bertrada 27.11.08, 20:44 Chwalić się co czytywaliście za młodu. Jak ktoś czytuje coś takiego nadal, to niech też się pochwali. ;)) (mam nadzieje, że nie było jeszcze takiego wątku, a jak był to tak dawno temu, że nikt nie pamięta ;D) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bertrada Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 20:49 Ja czasem też, ale fanką byłam Tytusa. ;D Jonek, Jonka i Kleks mi się też podobali. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 20:53 A tak, pana Kleksa też pamiętam, ale najsłabiej z tych trzech. Bo Tytus tez był świetny, zwłaszcza pamiętam jak mu robili test, czy się do harcerstwa nadaje :) i zbudował domek dla ptaków - tyle, że z kamieni, bo to był domek na zimę dla orłów :D Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 21:23 Kurna, tfu, tfu, Kleksa, a nie pana Kleksa. Już mi się wszystko pozajączkowało. Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 20:51 dawno nie czytałem a kiedys to cała klasyka, sztandarowe dzieła Kajko i KOkosz Tytus Antresolka profesorka nerwosolka Kapitan Żbik Kapitan Kloss mega rozrywka Odpowiedz Link
funny_game Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 21:03 A "Na co dybie w wielorybie..."? Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 21:06 funny_game napisała: > A "Na co dybie w wielorybie..."? > no ba to podpada pod Antresolke niejako ulubionym zajeciem profesora było podróżowanie w czasie -Entomologio, w czasie gdy ja podrózuje .... itd:) albo byli to dwaj przyjaciele z których jeden za drugiego oddałby prawie wszystko -oddałbyś za mnie swoje drugie śniadanie? -nigdy!! Odpowiedz Link
funny_game Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 21:09 Bąbelek do Kudłaczka na widok sępa: Zobacz, Kudłaczku, jaki zasępiony ptaszek! No i ssak ale ssak jest boski! Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 21:13 funny_game napisała: > Bąbelek do Kudłaczka na widok sępa: > Zobacz, Kudłaczku, jaki zasępiony ptaszek! > > No i ssak ale ssak jest boski! > przyjaciele źle widzicie jestem Morgan a to moja fata :) albo to jest Krwiożerczy Ponurak a ja jestem Ponury Krwiożerca osz, moze mam gdzie to w zbiorach kompowych, se odswieze Odpowiedz Link
funny_game Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 21:19 Ponury Krwiożerca i Krwiożerczy Ponurak!!!!!!! Jak mi fajnie :D Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 21:23 funny_game napisała: > Ponury Krwiożerca i Krwiożerczy Ponurak!!!!!!! > Jak mi fajnie :D > posiadam co nieco jak bedziesz chciec to tez bedziesz posiadac Odpowiedz Link
funny_game Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 21:24 Chcę i chcę! I napisz coś od siebie. Np. jak bardzo mnie lubisz i podziwiasz czy coś w tym stylu :DDD Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 21:28 funny_game napisała: > Chcę i chcę! > I napisz coś od siebie. Np. jak bardzo mnie lubisz i podziwiasz czy coś w tym > stylu :DDD > mógłbym napisac ale to nie bedzie w żadnym stopniu sie mogło równac podziwowi jaki ty masz dla mnie wiec szkoda czasu;) komiksy na dniach jak sie zastanowie jak to przesłac, bo grube i mailem nie bardzo Odpowiedz Link
funny_game Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 21:32 Jak chcę to potrafię swoje zauroczenia jednym zdaniem streszczać: Za Eltona masz fangę w nos! Widzisz? Elementy zbliżenia cielesnego Ci proponuję, podszyte emocjami. Kólwa mać :D Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 11:08 Kto wymyślił sępa na pustyni? ;) Odpowiedz Link
funny_game Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 11:11 Jak mi zagrasz Marsyliankę nosem, to Ci powiem :F Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 11:19 Nie, nie, to ja zawsze mówię ten tekst! <tupie nogami> :D Kudłaczku, dziś są Twoje imieniny. Czy dostanę prezent? :D Odpowiedz Link
funny_game Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 11:23 Nie wiem, jak szło dalij, nawijaj waćpani ;) Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 11:25 Czy dostanę prezent, za to, że pamiętałem? :D Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 11:35 Nie mogę znaleźć tamtego o imieninach, ale za to: :D Odpowiedz Link
asqe Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 21:00 ja w sumie komiksow nie czytywalam, bo jakos malo "ambitne" mi sie wydawaly:) ale pamietam, ze bardzo podobal mi sie "szninkiel", baaardzo. czytal ktos? Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 21:03 asqe napisała: > ja w sumie komiksow nie czytywalam, bo jakos malo "ambitne" mi sie > wydawaly:) ale pamietam, ze bardzo podobal mi sie "szninkiel", > baaardzo. czytal ktos? czytac nie czytałem bo jakis za bardzo w stylistyce jakiej nie lubie byl ale pamietam ze wzbudzał niezdrowe podniecenie wsród nas małolatów bo bylo tam zdeka wstawek dla dorosłych:) Odpowiedz Link
lupus76 Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 21:37 forumowicz_pospolity napisał: > ale pamietam ze wzbudzał niezdrowe podniecenie wsród nas małolatów > bo bylo tam zdeka wstawek dla dorosłych:) Na przykład to: O nieszczęśni, cóż czynicie??? Czyż nie wiecie, że w nie-bycie prokreacja nie istnieje??? Odpowiedz Link
staryigruby Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 08:39 Szninkiel, to już bardziej dla dorosłych. On miewał przygody erotyczne, zresztą świetnie narysowane :) Odpowiedz Link
funny_game Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 21:06 Do kilku już wymienionych dokładam "Zakazany owoc" niejakiego Pały i w ogóle twórczość Pały. Odpowiedz Link
wilowka Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 21:17 Kajko i kokosz, Na co dybie..., Kleksy, ale to w bardzo wczesnej młodości ;), Tytusy - czyli standard A wg Maleństwa, mój brat jest podobny do Szninkla (Szninkiela) :) Odpowiedz Link
funny_game Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 21:32 Ilustracje do "Mikołajka" kocham :) Odpowiedz Link
lupus76 Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 21:35 Kajko i Kokosz, Roch i Lucek i Kajtek i Koko - miłoscią pierwszą i najprawdziwszą. Tytus Romek i A'tomek - oczywiście. Asteriks. Kleksy, i Antresolka Profesorka Nerwosolka. Niewspomniany wcześniej - o dziwo - Thorgal. Kapitan Żbik. Kapitan Kloss. I Relax - pamieta ktoś Relax? Odpowiedz Link
lupus76 A teraz 27.11.08, 22:26 uwielbiam Wilq - superbohatera :) Kreska prymitywna, lae ten surrealistyczny dowcip! Odpowiedz Link
staryigruby Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 08:41 Thorgala, to całego przeczytałem. Ja z córką regularnie czytuję komiksy, np. "Garfielda", co nie sprzyja zasypianiu, bo często kwiczymy ze śmiechu jak się nakręcimy nawzajem :D Odpowiedz Link
simon_r Re: Wasze ulubione komiksy 05.12.08, 11:52 Relax to był zestaw komiksów... mi w relaxie kiedyś bardzo się podobał taki komiks SF o gościach co się w czasie przenieśli.. ale tytułu nie pamiętam Odpowiedz Link
vandikia Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 21:52 Asterix - czytane wiele razy, kochałam je wiele lat jak byłam mała malutka to kupowała takie książkowe komiksy - kaczor donald i spółka Odpowiedz Link
shine69 Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 22:02 przede wszystkim Thorgal - swego czasu znałem wszystko, co było podówczas wydane na pamięć. Szinkiel też, i faktycznie i ja (podobnie jak wyżej gdzieś wspomniane Maleństwo) zauważam podobieństwo niektórych osób do szninkli. Kajko i Kokosz, oczywiście. Nota bene, Janusz Christa zmarł kilka dni temu :( A jak już miałem z 18 lat, to SPAWN. Teraz to trochę groteskowe mi się wydaje i głupie. Odpowiedz Link
i.nes Re: Wasze ulubione komiksy 27.11.08, 22:16 Ha! Mam całą kolekcję Thorgala :) Kochałam się w nim na zabój. Szninkiel był chwilowo. Uwielbiałam 'Kajka i Kokosza'. 'Tytus' jedynie przelotem, za to do dziś Profesorek Nerwosolek ze względu na dowcip o Gąsce Balbince. Aha, i wierna byłam także Funky Kovalowi. Zaś stosunkowo niedawno skończyłam kolekcjonować 'Sandmana' :) Odpowiedz Link
karka831 Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 08:27 Jeż Jerzy i Wilq ;) Kiedyś Tytus, Romek i Atomek (mam do dzisiaj kilka egzemplarzy:)) Odpowiedz Link
staryigruby Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 08:37 Za młodu, to cały polski standard...nie będę się powtarzał za innymi. Ostatnio....tak, tak - wstyd się przyznać, ale odkryłem "Get Fuzzy" en.wikipedia.org/wiki/Get_Fuzzy:D Odpowiedz Link
kedrok1 Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 09:36 Najlepsza zdecydowanie "Wieczna wojna" Haldeman, Marvano img1.gildia.pl/_n_/komiks/komiksy/wieczna_wojna/1/okladka-640.jpg img1.gildia.pl/_n_/komiks/komiksy/wieczna_wojna/2/okladka-640.jpg img1.gildia.pl/_n_/komiks/komiksy/wieczna_wojna/3/okladka-640.jpg Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 11:10 Absolutnie Tytusy i Skąd się bierze woda sodowa itd.!!! Czasami Kajko i Kokosz, Fistaszki, Thorgal, Kleks i Spiderman (głównie dla wątku z MJ ;) Odpowiedz Link
funny_game Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 11:12 Jak mogłam zapomnieć o Fistaszkach, zdrajczyni :/ Mam wydania kilkunastoletnie, takie trzy książeczki, uwielbiam Woodstocka i po pijaku rozumiem, co mówi. I budowałam mu kiedyś gniazdka gdzie popadnie. Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 11:15 Ja jak byłam mała, to zawsze czytałam WODOSTOCK! :D I do tej pory tak o nim myślę! ;) Odpowiedz Link
funny_game Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 11:16 :DDD Wodostock :D chyba by się polubił z Prosiaczkiem :) Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 11:20 :D Jeśli Prosiaczek umie odczytać kod kreskowy! Odpowiedz Link
funny_game Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 11:24 Umie, umie, tego się nie czyta oczami :) Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 11:26 Fakt, nie doceniłam go, a to w sumie jedna z moich ulubionych postaci! :) Odpowiedz Link
funny_game Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 11:25 nonsensopedia.wikia.com/wiki/Komiks Odpowiedz Link
wilowka Re: Wasze ulubione komiksy 28.11.08, 11:48 Fistaszki!!! Zapomniałam łosica jedna, też miałam (gdzieś pewnie mam) 3 książeczki, dorysowywałam dymi i dialogi nowe tworzyłam :) Odpowiedz Link
razzmatazzy Fistaszki - kultowe ujęcie ;) 05.12.08, 11:22 www.allposters.com/-sp/Peanuts-Posters_i2923045_.htm :)) Odpowiedz Link
pollyannadorosla Re: Wasze ulubione komiksy 29.11.08, 01:33 Przygody Jonki Jonka i Kleksa Odpowiedz Link
simon_r Kajko i Kokosz 05.12.08, 11:50 no i oczywiście TYTUS. potem długo długo nic i następny byłby Thorgal.. reszta to choojnia z grzybami. Odpowiedz Link