wilowka 21.02.10, 21:21 Macie doświadczenia? Jaką się ma pewność, że cena na stronie jest ostateczną i nie trzeba dopłacać za piórnik i metr powietrza np? Taki Wizz np Hę? :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zloty.strzal Re: Tanie loty 21.02.10, 21:40 Jak już ci napiszą, że ostateczna, to jest ostateczna. Oczywiście o ile 20kg ziemniaków nie zechcesz przewieźć dodatkowo czy cóś. Odpowiedz Link
wilowka Re: Tanie loty 21.02.10, 21:45 Myślałam o 20 kg czekolady z powrotem... no, ale skoro przestrzegasz ;) Odpowiedz Link
cafem Re: Tanie loty 21.02.10, 21:46 Calkowita cena wyswietla sie dopiero podczas placenia karta - bo po drodze masz oplate za bagaz, za check-in, a nawet wiekszosc "tanich" linii dolicza sobie oplate za uzycie karty na osobe (np. jesli kupujesz bilet dla trzyosobowej rodziny w dwie strony placac JEDNORAZOWO JEDNA karta zaplacisz dodatkowo 6 x 5 funtow!) I to na tyle niespodzianek, chyba ze bedziesz miala nadbagaz - slono kosztuje kazdy dodatkowy kilogram - albo bedziesz chciala cos kupic do picia/jedzenia podczas lotu - za to tez licza trzykrotnie wiecej niz w sklepikach. Za metr pwietrza jeszcze nie licza. Jeszcze. ;) Odpowiedz Link
cafem Re: Tanie loty 21.02.10, 21:47 np. jesli > kupujesz bilet dla trzyosobowej rodziny w dwie strony placac > JEDNORAZOWO JEDNA karta zaplacisz dodatkowo 6 x 5 funtow!) Zapomnialam dodac - tyle licza w ryanairze. Odpowiedz Link
cafem Re: Tanie loty 21.02.10, 22:20 Prosz:) Dodam jeszcze, ze jesli ladujesz na "tanim", sporo oddalonym od miasta lotnisku, licz sie z tym, ze dojazd do konkretnego miejsca tez bedzie duzo kosztowal. Ja ostatnio zaczelam latac drozszymi liniami, bo roznica w cenie calej podrozy niewielka, a oszczednosc czasu zawsze co najmniej kika godzin. I jaka wygoda;) Odpowiedz Link
zloty.strzal Re: Tanie loty 21.02.10, 22:45 Ryanair czasami autobusy puszcza swoje z tego zadupia, gdzie jest lotnisko to jakiegoś rozsądnego miejsca. We Frankfurcie 12 ojro chyba kosztował. Odpowiedz Link
maple_syrup Re: Tanie loty 22.02.10, 08:45 Kiedyś dosyć często latałam właśnie z Wizzair, Norwegian i SkyEurope i w sumie wszystko było ok. I jeśli kupujesz bilet przez internet i dobrze wypełnisz wszystkie formularze, które Ci się pojawiają, info dotyczące bagażu itp. podana cena jest ceną ostateczną. Nie wiem dokąd chcesz lecieć, ale porównaj sobie ceny biletów w tanich liniach z cenami w Lot, bo ostatnio kupowałam bilet Lot-u w dużo lepszych cenach niż miał Wizzair. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Tanie loty 22.02.10, 10:08 Też mam takie doświadczenia z WizzAir, LOT jest czasami zaskakująco tani. Odpowiedz Link
niski.oktan Re: Tanie loty 22.02.10, 13:10 Gdyż nie należy mieszać różnych pojęć: przewoźnik jest tani, ale loty - jak Bóg da. :D Odpowiedz Link