karka831 28.08.08, 14:49 poruszył Was tak bardzo,że spośród setek/tysięcy/milionów obejrzanych, cały czas macie go w pamięci. Mój typ to 'Człowiek Słoń' Lyncha. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bertrada Re: Film, który... 28.08.08, 14:52 Blade Runner i Królowa Margot. Nie ze względu na treść tylko na specyficzny klimat. Odpowiedz Link
3.14-czy-klak Re: Film, który... 28.08.08, 14:54 :) blade runner fakt-najlepszy film o miłości:) Odpowiedz Link
lupus76 Re: Film, który... 28.08.08, 14:54 Kilka takich mam. Lot nad kukułczym gniazdem, Skandalista Larry Flynt, The wall, Papillon, Brzdąc, Lila forever, Pianista, Lista Schindlera, Kanał, Paciorki jednego różańca, Forrest Gump... Odpowiedz Link
funny_game Re: Film, który... 28.08.08, 15:00 Brzdąc! Uwielbiam ten film. Masz plakat taki? www.dziennik.pl/files/archive/00051/BRZDAC_12_VIVARTO_51050e.jpg albo taki? files.ithink.pl/Image/brzdac_medium_gallery.jpg Są do kupienia w sieci :) Odpowiedz Link
lupus76 Re: Film, który... 28.08.08, 15:03 Nie mam plakatów, ale zdaje się mam sam film :) Odpowiedz Link
funny_game Re: Film, który... 28.08.08, 15:04 :DDD No tak, to raczej najważniejsze ;) Z moją Mamą się go fajnie ogląda, strasznie go zawsze przeżywa. Tak samo jak Pajtonów, tzn. tak samo mocno, ale emocje inne ;) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Film, który... 28.08.08, 15:05 Brzdąca uwielbiam, ale ponad wszystko kocham "Gorączkę złota". Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Film, który... 28.08.08, 15:19 A to oblizywanie gwoździ którymi podeszwa była przybita do buta właściwego, cudowne. Odpowiedz Link
asqe Re: Film, który... 28.08.08, 14:55 ja mam takie trzy: "tanczac w ciemnosciach" von triera "przyczajony tygrys ukryty smok" anga lee "old boy" chana-wook parka Odpowiedz Link
funny_game Re: Film, który... 28.08.08, 14:55 U, sporo tego. Ale na pierwsze skojarzenie poszli "Złodzieje rowerów" i "Przełamując fale". Będę płakać :((( Odpowiedz Link
karka831 Re: Film, który... 28.08.08, 15:01 'Przełamując fale' też bardzo przeżyłam, resztę filmów Larsa zresztą też. ' Tańcząc w ciemnościach' był bardzo smutny, a 'Idioci' mocno specyficzni. Ale te filmy zostają w głowie. Odpowiedz Link
wanilinowa Re: Film, który... 28.08.08, 14:56 chyba nie będę oryginalna: requiem dla snu - to pierwsze co przyszło mi do głowy, choć gdybym pomyślałam dłużej, znalazłoby się kilka innych tytułów Odpowiedz Link
nexstartelescope Re: Film, który... 28.08.08, 15:05 "Piękny umysł"- pewnie po części dlatego,że znam wspaniałą osobę - niestety chorą na schizofrenię. Ale tez dlatego, że film naprawdę dobrze zrobiony -od scenariusza do gry aktorskiej. Poza tym K-Pax i Tajemnica Brokeback Mountain, i pewnie jeszcze duzo,których teraz nie pamietam :) Odpowiedz Link
karka831 Re: Film, który... 28.08.08, 15:00 Fakt. Ja po tym siedziałam w milczeniu i nie wiedziałam co powiedzieć. W zasadzie, nawet nie miałam ochoty NIC mówić. Odpowiedz Link
karka831 Re: Film, który... 28.08.08, 15:04 Przypomniał mi się jeszcze jeden film, po którym długo pozostały emocje. 'Głową w mur'. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Film, który... 28.08.08, 15:22 Noi Albinoi, chyba najlepszy skandynawski jaki oglądałem. I z zupełnie innej beczki: Human Traffic. Odpowiedz Link
funny_game Re: Film, który... 28.08.08, 22:30 Noi Albinoi jakoś nie umiem przełknąć, ale z innych powodów, niż Straight Story Lyncha, przy którym po 15 minutach przestaję widzieć ekran z powodu łez. Za to Human Traffic jest zajebisty :D Uwielbiam: Wake up, bitch! i wszystko zresztą. Angole potrafią. Orkiestra, Billy Elliott, Full Monty... Porachunki, Przekręt. Ale to ma ruszać, a nie tylko bawić, więc ostatnie dwie pozycje wywalam. W Human Traffic ma co ruszać. Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Film, który...nie ma jednego 28.08.08, 15:29 bylo ich przynajmniej kilka: Dlug, plac Zbawiciela, Katyn, Droznik , Sztuczki. Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Film, który... 28.08.08, 15:32 ten film , zawsze na nim rycze przy tej scenie:) pl.youtube.com/watch?v=J3PD0eBqMfA Odpowiedz Link
nexstartelescope Re: Film, który... 28.08.08, 16:02 O, to jest film o Wilczurze? Książka była świetna,chyba sprawdzę, jak się do niej ma ta ekranizacja :) Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Film, który... 28.08.08, 16:16 nexstartelescope napisała: > O, to jest film o Wilczurze? Książka była świetna,chyba sprawdzę, > jak się do niej ma ta ekranizacja :) cuuudo:) i niezbity dowód że w Polsce też kiedyś sie umiało robić filmy:) Odpowiedz Link
ciaew Re: Film, który... 28.08.08, 15:48 jest tego trochę 1. powiększenie 2. między słowami 3. pi 4. reqiuem dla snu 5. milion dollar hotel 6. old boy 7. 9 kompania 8. tajemnica aleksandry 9. monster 10. inwazja barbarzyńców to te, które mi pierwsze do głowy przyszły. Odpowiedz Link
vandikia Re: Film, który... 28.08.08, 15:55 Między słowami - to mój ukochany film, może nie wstrząsnał mną jakoś specjalnie, ale uważam że jest pełny kolorów, ciepły, głęboki, piękny Odpowiedz Link
funny_game Re: Film, który... 28.08.08, 22:21 O, jest z czego wybierać. Powiększenie mnie nie porusza jakoś tak emocjonalnie, ale jakoś tak i nie wiem jak. Mijam, mijam, Pi, qrde, zakręczeńczość na maksa, to lubię! Million Dolar Hotel - dół negatywny, Inwazja barbarzyńców - dół pozytywny i z kopem i ze śmiechem przez łzy. Monster - prze-ra-ża-ją-ce, Theron jest (...) <- brak słów. Qrcze! Nie znam Tajemnicy Aleksandry :( Odpowiedz Link
vandikia Re: Film, który... 28.08.08, 15:51 sporo takich było ale ostatnio poruszył mnie trainspotting - widziałam po raz pierwszy Odpowiedz Link
lupus76 Nikt nie wymienił 28.08.08, 15:59 -ja też - Matrixa. A jest to chyba film, który najbardziej dał mi do myślenia. Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Nikt nie wymienił 28.08.08, 20:24 lupus76 napisał: > -ja też - Matrixa. A jest to chyba film, który najbardziej dał mi do myślenia. moze nie uwierzysz ale....nie ogladalam, jak ilus innych kultowych z tego gatunku. Odpowiedz Link
lupus76 Re: Nikt nie wymienił 02.09.08, 11:54 Obejrzyj. I nie przejmuj się tymi wszystkimi fajerwerkami, które tam są. One w sumie nie przeszkadzają w odbiorze. Film, który mocno daje do myślenia. Odpowiedz Link
demonii.larua Re: Film, który... 28.08.08, 20:54 Diuna, Urodzeni mordercy, Lot nad kukułczym gniazdem, Siódma pieczęć. Odpowiedz Link
hsirk Re: Film, który... 28.08.08, 21:24 widze ze von trier górą... a ja nie do konca lubie taka kumulacje wycia w jednym naczyniu. choc przyznaje, robia duze wrazenie. dlatego glosuje na inne klimaty: dzikosc serca - tez mam kurtke z wezowej skorki 9 i 1/2 tygodnia - idiotyczny film o niczym, ale sceny erotyczne sfilmowane tak jak nikt przedten i nikt potem - smacznie, ladnie z genialnym oswietleniem i w ogole noc na ziemi - za caloksztalt wesele - zabawny do czasu kiey czlowiek sobie uswiadamia, ze to tak naprawde wyglada. wtedy robi sie przerazajacy Odpowiedz Link
bertrada Re: Film, który... 28.08.08, 21:39 Jeszcze zapomniałeś o Dniu Świra. Wrażenia takie jak po Weselu. ;) Odpowiedz Link
funny_game Re: Film, który... 28.08.08, 22:24 Dzikość serca i Noc na ziemi i w ogóle Lynch i Jarmusch mnie rozwalają! Mam ogromną słabość do tych filmów i autorów. Mało brakuje do bałwochwalczości, jestem maluczka. Odpowiedz Link
krzysiek1042 Re: Film, który... 28.08.08, 22:23 Człowiek w ogniu ,z Denzelem Washingtonem Odpowiedz Link
funny_game Re: Film, który... 28.08.08, 22:36 Kola Dom z piasku i mgły Zieloni rzeźnicy Jabłka Adama Wiatr buszujący w jęczmieniu Naked Śniadanie na Plutonie Zakochany bez pamięci (genialny Carey!) Mąż fryzjerki Listonosz zawsze dzwoni dwa razy Babel Amores Perros kuźwa, mogę tak do rana :/ Odpowiedz Link
funny_game Funny games 28.08.08, 22:49 www.filmweb.pl/f53/Funny+Games,1997 Nienawidzę tego filmu, żałuję, że go znam, boli mnie i wszystko jasne :D Cuda: Przed deszczem (macedoński) Spaleni słońcem Cyrulik Syberyjski Odpowiedz Link
funny_game Re: Funny games 28.08.08, 23:11 Zapach zielonej papai Żegnaj moja konkubino Anchoress Zawieście czerwone latarnie Dead Man Walking Truposz Czas Apokalipsy (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Leaving Las Vegas Rzeka tajemnic Za wszelką cenę Odpowiedz Link
funny_game Re: Funny games 28.08.08, 23:16 Diabły Siódma pieczęć Nienawiść Aguirre gniew boży Tron we krwi Siedmiu samurajów Wyśnione życie aniołów Odpowiedz Link
8n Re: Film, który... 30.08.08, 21:13 nieodwracalne! juz nie wrcam po ciemku sama do domu. Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Film, który... 30.08.08, 23:13 Szeregowiec Ryan, Pluton, "Star wars", "Zapamiętaj imię swoje", "Wielka Ucieczka", "O jeden most za daleko", Stalingrad, Odpowiedz Link
idasierpniowa28 Re: Film, który... 31.08.08, 00:09 Oj,masa, cxala masa... Ale tak na gorąco to chyba: - Czekolada - Don Juan de Marco - Man on fire - Lot nad kukulczym gniazdem - Zycie jest piękne Odpowiedz Link
kontik_71 Re: Film, który... 31.08.08, 00:26 No i przypomnialem sobie.. Kabaret, New York, Hair Odpowiedz Link
funny_game Into The Wild. 02.09.08, 11:42 Oj, na długo go zapamiętam. Przepiękny i jakimś takim smutkiem podszyty... Świetna muzyka Eddiego Veddera. Odpowiedz Link
8n Re: Film, który... 14.09.08, 18:32 ja wlasnie przypadkiem obejrzałam dziewczyne z sasiedztwa, potem za zaleceniem pana (stad www.movieforum.pl/viewtopic.php?t=6899) poczytalam na wiki wiecej i prawdziwiej o tej sprawie, nie slyszalam o niej wczesniej, wstrząsnęło mną. Odpowiedz Link