Dodaj do ulubionych

zwolnią mnie

04.02.11, 20:27
właśnie wpadła jakaś dziewczyna na interwju i zamknęli się z nią na górze.
sprawdziłam, mają na gumtree nowe ogłoszenie, że szukają kogoś z płynnym angielskim, i osoby, które takowego nie mają niech nie aplikują, również Ci co są nowi w uk albo nie mają 3 lat doświadczenia z dziećmi mają spadać na szczaw.

Kurwa.
Ciekawe kiedy mi raczą powiedzieć.
Obserwuj wątek
    • zloty.strzal Re: zwolnią mnie 04.02.11, 21:12
      Może plan przewiduje dwie osoby do pracy?
      • kkuki Re: zwolnią mnie 04.02.11, 21:20
        Zdecydowanie nie.
        Przwiduje jedną i nie jestem to raczej ja.

Ciekawa jestem kiedy mi powiedzą i ile dadzą czasu.
        Gorzej będzie jak mi nie dadzą czasu, albo dadzą tydzień, w tydzień nic nie znajdę.
        Nie mam gdzie tu przekoczować, więc jak nic nie znajdę to czeka mnie powrót do Trójmiasta i szukanie od nowa. Nie stać mnie na to.
        • zloty.strzal Re: zwolnią mnie 04.02.11, 21:27
          A jak zaczynałaś pracę to umawiałaś się na jakiś okres próbny o z góry znanym czasie trwania czy pożyjemy, zobaczymy? Nie patrz na to tak czarno, jeśli to nie jest jakaś mega banda chujów, to oni też wiedzą, że w razie czego musisz mieć czas na znalezienie następnej pracy itp.

No chyba, że na dzień dobry nawrzucałaś gospodarzom albo opróżniłaś im barek i nahaftowałaś na perski dywan, to mogą ich nerwy ponosić;]
          • forumowicz_pospolity Re: zwolnią mnie 04.02.11, 21:33
            zloty.strzal napisała:

> A jak zaczynałaś pracę to umawiałaś się na jakiś okres próbny o z góry znanym c
            > zasie trwania czy pożyjemy, zobaczymy? Nie patrz na to tak czarno, jeśli
            > to nie jest jakaś mega banda chujów, to oni też wiedzą, że w razie czego musis
            > z mieć czas na znalezienie następnej pracy itp.
            >

tez tak mysle
            na razie nie panikuj, to nic nie da, zaczniesz tworzyć rzeczywistość wirtualną

> No chyba, że na dzień dobry nawrzucałaś gospodarzom albo opróżniłaś im barek i
            > nahaftowałaś na perski dywan, to mogą ich nerwy ponosić;]
            • kkuki Re: zwolnią mnie 04.02.11, 21:47
              Panikować już zaczęłam, a teraz się biorę za rozsyłanie cv od nowa...
              A chciałam się wyspać jutro.
              Dupa a nie wyspanie się, bo jestem tak zestresowana, że jak zasnę to nie będzie to dobry sen.
              • forumowicz_pospolity Re: zwolnią mnie 04.02.11, 22:09
                kkuki napisała:

> Panikować już zaczęłam, a teraz się biorę za rozsyłanie cv od nowa...

słusznie

ale tą historię - bajer co nizej opisałas to mogłas sobie darowac
                faktycznie moga pomyslec ze masz mete na szybko jakby co i dodatkowo szukasz nowej
                czyli zakładasz mocną tymczasowość obecnej roboty

rozsyłaj, zawsze cos znajdziesz, to nie zadupie

> A chciałam się wyspać jutro.
                > Dupa a nie wyspanie się, bo jestem tak zestresowana, że jak zasnę to nie będzie
                > to dobry sen.
                • kkuki Re: zwolnią mnie 04.02.11, 22:18
                  Nie nie,właśnie niestety musiałam to powiedzieć bo zaczęła drążyć, co ja tu robię, jak długo jestem itp.
                  I ona wie, że to nie są moi znajomi i że się teraz nie odwiedzamy i nie mamy raczej kontaktu, i że chciałam roboty na dłużej, i nawet pytała czy będę szukała czegoś dodatkowo np na weekendy i powiedziałam, że nie.

Rozsyłam, teraz już chyba rozszerzę pole szukania poza londyn.
                  A jak nie, to za tydzień widzę się z Rynieną i Księciuniem...
                  • forumowicz_pospolity Re: zwolnią mnie 04.02.11, 22:45
                    kkuki napisała:

> Nie nie,właśnie niestety musiałam to powiedzieć bo zaczęła drążyć, co ja tu rob
                    > ię, jak długo jestem itp.
                    > I ona wie, że to nie są moi znajomi i że się teraz nie odwiedzamy i nie mamy ra
                    > czej kontaktu, i że chciałam roboty na dłużej, i nawet pytała czy będę szukała
                    > czegoś dodatkowo np na weekendy i powiedziałam, że nie.
                    >
                    nie kumam do konca
                    ale niewazne
                    ważne zeby oni w głowie nie mieli obrazu typu ze mogą powiedziec ci
                    z miejsca "nara" i nie bedziesz zbytnio poszkodowana

> Rozsyłam, teraz już chyba rozszerzę pole szukania poza londyn.
                    > A jak nie, to za tydzień widzę się z Rynieną i Księciuniem...
                    • kkuki Re: zwolnią mnie 04.02.11, 23:22
                      Bo ja w panice piszę jeszcze bardziej chaotycznie niż zazwyczaj.

Na rozmowie kwalifikacyjnej pytała mnie co ja tu teraz robię, jak długo jestem w mieście, i gdzie konkretnie.
                      To musiałam coś na ściemniać, bo przecież nie powiem, że pracuję u debili z dwoma plującymi potworami i usiłuję się ewakuować jak najszybciej do nowej pracy.
                      Chcieliby wtedy sprawdzić referencje od tych z potworami.

• ryniena Re: zwolnią mnie 04.02.11, 22:48
                    Ej, ja CI już powiedziałam, że w Polsce Cię na oczy widzieć nie chcę. Co najwyżej zagramanicą, ale tutaj nie wracaj! *kopie w tyłek*
              • puszysta_gimnazjalistka Re: zwolnią mnie 04.02.11, 22:35
                CV wysyłaj, zachowaj spokój i się nie poddawaj, nie myśl o powrocie do Trójmiasta bo na to zawsze będzie czas.
                • kkuki Re: zwolnią mnie 04.02.11, 23:27
                  Pierwszy wybuch paniki wylany tutaj.
                  Już mi lepiej, jutro z nimi pogadam.
          • kkuki Re: zwolnią mnie 04.02.11, 21:46
            Pożyjemy zobaczymy. Ale nie sądziłam, że po 3 dniach stwierdzą, że chcą kogoś lepszego.

No właśnie nie wiem, bo oni nie wiedzą, że ja rzuciłam inną robotę, nie mogłam im powiedzieć, bo wtedy chcieliby referencji od nich, a jak wiadomo poprzedni by mi referencji nie dali.
            Oficjalna wersja była, że pomieszkuję kątem u znajomych koleżanki i szukam roboty.
            Więc może oni myślą, że ja mogę tam wrócić i tego się obawiam.
            • berta-live Re: zwolnią mnie 04.02.11, 23:01
              A może jednak zdecyduj się na jakąś profesjonalną agencję pośrednictwa. Masz maturę, masz cv i referencje z bądź co bądź dość prestiżowego hotelu, rozpoznawalnego w UK, znasz angielski w stopniu komunikatywnym, stać cię na porządną pracę u porządnych pracodawców. Nawet jak taka agencja cię nieco oskubie na początku, to przynajmniej da ci jakąś gwarancję, że trafisz do normalnej rodziny. Bo ty też masz prawo mieć jakieś wymagania, nie tylko finansowe.

Te dwie rodziny, które zaliczyłaś w ostatnich 3 tygodniach to jakieś mocno dziwne. Ja rozumiem, że nie można popadać w paranoję, że nie wszyscy to zboczeńcy, złodzieje i bandyci, ale jakiś umiar trzeba mieć. A przyjęcie pod dach kompletnie obcej osoby, z obcego kraju, poznanej przez jakiś portal ogłoszeniowy, o której kompletnie nic się nie wie i powierzenie jej samodzielnej opieki nad dziećmi jest delikatnie mówiąc nierozsądne. A jak dodamy do tego styl życia jaki ci ludzie prowadzą, to mamy dopełnienie całości.
      • ryniena Re: zwolnią mnie 04.02.11, 22:46
        Chill Out, póki co udawaj, że nic nie wiesz i będzie dobrze!
    • berta-live Re: zwolnią mnie 04.02.11, 22:48
      Nie panikuj, może faktycznie potrzebują dwóch osób. Jednej do ogarnięcia domu i wyprowadzania psa a drugiej jako guwernantki do dzieci, żeby np w lekcjach pomogła i stąd ten wymóg dobrej znajomości języka? Dom duży, to jednej osobie ciężko go ogarnąć. Jak dokładnie sformułowali to ogłoszenie na gumtree?
      • kkuki Re: zwolnią mnie 04.02.11, 23:03
        www.gumtree.com/london/01/73055701.html
        A to było to z którego mnie przyjęli:
        www.gumtree.com/london/22/70879722.html
        Nie sądzę żeby potrzebowali dwóch osób, mimo, że ogłoszenia się różnią.
        • berta-live Re: zwolnią mnie 04.02.11, 23:13
          Na mój gust, to to nowsze dotyczy opiekunki do dzieci. Ona nie ma ani sprzątać ani psa wyprowadzać ani mieszkać z nimi. Ona ma zajmować się dziećmi, łącznie z odrabianiem lekcji itp. Nie panikuj.
          • kkuki Re: zwolnią mnie 04.02.11, 23:30
            Dokładnie.
            Nie oferują jej mieszkania, więc to dochodzona niania.
            Teraz pytanie czy ja zostaję zdegradowana do pozycji klinera i pilnowania żeby pies nie zeżarł chałupy, czy też może wywalają mnie, przeorganizowują sobie życie i zostawiają pusty pokój...
            • berta-live Re: zwolnią mnie 04.02.11, 23:44
              A kto w takim razie będzie ogarniał chałupę i wyprowadzał psa? Też sobie zatrudnią dochodzącą osobę do sprzątania, raz czy dwa razy w tygodniu i jakiegoś ucznia albo studenta do wyprowadzania psa?
              • kkuki Re: zwolnią mnie 04.02.11, 23:51
                Cholera wie.
                Może tak być, bo jak na razie sprzątania wymaga ode mnie 2x tydzień.
                Psa trza wyspacerować między 9-10, a potem tylko wypuszczać co jakiś czas go ogrodu.
                Więc może tak być, żę sobie wezmą sprzątacza z zewnątrz na te pare 3-4 godziny i wyprowadzacza dla psa.
                Nie wiem.
                Zgłupiałam.
                Jutro do nich pójdę zrobić bilans pierwszego tygodnia to mi może powiedzą na czym stoję.
                • berta-live Re: zwolnią mnie 05.02.11, 00:01
                  A jak dotychczas funkcjonowali?
                  • kkuki Re: zwolnią mnie 05.02.11, 00:07
                    Dotychczas mieszkali na wsi, więc pies się sam wyprowadzał raczej, ale mieli chyba au-pair.
                    Tu mieszkają 3 tygodnie dopiero.
                    Ona w tej chwili jest ciągle w domu bo zmienia pracę, w połowie miesiąca zaczyna normalny tryb.
                    Przede mną mieli przez tydzień au-pair z brazylii co to zaciążyło jej się.
                    • berta-live Re: zwolnią mnie 05.02.11, 00:15
                      A nie myślałaś, żeby poszukać jakiejś "normalnej" pracy, czyli w jakiejś firmie, np mycie głów w zakładzie fryzjerskim, dopóki nie podszkolisz języka na tyle, żeby startować gdzie indziej? I wynająć gdzieś mieszkanie albo pokój? Przy rodzinie jako gosposia to jakiś horror jest. Nawet na gumtree jest sporo tego typu ogłoszeń.
                      • kkuki Re: zwolnią mnie 05.02.11, 00:19
                        myślałam.
                        tylko, że na to trzeba mieć kasę żeby przeżyć pierwszy miesiąc, zapłacić kaucję za mieszkanie itp ...
                        • berta-live Re: zwolnią mnie 05.02.11, 00:23
                          Coś przecież zarobiłaś przez te 3tyg. Może uda ci się wynegocjować, żebyś chociaż z góry za tydzień a nie za cały miesiąc płaciła, przynajmniej przez pierwszy miesiąc.
                        • terwase Re: zwolnią mnie 05.02.11, 00:27
                          W niektórych miejscach płacą co tydzień, a jeżeli wynajmujesz u kogoś pokój, to też płacisz tygodniowo. No i zazwyczaj poza Lądkiem, a przynajmniej na uboczu jest lepsza płaca i tańsze życie.
      • kkuki Re: zwolnią mnie 04.02.11, 23:14
        Teraz doczytałam, że nowe ogłoszenie jest w dziale live-out, i nie ma nic o psie i sprzątaniu...
        Hmmm, teraz dopiero zaczynam się głowić.
        Chyba pójdę do nich jutro i zapytam co sądzą po pierwszym tygodniu, co mogłabym ulepszyć, jakie zastrzeżenia mają itp...
        • nexstartelescope Re: zwolnią mnie 05.02.11, 03:02
          Kóki, Ty se lepiej zajrzyj ma maila :)
        • qw994 Re: zwolnią mnie 05.02.11, 13:15
          Właśnie, przede wszystkim z nimi porozmawiaj. I zapytaj wprost, czy planują cię zwolnić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka