02.09.11, 11:03
Piątek już! :)
Ale mi zleciało...

Wybieram się dzisiaj na najnowszy film Allena (którego bardzo lubię i cenię). Widzieliście już? Jak wrażenia? (tylko nie zdradzajcie zbyt dużo, ewentualnie fajny-niefajny)

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3c/Woody_Allen_%282006%29.jpeg/240px-Woody_Allen_%282006%29.jpeg

A jak Wam mija piąteczek? ;)
Obserwuj wątek
    • puszysta_gimnazjalistka Re: Ojacie ;) 02.09.11, 12:18
      Mi też i bardzo się z tego cieszę, piątek czyli święto, będzie doskonale :)
      • kristopherh Re: Ojacie ;) 02.09.11, 18:06
        Piatek po poludniu to raj dla duszy.
    • 8n Re: Ojacie ;) 02.09.11, 13:28
      a ja nie lubie allena, tzn zawsze nie lubiłam, ale może się starzeję, dorastam. film supcio.
      • puszysta_gimnazjalistka Re: Ojacie ;) 02.09.11, 15:50
        Allena nie lubisz, Majewskiego nawet nie znasz, co z Tobą nie tak ? :)
        • 8n Re: Ojacie ;) 02.09.11, 16:20
          nie wiadomo, ale powoli schodze na drogę normalności. allen mi sie podobał, zaczęłam jeśc pierogi. ZASTANAWIAM SIĘ NAWET delikatnie nad kupnem telewizora ;)
    • qw994 Re: Ojacie ;) 03.09.11, 07:55
      Jezu, chyba z półtora roku nie byłam w kinie.
      • sru_karka Re: Ojacie ;) 03.09.11, 08:53
        O, to czas to zmienic. Allena polecam - fajny, nietypowy, zaskakujący ;) Natomiast bardzo nie polecam thrillera/horroru "Nie bój sie ciemności" - o matko jaka klapa. Niezwykle rzadko chodze na filmy tego gatunku, tym razem za namową koleżanki (miłośniczki wszystkiego co straszne) i bardzo żałuję straconego czasu.
        • sru_karka Re: Ojacie ;) 03.09.11, 08:54
          A tak w ogóle to dzień dobry! Miałam plan by pospac do 10, a od 7 oczy szeroko otwarte ;)
          • qw994 Re: Ojacie ;) 03.09.11, 09:01
            Dobry! :) Ja też miałam pobudkę o 7, ale musiałam wstać, bo się z panią od sprzątania mieszkania umówiłam. Spałam raptem 5 godzin, ciężko dzisiaj będzie :)
        • qw994 Re: Ojacie ;) 03.09.11, 08:59
          > O, to czas to zmienic.

No, zwłaszcza, że kino to jedyne miejsce, które potrafi mnie zmusić do obejrzenia filmu od początku do końca :) Ja z tych czytających jestem.
          • sru_karka Re: Ojacie ;) 03.09.11, 09:10
            Ja też bardziej czytająca, ale dobrym kinem nie pogardzę.
            Idę sobie zrobic herbatę i zabieram się za "Dom sióstr" Ch. Link - bardzo wciągająca...Zarwałam dla niej pół nocy ;)
            • qw994 Re: Ojacie ;) 03.09.11, 09:15
              U mnie czeka w kolejce na półce - czytałam już "Przerwane milczenie" i "Echo winy" :) Jeśli "Dom sióstr" to najlepsza z jej książek, to już nie mogę się doczekać, bo obie książki przeczytane przeze mnie wcześniej były świetne. Kobieta naprawdę fantastycznie pisze.
              • sru_karka Re: Ojacie ;) 03.09.11, 09:22
                Zgadzam się. Wcześniej czytałam "Echo winy" i już teraz wiem, że mam ochotę na więcej tej autorki :)
                • qw994 Re: Ojacie ;) 03.09.11, 09:32
                  Ja zapoluję na "Ostatni ślad".
                  A tobie polecam "Przerwane milczenie" :)
                  • wilowka Re: Ojacie ;) 03.09.11, 10:51
                    To co? Zlecić Maleństwu napad na Empik? Bo mnie zaciekawiłyście :)
                    • qw994 Re: Ojacie ;) 03.09.11, 11:50
                      Tak, tak, koniecznie :)
                      www.biblionetka.pl/author.aspx?id=10456
                      A co do Empiku to: www.plus.pl/indywidualna/Uslugi/Promocje/empik/
                      • wilowka Re: Ojacie ;) 03.09.11, 12:11
                        Dziękuję :)
                        • wilowka Re: Ojacie ;) 03.09.11, 17:33
                          Dostałam "Przerwanie milczenie " w Matrasie -25% :)

Ale najpierw muszę skończyć trylogię Jo Nesbo.
                          • qw994 Re: Ojacie ;) 04.09.11, 09:32
                            O, super :)
    • mi-l-ja Re: Ojacie ;) 03.09.11, 18:36
      Fajny, ale niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego ostatnimi czasy w kinie tylko ja się śmieję, a reszta współwidzów ogląda każdy film tak, jakby to był przynajmniej dokument o znęcaniu się nad zwierzętami. :-/
      • wilowka Re: Ojacie ;) 03.09.11, 21:23
        A na czym byłaś ostatnio?
        • mi-l-ja Re: Ojacie ;) 04.09.11, 08:19
          Tak całkiem ostatnio na O północy w Paryżu :), a z wcześniej z cyklu "film w trakcie oglądania którego tylko ja mam ochotę chichotać" to chyba Jak zostać królem....
          Może ja jestem jak Epimeteusz,, tzn. taka wstecz myśląca?? :-/
          • wilowka Re: Ojacie ;) 04.09.11, 08:36
            No nie wiem, nie wiem żeby postawić diagnozę, musiałabym chyba z Tobą iść do kina. Zdarza mnie się, że pochrumkuję w momentach kiedy gawiedź milczy, ale zawsze mam ku temu poważne powody, wierzę, że Ty też ;)

Ciche chichotanie lepsze od komentowania, gadania, że film nudny, ciamkania.

Ale kiedyś siedział koło mnie gość, co swoje zadowolenie, zdziwienie radość okazywał wypowiadając głośno i wyraźnie, oraz z lekką wyższością, głoska po głosce: LOL - rzecz działa się w kinie na Simpsonach i miałam ochotę go zabić! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka