wilowka 21.09.08, 19:26 Która z Was biega, lub biegała na tańce otrzewnej? Bo mnie maleństwo namawia ale ja tam nie wiem, fajne to? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vicious.circle Re: Taniec brzucha 21.09.08, 19:30 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64121&w=84612825 Odpowiedz Link
wilowka Re: Taniec brzucha 21.09.08, 19:36 Dzięki :) Wyczytałam z tego że Baba się chciała zapisać, Kontik insynuował coś Gapuchnie, ta znowu o krav madze pisała, a Lupus powiedział że trzeba mieć brzuch. No to się zapisuję, bo ja mam czym tańczyć ;) Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Taniec brzucha 21.09.08, 19:44 ja chciałam ale stwierdziłam ,że to jednak nudne i robi najmniejsze wrażenie, widizałam występy. wybrałam flamenco, taniec hinduski jest też fajny albo tribal Odpowiedz Link
wilowka Re: Taniec brzucha 21.09.08, 19:58 takie cuś? www.orient.blog.onet.pl/2,ID130596138,index.html Boo ja się nie wyznaję na tych nazwach. A do tej szkoły bym poszła chętnie Odpowiedz Link
nerri Re: Taniec brzucha 21.09.08, 20:05 Jak pójdziesz to daj znać,bo też myslałam nad tą szkołą i tańcem brzucha:D Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Taniec brzucha 21.09.08, 20:06 tak takie cuś. jeśli lubisz dodatkowo filmy bollywood czy muzykę z tych filmów to jest naprawde niezłe. w tańcu brzucha masz tylko kilka gestów tak naprawdę i jest on ukierunkowany głównie na erotykę, a hinduski nie. myślę ,że napewno lepsza zabawa z nim a na występach robi chyba największe wrażenie. tribal to z tego co wiem połączenie hinduskiego brzucha i flamenco wiec chyba skuszę się na jakieś warsztaty tribalowe jak będą. Odpowiedz Link
wilowka Re: Taniec brzucha 21.09.08, 20:22 Hm no to nie wiem, bo na bolyłódzie to ja sie nie znam :( Ten tribal brzmi zachęcająco ale akurat w takich terminach jest że nie dam rady. Chyba się machnę na ten taniec brzucha w celach erotycznych ;) A potem może na coś innego dam radę chodzić :) Nerri a jak my tam dojedziemy?? Tam wszystko rozkopane www.zumi.pl/namapie.html?qt=szko%B3a+salome&loc=%B3%F3d%BC%2C+piotrkowska+273&Submit=Szukaj&cId=&sId=&x=50&y=12 Odpowiedz Link
nerri Re: Taniec brzucha 21.09.08, 23:41 Eeee....trabambajki chyba chodzą?:D To jest na lini 11?:)Musze numer jutro zlokalizować-gdzie dokładnie:P:D Odpowiedz Link
thank_you Re: Taniec brzucha 21.09.08, 20:21 Jest bardzo fajny, kobiecy:-) Jutro na 9.30 idę;-) Odpowiedz Link
wilowka Re: Taniec brzucha 21.09.08, 20:23 O widzisz więcej coś powiedz, w co się ubrać (tak od siebie) ile w domu trzeba ćwiczyć itp dawaj dawaj ;) Bo muszę te kurczaki co je dzisiaj zjadłam tańcem ukoić ;) Odpowiedz Link
thank_you Re: Taniec brzucha 21.09.08, 20:32 Na początek ubierz się w jakieś getry, koszulkę odsłaniającą brzuch (możesz też sobie zawinąć pod cyckami jakąś zwykłą koszulkę). Na chusty itp. przyjdzie czas, najpierw musisz sprawdzić czy to polubisz:-) A ile ćwiczyć w domu? Zależnie od samozaparcia, dobrze by było ćwiczyć z godzinę dziennie, przed lustrem:-) A TRIBAL w większości szkół tańca jest po kursie tańca brzucha ( np. po jednym semestrze). Taniec brzucha jest fajny, bo uczy kobiecości, łagodności, pięknych ruchów itp.;-) Odpowiedz Link
wilowka Re: Taniec brzucha 21.09.08, 20:34 dzięki :) jak rozumiem dresiki też mogą być :) Odpowiedz Link
thank_you Re: Taniec brzucha 21.09.08, 20:46 Oczywiście getry w sensie legginsów;-) Spodnie dresowe też mogą być, oby nie krępowały Tobie ruchów. Ale na górę koszulka koniecznie odsłaniająca brzuch.:-) -- I'll crunch your ass:-))) Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Taniec brzucha 21.09.08, 20:52 a to nie wiedziałam, że kobiecości trzeba się uczyć, podobnież jest wrodzona ;) (chyba ,że kobiecości ale muzułmanki ;P) Odpowiedz Link
wilowka Re: Taniec brzucha 21.09.08, 20:54 Uch Ty ;) kobiecości nie czuję potrzeby się uczyć ale można pokultywować :) Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:13 po co kultywować muzułmańskie wyobrażenie kobiecości i fantazje erotyczne arabów? ;P sory ale po moich doświadczeniach z arabami bardzo odrzuca mnie wszystko co arabskie (nie wiem moze to już rasizm) Odpowiedz Link
wilowka Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:21 nekomimimode napisała: > po co kultywować muzułmańskie wyobrażenie kobiecości i fantazje > erotyczne arabów? ;P > sory ale po moich doświadczeniach z arabami bardzo odrzuca mnie > wszystko co arabskie (nie wiem moze to już rasizm) ja akurat arabskie podejście znam baaardzo teoretycznie a na taniec brzucha chciałam właśnie co by ten brzuch poćwiczyć, kęgosłup, czysto fizyczne pobudki :) Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:22 spoko spoko ja jestem niestety alergiczką ;) Odpowiedz Link
wilowka Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:32 nekomimimode napisała: > spoko spoko ja jestem niestety alergiczką ;) Widzę ;) ale luzik :) Za żadną frakcją sie nie opowiadam. Ja nawet na pielgrzymce do Częstochowy byłam żeby sprawdzić czy przejdę 200 km, bez żadnego przygotowania. (przeszłam ) :) Mam nadzieję że ten taniec brzucha na brzuch zadziała i miło będzie przy okazji. Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:33 a ja nie byłam mimo,że kiedyś chciałam :( Odpowiedz Link
thank_you Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:59 Ło matkoooooo, ja tez na pielgrzymce bylam ale mialam do przejscia chyba ponad 400 km:D Odpowiedz Link
thank_you Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:30 Idąc za Twoim tokiem myślenia po co ćwiczyć aikido??? I inne np. wschodnie sztuki walki... Poćwiczmy polskie napierd.... się sztachetami po zabawie w remizie:-) Odpowiedz Link
thank_you Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:36 "po co kultywować muzułmańskie wyobrażenie kobiecości i fantazje erotyczne arabów? ;P" <-- Odpowiedz Link
thank_you Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:39 A mi się wydawało że Twój. Mi się taniec brzucha podoba i basta:D Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:41 no topsz. jedyne co mi sie tam podoba to akceptacja kobiecych kształtów Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:43 i to ,ze takie kształty są tam pożądane i można w tym tańcu dostrzec ich piękno i tribal też tak ma Odpowiedz Link
thank_you Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:45 Te kobiety mają takie ciała, że miałabym ochotę je schrupać:D Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:48 ja teraz ogladam zdjęcia tancerek tribal i wyglądają poprostu pieknie Odpowiedz Link
thank_you Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:50 TRIBAL lepiej kształtuje ciało niż belly dance:-( Odpowiedz Link
milleniusz Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:45 > no topsz. jedyne co mi sie tam podoba to akceptacja kobiecych > kształtów O, ja też je akceptuję. Nawet wraz z tańcem brzucha. Czy to mię czyni zwolennikiem muzułmańskich wzorców kobiecości? Bo Arabem to chyba (niestety) nie. Choć niedawno chodziłem w turbanie. :) Odpowiedz Link
milleniusz Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:50 > Czemu właściciela "Nie" w to mieszasz?:D Jurka? Gdzie go zmieszałem? I kiedy? I z czym? :P Poza tym, wolę taniec brzucha. :) Odpowiedz Link
thank_you Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:53 Turban - Urban:D Kojarzy się ewidentnie;-) Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:49 ja też chodziła w turbanie przedwczorej ;) no bo ten taniec ma jedynie kokieteryjne przesłanie i wiem ,że facetom się podoba. Odpowiedz Link
milleniusz Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:52 > no bo ten taniec ma jedynie kokieteryjne przesłanie i wiem ,że > facetom się podoba. Szczerze mówiąc, nigdy nie widziałem - tyle co gdzieś tam w telewizorze. No i przykro mi, że jestem tak schematyczny. Ale nie aż tak bardzo (przykro). :) Odpowiedz Link
thank_you Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:55 Oj ten taniec przydaje się, przydaje....:D Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Taniec brzucha 21.09.08, 22:02 ja kiedyś więc widziałam i kiedyś też chciałam się zapisać bo mam predyspozycje tzw. tańczyłam se swoje układy do shakiry ;). ale po tych występach stwierdziłam ,że najmniejsze wrażenie ten taniec na mnie zrobił i mi przeszło. a potem jeszcze kwestia jego pochodzenia i urazu do arabów zrobiła swoje ;) Odpowiedz Link
thank_you Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:13 Owszzem, niektóre kobiety muszą się tego nauczyć. Najedzony głodnego nie zrozumie:-) Odpowiedz Link
