Dodaj do ulubionych

Bociany robią SOBIE

13.04.12, 11:59

..dzieci, w Przygodzicach, podobno:
stream.tktelekom.pl/pp01
Fajne to. Mają 2 jaja. Wczoraj ok. 23 patrzyłam jak robią sobie na zmianę wieczorną toaletę. Widać, nie jest prawdą, że ptaki zasypiają po zachodzie słońca. Co prawda obydwoje zleciało do gniazda, ale wcale im nie było do spania. A jakie higieniczne!! Nie sr...ą we własne gniazdo, tylko wystawiają odwłok poza, gdy ich nachodzi potrzeba. Udało mi się zauważyć wczoraj taką sytuację. Myślałam, że spadnie z gniazda, tak się wystawił poza. A on zrobił co chciał i zaraz wrócił do środka.
Obserwuj wątek
    • stedo Re: Bociany robią SOBIE 13.04.12, 12:05
      Oo, już trzy mają. Właśnie ten dyżurujący aktualnie, podniósł się na chwilę i zauważyłam:))
      • nexstartelescope Re: Bociany robią SOBIE 14.04.12, 17:33
        O, fajne, jedyne reality show które z przyjemnością się ogląda! Widziałam jak się zmieniały, faktycznie będą 3 pisklaki. Ciekawe, dlaczego jak jeden wstał ze stanowiska, to drugi wlazł mu na plecy? :) I to nie było to, co myślicie, on tylko podeptał mu chwilę po plecach i zszedł , po czym sam siadł na jajka. Mój mąż mówi, że pewnie mu masaż robił, bo tamten siedział długo w jednej pozycji i mu plecy zdrętwiały ;) Wiem, ze to para, ale nie widzę różnicy, więc zakładam, że to dwa "bociany" :P
        Mam okienko otwarte cały czas, to naprawdę ciekawe. Pewnie jeszcze fajniej byłoby je podejrzeć na żywo, ale ja tu bociana jeszcze nie widziałam, tylko kosy i sroki - złodziejki orzechów :)

• berta-death Re: Bociany robią SOBIE 15.04.12, 19:38
          4 będą, w nocy bocianica zniosła czwarte jajko. Powinna jeszcze jedno.
          • stedo Re: Bociany robią SOBIE 18.04.12, 19:49
            Tak, tak, ma już komplet, 5. Ona tak podobno robi od 7 lat, co rok pięcioraczki. Teraz miesiąc trzeba czekać na wyklucie.
            • berta-death Re: Bociany robią SOBIE 23.04.12, 15:39
              To podobno co roku jest inna para bocianów. Nie mam pojęcia po czym oni je rozpoznają.
              A tutaj orły bieliki się wykluły i coraz większe się robią.
              www.ustream.tv/decoraheagles
              • stedo Re: Bociany robią SOBIE 23.04.12, 17:35
                Bociany podobno wracają do swych gniazd, może dlatego. A jeśli chodzi o bieliki to u nas też obserwują. Ale nasze jeszcze się nie wykluły.
                www.lasy.gov.pl/bielik
                Przeczytaj sobie informację o historii tego gniazda i jego mieszkańców. Jest chyba po prawej stronie. Orły podobno też gnieżdżą się zawsze w tym samym miejscu.
                P.S. Podoba mi się ostatnio reklama jakiegoś kredytu hipotecznego:)) Dwa ptaki, właśnie chyba jakiś orzeł i sowa rozmawiają n/t. Jeden z nich zazdrości ludziom, że mają takie mieszkania, ale dziwi się i pyta drugiego co ludzie robią w tych mieszkaniach. A drugi odpowiada : no jak to co?. JAJA składają;))
                No i niby racja;))
                Nie mogę znależć tego filmiku.
                • stedo Re: Bociany robią SOBIE 23.04.12, 19:30
                  Więcej n/t:
                  www.tvnmeteo.pl/informacje/polska,28/narodziny-bielika-na-zywo-w-sieci-projektowi-zagrozila-burza,42481,1,0.html
              • stedo Re: Bociany robią SOBIE 23.04.12, 17:41
                P.S. A wracając do tematu tego zabójstwa przez kierowcę autobusu, to zobacz jakie tam ludzie idiotyzmy wypisują tam! W ogóle to jakoś często tam u Was ostatnio zdarzają się zagadkowe śmierci młodych kobiet.Ich niewytłumaczalne opuszczanie mieszkania i znikanie, a potem znajdowanie ciał w jakichś dziwnych miejscach.
                • berta-death Re: Bociany robią SOBIE 24.04.12, 12:43
                  Trup się w krk gęsto ściele. Ostatnio na facetów padło.
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11513029,Zaginal_bez_sladu_w_centrum_Krakowa__Sledztwo_zamkniete.html
                  A te dziewczyny, mimo zaprzeczeń policji, naprawdę są do siebie podobne. Nawet brwi mają wyregulowane w ten sam sposób. Te ich zdjęcia to spokojnie mogłyby być różnymi zdjęciami tej samej osoby, zwłaszcza te dwa pierwsze.
                  krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,9918596,Tajemnicze_znikniecia_kobiet__domysly_i_spekulacje.html
                  • wilowka O Krakowie 24.04.12, 21:39
                    Ty mi to teraz mówisz, jak już wróciłam? Dobrze że przed wyjazdem nie wiedziałam
                    • berta-death Re: O Krakowie 24.04.12, 23:11
                      Nie miałam sumienia o tym napisać. Poza tym to zapewne smok je zeżarł a on jak wiadomo mężatek nie tyka. Chociaż ksywka Maleństwo mogłaby go zmylić i rozzuchwalić.
              • redundant Re: Bociany robią SOBIE 24.04.12, 14:52
                berta-death napisała:

> To podobno co roku jest inna para bocianów. Nie mam pojęcia po czym oni je rozp
                > oznają.
                > A tutaj orły bieliki się wykluły i coraz większe się robią.
                > www.ustream.tv/decoraheagles

A co u Henryka? Coś cicho, w tym roku nie będzie miał jajka?
                • berta-death Re: Bociany robią SOBIE 24.04.12, 23:12
                  Henryk the gołąb?
                  • redundant Re: Bociany robią SOBIE 25.04.12, 01:22
                    A the who, jak nie the gołąb? Pewnie, że the gołąb.
                    • berta-death Re: Bociany robią SOBIE 26.04.12, 15:45
                      Henryk the Gołąb I, ożenił się i tyle go widziałam. A Henryk the Gołąb II, przed świętami miał się dobrze. Wyrósł, zmężniał i nie daje się dziobać, zwłaszcza gołębiej młodzieży. A teraz mam nadzieję, że też się ma dobrze. Aż się boję do domu wrócić, co zastanę na balkonie.
    • stedo Re: Bociany robią SOBIE 23.04.12, 20:11
      Inne bocianie opowieści:
      forum.gazeta.pl/forum/w,29055,134483334,135351528,Re_Pora_na_bociany.html
    • thank_you Re: Bociany robią SOBIE 25.04.12, 15:41
      W okolicach Omży standardowo dużo bocianów. Swego czasu jeden się niestety spalił u mojej Babci nad stawem.
      Ale bociany bocianami, a co z wróblami? Gdzie one są?
      • wilowka Re: Bociany robią SOBIE 25.04.12, 18:40
        > Ale bociany bocianami, a co z wróblami? Gdzie one są?

W Piotrkowie Trybunalskim :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka