Dodaj do ulubionych

a dzisiaj w Toruniu

04.04.09, 20:42
Na jednej scenie grają razem moje dwie muzyczne obsesje ostatnie. A ja w
Poznaniu kawkę piję :( I się odchudzam. Jedząc tony bardzo zdrowej żywności :D

I jestem bohaterska - załatwiłam dla brata bilety, które były nie do zdobycia.

Obserwuj wątek
    • zloty.strzal Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 20:45
      A ty tam do Lisy pojechałaś czy tak indywidualnie? Bo na forum chyba inni
      przedstawiciele Poznania się nie ujawnili.
      • 2szarozielone Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 20:48
        Ja siedzę w Poznaniu już z półtora roku :) Jeszcze chyba Mason jest - i Liisa -
        i nie wiem. Na żywca znam Lisę i to miła znajomość jest :-D A z Masonem miałam
        na rolkach jeździć na Malcie - ale dziś znalazłam las pod domem i chyba będę
        biegać raczej...

A w ogóle znam w Poznaniu mało ludzi i zawsze chętnie poznam kolejnych.
        • mason_i_cyklista Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 20:50
          Ty się lasem nie wymiguj, rolki miałaś odkurzyć ;)
          • 2szarozielone Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 20:52
            Ale wiesz co - ja byłam w domu w Toruniu i chciałam je odkurzyć i nie mogłam ich
            znaleźć :( Jeszcze w Święta poszukam :)
            • mason_i_cyklista Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 20:54
              za słowo trzymam - bo biegać nie lubię

co do świąt - to powinnaś być teraz na tych jasełkach na cytadeli, niewierna!
              • 2szarozielone Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 20:57
                sam jesteś jasełka :P
                ja na cytadeli to lubię inaczej czas spędzać :) ale teraz to mnie denerwuje, że
                jest gorąco, a nie ma liści ani trawy. A tydzień temu kurna ludzie chodniki
                odśnieżali. I szyby w samochodach skrobali.

ej, a jak nie znajdę to mam kupić? :( W ogóle pamiętam, że kiedyś lubiłam
                jeździć, ale to było dawno i pewnie już nie umiem :)
                • mason_i_cyklista Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 21:01
                  ej to nie jest smieszne z tymi jasełkami - cały pokój mi dudni od nich...

wiesz, jazda na rolkach bez rolek to wyższa szkoła generalnie jest. a na łyżwach
                  jeździ?
                  • 2szarozielone Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 21:04
                    Jeździłam kiedyś dawno :( Pamiętam tylko, że ja nie umiem hamować ani na łyżwach
                    ani na rolkach :) Na lodowisku to się z gracją na bandzie zatrzymywalam. A
                    kiedyś poszłam z ciotką pojeździć na zamarzniętym Kanale Bydgoskim... To było
                    śmiechu co niemiara, bo Kanał band nie ma :-D I jest długi i się nie chce
                    skończyć :D Ale na Malcie to w kólko mozna jeździć, nie? :))))))))
                    • mason_i_cyklista Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 21:06
                      można w kółko, ale band tam też nie widziałem. A łyżwy to kapitalna zabawa,
                      trzeba Cię będzie wszystkiego nauczyć;)
                      • 2szarozielone Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 21:08
                        Wiesz, ja ogólnie jestem trochę sierota jeśli chodzi o aktywność fizyczną :D
                        Ale chętnie się nauczę. Dziś podobno narciarze na Malcie ćwiczyli - to może na
                        łyżwach jeszcze też można? :)
                        • mason_i_cyklista Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 21:10
                          mi mama mówiła że jak się nie jest pewnym to się na lód nie wchodzi
                          • 2szarozielone Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 21:12
                            Hmmm... Czyli trzeba trenować na sucho? :)
                            • mason_i_cyklista Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 21:14
                              na sucho czyli rolkowo:)

więc szukaj po domu, a jak nie to idziemy na garbary wybierać:P
                              • 2szarozielone Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 21:15
                                ej, a ile kosztują rolki? :)
                                • mason_i_cyklista Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 21:20
                                  a za ile chcesz?:P no w sumie fajnie by było z 300 zł przeznaczyć. można taniej
                                  albo drożej ale to zależy jak byś to widziała
                                  • 2szarozielone Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 21:27
                                    ja jeszcze nie wiem, jak to widze :) i czy w ogole widzę. najfajniej by było
                                    jakbym znalazła :)
                                    • mason_i_cyklista Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 21:29
                                      tak to zawsze jest najfajniej:P

