bestyika 26.08.10, 12:43 w przyszłym roku szkolnym będę posyłać moją wówczas 6 latkę do szkoły i zaczynam robić rozeznanie w temacie ursynowskich podstawówek. bardzo proszę o opinie n/t Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggar Re: czy wszystkie podstawówki pracują na 2 zmiany 27.08.10, 16:55 Co do dwóch zmian - TAK. Szukałam podstawówki pracującej na jedną zmianę, ale na Ursynowie nie znalazłam. Z tym, że dotyczy to klas 1- 3, a nie zerówek. Odpowiedz Link Zgłoś
eri4 Re: czy wszystkie podstawówki pracują na 2 zmiany 28.08.10, 18:54 nie, nie wszystkie. Niektóre na 3. Odpowiedz Link Zgłoś
bestyika Re: czy wszystkie podstawówki pracują na 2 zmiany 30.08.10, 11:13 żartujesz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: czy wszystkie podstawówki pracują na 2 zmiany 30.08.10, 14:17 a co wg. Ciebie oznacza dwie zmiany? To, że dzieci przychodzą np. na 12 czy na 15 do 19? w SP319 jeszcze do zeszłego roku szkoła pracowała w takim trybie, że wszystkie dzieci zaczynały lekcje na ósmą, obecnie się odrobinę rozrosła, ale dzieci mają lekcje max. do 16:30 (3-4 klasy na rocznik, wg. mnie jedna z lepszych szkół na Ursynowie, wyniki egzaminu też mają świetne) Odpowiedz Link Zgłoś
bestyika Re: czy wszystkie podstawówki pracują na 2 zmiany 31.08.10, 11:09 zależy mi na szkole w której lekcje zaczynają się w okolicach godz. 8 rano, ale zdaje się, że takiej szkoły (publicznej) na ursynowie nie znajdę...jakoś nie mogę uwierzyć w efektywność nauczania niespełna 6 letniego dziecka w godz np 12-16...może chociaż 1 klasy zaczynają naukę w godz rannych? Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: czy wszystkie podstawówki pracują na 2 zmiany 31.08.10, 13:22 zobacz na Mandarynki, wydaje mi sie ze tam maluchy są na 1 zmianę Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: czy wszystkie podstawówki pracują na 2 zmiany 01.09.10, 12:23 SP 336 na Małcużyńskiego, z planu lekcji wynika, że chyba pracują tylko na jedną zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
bestyika Re: czy wszystkie podstawówki pracują na 2 zmiany 01.09.10, 12:40 możesz coś więcej napisać na temat tej szkoły - wszelkie wskazówki, opinie i wrażenia - chętnie przyjmę:) Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: czy wszystkie podstawówki pracują na 2 zmiany 01.09.10, 13:45 Mój syn za jakis czas bedzie tam chodził, bo to nasz rejon. Nic wiecej nie wiem i nie będę się dowiadywać, bo chcę szkołę najbliżej domu, więc mam tylko tą, ew. STO 1, ale to juz spory wydatek. Moim zdaniem wszystkie szkoły na Ursynowie są podobne :) Ze strony www wynika, że ma dobrze "rozwinietą" świetlicę, zajęcia dodatkowe. Więc powinna być ok. Z tej szkoły potem przyjmują do gimnazjum Na Uboczu 9, a to pod moim blokiem. I taką "karierę" dla syna stworzyłam :) Liceum i studia wybierze sobie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
bestyika Re: czy wszystkie podstawówki pracują na 2 zmiany 01.09.10, 14:41 no i dylematy decyzyjne masz z głowy:) ja najbliżej mam szkołę na puszczyka, ale jestem gotowa dowozić dziecko kawałek dalej, jeśli inna szkoła byłaby tego warta... dla mnie istotne jest na ile szkoła jest przyjazna dziecku, mam tu na myśli organizację nauki ale również zajęcia dodatkowe oraz [b] świetlicę, no i wogóle jak szkoła jest przygotowana do nauczania i opieki nad 6 latkami w 1 klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: czy wszystkie podstawówki pracują na 2 zmiany 01.09.10, 15:02 Jeszcze 3 m-ce temu mieszkalismy na Puszczyka, i jakbysmy tam zostali to syn poszedłby na Puszczyka 6. Nie sądzę, żeby było tam jakoś fatalnie. Jedna pani jest fajna, inna nie, w każdej szkole znajdzie sie pewnie taka niegospodarność czy kradzieże jak na Puszczyka (sprawa stołówki). Czarne owce są wszędzie, czy to wśród nauczycieli, czy może w klasie trafić sie nieprzystosowany uczeń i w najlepszej placówce rozwalać lekcje. Itp. przygody. Ja chodziłam do szkoły rejonowej, siostra też, koleżanki, koledzy... i jakoś przetrwalismy, studia skończone, jakaś tam kariera :) A jak myśle, że miałabym malucha budzić chocby pól godziny wcześniej, żeby dowozić go gdzieś z dala od domu to mi go żal...zreszta samej siebie też, bo taki dowóz to nawet godzina stracona. Odpowiedz Link Zgłoś
formelka1 319 05.09.10, 00:37 w SP 319 sześciolatki zawsze chodzą na 8 rano, klasy nie są duże, są sprzyjające warunki, szkoła ma bardzo dobre wyniki, a dodatkowo możliwość bardzo ciekawego programu klasy sportowej. pzdr, fj Odpowiedz Link Zgłoś