Dodaj do ulubionych

Mieszkanie na Meander

19.01.15, 17:55
Witam.
Znalazłem do kupienia fajne mieszkanie na ul. Meander. Nie znam tamtej okolicy, wydaje się ok. Jakie są wasze opinie? Czy jest tam coś uciążliwego. Wiem że w przyszłości ma tamtędy przebiegać POW ( w tunelu), czy coś jeszcze?
Obserwuj wątek
    • sigrid.storrada Re: Mieszkanie na Meander 19.01.15, 21:20
      Na tę chwilę okolica też wydaje mi się ok (mieszkam parę przecznic dalej), ale raczej nie zdecydowałabym się na kupno mieszkania właśnie przez POW. Na razie nie wiadomo do końca kiedy to ruszy, jakie są plany, może w tunelu, a może nie itp. Potem uciążliwa budowa (nikt nie wie ile czasu), nie wiadomo jaki będzie dojazd. W razie czego im bliżej budowy, tym trudniej będzie sprzedać.
      • rybstein Re: Mieszkanie na Meander 20.01.15, 11:12
        Bzdura, od dawna wiadomo, że w tunelu, to już na 100%. W tym tygodniu otwierane są przetargi. Poczytaj choćby tu:
        www.gddkia.gov.pl/pl/a/13817/Ruszyl-przetarg-na-budowe-ostatniego-odcinka-Poludniowej-Obwodnicy-Warszawy

Wg mnie w tym rejonie przez najbliższe 2-3 lata, mieszkania będą tanieć ze względu na uciążliwą budowę, potem zaczną szybko drożeć, gdy inwestycja będzie na finiszu. Docelowy układ będzie dla mieszkańców korzystny: w tunelu ekspresówka, na górze wyremontowana Płaskowickiej, zagospodarowany teren i zmodernizowany bazar.
        Co do bloków zadresem Meander, to duże znaczenie ma, czy to blok 3 piętrowy, czy 12-piętrowy. Myślę, że te pierwsze zdecyudowanie lepsze
        • horpyna4 Re: Mieszkanie na Meander 20.01.15, 11:49
          Ma też znaczenie numer budynku. Ulica Meander zaczyna się praktycznie przy Belgradzkiej, więc małe numery są dość odległe od POW, za do bliskie stacji metra Natolin. Ale i numery powyżej 20 też nie są przy samej obwodnicy, tylko oddzielone od niej innymi budynkami. Myślę, że nie ma co się przejmować tą budową trasy.
        • sigrid.storrada Re: Mieszkanie na Meander 21.01.15, 22:39
          Racja, przetargi są, ale najpierw mówili, że w jednym tunelu, a teraz jest opcja że jednak w dwóch, więc nie ufam do końca. No ale może to wrodzona podejrzliwość ;)
          • zielony_misio_haribo Re: Mieszkanie na Meander 15.02.15, 11:59
            Wrodzona paranoja i zdolność do komplikowania rzeczy oczywistych.
            Tunel jako całość będzie jeden, pod Ursynowem i będzie się składał z dwóch oddzielnych połówek, dla każdego kierunku po jednym.
    • kilohertz Re: Mieszkanie na Meander 21.01.15, 09:39
      Proponuję zrobić research odnośnie spółdzielni i jej funkcjonowania. Z tego co wiem to w tej spółdzielni jak w głębokim PRL. Kwadratowe facjaty ochrony, kamery i mikrofony na głosowaniach, nieprzejrzysta buchalteria, nie konsultują terminów remontów i serwisu/potrafi być jeden dzień na cały budynek co jak wiadomo jest nierealne i skutkuje komplikacjami w dostawach mediów przez kolejne dni czym rekompensuje się nieprofesjonalne planowanie/, członkowie spółdzielni nie wiedzą ile "płacą" Panu Prezesowi za jego "trót" a członkowie zarządu i rady nadzorczej traktują lokatorów jak stado owiec .
      Zalecam chłodną głowę i cierpliwość.
      • kilohertz Re: Mieszkanie na Meander 21.01.15, 11:33
        Korekta! podpowiadają mi że co do serwisu / rozumianego jako interwencja np. na telefon w ramach 30-40 minut/ jest ok, co oznacza że ekipa techniczna bezpośredniego reagowania w osobach Panów hydraulików i elektryków jest profesjonalna i życzliwa.
        Cofam zatem ten serwis. Ale tylko serwis.
    • amajszczyk Re: Mieszkanie na Meander 08.04.15, 19:10
      Jestem mieszkanką ul Meander. Generalnie polecam. Mieszkam tu od ponad trzech lat i jestem bardzo zadowolona. Co do spółdzielni-kombinatorzy i złodzieje(wszystko po znajomości-przetargi to tylko fikcja znajome firmy wygrywają przetargi dziwnym trafem) Porównując czynsz do innych spółdzielni porównywalny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka