barshtchu 08.04.09, 11:16 pekińskiej. Będą potrzebne: jedna kapusta pekińska cebula majonez sól pieprz Przygotowanie: kapusta w paski, cebula w kostkę, dwie łyżki majonezu, szczypta soli, trochę pieprzu, wymieszać Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mnop2 Kawa rozpuszczalna 08.04.09, 11:26 łyżeczka kawy 2 łyżeczki cukru pół szklanki mleka zalać i zapić bleeeeee Odpowiedz Link
funny_game Ulubiony deser (full roboty!) :F 08.04.09, 11:39 Jogurt grecki (bałkański) miód sok z cytryny lub pomarańczy ewentualnie orzechy (albo miód od razu np. z figami i orzechami) Dowolną ilość jogurtu polewamy dowolną ilością miodu i soku oraz posypujemy dowolną ilością bakalii. A ta surówka nudna: sama kapusta i cebula plus niby dressing. Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Ulubiony deser (full roboty!) :F 08.04.09, 11:47 funny_game napisała: > Jogurt grecki (bałkański) > miód > sok z cytryny lub pomarańczy > ewentualnie orzechy > > (albo miód od razu np. z figami i orzechami) > > Dowolną ilość jogurtu polewamy dowolną ilością miodu i soku oraz posypujemy > dowolną ilością bakalii. > robie se taką dosc czesto jogurt daje słodki, owocowy, soku z cytryny nie daje bakalie sa urozmaicone w "mieszance studenckiej" slurp slurp probowałas jogobelli "pieczone jabłko"? > > A ta surówka nudna: sama kapusta i cebula plus niby dressing. > a odkryłaś to jest surowka pt "jak szybko gosci wypłoszyc z chałupy";) > > Odpowiedz Link
funny_game Re: Ulubiony deser (full roboty!) :F 08.04.09, 11:54 forumowicz_pospolity napisał: > robie se taką dosc czesto > jogurt daje słodki, owocowy, soku z cytryny nie daje > bakalie sa urozmaicone w "mieszance studenckiej" > slurp slurp Owocowy nie, spróbuj z bałkańskim lub greckim. PYCHA, coś zupełnie innego :) Posypka z mieszanki studenckiej dobra jest! Na jogurt grecki można tez nasypać owoców świeżych, mlasku mlasku, Milusiu :) Czy tam, po Twojemu, niam niam ;) > > > probowałas jogobelli "pieczone jabłko"? Nie, dlaczego polecasz? ;) > > > > A ta surówka nudna: sama kapusta i cebula plus niby dressing. > > > a odkryłaś > to jest surowka pt "jak szybko gosci wypłoszyc z chałupy";) Goście nie wychodzą bo coś nudne na stole :) Obejrzyj se, dla zbytu, "My best friend's girl". Oj, jak się uśmiałam, tak na głupio i na prosto i bardzo dobrze. Tam jest niezły wypłaszacz nie tylko gości! > > > > > > Odpowiedz Link
mnop2 Re: Ulubiony deser (full roboty!) :F 08.04.09, 11:56 Można by Was zamknąć na jednym oddziale. Nie umiem gotować. Czy to jakaś postać autyzmu? P.s. jeść przepysznie uwielbiam. Odpowiedz Link
funny_game Re: Ulubiony deser (full roboty!) :F 08.04.09, 12:01 mnop2 napisała: > Można by Was zamknąć na jednym oddziale. Można by, ale trochę głupio by było, jak by facet po dwóch godzinach zaczął płakać, że chce do Mamy :F > > Nie umiem gotować. Czy to jakaś postać autyzmu? Oraz socjopatii! > P.s. jeść przepysznie uwielbiam. Chociaż to. Ja też :) Zjadam notorycznie kropkę nad z w ż. Chyba jest smaczna. Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Ulubiony deser (full roboty!) :F 08.04.09, 12:06 funny_game napisała: > mnop2 napisała: > > > Można by Was zamknąć na jednym oddziale. > > Można by, ale trochę głupio by było, jak by facet po dwóch godzinach zaczął > płakać, że chce do Mamy :F biedny barschtchu!:D > > > > > Nie umiem gotować. Czy to jakaś postać autyzmu? > > Oraz socjopatii! > > > > P.s. jeść przepysznie uwielbiam. > > Chociaż to. Ja też :) > Zjadam notorycznie kropkę nad z w ż. Chyba jest smaczna. > > > > Odpowiedz Link
funny_game Re: Ulubiony deser (full roboty!) :F 08.04.09, 12:11 Ciekawe, czy ma takie same problemy z czytaniem, co Ty. Jak tak, to biedny, fakt :P Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Ulubiony deser (full roboty!) :F 08.04.09, 12:12 funny_game napisała: > Ciekawe, czy ma takie same problemy z czytaniem, co Ty. Jak tak, to biedny, fak > t :P > na nastepne 29 urodziny dostajesz rózge:P Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Ulubiony deser (full roboty!) :F 08.04.09, 12:04 funny_game napisała: > forumowicz_pospolity napisał: > > > > robie se taką dosc czesto > > jogurt daje słodki, owocowy, soku z cytryny nie daje > > bakalie sa urozmaicone w "mieszance studenckiej" > > slurp slurp > > Owocowy nie, spróbuj z bałkańskim lub greckim. PYCHA, coś zupełnie innego :) > Posypka z mieszanki studenckiej dobra jest! > Na jogurt grecki można tez nasypać owoców świeżych, mlasku mlasku, Milusiu :) > Czy tam, po Twojemu, niam niam ;) > ale ten bałkanski on jest taki kwasnawy, do niego bardziej pasuje mi opcja niesłodka, np jakas pikantna czy coś > > > > > > probowałas jogobelli "pieczone jabłko"? > > Nie, dlaczego polecasz? ;) > fajoski, inne są "zgrane" smakowo, moze oprócz kiwi jeszcze jak dla mnie ludzie też chyba lubieją bo trudno wyhaczyc na połce:) > > > > > > > A ta surówka nudna: sama kapusta i cebula plus niby dressing. > > > > > a odkryłaś > > to jest surowka pt "jak szybko gosci wypłoszyc z chałupy";) > > Goście nie wychodzą bo coś nudne na stole :) to podaj im wzmiankowaną surówkę, dużooo podaj i pytaj co 3 minuty czy smakuje;) > > Obejrzyj se, dla zbytu, "My best friend's girl". Oj, jak się uśmiałam, tak na > głupio i na prosto i bardzo dobrze. > Tam jest niezły wypłaszacz nie tylko gości! > ok > > > > > > > > > > > > Odpowiedz Link
funny_game Re: Ulubiony deser (full roboty!) :F 08.04.09, 12:17 forumowicz_pospolity napisał: > ale ten bałkanski on jest taki kwasnawy, do niego bardziej pasuje mi opcja > niesłodka, np jakas pikantna czy coś Ale to Grecy go do deserów takich używają, ja się tylko zainspirowałam :) Co Ci szkodzi spróbować? > fajoski, inne są "zgrane" smakowo, moze oprócz kiwi jeszcze jak dla mnie > ludzie też chyba lubieją bo trudno wyhaczyc na połce:) Takie "niemój" ten smak, ale zobaczę. > to podaj im wzmiankowaną surówkę, dużooo podaj i pytaj co 3 minuty > czy smakuje;) :DDD Ale to z powodu mojej upierdliwości raczej wyjdą. Poza tym, jak już robię surówkę, to fajną, a nie takie tam kapusta z cebulą i finito. Nie opłaca się noża brudzić. Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Ulubiony deser (full roboty!) :F 08.04.09, 12:21 funny_game napisała: > forumowicz_pospolity napisał: > > > > ale ten bałkanski on jest taki kwasnawy, do niego bardziej pasuje mi opcj > a > > niesłodka, np jakas pikantna czy coś > > Ale to Grecy go do deserów takich używają, ja się tylko zainspirowałam :) > Co Ci szkodzi spróbować? > szkodzic moze nic ze tak to złoze nieudolnie ale intuicyjnie mi nie pasuje do słodkiego ale jako polewa na kiszoną na patelni (plus curry of course:D) jak najbardziej, pieprz, sól albo papryka > > > fajoski, inne są "zgrane" smakowo, moze oprócz kiwi jeszcze jak dla mnie > > ludzie też chyba lubieją bo trudno wyhaczyc na połce:) > > Takie "niemój" ten smak, ale zobaczę. > > taki w tonacji czerwono brązowej z napisem "pieczone jabłko":P > > to podaj im wzmiankowaną surówkę, dużooo podaj i pytaj co 3 minuty > > czy smakuje;) > > :DDD > Ale to z powodu mojej upierdliwości raczej wyjdą. > Poza tym, jak już robię surówkę, to fajną, a nie takie tam kapusta z cebulą i > finito. Nie opłaca się noża brudzić. no to jasne, przeciez to zadna surówka, tam wogóle nie ma czym kubków smakowych pobudzic do zycia chyba ze to niepelny przepis:) > > > Odpowiedz Link
funny_game Re: Ulubiony deser (full roboty!) :F 08.04.09, 12:59 forumowicz_pospolity napisał: > szkodzic moze nic ze tak to złoze nieudolnie > ale intuicyjnie mi nie pasuje do słodkiego Ale to jest PRAWIE bez smaku. Ma lekki posmak kwaśny. Leciusieńki. Nie histeryzuj! > ale jako polewa na kiszoną na patelni (plus curry of course:D) jak najbardziej, > pieprz, sól albo papryka Też. I do mizerii i do dressingów na bazie śmietany, zamiast śmietany. Do zupy. Niedługo chłodniki zacznę robić moje miszczoskie :))))))) > taki w tonacji czerwono brązowej z napisem "pieczone jabłko":P dziwne :F Odpowiedz Link
funny_game Re: surówka z marchewki 08.04.09, 11:46 Zapić oliwą, żeby się witaminy przyswajały! Odpowiedz Link
mnop2 Re: surówka z marchewki 08.04.09, 11:48 a na końcu przyprawy na język; następnie woreczek z herbatą do gamby i zalać wrzątkiem. I tyle! Smacznego! Wasz szwedzki kucharz. Odpowiedz Link
mnop2 Re: surówka z marchewki 08.04.09, 11:57 funny_game napisała: > Strach zacząć temat o pieczywie... > Do gamby kilo mąki, następnie... ... górniczo-hutnicza orkiestra dęta.....!!!!!!!! Odpowiedz Link
lupus76 Re: surówka z marchewki 08.04.09, 14:46 mnop2 napisała: > marchewę obrać i zjeść chyba że: marchewę obrać i zejść :D Odpowiedz Link
karka831 Re: Surówka z kapusty 08.04.09, 13:44 Jakaś taka 'smutna' ta Twoja surówka. :> Ja to bym zjadła jakąś smakowitą sałatkę np. z tuńczkiem. Odpowiedz Link
menk.a Re: Surówka z kapusty 08.04.09, 13:58 Tuńczyk plus z puszki kolorowa fasola i groszek, trochę cebuli, i np majonez. Doprawić.:P Odpowiedz Link
barshtchu Re: Surówka z kapusty 08.04.09, 17:18 Bo to nie sałatka, tylko surówka do kotleta mielonego i ziemniaków na przykład. Wersja "basic". Moim zdaniem jest już świetna w smaku. Oczywiście można robić wariacje. Jak ktoś ma wyczucie, co do czego pasuje, to sobie ją doładuje i doprawi według uznania. Odpowiedz Link
lacido Re: Surówka z kapusty 08.04.09, 14:02 ja tam wole: zamiast cebuli pomidor, zamiast majonezu oliwę, zamiast soli i pieprzu Vegetę :) Odpowiedz Link