wiesz, ze mną wybierać sprzęt to też trudno bo mam taką zasadę "nie stać mnie na
                                      kupowanie tanich rzeczy" - kupuję sobie coś nowego raz na ruski rok, ale jak już
                                      to porządnie, tak żeby się nie rozpadło i żeby móc używać tego bardziej dłużej
                                      niż krócej...
                                      • 2szarozielone Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 21:43
                                        No ja też tak mam - i właśnie wpadłam w pułapkę, bo musze kupić telewizor,
                                        zewnętrzny napęd DVD, buty do biegania i kurtkę skórzaną :) I jak kupie to
                                        wszystko wg takiej zasady, to mocno to odczuję w budżecie :(
                                        • mason_i_cyklista Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 21:44
                                          nie kupuj tv, kup rolki będziesz zgrabniejsza!
                                          • 2szarozielone Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 21:45
                                            w sumie już zdecydowałam, że albo napęd albo tv - bo obecnie jestem w takiej
                                            głupiej sytuacji, że nie mogę filmów na DVD oglądać :( a czasem bym chciała.
                                            • mason_i_cyklista Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 21:48
                                              raczej bym optował za DVD. w tv nic ciekawego zwykle nie leci, a od wiadomości
                                              są gazety i internet. a duet rolki + dvd to już w ogóle miodzio:P
                                              • 2szarozielone Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 22:01
                                                ja wiem, i tak zazwyczaj nie oglądam telewizji, odzwyczaiłam się dawno. Ale mam
                                                odtwarzacz DVD i głupio żeby tak sobie solo stał :) a w lapku mi napęd siadł ze
                                                starości :( Eeeeech :)
                                                • mason_i_cyklista Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 22:03
                                                  łe zaczynaliśmy od tego że będziemy jeździć i aktywnie będzie i zdrowo, a kończy
                                                  się na wyborze "TV czy DVD". takie to zdrowe społeczeństwo tera...
                                                  • 2szarozielone Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 22:07
                                                    Eeeeej no, intelekt też trzeba rozwijać, a ja niegłupie filmy lubię :) I książki
                                                    też kupuję. I płyty. Myślisz, że to tak łatwo decydować? :) A na liście mam też
                                                    buty do biegania, no.
                                                  • mason_i_cyklista Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 22:12
                                                    intelektem to Ty się tu nie zasłaniaj! na zdrową, ładną sylwetkę pracuje się
                                                    całe życie, a nie jak już za późno jest.

a buty nie pasują, bo ja biegać nie lubiem a rolki to świetna wymówka żeby szarą
                                                    zapoznać;)

swoją drogą: jeden z awfowskich profesorów wspominał mi kiedyś, że człowiek
                                                    rozwija swoje możliwości fizyczne do trzydziestki (i to max, zwykle zatrzymuje
                                                    się na poziomie 25-27 lat). potem można już tylko utrzymać formę, albo obrosnąć
                                                    w tłuszczyk. Tzn da się troszkę ją poprawić, ale jedynie nieproporcjonalnie
                                                    dużym wysiłkiem.
                                                  • 2szarozielone Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 22:20
                                                    No ale ja śmigam trochę na aerobik, trochę biegam, jem zdrowo, dbam o siebie :)
                                                    Naprawdę :) A z zapoznaniem to możemy zrobić tak, że kidyś mnie zaprowadzisz do
                                                    jakiegoś sklepu, powiesz, co jest fajne, a co nie - a ja potem zobaczę, moze się
                                                    zdecyduję :) Bo w zasadzie zupełnie nie wiem jak się obrócić w temacie rolek.

A z tym rozwojem i wiekiem, to chyba odnośnie intelektu jest podobnie, albo i
                                                    gorzej :( Stara dupa jestem, dzięki, że przypomniałeś.
                                                  • mason_i_cyklista Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 22:25
                                                    łe tam, mam szaro zapoznawać w sklepie z rolkami? to ja już wolę się przełamać i
                                                    pobiegać, ewentualnie kiedyś jakaś opcja piwa była z tego co pamiętam, prawda?

(dyplomatyczne, acz spóźnione milczenie w kwestii wieku)
                                                  • 2szarozielone Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 22:27
                                                    heh - piwo zawsze aktualne, zwłaszcza, że sezon ogródkowy się chyba zaczął :) a
                                                    z bieganiem się możesz przemóc :P Albo Ty na rolkach, a ja Cię będę gonić (i
                                                    zdechnę z wyczerpania ;) ).

• mason_i_cyklista Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 22:29
                                                    ale Ty po lesie miałaś biegać, chyba nie?

na rynku pierwszy ogródek się rozkładał w czwartek z tego co pamiętam, ale nie
                                                    wiem czy się rozłożył do końca
                                                  • 2szarozielone Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 22:31
                                                    Ja w piątek byłam na rynku - i już kilka było - i wszystkie pełne ludzi. Szok
                                                    normalnie :)

A las znalazłam. Okazało się że 10 minut od lasku marcelińskiego mieszkam.
                                                    Sierota jedna, nie wiedziałam :) Ale może ja jeszcze trochę potrenuję? Bo Ty
                                                    kondycję masz, a ja taką se :/ I się będziesz nudził :)
                                                  • mason_i_cyklista Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 22:33
                                                    teraz nic nie mam, siedzę i się niemca uczę ciagle, albo na forum przesiaduje.
                                                    tylko 1,5 godziny kosza i 1,5 rolek mam tygodniowo i to moja cała aktywność poza
                                                    biegiem na autobus
                                                  • 2szarozielone Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 22:38
                                                    a ja długa przerwa w bieganiu :( znaczy zimowa przerwa. Z mięśniami nie jest
                                                    najgorzej, ale kondycję słabo widzę. Chociaż to się szybko poprawi :)
        • zloty.strzal Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 20:56
          Bo ty o tym Toruniu ciągle piszesz i mi się myli. Jakąś mapkę trzeba narysować
          albo schemacik kto, gdzie i z kim.
          • 2szarozielone Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 20:58
            Bo ja sercem z Torunia :) A tutaj to zarabiam, żeby w Toruniu przepijać :P
    • 8n Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 20:57
      a dzisiaj na dicovert travel and living moje kochane miami ink do piatej nad ranem non stop :D
      • 2szarozielone Re: a dzisiaj w Toruniu 04.04.09, 20:58
        a mi telewizor nie działa zupełnie :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka