Dodaj do ulubionych

słówka kastrujące

08.03.09, 17:28
Jak kobieta mówi o facecie, że jest "miły" to niemal na pewno znaczy, że jest
może i miły, ale zupełnie dla niej aseksualny. Tak mi wychodzi z obserwacji.
Jakie inne słówka, w zasadzie pozytywne, mają podobne znaczenie?

A w drugą stronę?
Obserwuj wątek
    • baba_krk Re: słówka kastrujące 08.03.09, 17:38
      jeszcze "sympatyczny", pewnie nie zawsze, ale mimo wszystko często
      • milleniusz Re: słówka kastrujące 08.03.09, 17:58
        O. To ja jestem miły i sympatyczny. :D

Oczywiście jak nie mówię o szpilkach. A właśnie, czy ten wątek nie nadaje się na
        szpilkę? :>
    • ignatz Re: słówka kastrujące 08.03.09, 18:54
      "jak brat"
    • hsirk Re: słówka kastrujące 08.03.09, 20:14
      chyba "interesujaca"

a ja takim milym czlowiekiem jestem... heh.
      • 2szarozielone Re: słówka kastrujące 08.03.09, 20:15
        ale za to jak mówisz "chuj" to wszystkie baby Twoje :-D
        • hsirk Re: słówka kastrujące 08.03.09, 20:18
          eee tam. bez jaj. chcialbym tak...

zycie byloby o tyle prostsze :D
          • 2szarozielone Re: słówka kastrujące 08.03.09, 20:20
            ale jakie nudne :)
            • hsirk Re: słówka kastrujące 08.03.09, 21:16
              tak sadzisz ?
              • 2szarozielone Re: słówka kastrujące 08.03.09, 21:18
                Tzn. nie wiem. Mnie nudzi jak jest za łatwo a facet leżący plackiem u moich stóp
                i będący na każde zawołanie to w ogóle jakieś nieporozumienie :) I wydaje mi się
                też, że jest to dość uniwersalna zasada.
                • hsirk Re: słówka kastrujące 08.03.09, 21:26
                  masz racje. ale z drugiej strony...

kazda moja... eeeeech, pomarzyc.

ale bym sie urzadzil w zyciu :D
    • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 08.03.09, 20:21
      'Ładny' :D W odniesieniu do mężczyzny = mało męski
    • dr.verte Re: słówka kastrujące 08.03.09, 20:28

inteligentna
      • juz_niedlugo_wiosna Re: słówka kastrujące 08.03.09, 20:31
        eeee ;P
        na pewno nie :P
        • 2szarozielone Re: słówka kastrujące 08.03.09, 20:34
          Fakt, jak mówię o facecie, że jest inteligentny, to to niewiele znaczy. Jak
          mówię, że jest cholernie błyskotliwy, albo inteligentny jak sam szatan, to
          znaczy, że na niego lecę :)
          • juz_niedlugo_wiosna Re: słówka kastrujące 08.03.09, 20:35
            u mnie wystarczy, że powiem, że jest inteligentny ;)
            ale może inaczej ważymy słowa ;)
            • 2szarozielone Re: słówka kastrujące 08.03.09, 20:48
              No jak jest inteligentny, to mam ochotę utrzymywać znajomość, ale niekoniecznie
              erotyczną :) Ta inteligencja jeszcze musi mi specyficznie imponować, żeby
              podniecać :)
          • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 08.03.09, 20:37
            Albo jak brzytwa ;)
            • juz_niedlugo_wiosna Re: słówka kastrujące 08.03.09, 20:37
              jak brzytwa to można być ostrym ;)
              • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 08.03.09, 20:40
                Nie nie - ostry to jak papryczka chili ;)
    • dr.verte Re: słówka kastrujące 08.03.09, 20:46

że ogólnie w porządku (w sumie)
      • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 08.03.09, 20:47
        'Fajny, ale...' ;)
        • dr.verte Re: słówka kastrujące 08.03.09, 20:55

a wiesz co razzma ,jak tak cię podczytuje od czasu do czasu to jesteś
          ogólnie w porządku taka babka ;-)
          • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 08.03.09, 21:01
            Zapomniałeś dodać '(w sumie)' ;)
    • scirokko Re: słówka kastrujące 08.03.09, 21:55
      powiedzienie dziewczynie, że 'ma piękne oczy' prawie zawsze znaczy: reszta
      niepiękna jest.
      • qw994 Re: słówka kastrujące 08.03.09, 21:57
        Kurde, a ja tyle razy o pięknych oczach słyszałam, znaczy, że reszta do dupy,
        teraz już wiem!
        • 2szarozielone Re: słówka kastrujące 08.03.09, 22:06
          heh, ja też :(
          • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 08.03.09, 22:14
            Spoko dziewczyny, powiedział 'prawie zawsze' ;)
            • 2szarozielone Re: słówka kastrujące 08.03.09, 22:26
              eeee tam. najgorsza opcja jest ZAWSZE prawdziwa.
              • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 08.03.09, 22:33
                PRAWIE zawsze :D
                • scirokko Re: słówka kastrujące 09.03.09, 08:05
                  tak, 'prawie' tu strategicznym słowem jest ;)
                  niestety, czasem człowiek czuje, że coś miłego powiedzieć musi, bo inaczej
                  dziewczyna się udusi..a kto tak na serio widział wstrętne, okropne, brzydkie
                  OCZY? to i kłamać nie trzeba i owca cała :D
                  • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 09.03.09, 09:34
                    Czyli najlepszym sposobem na wybadanie intencji faceta jest noszenie ciemnych
                    okularów przeciwsłonecznych? ;)
                    • scirokko Re: słówka kastrujące 09.03.09, 11:14
                      trafiłaś, Jackie O :)
                      całe Hollywood nie może się mylić ;)
                      • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 09.03.09, 11:26
                        A ja myślałam, że tam się okulary nosi, żeby ukryć skutki uboczne ostatniego
                        liftingu powiek ;)
                        • scirokko Re: słówka kastrujące 09.03.09, 12:33
                          zapomnij o tym: póki widać 'skutki uboczne' w ogóle jest się nie do ludzi, po co
                          im takie wielkie ogrody, w końcu?
                          toe-tucking też załatwia problem niepotrzebnego chodzenia w czasie konwalescencji :)
                          • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 09.03.09, 13:44
                            Ała! Wyguglałam sobie na czym polega toe-tucking :-o! Czego te holyłudzie nie
                            wymyślą! :-o!
                            • scirokko Re: słówka kastrujące 09.03.09, 14:46
                              widzisz? to teraz dodaj do tego ciemne okulary i jak tu facet ma się rozeznać
                              czy warto czy nie?
                              a to dopiero początek, jest tyle pięknych operacji ;) dlatego nazywają się
                              fabryką marzeń czyli iluzji...
                              • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 09.03.09, 14:50
                                To już wiem skąd się wziął ten romantyczny gest odgarniania kobiecie włosów z
                                twarzy za ucho - po prostu facet sprawdza, czy za uszami kryją się blizny od
                                operacji :D
                                • scirokko Re: słówka kastrujące 09.03.09, 17:17
                                  dobre! :D
                                  nie mówiąc już o ważeniu piersi w dłoniach...
                                  • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 09.03.09, 20:29
                                    Ale tylko w przypadku tych, które pomyślnie przeszły test z uszami? ;)
                                    • scirokko Re: słówka kastrujące 10.03.09, 08:58
                                      tak, to podstawa
                                      test od góry w dół, toe-tucking nie dla wszystkich mężczyzn jest istotne :)
                                      • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 10.03.09, 12:50
                                        scirokko napisał:

> toe-tucking nie dla wszystkich mężczyzn jest istotne :)

Co za ulga! :D
                                        • scirokko Re: słówka kastrujące 10.03.09, 13:36
                                          też tak myślę :)
                                          są granice powierzchowności w końcu.
                                          • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 10.03.09, 14:13
                                            Niektórzy jednak nigdy do nich nie dotarli ;)
                                            • scirokko Re: słówka kastrujące 10.03.09, 15:32
                                              niektórymi szkoda sobie głowę i oczy zawracać
                                              skoro są niektórzy, są i INNI
                                              • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 10.03.09, 15:40
                                                Ale to taka mniejszość, Ci inni, że czasem trudno dotrzeć. Gatunek na wymarciu ;)
                                                • scirokko Re: słówka kastrujące 10.03.09, 15:45
                                                  skoro na wymarciu to logicznie do rezerwatu powinnaś się udać albo w dzikie pola.
                                                  w dodatku groźba wymarcia z pewnością dodaje im...determinacji ;)
                                                  • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 10.03.09, 15:48
                                                    Teraz takie czasy, że nawet rezerwaty komercyjne się zrobiły. Same podmieńce ;)

Nie ma to jak adrenalina w odpowiedniej dawce ;)
                                                  • scirokko Re: słówka kastrujące 10.03.09, 15:53
                                                    załamujesz mnie, nie ma już prawdziwych cygan...tfu! mężczyzn?

przedśmiertelnie dość wysoka dawka, fakt, szkoda, że inne hormony wtedy nie
                                                    nadążą :D
                                                  • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 10.03.09, 16:01
                                                    A czemu Cię to załamuje? ;)

Może nadążą, zależy od okoliczności ;)
                                                  • scirokko Re: słówka kastrujące 10.03.09, 16:04
                                                    lubię dobre towarzystwo :D

tak, mogą być łagodzące :)
                                                  • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 10.03.09, 16:09
                                                    Do tej wódki? ;)

Czasem tylko z pozoru, a okazuje się, że obciążające ;)
                                                  • scirokko Re: słówka kastrujące 10.03.09, 16:12
                                                    też, na szczęście znam takich

skoro tak, to nie były wystarczająco łagodzące albo zadowalające
                                                    albo...wręcz usypiające były ;)
                                                  • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 10.03.09, 16:15
                                                    No nie wiem, mogły być zbyt zadowalające ;)
                                                  • scirokko Re: słówka kastrujące 10.03.09, 16:17
                                                    orzechami mi w oczy sypiesz, uczulenie mam :D
                                                    jak to 'zbyt zadowalające'?
                                                  • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 10.03.09, 16:25
                                                    Ożeszkurde, musisz uważać ;)

Można się za bardzo zapomnieć - no i wtedy okoliczności mogą obciążyć ;)
                                                  • scirokko Re: słówka kastrujące 10.03.09, 16:47
                                                    ożesz jak możesz :)

> Można się za bardzo zapomnieć - no i wtedy okoliczności mogą obciążyć ;)

z ciekawości zawodowej zapytam, Ty nadal o wymierającym gatunku mówisz?

patrz, jak mi się od początku skojarzyło i jak pięknie pasuje na...sygnaturkę,
                                                    ale pewnie to też faux pas :P

compton-la.wrzuta.pl/audio/vqXvJonIGt/
                                                  • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 10.03.09, 16:53
                                                    scirokko napisał:

> z ciekawości zawodowej zapytam, Ty nadal o wymierającym gatunku mówisz?

Raczej tak, choć chyba zasada dotyczy gatunku jako takiego ;)

>
                                                    > patrz, jak mi się od początku skojarzyło i jak pięknie pasuje na...sygnaturkę,
                                                    > ale pewnie to też faux pas :P
                                                    >
                                                    > compton-la.wrzuta.pl/audio/vqXvJonIGt/

:))))) And all that jazz... Lubię Franka.

Nie było żadnego fopa, chyba nadinterpretowałeś z lekka ;)
                                                  • scirokko Re: słówka kastrujące 10.03.09, 17:18
                                                    w takim razie powiem: zapomnieć się można, byle pamiętać, w którym momencie.

prawda, że pasuje? :)

może...
                                                  • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 10.03.09, 17:26
                                                    Wpiszę sobie tę słuszną sentencję do pamiętnika ;)

:)

Nie może tylko na pewno!
                                                  • scirokko Re: słówka kastrujące 10.03.09, 18:00
                                                    miejsce na sygnaturki wyczerpane?

:))

to dobrze
                                                  • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 10.03.09, 18:34
                                                    Na sygnaturkę to musiałoby przejść przez sito komisji sygnaturkowej ;)

Gut :)
      • szwagier_z_niemodlina Bronie oczu :-) 10.03.09, 13:37
        scirokko napisał:

> powiedzienie dziewczynie, że 'ma piękne oczy' prawie zawsze znaczy: reszta
        > niepiękna jest.

Siem niezgadzam. Som takie oczy ze juz na nic innego sie nie chcem patrzec, howgh!!
        • scirokko Re: Bronie oczu :-) 10.03.09, 13:39
          'Siem niezgadzam. Som takie oczy ze juz na nic innego sie nie chcem patrzec,
          howgh!! '

no i...na patrzeniu się kończy? ;)
          • szwagier_z_niemodlina Re: Bronie oczu :-) 10.03.09, 13:46
            Mowimy o pieknie designu czy walorach eksploatacyjnych?:-) Sie mniem zda ze
            podwountek byl o urodzie oczu(w):-9

Bo jak sie tak bedzie patrzec, to sie schodzi na pozycje mego znajomego z czasow
            poczatku pracy zawodowej, majstra Gucia, ktoren za nic nie mogl zrozumiec po co
            sie patrzec na nogi, jak wg niego rzeczone "idom na bok". Na argument ze
            przynajmniej ci z kolejarskich rodzin (ludzie sie wtedy jesczcze
            przyznawali:-DD) sa wychowani w duchu "jakie szyny taka stacja" - nie reagowal,
            a dlaczego to juz inna sprawa.:-)
            • scirokko Re: Bronie oczu :-) 10.03.09, 13:57
              a nie, mowa była o antykomplementach :)
              a że oczy bardzo rzadko wstrętne są, to i spokojnie zakomplementować można.
              Gucio dobry, dobry :D nie zgadzam się ale podoba mi się jego logika.
              • szwagier_z_niemodlina Re: Bronie oczu :-) 10.03.09, 14:06
                Moj drogi, jak idzie o antykomplementy to tu mozliwosci jest multum. Moj znajomy
                baaaardzo juz starszego pokolenia, baaardzo dawno temu, tanczyl na Sylwestra na
                baaaardzo oficjalnym balu z zona rektora pewnej Politechniki, pomninmy ktorej.
                Niewiasta byla znacznych gabarytow a odziana w jaskrawozielona suknie
                spowodowala u mego znajomego potrzebe wygloszenia komplementu. A ze mocno byl
                juz pijany wygulgotal do niej ze "wyglada wspaniale, jak taka wielka empirowa
                kanapa" :-DD

> Gucio dobry, dobry :D nie zgadzam się ale podoba mi się jego logika.

Prawda? Typowych technokratyczny pragmatyzm. Sredni dozor techniczny tak ma :-)
                Mysmy mu tez mowili ze nie musza na bok, ale nam nie wierzyl. Na rysunki nie
                chcial patrzec. On w wielka plyte nie wierzyl. Konserwatysta.
                • scirokko Re: Bronie oczu :-) 10.03.09, 15:37
                  piękna historia i jak mi się podoba to: 'spowodowala u mego znajomego potrzebe
                  wygloszenia komplementu' :D

na rysunki nie chciał patrzeć? a nie mogliście ich nazwać Instrukcją Obsługi?
                  może był w stylu węglarza z Misia:

'pan ma ładne włosy'
                  'nie wiem, ja ich nie widzę'
    • qw994 Re: słówka kastrujące 08.03.09, 21:59
      Jak mówię, że "sympatyczny", to generalnie znaczy "nijaki" i "aseksualny" :)
    • liisa.valo Re: słówka kastrujące 08.03.09, 22:31
      Miły, sympatyczny,
      "dobry kolega" :)
    • forumowicz_pospolity Re: słówka kastrujące 09.03.09, 00:09
      miła kobieta, to jasne:)
    • thank_you Re: słówka kastrujące 09.03.09, 00:35
      "Jest taki dobry"
    • simon_r Re: słówka kastrujące 09.03.09, 09:05
      Za czasów studenckich u nas można było usłyszeć takie mniej więcej teksty:
      - hej.. jak tam impreza się udała??
      - no... OK
      - laski jakieś były??..
      - no były
      - a ładne czy sympatyczne???
    • dzikoozka Re: słówka kastrujące 09.03.09, 09:25
      "całkiem"
      całkiem ładna, całkiem sympatyczna, całkiem przystojny, całkiem
      miły...
      • scirokko Re: słówka kastrujące 09.03.09, 11:23
        całkiem
        nawet
        dość

• thank_you Re: słówka kastrujące 09.03.09, 13:32
      O, mam jeszcze to. "Ma ciekawą urodę" :D
      • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 09.03.09, 13:45
        To mi się kojarzy z tekstem, że ktoś w czymś wygląda 'korzystnie' :D
        • thank_you Re: słówka kastrujące 09.03.09, 14:51
          Moi koledzy dzielili dziewczyny na "ładne" i na te "z politechniki" :D
          • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 09.03.09, 14:55
            :DD Dobrze być po uniwerku ;)
            • thank_you Re: słówka kastrujące 09.03.09, 14:56
              Wyjątkowo się z Tobą zgadzam ;D
              • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 09.03.09, 15:00
                Jak będziesz robić podyplomówkę, to tylko na uniwerku, pamiętaj! ;)
                • thank_you Re: słówka kastrujące 09.03.09, 15:04
                  Jak ja swoich studiów skończyc nie mogę ;-))))) Poza tym wolę drugi kierunek, a nie podyplomówkę. Potem doktorat i profesura :D

A, pamiętasz temat o sztuce? Moje imię i nazwisko pięknie komponuje się z dr hab. oraz z prof. :D
                  • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 09.03.09, 15:10
                    Musisz zmienić nicka, tylko nie wiem co będzie lepiej brzmiało: dr_hab_thank_you
                    czy od razu prof_thank_you :D

PS Masz na nazwisko Pimko? :D
                    • thank_you Re: słówka kastrujące 09.03.09, 15:13
                      :D Nie-e :D
                      • razzmatazzy Re: słówka kastrujące 09.03.09, 15:18
                        Tutka? :D
    • forumowicz_pospolity Re: słówka kastrujące 09.03.09, 20:36
      nie zapomnijcie o "ładnych oczach":)
      • scirokko Re: słówka kastrujące 10.03.09, 11:41
        ;)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64121&w=92395030&a=92407052
    • mala_mee Re: słówka kastrujące 10.03.09, 12:32
      Jeszcze może być:
      "Z daleka ładna"
      • dr.verte Re: słówka kastrujące 10.03.09, 15:51
        mala_mee napisała:

> Jeszcze może być:
        > "Z daleka ładna"
        >

ałbo ładna "z tyłu"
        • puszysta_gimnazjalistka Re: słówka kastrujące 10.03.09, 15:58
          Ładna w ciemnym pokoju, przykryta kołdrą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka