Dodaj do ulubionych

ul. Poloneza - 400 metrów asfaltu

17.11.13, 17:54
Szanowni Państwo,

Dzięki naszym staraniom zostało wyasfaltowanych około 400 metrów ul. Poloneza, od ul. Krasnowolskiej, aż po mostek nad rowem grabowskim (za ul. Pląsy). Pierwotnie tę inwestycję miała wykonać Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad, jednak w ostatniej chwili się wycofali z wcześniejszych deklaracji (miało to być zadośćuczynienie za zniszczone drogi na Zielonym Ursynowie przy budowie S-8), stąd dopiero teraz można było zrealizować tę inwestycję z dzielnicowych środków finansowych. Oczywiście będziemy się starali, aby wyasfaltować kolejny odcinek ul. Poloneza (od rowu grabowskiego w kierunku ul. Poleczki), jednak uzależnione jest to od zasobności dzielnicowego budżetu oraz zgód właścicieli na inwestycję bez wykupu gruntu (brak pieniędzy).

Pozdrawiam serdecznie

Paweł LENARCZYK
radny Dzielnicy Ursynów

Zdjęcia (Wiadomosci Zielonego Ursynowa): www.facebook.com/photo.php?fbid=764432573583758&set=pcb.764432646917084&type=1&theater
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: ul. Poloneza - 400 metrów asfaltu 20.11.13, 10:08
      pawel_lenarczyk napisał:

> Szanowni Państwo,
      >
      > Dzięki naszym staraniom

Naszym - czyli czyim?
      • pawel_lenarczyk Re: ul. Poloneza - 400 metrów asfaltu 20.11.13, 10:36
        Leszek Lenarczyk i Paweł Lenarczyk, choć również należy podziękować członkom Zarządu Dzielnicy Ursynów, którzy byli przychylni tej inwestycji, tj. Burmistrzowi Piotrowi Guziałowi i Lechowi Skowronowi.
        Pozdrawiam
        Paweł LENARCZYK
        radny Dzielnicy Ursynów
        • sibeliuss Re: ul. Poloneza - 400 metrów asfaltu 20.11.13, 22:06
          Rozumiem, a z ciekawości zapytam - jak Bracia Lenarczykowie z błogosławieństwem Piotra G. przeprowadzali te starania?
          • pawel_lenarczyk Re: ul. Poloneza - 400 metrów asfaltu 20.11.13, 22:51
            Zgodnie z procedurami. A chyba najważniejsze było przekonaniem właścicieli gruntów, na których przebiega droga do jej użyczenia.
            Z poważaniem
            Paweł LENARCZYK
            radny Dzielnicy Ursynów
            • world_cup111 Re: ul. Poloneza - 400 metrów asfaltu 22.11.13, 15:17
              Kurczę, mi nikt nie gratuluję tego, że... wykonałem swoją pracę :(
    • arttu.pl Re: ul. Poloneza - 400 metrów asfaltu 22.11.13, 17:29
      Proponuję teraz zajęcie się sprawą braku windy w budynku Komisariatu Policji na Janowskiego.
      To jest draka, że nie ma tam dźwigu osobowego a wezwani 1. czekają na funkcjonariusza, który musi zejść z góry, 2. następnie idzie z wezwanym na górę (3. piętro) i 3. odprowadza go na dół po załatwieniu sprawy.
      brakuje tam tez ksera...
      • zulus1111 Re: ul. Poloneza - 400 metrów asfaltu 22.11.13, 20:40
        Ja też proponuję panu radnemu zajęcie się sprawą likwidacji przychodni na Grabowie.
        • pawel_lenarczyk Przychodnia w Grabowie 22.11.13, 22:44
          Dziękuję za informację. Nikt nie likwiduje przychodni, tylko skończył się najem lokalu, który jest wynajmowany przez lekarzy, a bez umowy na lokal, lekarze nie mogą podpisać umowy z NFZ. Zwrócę się do Zarządu Dzielnicy o wyjaśnienie, co spowodowało taką sytuację oraz jakie działania zostały podjęte aby takie sytuacje nie zdarzały się w przyszłości.

Z poważaniem

Paweł LENARCZYK
          radny Dzielnicy Ursynów

Ps. Wszystkich, którzy chcą się ze mną spotkać, zapraszam w pierwszy poniedziałek miesiąca po wcześniejszym umówieniu się przez telefon (501505912).
          • eri22 Re: Przychodnia w Grabowie 23.11.13, 08:13
            a komisariat?
            • pawel_lenarczyk Re: Przychodnia w Grabowie 23.11.13, 18:28
              Szanowna Pani,

Jak pewnie Pani wie, komendy Policji są jednostkami podległymi pod Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i to ono jest władne podjąć stosowne działania. Kompetencje Rady Dzielnicy nie sięgają tak daleko. Jednak jeżeli będę miał możliwość w przyszłości rozmawiać z Komendantem posterunku Policji przy Janowskiego, postaram się zbadać szczegółowiej problem braku windy.

Pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
              radny Dzielnicy Ursynów
    • extranylon Re: ul. Poloneza - 400 metrów asfaltu 07.12.13, 15:36
      "Pierwotnie tę inwestycję miała wykonać Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad, jednak w ostatniej chwili się wycofali z wcześniejszych deklaracji (miało to być zadośćuczynienie za zniszczone drogi na Zielonym Ursynowie przy budowie S-8), stąd dopiero teraz można było zrealizować tę inwestycję z dzielnicowych środków finansowych"

To raczej porażka niż sukces, skoro nie udało się wyegzekwować danej obietnicy i musieliśmy wyłożyć na to naszą gminną kasę. Czyż ktoś sądzi podobnie?
    • grecz Re: ul. Poloneza - 400 metrów asfaltu 07.12.13, 18:44
      A kiedy dalsza część ul.Poloneza?
      • zete Re: ul. Poloneza - 400 metrów asfaltu 07.12.13, 20:45
        Podpisuję się pod powyższym pytaniem. Kiedy dalsza część Poloneza?
      • pawel_lenarczyk Re: ul. Poloneza - 150 metrów asfaltu 16.05.14, 08:24
        Dzień dobry,

Od dziś do poniedziałku (16-19.05) rusza asfaltowanie kolejnego odcinka ul. Poloneza od kanału Grabowskiego do cmentarza Grabowskiego (150 metrów). Na ten odcinek Dzielnica dostała zgodę od właściciela gruntu na tę inwestycję. Pozostały odcinek (od cmentarza do ul. Poleczki) jest we władaniu MSZ i niestety przedłużają się negocjacje na uzyskanie od tej instytucji zgody na naszą inwestycję drogową. O dalszych działaniach będę informował Państwa na bieżąco.

Pozdrawiam serdecznie

Paweł LENARCZYK
        radny Dzielnicy Ursynów
        • krysiu82 Re: ul. Poloneza - 150 metrów asfaltu 19.05.14, 11:05
          No niestety, ale asfaltu nadal nie ma.
          • pawel_lenarczyk Re: ul. Poloneza - 150 metrów asfaltu 19.05.14, 11:37
            Dzień dobry,

Niestety pogoda pokrzyżowała plany. Mam informację, że jeżeli będzie dobra pogoda, to te 150 metrów będzie robione w tym tygodniu.

Pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
            radny Dzielnicy Ursynów
            • pawel_lenarczyk Re: ul. Poloneza - 150 metrów asfaltu 24.05.14, 15:32
              Szanowni Państwo,

Kolejne 150 metrów ul. Poloneza jest już wyasfaltowane (od Kanału Gabowskiego w kierunku cmentarza). Teraz pozostał już do wyasfaltowania ostatni fragment należący do Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz niewielki odcinek należący do Platan Park. Rozmowy trwają. O dalszych postępach będę Państwa informował.

Foto na Wiadomościach Zielonego Ursynowa na FB.

Z poważaniem

Paweł LENARCZYK
              radny Dzielnicy Ursynów
              • krysiu82 Re: ul. Poloneza - 150 metrów asfaltu 10.06.14, 08:47
                Witam,
                Czy do czasu załatwienia formalności z MSZ można by wysłać tam walec do wyrównania nawierzchni nieutwardzonej?
                Niestety ale ten krótki odcinek jest obecnie przejezdny tylko dla terenówek i służbowych samochodów.
                Pozdrawiam
                • pawel_lenarczyk Re: ul. Poloneza - 150 metrów asfaltu 16.06.14, 09:35
                  Dzień dobry,

Dowiadywałem się w tej sprawie. Z dwóch powodów, takie działanie nie jest rekomendowane:
                  - finansowego,
                  - praktycznego (nie było by widać "remontu" w ciągu 1-2 tygodni po wysypaniu tłucznia).
                  Wiem, że sytuacja nie jest dobra. MSZ obiecał, że na początku lipca wyda stosowną zgodę, wówczas mogę obiecać, że Dzielnica niezwłocznie przystąpi do działania. Pieniądze na ten cel są zarezerwowane. Proszę o wyrozumiałość.

Pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
                  radny Dzielnicy Ursynów
                  • krysiu82 Re: ul. Poloneza - 150 metrów asfaltu 26.08.14, 14:42
                    Witam,
                    Panie Pawle, Płaskowicka już zrobiona, a jak się ma sprawa Poloneza?
                    Czyżby Minister Radosław nie miał czasu podpisać dokumentów?:)

pozdrawiam
                    • pawel_lenarczyk Re: ul. Poloneza - 150 metrów asfaltu 29.08.14, 11:32
                      Dzień dobry,

Minister Radosław, a raczej jego urzędnicy odtajnili już grunt i wysłali do Ministerstw Skarbu Państwa o komunalizację tego terenu i możliwość przekazania go Dzielnicy. Weszliśmy niestety w spiralę papierologii stosowanej, którą Dzielnica chce przejść jak najszybciej. Najdalej dwa dni temu rozmawiałem z Burmistrzem Piotrem Guziałem, który przymnie dawał swoje uwagi do projektowanej ulicy. Rozwiązujemy jeszcze jeden problem, który stworzyła nam jedna z firm, która nie chce użyczyć gruntu pod położenie asfaltu. Dużo by pisać. W każdym razie z mojej strony jest duża determinacja, aby jak najszybciej wejść z asfaltowaniem dalszego odcina, a i też podobną determinację widzę po władzach dzielnicy. Słyszałem nawet miesiąc wrzesień br. kiedy to ma być zrobione ale nie podpiszę się pod tym jak nie będę znał szczegółów. A jak będę znał, to na pewno napiszę na Forum i Państwa poinformuję jako pierwszych :)

Pozdrawiam serdecznie

Paweł LENARCZYK
                      radny Dzielnicy Ursynów
                      • krysiu82 Re: ul. Poloneza - 150 metrów asfaltu 31.08.14, 11:41
                        Panie Pawle,
                        Dziękuję za szczegółową odpowiedź. Czekam więc cierpliwie na happy end.
                        Pozdrawiam
                      • pawel_lenarczyk Re: ul. Poloneza - 130 metrów asfaltu 20.10.14, 21:35
                        Szanowni Państwo,

W dniu dzisiejszym (20/10) powinny zostać zakończone prace położenia 130 metrów asfaltu na ul. Poloneza, tym razem na wysokości Cmentarza Grabowskiego. Kolejna część, mam nadzieję, że już ostatnia, która połączy tę ulicę z ul. Poleczki, zostanie wykonana prawdopodobnie jeszcze w listopadzie br. Niestety tego typu etapowanie związane jest ze stopniowym pozyskiwaniem funduszy na tyn cel. Ponieważ wiemy, jak ważna jest to droga dla mieszkańców, dlatego każde wolne środki przeznaczamy na ten cel.
                        O dalszych działaniach będę informował w kolejnych wiadomościach.

Pozdrawiam serdecznie

Paweł LENARCZYK
                        radny Dzielnicy Ursynów
                    • areck Re: ul. Poloneza - 150 metrów asfaltu 29.08.14, 14:13
                      @krysiu82
                      ul. F. Płaskowickiej a nie płaskowicka! Bosz...
                      Filipina Płaskowicka
    • areck Re: ul. Poloneza - 400 metrów asfaltu 09.12.13, 10:52
      Szanowny Panie,
      a kiedy doczekamy się choć częściowego zmniejszenia korków dla kierowców wjeżdżających na ulicę Puławską?
      Większość tego ruchu kieruje się przez Rtm. Pileckiego i Płaskowickiej, ruch znacznie się zwiększył po otwarciu wylotu S2/S79 na ul. Puławską.
      W pierwszym przypadku nie ma możliwości poszerzenia drogi w tym miejscu.
      W drugim - wystarczyłoby 200 metrów asfaltu.
      Na początek chociaż pomogłoby w jakimś stopniu umożliwienie skrętu w lewo z ul. Płaskowickiej w ul. Puławską z prawego pasa. Na każdym cyklu świateł 8-10 samochodów szybciej opuszczałoby ten newralgiczny punkt naszej dzielnicy w porannych i popołudniowych godzinach szczytu, to o 1/3 więcej niż teraz.
      A to tylko koszt farby i zmiany organizacji ruchu w tym miejscu.
      • pawel_lenarczyk Płaskowicka 09.12.13, 12:33
        Szanowny Panie,

Celem wyjaśnienia: ul. Płaskowickiej nie jest drogą gminną, tylko zarządzana jest przez ZDM. Zaproponowany przez Pana pomysł jest bardzo ciekawy i na pewno godny rozważenia (lewoskręt z prawego pasa). W mojej interpelacji jaką napisze do ZDM pozwolę sobie zaproponować to rozwiązanie i zadam pytanie o perspektywę czasową na poszerzenie ul. Płaskowickiej, tak aby mogła przyjąć zwiększony ruch S-2. Z tego co pamiętam problem poszerzenia ul. Płaskowickiej jest przez radnych podnoszony przy każdej okazji spotkania z GDDKiA i urzędnikami miejskimi.

Na marginesie podzielę się informacją, że walczymy również o lewoskręt przy ul. Puławskiej dla mieszkańców okolic ul. Żołny i niestety bez konkretów. Obawiam się, że bardzo potrzebny był sukces otwarcia S-2, a teraz co poniektórzy urzędnicy zapomnieli o takich problemach jak poszerzenie ul. Płaskowickiej czy pełne oświetlenie na całym fragmencie S-2. Na pewno tego tematu nie odpuścimy. Interpelacja

Pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
        radny Dzielnicy Ursynów
        • pawel_lenarczyk Re: Płaskowicka 11.12.13, 09:30
          Dzień dobry,

W nawiązaniu do poprzedniego postu, załączam interpelację w sprawie poszerzenia ul. Płaskowickiej oraz zmiany na niej organizacji ruchu, którą obiecałem złożyć. Odpowiedz na interpelację powinna zostać umieszczona pod ww. linkiem w ciągu 21 dni od jej złożenia.

Z poważaniem

Paweł LENARCZYK
          radny Dzielnicy Ursynów
          • areck Re: Płaskowicka 11.12.13, 10:38
            Szanowny Panie,
            dziękuję za powyższą interpelację, miejmy nadzieję że reakcja na nią będzie pozytywna.
            • pawel_lenarczyk Re: Płaskowickiej 14.01.14, 23:51
              Dzień dobry,

Chciałem poinformować, że Inżynier Ruchu oraz ZDM pozytywnie rozpatrzyli moją interpelację dot. możliwości skrętu z ul. Płaskowickiej w ul. Puławską z trzech pasów ruchu (obecnie skręt jest możliwy tylko z dwóch pasów). Realizacja zadania będzie uzależniona od warunków pogodowych. Dziękuję Panu za zaproponowanie dobrego pomysłu.

Z poważaniem

Paweł LENARCZYK
              radny Dzielnicy Ursynów
              • sibeliuss Re: Płaskowickiej 15.01.14, 10:31
                To jeszcze tylko wydłużenie 306 chociażby pod Reala i masz mój głos :)
                • pawel_lenarczyk 306 09.10.14, 22:40
                  Dzień dobry,

Poprosiłem ZTM o przedłużenie linii 306 do pętli Ursynów Zachodni. Sam jestem ciekaw co odpowiedzą. Odpowiedz będzie umieszczona pod poniższym linkiem.

Interpelacja: [LINK]

Z poważaniem

Paweł LENARCZYK
                  radny Dzielnicy Ursynów
                  www.lenarczyk.pl
              • areck Re: Płaskowickiej 15.01.14, 14:21
                Moje gratulacje,
                cieszę się że "oddolna" inicjatywa czasem może coś zmienić.
                Dziękuję bardzo.
              • areck Re: Płaskowickiej 24.04.14, 10:16
                Dzień dobry Panie Pawle,
                czy jest szansa żeby sprawdzić jakie "sprzyjające warunki pogodowe" są wymagane żeby ZDM wywiązało się ze swojej obietnicy?
                Wydaje mi się że ciężko będzie o bardziej sprzyjające niż aktualne.
                Z góry dziękuję.
                • pawel_lenarczyk Re: Płaskowickiej 24.04.14, 15:37
                  Dzień dobry,

równo 10 temu wysłałem mail do ZDM w tej sprawie. Dziś tam zadzwoniłem. Okazało się, że ZDM musi dodatkowo zmienić ustawienia sygnalizacji świetlnej na ul. Puławskiej w związku z tymi zmianami. Podejrzewam, że jeszcze wrzucili to inne zmiany, co spowodowało, że muszą zrobić przetarg, podpisać umowę, etc. Dostałem zapewnienie, że praca powinna zostać wykonana w tym kwartale czyli do końca czerwca. Przekazałem informację, że mieszkańcy bardzo czekają na te zmiany i jeśli to można coś przyspieszyć to powinni to zrobić, w końcu tak naprawdę to wszyscy czekamy na dwa pasy w obu kierunkach, a ta sygnalizacja to ułatwienie, a nie docelowe rozwiązanie.

Pozdrawiam serdecznie

Paweł LENARCZYK
                  radny Dzielnicy Ursynów
                  • pawel_lenarczyk Re: Płaskowickiej 28.04.14, 11:12
                    Dzień dobry,

Poniżej otrzymałem oficjalną odpowiedz z ZDM, którą zamieszczam: bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/000f2d6b/ncpeasnjhtsbwqkijrlzoqkuvilmmtec/odp634Pawe%C5%82Lenarczyk.pdf
                    Tak jak pisałem, liczę, że do końca czerwca br. ZDM zrealizuje swoje obietnice.

Pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
                    radny Dzielnicy Ursynów
                    • areck Re: Płaskowickiej 28.04.14, 13:21
                      Dzień dobry,
                      dziękuję za odpowiedź.
                    • myrianei Re: Płaskowickiej 29.05.14, 17:01
                      www.haloursynow.pl/artykuly/skandaliczny-brak-dzialan-zdm-jak-dlugo-mozna-czek,1806.htm
                      chyba jeszcze trochę się zejdzie :/
                      • pawel_lenarczyk Re: Płaskowickiej 30.05.14, 11:15
                        Dzień Dobry,

na HU napisałem, ze jeszcze dziś telefonowałem do ZDM i dowiedziałem się, że na 95% lewoskręt zostanie "namalowany" do końca czerwca tego roku. Dodatkowo dostałem zapewnienie, że zmiana sygnalizacji poprawi przepustowość Puławskiej na wysokości POW. Mam nadzieję, że obietnice ZDM zostaną dotrzymane. Będę miał rękę na pulsie.

Pozdrawiam serdecznie

Paweł LENARCZYK
                        radny Dzielnicy Ursynów
                        • myrianei Re: Płaskowickiej 30.05.14, 14:20
                          Panie Pawle,
                          dziękuję za informacje i stałe monitorowanie sprawy.
                          Pozdrawiam
                        • areck Re: Płaskowickiej 02.07.14, 15:42
                          Dzień dobry,
                          tak więc mamy 2 lipca a lewoskrętu wciąż nie ma.
                          Zatwardzenie decyzyjne ZDM jest załamujące, dodatkowo wyraźnie pokazuje jak bardzo się liczy z dobrem podatnika.
                          Brak słów.
                          • pawel_lenarczyk Re: Płaskowickiej 02.07.14, 15:58
                            Dzień dobry,

Tydzień temu dzwoniłem do ZDM z pytaniem czy dotrzymają terminu. Przepraszali, że będą mieli małe obsuniecie... Pozostawię to bez komentarza. W tym momencie powinna być podpisywana umowa z wykonawcą. Nic nie napiszę o terminie, bo nie chcę już firmować ich pracy własnym nazwiskiem. Naczelnik obiecał mi, że poinformuje mnie o dacie kiedy ekipa zacznie działać. Będą Państwo pierwsi, którzy się o tym dowiedzą.

Pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
                            radny Dzielnicy Ursynów
                            • myrianei Re: Płaskowickiej 07.07.14, 17:06
                              www.haloursynow.pl/artykuly/lewoskret-w-pulawska-nad-tym-projektem-wisi-chyba-,2121.htm
                              bez komentarza...
                              • areck Re: Płaskowickiej 08.07.14, 08:34
                                "O pomyśle radnego Pawła Lenarczyka...", o przepraszam!
                                Pomysł był mój. ;)
                                • pawel_lenarczyk Re: Płaskowickiej 09.07.14, 10:24
                                  Zgadza się. Jak już ZDM zrealizuje ten pomysł podzielimy się sukcesem po połowie ;)
                                  pozdrawiam
                                  Paweł LENARCZYK
                                  radny Dzielnicy Ursynów
                              • pawel_lenarczyk Re: Płaskowickiej 09.07.14, 10:35
                                Mogę tylko napisać, że wczoraj rozmawiałem dwukrotnie na ten temat z Panią Dyrektor Zarządu Dróg Miejskich w Warszawie. Nie napiszę już o żadnych terminach ale dostałem obietnicę, że temat zostanie załatwiony niezwłocznie. Następną instancją pozostaje już tylko Pani Prezydent... Jak coś będę wiedział, dam znać.

Pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
                                radny Dzielnicy Ursynów
                                • myrianei Re: Płaskowickiej 26.08.14, 01:43
                                  Przed chwilą przejeżdżałam obok i widziałam, że na skrzyżowaniu trwają jakieś prace. Czyżby w końcu obietnice zostały spełnione?
                                  • areck Re: Płaskowickiej 26.08.14, 09:56
                                    Nie uwierzę dopóki nie zobaczę :)
                                    • myrianei Re: Płaskowickiej 26.08.14, 11:15
                                      :)
                                      www.haloursynow.pl/artykuly/wreszcie-lewoskret-w-pulawska-gotowy,2419.htm
                                    • pawel_lenarczyk Re: Płaskowickiej 26.08.14, 11:30
                                      Dzień dobry,

Mogę już napisać, że od dziś już działa nowa organizacja ruchu na skrzyżowaniu ul. Płaskowickiej i ul. Puławskiej. Lewoskręt został oddany wczoraj koło północy. Dziękuję Panu Arkowi za podsunięcie dobrego pomysłu. Dziękuję również mediom (szczególnie haloursynow.pl), ktróre wraz ze mną dopingowały ZDM do przyspieszania procedur, przetargów i tego co złożyło się na efekt końcowy czyli oddanie lewoskrętu. Dziękuję również ZDM, który zrealizował ten projekt. Zaczynając ten temat myślałem, że jest to kwestia tygodni, aby go wdrożyć, ale nic nie uczy pokory jak nasza administracja.

Zdjęcia nowego lewoskrętu: [LINK]

Z wyrazami szacunku

Paweł LENARCZYK
                                      radny Dzielnicy Ursynów
                                      • areck Re: Płaskowickiej 27.08.14, 09:07
                                        Super,
                                        jeszcze tylko kierowcy muszą to zauważyć, póki co "jazda na pamięć".
                                        Dziękuję Panie Pawle za "przewalczenie" tej zmiany z ZDM.
                            • iza1973 Re: Płaskowickiej 07.07.14, 18:34
                              Dzień dobry,
                              Jak już jesteśmy przy ul Płaskowickiej, to może dałoby się coś zrobić z pętlą Natolin Płn? Pętla jest na okrągło okupowana przez żulerię i bezdomnych: zanieczyszczona moczem itp, walają się butelki, smród, do tego jest niebezpiecznie. Prawie trzeci świat, i to w centrum dzielnicy. był artykuł w haloursynow.pl 2 tygodnie temu, wynikało, że policja i straż miejska są bezradne. może radni dadzą radę? :)
                              • pawel_lenarczyk Re: Płaskowickiej 09.07.14, 10:58
                                Szanowna Pani,

Miło, że tak wierzy Pani w możliwości radnych... Czytałem o tym. Powiem więcej, że może być gorzej, jak niedaleko zostanie przeniesiony Bazarek na Dołku. Wówczas aż się boję pomyśleć co tam się będzie działo i jaki będzie porządek. W zupełności podzielam niepokoje mieszkańców ul. Polaka, które wyrazili na ostatniej Komisji Architektury. Poproszę, aby któryś z moich kolegów z tamtego okręgu wyborczego zainteresował się tym tematem.

Pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
                                radny Dzielnicy Ursynów
                                • conti3 Taneczna 23.07.14, 13:16
                                  Witam Panie Lenarczyk, co ulicą Taneczną ? Czy są te środki na remont, mam dość wymiany elementów zawieszenia. Progi zwalniające są bardzo potrzebne, ale progi zwalniające a nie takie jak dotychczas niszczące. Podobno jeśli będzie remont Tanecznej to tylko do wjazdu do stacji Shell, a dalej też jest droga gminna, droga bez chodnika, droga po której dzieci idą do szkoły a samochody pędzą do biurowców. Czy właściciel nowo budowanego biurowca naprzeciwko Tanecznej 21, któremu ciężkie TIR-y dowoziły materiały nie powinien partycypować w kosztach remontu ulicy ? Czy salon Citroena, który ma adres Puławska ale wjazd także od Tanecznej, salon do którego dostawy przywożone lawetami rozładowują się na Tanecznej także nie powinien partycypować w kosztach naprawy ulicy. Zapraszam na Taneczną pod tylna bramę salonu Citroena po dużym deszczu, żeby zobaczył Pan jak cwany właściciel salonu podniósł i wybetonował parking, żeby mu woda opadowa spływała na Taneczną. Proszę sprawdzić w przepisach gdzie właściciel posesji musi zagospodarować wodę z tej swojej posesji.
                                  • pawel_lenarczyk Re: Taneczna 24.07.14, 12:52
                                    Odpowiedz: [LINK]
                                    pozdrawiam
                                    Paweł LENARCZYK
                                    radny Dzielnicy Ursynów
        • zteff Re: Płaskowicka 16.12.13, 16:36
          Jako radny powinien Pan wiedzieć, że to jest ulica Filipiny Płaskowickiej, nie ma ulicy Płaskowick.a
          • do.we Re: Płaskowicka 15.01.14, 10:16
            Może Pan Radny mógłby także coś zrobić ze skrzyżowaniem ulic Jeziorki, Ludwinowska i Baletowa, które o otwarciu ulicy Poloneza jest po prostu niebezpieczne (nie ma rzadnych znaków, szczególnie przejścia dla pieszych, a jest to droga okolicznych dzieci do szkoły). Sądzę że tym bardziej warto o tym pomyśleć, gdyż w budżecie na ten rok zaplanowana jest modernizacja ulicy Farbiarskiej.
            • pawel_lenarczyk Re: Jeziorki 17.01.14, 11:03
              Szanowna Pani,

Dziękuję za sygnał. Rozumiem, że ma Pani na myśli skrzyżowanie ul. Jeziorki i Baletowej. Proszę o kontakt mailowy z dokładanym opisem co, gdzie możemy poprawić oraz zadzwonić do mnie i ustalimy dalszy plan działania. Jeżeli jest problem, to będę interweniował.

pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
              radny Dzielnicy Ursynów

T: 501 505 912
              E: pawel.lenarczyk@vip.wp.pl
              • myrianei Re: Jeziorki 17.01.14, 12:22
                Wydaje mi się, że chodzi o skrzyżowanie Farbiarskiej z Ludwinowską, a dokładniej skrzyżowanie Farbiarskiej, Ludwinowskiej i Jeziorki, a nie Jeziorki z Baletową
                • myrianei Re: Jeziorki 26.01.14, 14:45
                  www.haloursynow.pl/artykuly/potrzebne-rondo-niebezpieczne-skrzyzowanie-na-ursy,635.htm
                  • pawel_lenarczyk Re: Jeziorki 27.01.14, 09:17
                    Dzień dobry,

W uzupełnieniu załączam jeszcze link do naszej interpelacji w tej sprawie:
                    bip.warszawa.pl/NR/exeres/156AFC6F-DF47-4C34-8274-A7295A04579A,frameless.htm
                    Pod tym linkiem będzie również zamieszczona odpowiedz na interpelację.

Z poważaniem

Paweł LENARCZYK
                    radny Dzielnicy Ursynów
                    • do.we Re: Jeziorki 27.01.14, 09:47
                      Dzień dobry,

dziękuję bardzo za zajęcie się tą kwestią.
                    • pawel_lenarczyk Re: Jeziorki 07.02.14, 09:56
                      Dzień dobry,

Urząd Dzielnicy udzielił odpowiedzi, że podejmie działania oceny możliwości technicznych budowy mini ronda na skrzyżowaniu ulic Jeziorki, Farbiarska i Ludwinowska.

Odpowiedz na interpelację: ursynow.pl/data/interpellations/odp659lenarczyk0001.pdf

Serdecznie pozdrawiam

Paweł LENARCZYK
                      radny Dzielnicy Ursynów
                      • do.we Re: Jeziorki 26.08.14, 10:13
                        Witam,
                        Panie Lenarczk od Pana obietnic mineło ponad pół roku, czy może sa jakies wieści o dalszych losach ulicy Jeziorki, czy coś Pan w tej sprawie zrobił?
                        • pawel_lenarczyk Re: Jeziorki 29.08.14, 11:19
                          Szanowny Panie,

O jakich obietnicach Pan pisze? Po pierwsze wnioskowałem o budowę takiego ronda. W odpowiedzi czytamy wyraźnie, że w tym roku nie ma pieniędzy na tę inwestycję. Obecnie trwają prace projektowe i uzgodnienia z różnymi instytucjami. Jak będę znał szczegóły to je przekażę.

Z wyrazami szacunku

Paweł LENARCZYK
                          radny Dzielnicy Ursynów
              • do.we Re: Jeziorki 29.08.14, 15:04
                " Jeżeli jest problem, to będę interweniował. " dla mnie brzmi zupełnie jak obietnica, ale to nie o to chodzi, by się przerzucać słówkami i sie obruszać. Jedna droga rozwiązania nie wyszła - bywa, ale problem dalej jest. Więc może najpierw, skoro na wybudowanie ronda, dzielnica nie ma funduszy, postawić by znaki pionowe lub wyrysować znaki poziome na drodze? Droga jest często uczeszczana, także przez dzieci, a na ulicy brak chociażby pasów.
    • pawel_lenarczyk Re: ul. Poloneza - wyasfaltowana na całej długości 12.11.14, 22:33
      Szanowni Państwo,

Z wielką przyjemnością chciałbym zakomunikować, że w dniu dzisiejszym został wyasfaltowany ostatni fragment ul. Poloneza. Tym samym przez ostatni rok został wyasfaltowany cały odcinek ul. Poloneza od ul. Ludwinowskiej, aż do ul. Poleczki, w sumie ponad 1300 metrów. O wykonanie tej inwestycji zabiegał radny Leszek Lenarczyk przy dużym wsparciu Zarządu Dzielnicy Ursynów.

Z wyrazami szacunku

Paweł LENARCZYK
      radny Dzielnicy Ursynów
      • krysiu82 Re: ul. Poloneza - wyasfaltowana na całej długośc 13.11.14, 15:29
        Kierowcy dziękują!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka