Dodaj do ulubionych

Lupus co dajesz?

20.11.08, 23:48
Ściurkom? Ja Vitapol ale nie wiem, czy im się nie nudzi. Megan raz im teściowa
dała,ale tam pełno ryżu preparowanego (:) ) i nawet (apage!) migdały
znalazłam. Nie wiem jak dako art.

Wapienko im sprawiam też - do roztrzaskania w 30 minut. I kolby od święta.
Obserwuj wątek
    • lupus76 Re: Lupus co dajesz? 21.11.08, 09:16
      Zasadniczo dostają karmę dla koszatniczek, zioła dla gryzoni, siano łąkowe.
      Rzadziej kolbę (ale też dla koszatniczek - nie dla szynszyli, czy po prostu
      gryzoni) i wapno. Jako rarytas dostają platki kukurydziane (nie więcej niż 2 szt
      dziennie), ale bez cukru i soli (trudno takie kupić), ziarna słonecznika (nie
      solone i nie prażone), suchy chlebek (po okruszku), od wielkiego dzwona orzechy
      (też nie solone i nie prażone - przy czym nie daję im arachidowych, bo te akurat
      orzechy często są zapleśniałe)
      • wilowka Re: Lupus co dajesz? 21.11.08, 11:18
        Ja zawsze patrzę dokładnie co jest w składzie karmy. Kosze delikatne są, byle
        chrupek jeść nie mogą.
        Orzechy od wielkiego święta - z prywatnej uprawy ;)
        Suszyłam im w zeszłym roku liście malin. Ziarenko słonecznika jedno na tydzień.
        Siano to zawsze mają. Teraz jak się ochłodziło, to od czasu do czasu szczyptę
        vibovitu do poidełka.

Chleba moje nigdy nie jadły (może dlatego, że my nie jemy). Czasem odrobinę Wasy
        dostają.

Pyt.nr 1 gdzie kupujesz zioła dla gryzoni? Ja ich nie widziałam nigdzie.

Pyt 2 Czy macie karuzelkę? U nas to jest absolutny nr 1.
        • lupus76 Re: Lupus co dajesz? 21.11.08, 12:11
          W sklepie zoologicznym w Silesia City Center. Dość dobrze zaopatrzeni są.
          Karuzelka jest zablokowana, bo trochę za mała jest i mogłyby sobie krzywdę
          zrobić. U nas nr 1 jest pudełko z piaskiem (też w zoologu kupowanym), w którym
          się tarzają i które to pudełko rozszarpują 1 na tydzień :D
          A i uwielbiają bawić się rolkami po papierze toaletowym :D
          • wilowka Re: Lupus co dajesz? 21.11.08, 13:09
            lupus76 napisał:

> W sklepie zoologicznym w Silesia City Center. Dość dobrze zaopatrzeni są.

Nie mam pojęcia gdzie to i co to. ale poszukam w Manufakturze
            > Karuzelka jest zablokowana, bo trochę za mała jest i mogłyby sobie krzywdę
            > zrobić.

my mamy taka dużą dla świniaków. 2 kosze tam wchodzą :)
            U nas nr 1 jest pudełko z piaskiem (też w zoologu kupowanym), w którym
            > się tarzają i które to pudełko rozszarpują 1 na tydzień :D

Znamy to, znamy. Ale Bazyl jeszcze oprócz mycia sie w tym piasku, sika do niego :/
            > A i uwielbiają bawić się rolkami po papierze toaletowym :D

Moje też, przynoszę im takie duże z pracy, włażą do środka. I samym papierem
            niebarwionym też - gniazda budują :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka