Dodaj do ulubionych

China Box na Roentgena 45

05.04.11, 20:22
Witam!
Od soboty na naszym Ursynowie mamy nową restaurację pod tą nazwą. Dzisiaj poszedłem się przejść bo bardzo lubię chińszczyznę w kartonie a restauracja "Take a way" na Nowym Świecie jest strasznie daleko. Generalnie jest szybko, smacznie i byłoby wszystko ok gdyby nie jeden fakt. Na promocyjnej ulotce jest napisane, że zestaw China Box bolones to pół kilowa porcja i za nią płacimy 5.99 złoty. Kłopot polega na tym, że zamiast pół kilo jest 375 gram. W praktyce wygląda to tak, że zamiast jednego pudełeczka na obiad wypadałoby dla zdrowego faceta kupić dwa. Wtedy ceny nie są już takie tanie. Najtańszy zestaw kosztuje 5.99 a najdroższy 9.99 zł. Zresztą warto się przejść i samemu to ocenić. Na pewno to jest 100 razy bardziej zdrowsze niż Mc Donald w okolicy.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kahila Re: China Box na Roentgena 45 06.04.11, 08:27
      Chinszczyzna w pudelku rowniez :
      Oriental Box, ul. Nugat 7 lokal U 01 (www.orientalbox.pl/menu)
      oraz
      Nudle w Pudle, Al. KEN 50 - koło metra Natolin (noodlewpudle.com
      To drugie miejsce sprawdziłam, małe porcje, ale dość smaczne, chociaż moim zdaniem za dużo "ulepszaczy".
      • areck Re: China Box na Roentgena 45 06.04.11, 10:44
        @Nudle w Pudle, jadłem kilkukrotnie. Marynowana wołowina bardzo mi u nich smakuje, ogólnie bez zastrzeżeń jeśli chodzi o samo jedzenie.
        Jednak 17 zł. za porcję którą facet się nie posili do końca to ciut dużo.
        • m_jak_mysz Re: China Box na Roentgena 45 06.04.11, 20:40
          O ja cię, a my zwykle nie jesteśmy w stanie pochłonąć całych porcji z Nudli :) Mąż też wołowinę z sosem grzybowym zwykle i ledwo daje radę całe zjeść :)
          • lukasz.slowak Re: China Box na Roentgena 45 06.04.11, 21:47
            To wszystko zależy od chłopa :)
      • ulcia321 Re: China Box na Roentgena 45 20.05.11, 14:50
        Po przeczytaniu forum, poszłam wczoraj do Oriental Box z koleżanką w poszukiwaniu jakiś innych smaków, bo Nudle w Pudle odwiedzałam już wcześnie i powiem wam, że jestem mile zaskoczona, było naprawdę smacznie, nie dałam zjeść rady porcji bo była jak dla mnie za duża, ale zabrałam resztę do domu, koleżanka jadła sałatkę, była mistrzowsko podana i duża, mają na miejscu zestawy, których nie ma na stronie, w cenie 20 zł, a i sos teriyaki mistrz:)
    • macie-k9999 Re: China Box na Roentgena 45 12.04.11, 12:28
      Ja też tam zawędrowałem. Przyznać trzeba że porcje są spore- nie ważyłem:-) ale wystarczająco sycące no i duuuuużo tańsze od noodli. Mam nadzieje, że pomyślą o dostawie, bo marnie wyglada w tej okolicy baza jedzeniowa:-)
    • 0fuel Re: China Box na Roentgena 45 12.04.11, 12:28
      Witam
      Zainspirowany doświadczeniem z wagą postanowiłem zważyć porcje- u mnie wyszło 2 x po 0,5 kg! - naprawdę smacznego jedzenia :)
      Ps. Makaron z kurczakiem też super! :)

Pzdr
    • olaj Re: China Box na Roentgena 45 12.04.11, 19:43
      Jak to miło, że dwa nowe nicki mają tylko po jednym poście, a jest to własnie w tej samech chwili polecenie tego przybytku.

Powiem tak - na bazarku róg Wąwozowej/Stryjeńskich chińsko/wietnamskie budki mają o wiele smaczniejsze jedzenie, smażone na miejscu, a nie wyjmowane - jak w China Box - z zafoliwanych, wcześniej przygotowywanych paczek.

Co do dania makaron + kurczak w China Box - niestety, niedobre.... łagodnie mówiąc.

Pozdrawiam i życzę zmian w przepisach,
      Ola
      --
      • lukasz.slowak Re: China Box na Roentgena 45 13.04.11, 00:14
        Pewnie biedacy muszę po godzinach siedzieć i na swoich chinaboksikowych komputerkach pisać takie rzeczy.
        Nie rozumiem tylko po co kłamiecie ?
        Zrobię wam wizytacje w waszym Chinabox kiedy nie będziecie się tego spodziewać. Wezmę na wynos zważę raz jeszcze i zamieszczę foty.
        Co wy na to ?
        • 0fuel Re: China Box na Roentgena 45 13.04.11, 09:01
          Witam,
          jestem częstym gościem Gazeta.pl, ale po waszych komentarzach wiem, dlaczego miałem obawy przed wpisywaniem się na forach...
          lukasz.slowak sprowokował mnie do spr. zarówno miejsca, jedzenia i wagi, jego wpis wydał mi się szczery i obiektywny...
          Zważyłem i było 0,5kg, zjadłem i smakowało- a to, że każdego kto ma inne myśli skazujecie na korporacyjnego pachołka...
          Widzę jednak, że żagiel pod wiatr interesuje was bardziej niż to, żeby wymieniać się fajnymi adresami gdzie można spędzić czas lub zjeść...
          Dlatego macie mnie z głowy bo to ostatni wpis na "Waszym forum"
          Pzdr
    • kahila Re: China Box na Roentgena 45 13.04.11, 10:11
      ChinaBox sprawdzilam.. niestety zawiodlam sie. Jedzenie w ogole nie mialo smaku. Szkoda. Faktycznie dalo sie tym najesc, a wlasciwie zapchac, ale nie tego oczekiwalam. Porazka.
    • lukasz.slowak Re: China Box na Roentgena 45 11.05.11, 00:16
      No i China Box zbankrutował!! Ciekawe czemu ?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka