IP: *.chello.pl 03.11.04, 22:15
Wydawaloby sie ze taka spokojna dzielnica. Wlasnie sie dowiedzialam ze
sasiadow okradli nade mna...
Obserwuj wątek
    • lewe_oko Re: POZORY 03.11.04, 23:52
      Aż tak spokojnych dzielnic to chyba niestety nie ma. My i tak nie możemy chyba
      bardzo narzekać - chyba że inni mają odmienne obserwacje?
      • anima Re: POZORY 04.11.04, 12:05

do mnie też się włamali :(
        i do sąsiadki, mniej więcej w tym samym okresie - przez podrobione klucze do
        zamków antywłamaniowych Witex... była kiedyś taka afera.
        pan z Witexu wyprowadził mnie z błędu, ze tych kluczy nie można "dorobić" -
        można. Polak potrafi.
    • Gość: leon A jak się te ścierwa włamały IP: *.acn.waw.pl 03.11.04, 23:54
      jest to ciekawe i ważne dla wszystkich, którzy chcą jak najlepiej zabezpieczyć
      swoje mieszkanie
      • Gość: Dota Re: A jak się te ścierwa włamały IP: *.chello.pl 04.11.04, 01:08
        Nie wiem jak...ale oni juz te swoje sposoby maja... Az mnie dresz przeszedl po
        plecach jak pomyslalam, ze ktos nade mna rabuje mieszkanie!!!!!!
    • miszka44 Raczej naiwność 04.11.04, 12:18
      Podaj chociaż jeden sensowny powód, dla którego Ursynów miałby się różnić pod
      tym względem od reszty miasta.
      Jeśli gazety trąbią, jakie to bogate ludzie się tu sprowadzają, to czego
      oczekiwać? Nieustannego okresu ochronnego do złodziei?
      Dość naiwne myślenie...

Pzdr
      M44
      • Gość: Dota bylas kiedys na Pradze?? IP: *.chello.pl 04.11.04, 13:30
        czy nalezysz do tej czesci nowoursynowian, ktorych temat poruszany byl w innym
        poscie...
        • miszka44 Byłem, byłem 04.11.04, 13:52
          A co ma nowo- czy staro- do rzeczy? Jakiś link?

Wyobraź sobie, że na Pradze mieszkałem 2 lata. I tu związku też nie widzę. Że
          niby na Pradze niebezpieczniej? Nie dość, że naiwna, to jeszcze operuje
          stereotypami. Zajrzyj do statystyk.

Pzdr
          M44
          • Gość: Dota Re: Byłem, byłem IP: *.chello.pl 04.11.04, 15:51
            Znajdz mi miejsce na Ursynowie odpowiadajace praskim Szmulkom.Jesli w zyciu
            kierujesz sie statystykami to powodzenia! Ciekawe czy statystycznie nie
            powinienes mieszkac jeszcze na Pradze...
            • miszka44 Re: Byłem, byłem 04.11.04, 15:56
              Poprosiłem cię o podanie jednego sensownego powodu, dla którego ktoś nienaiwny
              mógłby myśleć, że Ursynów wolny jest od przestępczości. Zamiast tego
              kompromitujesz się agresją, aluzjami etc. Partnerem do rozmowy nie jesteś.

Pzdr
              M44

P.S. A ty byłaś kiedyś na Szmulkach, czy tylko czytałaś, że takie miejsce
              istnieje w Warszawie?
              • Gość: Dota Re: Byłem, byłem IP: *.chello.pl 04.11.04, 16:51
                Miszka, przeczytaj najpierw dokladnie, a pozniej 'nie kompromituj' sie
                wypowiedziami. Nie napisalam, ze Ursynow jest wolny od przestepczosci, a wrecz
                odwrotnie, powiadomilam o kardziezy moich sasiadow.
                Na Szmulakach owszem bylam i nie polecam nikomu zwiedzania tej okolicy.
                Osobiscie o Szmulkach wolalabym jedynie gdzies tam przeczytac.

Partnerow do rozmow turaj sobie nie wybieram, jednak wole rozmawiac z ludzmi
                kulturalnymi.
                • miszka44 Re: Byłem, byłem 05.11.04, 12:33
                  Przeczytałem baaardzo uważnie. Więc niby którymi się kompromituję? Konkretnie
                  wskaż i wyjaśnij.

Jeśli ktoś pisze "wydawałoby się że taka spokojna dzielnica" i dziwi, że
                  sąsiadów okradli, to czy nie znaczy to, że uważa Ursynów za wolny od
                  przestępczości?

Polecam zwiedzenie Szmulek, bo to kawał historii Warszawy.

W którym miejscu niekulturalnie się wypowiedziałem? Czy "niekulturalny" to dla
                  ciebie ktoś, kto ma inne poglądy?

Pzdr
                  M44
                  • lewe_oko Re: Byłem, byłem 05.11.04, 12:37
                    Faktycznie Ursynów jest uważany za stosunkowo bezpieczną dzielnicę i to zapewne
                    miała na myśli Dota. Oczywiście cudów nie ma i kradzieże zdarzają się wszędzie.
                    Na szczęście u nas (szkoda, że cała warszawa nie jest bezpieczna)trochę rzadziej
                    niż gdzie indziej. Od dawna nie słyszalam o włamaniach do mieszkań na
                    Ursynowie... Jak to się stało?
    • zakuty.web Re: POZORY 07.11.04, 16:40
      "misie" podobnie wydawalo, do czasu gdy kilka lat temu bandziory bezczelnie
      lamali zamki, podczas gdy wewnatrz byl domownik. Patałachy moze jeszze siedzą
      za kratami, bo pare latek dostali :)) tu ukłon w strone Policji, hmmm!!
      ursynowskiej Policji
      • Gość: Mama Ola Re: POZORY IP: *.aster.pl 08.11.04, 11:54
        Do mnie też kiedys się włamano - kiedy mieszkałam jeszcze na Nutki. Do tej pory
        nie wiem, jak im sie to udało. Ukradli niewiele - nie było co... Ale bycie we
        własnym domu, do którego ktoś sie włamał - bardzo nieprzyjemne. Tak jakby nagle
        ktoś pozbawił cie azylu. Współczuję twoim sasiadom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka