bertrada 18.12.08, 00:05 Czy da się coś zrobić, żeby nie wyglądała kiczowato, czy cała zabawa jednak polega na tym, żeby to był kicz? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gapuchna Re: Choinka c.d. 18.12.08, 00:13 Nie wiem, jak choinka moze nie być kiczowata. Ale ja stawiam na coś, co lubię: mam choinkę prawdziwą, wielką i ubrana będzie (zresztą jak zawsze) w stare ozdoby, stare bombki, zabawki, anielskie włosy, szklane anioły, aniołki (główki ze skrzydełkami) jeszcze z czasów dzieciństwa mojej mamy. Rzadko takie drzewka spotykam. Odpowiedz Link
mia.walles Re: Choinka c.d. 18.12.08, 00:30 Dla mnie właśnie tak powinna być ubrana prawdziwa choinka; tez mam kilka ocalałych bombek od mamy. Choinka ma być kolorowa, różnorodna! Kiczowate to są te w bankach, sklepach, ubrane na jeden kolor, A najgorsze są te lampki koloru świateł na dachu radiowozu.. Choinka nie powinna być trendy.. Odpowiedz Link
bertrada Re: Choinka c.d. 18.12.08, 00:36 Nie masz lampek? Stawiasz na tradycyjne świeczki? Odpowiedz Link
mia.walles Re: Choinka c.d. 18.12.08, 01:03 bertrada napisała: > Nie masz lampek? Stawiasz na tradycyjne świeczki? Maaaam; kolorowe:) Odpowiedz Link
gapuchna Re: Choinka c.d. 18.12.08, 00:37 Mam takie fajne bombki z narciarzami - seria chyba z początku lat 50-tych. Też nie znoszę drzewek monotematycznych:), jednobarwnych, takich super ekskluzywnych. Musi mieć charakter :) Odpowiedz Link
bertrada Re: Choinka c.d. 18.12.08, 00:53 A ja sukcesywnie wywalałam wszystkie stare bombki. Czas ich nie oszczędził i jak zaczynały wyglądać nieciekawie, to szły do kosza. Z czasów wczesnego dzieciństwa (podejrzewam nawet, że mogą być nieco starsze), to ostało się chyba ze 6. Ale takich antyków z lat 50 nigdy u nas jakoś nie było. ;D Odpowiedz Link
gapuchna Re: Choinka c.d. 18.12.08, 01:21 To nie mogłaś mi wcześniej powiedzieć :))) To ja na allegro kupuje, buląc taaaakie sumy! A już szczególnie za takie, co mają dzióbek do środka. Tzw. latarenkę. Ech... Berti :))) Odpowiedz Link
bertrada Re: Choinka c.d. 18.12.08, 01:25 Takich z dzióbkiem do środka to nie mam i nie przypominam sobie, żebym miała. ;D Odpowiedz Link
thank_you Re: Choinka c.d. 18.12.08, 23:24 Uwielbiałam takie bombki!!!! Ile z nich popsułam, wsadzając z ciekawości palec do środka :-) Mama wieszała je specjalnie blisko światełka i pięknie migotały... :-) Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Choinka c.d. 18.12.08, 23:26 Ja też gdzies powinnam miec kilka z dzióbkiem, chyba, że się wytłukły :/ Odpowiedz Link
konstancja.wilde Re: Choinka c.d. 18.12.08, 09:55 ja sama piękę pierniczki na choinkę - ryby, anioły, serca i ołowiane żołnierzyki. bąbki złote, zabawki czerwone, sznur światełek żółty. Odpowiedz Link
mia.walles Re: Choinka c.d. 18.12.08, 15:56 Daj przepis na upieczenie ołowianego żołnierzyka:) Odpowiedz Link
razzmatazzy Re: Choinka c.d. 18.12.08, 23:27 Kicz kontrolowany :) Na przykład srebrnym łańcuchom mówię nie! :) Odpowiedz Link