mini_kks 01.08.08, 21:47 WAŻNE! Właśnie odkryłam, że chyba dostałam odpowiedź od Domogarova. I co m iż tego, skoro nie wiem, co napisał? ;( Umie ktoś w ich języku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 21:49 Albo może jest tu gdzieś jakieś Forum? Dostałam małpiego rozumu :) Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 21:52 Ooo... normalnie nie mogę wysiedzieć! Ciekawe, czy rzeczywiście napisał i co :D Odpowiedz Link
palya Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 21:51 ja jestem po kursie podstowym, wiec odróżniam bukwy...i tyle, szkoda, bo chcetnie bym pomogla Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 21:54 Ja umiem. A z Sasza kiedyś w miarę dobrze się znalam. Mogę pomóc jak coś Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 21:56 PS: Szczęściara . Mam nadzieje, że go kiedyś dorwę i na żywo mu powiem, że ma cudowny głos i oczy oraz, że świetnie gra ;) Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 21:59 Jak chcesz :) Jak długie to na gazetowego ;) Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 22:00 Gdzie tam, króciutkie. i140.photobucket.com/albums/r32/Miniaczek/wiadomoscodsaszy.jpg Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 22:09 > Gdzie tam, króciutkie. > > i140.photobucket.com/albums/r32/Miniaczek/wiadomoscodsaszy.jpg Kurcze, to co mi wyskoczyło to nie jest chyba od niego :( Bo tekst brzmi tak: Serdeczne pozdrowienia z Polski. Aleksander bądź szczęśliwy! ( przepraszam za dosyć wolne tłumaczenie) Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 22:11 To dlaczego to jest pod moim tekstem, który wygląda jak dopisek kogoś "Z góry"? W dodatku ja go też m.in. pozdrowiłam z Polski. Ktoś sobie tak wolno przetłumaczył? :D Ale z drugiej strony pod niektórymi bukwami też tak jest... dziwne. Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 22:12 Aaa, to ja już wiem wszystko... ok, pod jego adres napisze, załatwiwszy sobie uprzednio tłumacza :) Dzięki! Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 22:16 mini_kks napisała: > Aaa, to ja już wiem wszystko... ok, pod jego adres napisze, załatwiwszy sobie > uprzednio tłumacza :) Dzięki! Jakby co tłumacz forumowy poleca się na przyszłość ;) I nie ma za co;) Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 22:19 TY się tu tak nie polecaj, bo się napalę i dam Ci do przetłumaczenia 100 stron listu, w którym analizuję jego grę, a zakańczam rozmaitymi wyznaniami ;D Ciężko nauczyć się rosyjskiego? Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 22:28 Ty nie obiecuj bo teraz ja się napalę :) Mam straszną zajawę na punkcie rosyjskiego :) Do tego stopnia że potrafiłam ze słuchu nocami Okudżawę tłumaczyć Tzmn najpierw wyłapywałam słowa a potem tłumaczyłam na poslki. Świr nie?:P Nie, nie trudno.Największy chyba kłopot jest z opanowaniem ichniejszych znaczków. Bo iine są litery "pisane" a inne drukowane. Potem to już pikuś ;) A, no i jeszcze trzeba w miarę opanować deklinacje, ale też do przejścia. I potem to już całkiemz górki Wiesz, jak się mamotywację to już w ogóle pierunem leci:P Nie będę ukrywać że Sasza był taką moją motywacją w duuużym stopniu :))) Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 22:35 Jak to inne w druku i inne w piśmie? Nie cały czas te hieroglify? Pamiętam jak byłam mała, napisałam do przyjaciółki, pół Ukrainki, list, w którym ją beształam. List w ojczystym języku jej mamy. Jak go napisałam? Wzięłam jakiś słownik, szukałam polskich liter i zapisywałam je w bukwie ;DDD A potem jej mama się głowiła, co ja tam napisałam :D Ej, jak chcesz, to może powiesz, co on śpiewa w "Prishla vesna"? O wiośnie? Tu można ściągnąć: a-domogarov.narod.ru/song.html Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 22:40 Hieroglify cały czas ;) Tylko inaczej trochę wyglądają literki w książce a inaczej takie pisane ręką. Ale to nie są jakieś wielkie różnice. Pmaiętam swoje początki.. Nie wiedziałam czy to P czy T i szlag mnie trafiał;) Tytuł sugeruje że o wiośnie będzie. Zaraz spróbuję ściągnąc bom sama ciekawa :) Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 22:41 Ale to nie musi być dziś! Ja zaraz idę, wezmę dobra książkę, ściągnęłam jeszcze parę piosenek się będę upajać ;) W sumie w kółko o tej wiośnie ;) Dalej tak go lubisz? :) Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 22:47 Dziewczyno! Coś Ty najlepszego narobiła?? :P Saszomania powraca w zastraszającym tempie:P Odsłuchałam kawałeczek ( boże ,TEN głos:P) Jestem w stanie Ci przetłumaczyć wszystkie piosenki które tam są Ale jutro co? Będę miała duuużo czasu bo M jedzie do rodziców więc nikt mi nie będzie przeszkadzał :) I wiem czegood blagego świtu będę słuchać;P Dzięki!!! Ale z tego co zdążylam posłuchać to smutna jest piosenka ... Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 22:50 Ooo, WSZYSTKIE? Kochana, ja się od Ciebie nie odkleję! Przyrosłam na mur ;) Jak powraca, to koniecznie obejrzyj sobie "Огнем и мечом" ;) Hahaha, a widziałaś go w rosyjskim "Forcie Boyard" Cosik jest na youtubie, w jakiś rury dmucha, coś... :D Dlaczego smutna? Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 23:03 Moja Droga! Za sprawą Saszy wszystkie jego kwestie z "Ogniem" znam niemalże na pamięć ;P Mialam w wersji wideo, mam na płytce A widzialaś "Na koniec świata"? Albo " noc listopadową?" Tam to on dopiero jest do schrupania :P Ta piewsza piosenka (owiośnie) to chyba o jakiejś niespełnionej albo niesczęśliwej miłości. Zresztą i tytuły innych są niezbyt optymistyczne. Np: -Jest tylko chwila - Łzy Rosji - Człowiek,który mnie nie kocha Jeśli chcesz, mogę Ci napisać tekst polskimi literami. Będziecie sobie mogli wspólnie śpiewać ;) Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 23:07 Ej, ja lojalnie uprzedzam, jak się na coś nakręcę to jestem jak pijawka! :)) Wiesz, że ja to interpretowałam jako "Służy Rosji"? :D A oni CAŁĄ wymowę mają jak u nas? Tzn. czytamy jak leci, nie jak w angielskim na przykład? Widziałam kawałek "Nocy listopadowej". Ciężko dostać jego filmy na DVD :( Co ja mówię - praktycznie niewykonalne! Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 23:16 Mnie to nieodstrasza :)) Bo mam tak samo. Jak się nakręce, to umarł w butach :P Wiem że ciężko :( Wiesz co? To ja mam pomysł: napiszemy do niego wspólnie, podliżeny się i grzecznie poprosimy żeby nam przysłał :) Ewentualnie odkupimy od niego bo coś napewno ma :) Co Ty na to? ;P Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 23:30 To dla mnie bomba :)) Biedny chłopak coś czuje że ma przerąbane :P Jak rano zasiąde to do południa jakieś piosenki pewnie będą gotowe ;) Więc się możesz śmiało zgłaszać po odbiór :) Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 23:31 Jesteś boska! :) Tak właśnie czytam, że na zlecenie TVP2 powstała "Moskwa oczami Saszy". Co to jest i gdzie to można oglądnąć? Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 23:33 PS: Lubię to zdjęcie :) www.jsmedia.pl/images/zoom/AleksanderDomogarov/ZK8T0972.jpg Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 23:41 Jakiś czas temu leciało coś takiego na Dwójce. Tylko tytuł był, o ile dobrze pamiętam " Kryminalna Rosja" czy " Kryminalna Moskwa" albo "Zagadki kryminalnej Rosji" jakoś tak :P Nie wiem czy to to samo? Tam się akcja chyba dziala w środowisku mafijnym,porachunki i te sprawy...Napiszemy i do 2- ki jak będzie trzeba, nic się nie martw:P Saszam miał też epizod w "Fali Zbrodni" Teraz Polsat 2 topowtarza i z tego cowidzialam w programie, jakieś początkowe odcinki, więc tych z Domogarowem chyba jeszcze nie było. Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 23:45 "Bandycki Petersburg"? :> Ale to nie to samo. To to jest jakis reportaż czy coś. "Falę zbrodni" widziałam na youtubie, jak miałam ostatni napad (tzn. w kwietniu ;)) Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 23:48 Ja będę się zbierać. Trochę jego muzyki posłucham ;) Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 23:50 Albo raczej spróbuje posłuchać. Trzecia wojna światowa, ktoś fajerwerki puszcza. Dobranoc :) Jak to dobrze spotkać kogoś o tych samych upodobaniach ;) Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 23:53 O właśnie, " Bandycki Ptersburg" ;P A o tym reportażu piewsze słyszę, szalone niedopatrzenie z mojej strony :) Oki, to miłych rosyjskich snów :)) Ja też idę bo muszę mieć rano świezy umysł. Mam nadzieję że te piosenki nie będą się roić od jakiś szalenie skomplikowanych metafor :P Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Kto umie po rusku? 02.08.08, 00:03 A to zdjęciejest przeboskie:) Nie muszę mówić że już je mam w "ulubionych"? :) Postaram się znaleźć folderz Makbeta i jak tylko naprawią mi skaner to Ci wyślę :) Jeśli oczywiście będziesz reflektować:P Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Kto umie po rusku? 02.08.08, 10:51 o wiośnie masz już przetłumaczoną :) Napisać tu czy wysłać na maila? Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 02.08.08, 11:02 idasierpniowa28 napisała: > o wiośnie masz już przetłumaczoną :) Napisać tu czy wysłać na maila? Obojętnie :) A może GG? Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Kto umie po rusku? 02.08.08, 11:16 Może być gg. Moje jest takie: 2554587 Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 02.08.08, 11:18 idasierpniowa28 napisała: > Może być gg. Moje jest takie: 2554587 Nie boisz się, że zboczeńcy zaczną pisać? :> Zaraz sie odezwę... Odpowiedz Link
lupus76 Re: Kto umie po rusku? 02.08.08, 12:50 mini_kks napisała: > idasierpniowa28 napisała: > > > Może być gg. Moje jest takie: 2554587 > > Nie boisz się, że zboczeńcy zaczną pisać? :> > Zaraz sie odezwę... :DDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 02.08.08, 12:56 lupus76 napisał: > mini_kks napisała: > > > idasierpniowa28 napisała: > > > > > Może być gg. Moje jest takie: 2554587 > > > > Nie boisz się, że zboczeńcy zaczną pisać? :> > > Zaraz sie odezwę... > > :DDDDDDDDDDDDD O, ale to zabrzmiało, faktycznie ;D Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 02.08.08, 11:02 Jeszcze się pytasz! Pewnie! A to zdjęcie to ja mam na tapecie telefonu ;)) Odpowiedz Link
kochanica-francuza Re: Kto umie po rusku? 03.08.08, 16:55 Rosyjskiego? Nie... też słowiański język. Bukwy opanowujesz, a potem z górki. Ja kiedyś umiałam, ale to dawno temu było, więc nie ręczę obecnie za mój rosyjski. ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 03.08.08, 21:58 Mnie od wczoraj Ida Sierpniowa uczy :)) Bukwy już znam. Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Kto umie po rusku? 03.08.08, 22:08 Teraz znasz nie tylko bukwy ale i kilka rzeczowników i brzydkie słowa ;P Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 04.08.08, 13:46 Zwłaszcza brzydkie słowa mi się przydały wczoraj :D Odpowiedz Link
bertrada Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 21:55 > ... A z Sasza kiedyś w miarę dobrze się znalam. ??? To na co czekasz, opowiadaj. ;)) Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 22:05 Stare dzieje. To było jak w Krakowie w Bagateli grał Makbeta. Ponieważ było to krótko po " Ogniem i mieczem" kiedy to moja fascynacja nim sięgala niemalże zenitu, postanowiłam wykorzystać szansę:) I z moją koleżanką pognałyśmy "wkręcić" się na próby :) Ja dopiero zaczynałam uczyć się rozyjskiegoi zakochiwać w kulturze rosyjskiej ale wystarczyło :) No i przyczyniła sie jeszcze moja fascynacja teatrem :) Byłyśmy nawet z koleżanką u niego w mieszkaniu.Oczywiście nie w Moskwie tylko, w Kraku. Wynajmował na placu Szczepańskim ( zresztą chyba mieszkanie należące do Starego) Poznałam też jego ówczesną kobietę, Nataszę :) Myślalam że nas wywali na zbity pysk aleokazała się " równą babką" Już się chyba rozstali. W Moskwie też byłam aleto już inna historia :) Odpowiedz Link
mini_kks Re: Kto umie po rusku? 01.08.08, 22:08 Z Natasza już dość dawno nie jest, btw z Mariną tez już nie. I syn mu zginął... Odpowiedz Link
lupus76 Słuszajt'ie Mini_kks! 02.08.08, 11:20 Kak Wam nada pierewodit' pismo at Domagarowa - ja mogu Wam pamoć'. No Wy znajet'ie, czto eta bud'iet pierełom opasnostnji pa koresspondj'eniju? Ja ucziłosa ruskowo jazzyka proeżdie, no jeścio ocień mnoga panimaju. Tolka zabuł gawarit, :D Odpowiedz Link
mini_kks Re: Słuszajt'ie Mini_kks! 02.08.08, 11:21 My rozumieć, ale nie umieć odpowiedzieć... W każdym razie Ida już przetłumaczyła :) Odpowiedz Link
mini_kks Maniaczki 02.08.08, 15:24 Od jakichś czterech godzin nawijamy z Idą na jeden temat. Zdążyłam zalać i uśmiercić nową klawiaturę. Nawet głodu nie czułam ;D Odpowiedz Link
portobello_belle Re: Kto umie po rusku? 03.08.08, 22:46 Ja, ja umiem! ...ale chyba się spóźniłam :-( Odpowiedz Link
8n Re: Kto umie po rusku? 04.08.08, 09:30 portobello_belle napisała: > Ja, ja umiem! ja też! > > ...ale chyba się spóźniłam :-( > ja też! Odpowiedz Link