkami, wysadzają w powietrze i tak dalej. u MM jednak bardziej klimat gadających głów, mniej kostiumów, gros żartów opartych na fizyczności Manna. jakby wydali "za chwilę dalszy ciąg programu" na dvd to zbiliby na tym fortunę:-) KOCe zresztą tak samo. widzisz jakiś następców? Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: polski Monty Python 07.10.09, 11:06 conena napisała: > bo ja wiem, czy MM to polskie Pajtony... na moje to zupełnie inny rodzaj żartu, > u Pajtonów jest więcej akcji, gdzieś biegną, torturują poduszkami, wysadzają w > powietrze i tak dalej. u MM jednak bardziej klimat gadających głów, mniej > kostiumów, gros żartów opartych na fizyczności Manna. jakby wydali "za chwilę > dalszy ciąg programu" na dvd to zbiliby na tym fortunę:-) KOCe zresztą tak samo > . > widzisz jakiś następców? > > nie znam sie na scenie kabaretowej teraz, czasem cos lukne ale te ich zarty sa mniej inteligentne, z nizej postawiona poprzeczka żeby jak najwiecej ludzi złapało chyba aaa kostiumów tez troche jest w ZCDCP wczoraj lukałem np Manna w stroju krola wegierskiego ("Sandor wez ten płaszcz") o www.youtube.com/watch?v=7IBFa3Oc8Ys Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: polski Monty Python 07.10.09, 10:05 Dla mnie to klasyka, dobrze, że na youtubie są tego duże ilości. Odpowiedz Link