thank_you Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:26 Niektóre twierdzą, że muszą. Ja takie znam, chodziłam na różne zajęcia i część kobiet mówiła, że właśnie po to się zapisała. Nie wszystkie mają to wrodzone. Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:30 jak nie ma się wrodzone to po co się uczyć sztuczności. ja wolę tańce które wyzwalają naturalną siłę. umawiamy się na bvrzuchowo flamencową bltwę? ;PP Odpowiedz Link
thank_you Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:35 Nie widzę w tym sztuczności. Kobieta która chodziła jak chłop, siadała jak chłop, miała dziwne maniery w poruszaniu sie... po kilku miesiącach nauki tańca(w zasadzie jakiegoklwiek) nabiera lekkości, zaczyna kobieco się poruszać, ma o wiele lepsze ciało - wtedy notowania pewności siebie rosną w górę... I o to tym kobietom chodzi:-) Na ulicy łatwo poznać która kobieta ma styczność z tańcem:-) Możemy się umówić:D W sumie lepsze to niż na gołe klaty;-)))))))) Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:40 nie nie no dobra jak któraś tak bardzo chce ulec presji społecznej,jeśli lepiej będzie się dzieki temu czuła to spoko. ja tak mam ,ze czuję sympatię do chłopskich bab i babskich chłopów ;). poprostu wiem na czym ten taniec pierwotnie polegał i to mnie odrzuca i już ;) Odpowiedz Link
thank_you Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:42 Jeśli komuś ten taniec pomaga, to ja mam w nosie jego pochodzenie:-) Cel uświęca środki! Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:46 w sumie też miałam w nosie dopóki do egiptu nie pojechałam ;) Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Taniec brzucha 21.09.08, 22:03 no to co od arabskiego zawodzenia też mi się przez to zaczęło robić niedobrze, mimo,że kiedyś lubiłam Odpowiedz Link
izabellaz1 Re: Taniec brzucha 21.09.08, 20:36 Biegać, biegałam i biegam ale nie na taniec brzucha:D Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:22 nie ja cię zabiję prtzez ciebie jeszcze bardziej się nakręciłam na ten tribal i oglądam se zdjęcia i one wygladają jak boginie. nie mam kasy :( Odpowiedz Link
wilowka Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:35 Ja też nie mam ale mam zniżkę sporą od koleżanki na szczęście. Ten tribal też odpowiadałby mi najbardziej ale niestety terminy wcale a wcale :( Może po nowym roku, a na razie hajda brzuszek obnażać :) Odpowiedz Link
wilowka Re: Taniec brzucha 21.09.08, 21:42 OK No to teraz już nie mam wyjścia. Muszę się zapisać. Potraktuję to jako delegację z foruma ;) Odpowiedz Link
dita.von.teese Re: Taniec brzucha 21.09.08, 22:04 a widzialyscie wczoraj w Mam talent te dziewczyne, ktora tanczyla tribal? Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Taniec brzucha 21.09.08, 22:05 dita! ona wyglądała jak bogini. to jest świetne i takie pogańskie jakby , tak się na to napaliłam Odpowiedz Link
dita.von.teese Re: Taniec brzucha 21.09.08, 22:07 swietna byla, szkoda ze jej nie chcieli, zrozumialam ze to dlatego,ze wlasciwie to nie mieliby co z nia zrobic dalej:( super sprawa taki tribal Odpowiedz Link
nekomimimode Re: Taniec brzucha 21.09.08, 22:11 no niestety. jak będę tylko miała okazję to idę! Odpowiedz Link
nouba Re: Taniec brzucha 22.09.08, 21:21 Ja chodziłam na taniec brzucha przez trzy miesiące. To jedna z fajnieszych spraw w jakich uczestniczyłam. Polecam wszystkim kobitkom, bez wzgledu na wiek czy wage. Jest zmyslowy, wesoly, po prostu sam urok :). Jak ktoś sie zdecyduje iść to odradzam zakup chust w indyskich sklepach - są drogie i bardzo często odpadaja z nich monetki. Ja kupiłam na allegro za jakieś 39 zł i przez te trzy miesiące nie odpadła mi zadna monetka, a wywijałam dupką tak, że hej:). Odpowiedz Link
wilowka Re: Taniec brzucha 23.09.08, 16:28 Dzięki za wskazówkę. Wczoraj się zapisałam :) Odpowiedz Link
nerri Re: Taniec brzucha 23.09.08, 19:41 Na taniec brzucha?:D Kiedy będziesz chodzić?(znaczy w jaki dzień):D Przyznasz się:P Odpowiedz Link
nouba Re: Taniec brzucha 24.09.08, 09:50 I jadą dziewczyny!!! ...IZOLACJE!!!!!....SHIMMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!Galaretka górą!!! :) Z resztą same zobaczycie :) Odpowiedz Link