wasil_ka 11.01.10, 12:51 Witam gdzie można zgłosić prośbe o odśnieżenie ulicy i chodnika? Głownie chodzi mi o ul.Moczydłowską (jest to ulica prowadzaca do lasu ale przed lasem sa domy mieszkalne) oraz ulice i chodniki osiedlowe np Małej Łąki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubeus Re: odśnieżanie 11.01.10, 13:12 Moczydłowska - w teorii powinna być odśnieżona prze właścicieli posesji z nią sąsiadujących, zadzwoń też do urzędu dzielnicy, bo to ulica dzielnicowa. Małej Łąki - dzwoń do spółdzielni Wyżynym bo to jej teren. A jak nie zaregują, to do straży miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus1111 Re: odśnieżanie 11.01.10, 19:11 Podobno SM nie może interweniować na osiedlach, bo tam są ulice i chodniki wewnętrzne-osiedlowe, którymi administruje spółdzielnia. SM może kontrolować chodniki przylegające do ulic miejskich. Tak więc Małej Łaki to S-nia Wyżyny. Jak uda Ci się interwencja w spółdzielni, to daj znać, też będziemy interweniować. Odpowiedz Link Zgłoś
cpt1 Re: odśnieżanie 13.01.10, 08:53 A ja mam problem z uliczka dojazdowa do mojego parkingu, ktora wogole nie byla ani razu odsniezona.Parking miesci sie przy Ken-ie niedaleko Multikina przy skrecie w ul.Polaka. To ten parking na przeciwko nowego budynku wybudowanego przez firme "Ronson". Skrecajac na swiatlach w lewo w ul.Polaka jest wszystko ok ale zaraz trzeba skrecic znow w lewo i ta uliczka to koszmar. Nie ma dnia zeby nie zakopal sie tam samochod.Nie wiem do kogo dzwonic? Odpowiedz Link Zgłoś
tvtotal2 Re: odśnieżanie 13.01.10, 13:28 pewnie płacisz podatki i masz poczucie zapomnienia... prosta rada - zaopatrz sie w łopatę(market, gospodarz osiedla..) i tyle ile ci potrzebne, możesz odsnieżyć i sobie ułatwić wyjazd. XXI wiek, a ludzie mazgają się bo im śniegu nie wyczesano pod blokiem.. Żal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
cpt1 Re: odśnieżanie 13.01.10, 17:28 Ale to nie jest pod blokiem.to jest uliczka wewnatrz osiedla ktora codziennie dojezdza do Ken-u wiele samochodow i na ktorej panowie budowlancy z "ronsona" ustawili sobie samochody robiac z tej uliczki jednokierunkowa. W łopate sie juz dawno zaopatrzyłam i odsniezyłam sobie swoje miejsce parkingowe , kawal drogi na parkingu. Ale wybaczcie drogi osiedlowej odsniezac nie bede... Odpowiedz Link Zgłoś
sirk1978 Re: odśnieżanie 14.01.10, 09:40 Zebrać kilku sąsiadów, łopata, szpadel, i po godzinie parking oczyszczony ze śniegu. Ale najlepiej liczyć, że się samo posprząta. Polakom najłatwiej przychodzi organizowanie się jak trzeba protestować, do zrobienia czegoś dla dobra ogółu z reguły nikogo nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
cpt1 Re: odśnieżanie 14.01.10, 13:28 Czytanie ze zrozumieniem... Nie chodzi o parking - tylko o ulice wewnatrz osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
krisx81 Re: odśnieżanie 14.01.10, 16:53 Ja też miałem problem z małą uliczką. Jest to gminna uliczka ale moje interwencje telefoniczne i emailowe były zlewane. Dopiero osobista interwencja dała rezultat. Po czterech dniach morderczej walki w końcu odśnieżyli. Podaje wszystkim zainteresowanym telefon do Pana który jest odpowiedzialny za zlecanie odśnieżania ulic: 22 545-72-33. Pan jest bardzo miły i leje wode równo, ale niech was to nie zmyli więc ostro z nim trzeba, bo inaczej nic wam nie pomorze, tylko wymysli taką bzdure że np już nie ma pieniędzy gmina. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: odśnieżanie 15.01.10, 10:50 Jeśli wewnątrz osiedla, to może należeć do twojej spółdzielni. Wtedy męcz w administracji swojego osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
cpt1 Re: odśnieżanie 15.01.10, 11:55 Dziekuje bardzo za informacje gdzie interweniowac.Juz odsniezone :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: odśnieżanie 18.01.10, 18:11 > Ale najlepiej liczyć, że się samo posprząta. > Polakom najłatwiej przychodzi organizowanie się jak trzeba O, jakie głębokie przemyślenia o Polakach. Kolega kosmopolita-światowiec, jak rozumiem? To może jeszcze poradzisz, jak uzyskać zwrot podatków wpłaconych do budżetu na to m. in., żeby wynajęto ludzi do odśnieżania? Bo wiesz, to ze wszystkim tak śmiesznie wychodzi, że płacisz podatek na służbę zdrowia (składka NFZ), a do lekarza musisz iść prywatnie ("się zorganizować"); płacisz podatki na edukację, a dziecko do przedszkola musisz posłać prywatnie. Itd., itp. Odpowiedz Link Zgłoś