puszysta_gimnazjalistka 20.08.09, 18:33 Noga, żeby nie powiedzieć: dupa. Tak, to jeden z tych wątków dla wtajemniczonych, czyli generalnie dla mnie i Pospolitego :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forumowicz_pospolity Re: Noga 20.08.09, 18:54 puszysta_gimnazjalistka napisał: > Noga, żeby nie powiedzieć: dupa. > > Tak, to jeden z tych wątków dla wtajemniczonych, czyli generalnie dla mnie i > Pospolitego :) trza było sie wczesniej zgłosic do mnie a nie budzic w sobie nadzieje na podst. artykułow w GW;) chłopak jest zdolniacha, jak go tylko kontuzje omijac beda, a na razie nie omijają to bedzie bardzo ładnie w przyszłosci:) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Noga 20.08.09, 19:03 W Pekinie był piąty, dziś nasty, różnica duża, a z kontuzją bym nie przesadzał, sam przyznał, że wypadło mu tylko 14 dni treningowych. Nasz dyskobol miał podobnie i zdobył srebro bijąc życiówkę dwa razy. Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Noga 20.08.09, 19:21 puszysta_gimnazjalistka napisał: > W Pekinie był piąty, dziś nasty, różnica duża, a z kontuzją bym nie przesadzał, > sam przyznał, że wypadło mu tylko 14 dni treningowych. Nasz dyskobol miał > podobnie i zdobył srebro bijąc życiówkę dwa razy. nasz dyskobol to mistrz mimikry sportowej:) po Nodze braki widac było w przedbiegu, skąd sie wzieło pisanie o medalu nie wiem ale papiery na duze bieganie ma na pewno a roznica miedzy 5 a nastym nie jest duza na tym poziomie, to moze byc ok 0,10 sekundy tylko zobaczymy co tam Bolt dzisiaj ide kopac pile wiec nie lukam na zywca stawiam czas w przedziale 19,3-19,5 :) Odpowiedz Link
baba_krk Re: Noga 20.08.09, 19:48 a ile do tego Bolta jeszcze, bo ja siłą rzeczy też zainteresowana ;) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Noga 20.08.09, 20:11 Planowo 20.35, ale pewnie się opóźni. I nie słuchaj 19.3-19.5 Pospolitego bo to znany siewca pesymizmu :) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Noga 20.08.09, 21:02 Tak. Fenomenalny bieg, Bolt pobił rekord świata o 11 setnych teraz to 19.19 czyli dużo poniżej widełek Pospolitego :) Ale facet może to pobiec znacznie szybciej musi tylko popracować nad wytrzymałością, na drugiej setce ma znaczne rezerwy. Odpowiedz Link
baba_krk Re: Noga 21.08.09, 00:15 Dzięki, że dałeś mi wygrać, to dla mnie jak ten medal, na który być może minimalnie zasłużyłam ;))) O nagrodę upomnę się, jeśli nadarzy się jakaś okazja ;) No i oczywiście widziałam go w akcji, więc już jestem uświadomiona :) I faktycznie coś niesamowitego... Odpowiedz Link
forumowicz_pospolity Re: Noga 21.08.09, 01:08 ładnie cisnął nie spodziewałem sie ze da rade ten rekord połamac jutro na stronie pzla ma byc garsc informacji technicznych na temat tego biegu, podobno świetna reakcja startowa mimo ze był falstart za pierwszym razem Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Noga 20.08.09, 21:10 A ja tęsknię za Urbasiem. Do tego stopnia, że płaczę słuchając Sceptica :) A Urbaś teraz z gwiazdami tańcował będzie. I Radzio Majdan też. Dla nich dwóch będę oglądać. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Noga 20.08.09, 21:22 Biega się, biega, ale zauważ, że Urbaś zakończył karierę dawno. Oficjalnie w kwietniu tego roku, ale de facto dużo wcześniej. Jakby nie te nieleczone kontuzje i jedna goniąca drugą, to kto wie, jakie miałby dziś rezultaty. Nigdy się nie dowiemy :( Swoją drogą to skandal, że PZLA nie znalazło ani trochę pieniędzy, żeby mu pomóc w tych operacjach - takiemu zawodnikowi. Zresztą, dla Majewskiego też nie było pieniędzy na fizjoterapeutę, znalazł się po medalu... Oto Polska właśnie. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Noga 20.08.09, 21:26 Z Urbasia i tak nic by nie było, bo do ówczesnego rekordu Michaela Johnsona miał rok świetlny. I tu nie chodzi o nieleczenie kontuzji tylko taki sposób treningu aby ich nie było bo w 90% przypadków to właśnie trening generuje kontuzje. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Noga 20.08.09, 21:33 Kurwa, weź mnie nie denerwuj. Wróżbita jesteś, że wiesz, że nic by nie było? Porównujesz go z Michaelem Johnsonem... Cóż, Urbaś przede wszystkim był jakieś 10 lat młodszy, ale między USA a Polską jest jeszcze taka różnica, że tam sportowiec to zawód. Czy ty wiesz, że jakieś 4 lata temu Plawgo musiał pójść do normalnej pracy, bo się nie mógł utrzymać ze sportu? Do 16 pracował, a od 17 trenował i opowiedział o tym z rozżaleniem chyba Rzeczpospolitej. A poza tym Urbaś takiego rezultatu nigdy nie miał, bo kiedy załapał tę nieszczęsną kontuzję zamiast ją doleczyć, pojechał na zawody i złapał następną. Więc znów nie trenował i znów pojechał na zawody i wkoło Macieju... W sumie jego głupota, ale i źródło utrzymania. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Noga 20.08.09, 21:38 A poza tym, kuźwa, jak można białego z czarnym porównywać? Kiedy zszedł poniżej 20 sekund, był drugim białym na świecie, który to osiągnął, kurde. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Noga 20.08.09, 21:45 Trochę się znam na treningu, to nie jest kwestia wróżenia, Urbaś wybrał treningową drogę na skróty, więc wszystkie jego kontuzje to była prosta konsekwencja podjętych przez niego decyzji. Ze sportu mogą się utrzymać tylko najlepsi, pozostali muszą szukać sponsorów, dziś w Europie państwa zajmują się tym w ograniczonym zakresie, sportowcy muszą radzić sobie sami, ci sprytniejsi sobie radzą mniej sprytni narzekają, że coś im się należy, przepraszam, wiem, że to brzmi brutalnie ale sport to taki paskudny zawód w telewizji widać chwałę i sukcesy, ale to wszytko musi być okupione piekielnie ciężką pracą, katorżniczą, podporządkowanie całego swojego życia tylko i wyłącznie jednemu celowi, nie ma znajomych, kawki, wyjazdów, odpoczynku, tylko niewolnicza harówa. Do tego trzeba mieć piekielnie mocną głowę (patrz Kowalczyk) same zdolności fizyczne to za mało. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Noga 20.08.09, 21:46 Powtórzę: Urbaś, biegnąć na 19,98 był drugim białym człowiekiem w historii, który zszedł poniżej 20 s. I to jest fakt. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Noga 20.08.09, 21:57 A Paula Radcliffe jest biała, ale jej to nie przeszkadza bo jest najlepsza :) Ona nie marudziła, tylko zasuwała 150-200 mil tygodniowo, więc miała wyniki. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Noga 20.08.09, 23:02 Ale Urbaś był drugim białym mężczyzną w historii, który zszedł poniżej 20 sekund. I choćbyś się zesrał, nie zaprzeczysz :) Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Noga 20.08.09, 23:06 Nie zaprzeczę, ale Ty też nie zaprzeczysz, że za kolor skóry medali nie dają :) Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Noga 20.08.09, 21:08 To spierdalówa na priva, jak we dwóch się bawić lubicie. Odpowiedz Link
lupus76 Re: Noga 20.08.09, 22:36 Peszko!!!!!! Lechici mają prawidłowe barwy, wiec łatwo im kibicować :D Odpowiedz Link
lupus76 Aaaa a Ty o 20.08.09, 22:39 tym Nodze, a nie tej Nodze :D Ale i tak cieszę się, ze Pyrusy dały radę. W 93 minucie. To daje moc psychiczną. Powinno im się dobrze grać w rewanżu, zwłaszcza, że to Brugge słynie z mocnych końcówek. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Aaaa a Ty o 20.08.09, 22:57 Akurat na końcówkę się załapałem i widziałem to co najważniejsze :) Rzut wolny też bardzo mi się podobał, stylowy. Odpowiedz Link
lupus76 Re: Aaaa a Ty o 20.08.09, 23:03 Ja "zczubaków" czytałem. Mniej nerwów mnie to kosztuje :D Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: Aaaa a Ty o 20.08.09, 23:07 Rzut wolny wart był obejrzenia. Też ich czytałem, zwykle gram na dwa fronty. Odpowiedz Link