Dodaj do ulubionych

Piwko na torach!

09.12.04, 18:11
Wiem, ze jest zima, ale po zimie bedzie wiosna bo takie sa odwieczne prawa
natury.......
W czym rzecz. Czesto z kolegami chodze sobie na tory(te za geantem, kolo lasu
kabackiego, ktore prowadza do metra) napic sie piwa(w okresie letnim)
najczesciej jest to krolewskie w butelce. Czy ktos z was wie co robic potem z
tymi butelkami. Niechce zbytnio ich wyrzucac poniewaz, jest to marnotractwo
kasy. Czy ktos wie gdzie jest jakis skup butelek i dlaczego geant nie
przyjmuje butelek ??

Ciao!
Obserwuj wątek
    • rubeus Re: Piwko na torach! 09.12.04, 18:20
      Geant (i każdy market ) przyjmie Ci butelki, jeśli okażesz paragon, że u nich
      piwko kupiłeś... Mniejsze sklepy mogą nie robić aż takich problemów...
      • neuroup Re: Piwko na torach! 09.12.04, 18:26
        No tak, szkoda, ze w promieniu 3 km od mojego miejsca zamieszkania Makolagwy
        street nie ma zadnego normalnego sklepu spozywczego, gdzie mozna kupic piwo.
        Najblizszy moj sklep osiedlowy to GEANT :) Gdy sie przeprowadzalem z Sluzewca
        na Makolagwy nie myslalem, ze wyjscie po bulki do sklepu bedzie mi zajmowalo 30-
        40 minut uwzgledniajac, ze przy "kasach 5 produktowych" beda ludzie, ktorzy
        naprawde maja tylko 5 produktow. Ostatnio otworzona piekarnie ciekawe czy jak
        wroce ze stypedium to jeszcze wytrzyma konkurencje i nie zbankrutuje. Bo
        innaczej swiezy chleb to tylko od 10 rano wtedy gdy geanta otwieraja :(
        Mieszkanie przy Geant nie rokuje na maxa
        • Gość: morieris Re: Piwko na torach! IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 17:12
          Jeśli jestes jeszcze w stanie oddać butelki :P to mozesz iśc na Kazury,
          najpewniej butelki przyjmą ci w abc na kazury, mozesz tesh sprubować w maximie
          :) hehe ja tesh tam czasami bywam :P heheh
          • neuroup Re: Piwko na torach! 13.12.04, 22:15
            Zawsze jestem w stanie odniesc buteleczki moze po za kilkoma piwkami na torach.
            Do geanta mam najblizej i szkoda, ze wracaj do domu nie mam mozliwosci odac
            butelek. Zawsze tych butelek mamy tyle, ze mozna jeszcze jedno piwo za to
            kupic. Najgorsze jest to, ze piszesz mozesz sprobowac, szkoda ze nikt nie dba o
            to zeby cos z tymi butelkami zrobic bo naprawde szkoda a tez srodowisko sie
            niszczy :(
    • Gość: xxx Re: Piwko na torach! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:29
      Jak stac Cie na Internet, to zapewne stac Cie tez na to, aby pozostawic te butelki w
      jakims dostepnym miejscu ("oddac bezdomnym"). I problem rozwiazany.

PS. To wy sikacie z wiaduktu na przejezdzajace samochody?
      • neuroup Re: Piwko na torach! 13.12.04, 22:20
        Jasne na "polawiaczy perel" zawsze mozna liczyc. Chce podkreslic ze ja i
        koledzy nie sikamy z wiaduktu na przejezdzajace samochody!!!! Najczesciej jak
        sie spotyka nasz klub milosnikow picia piwa na torach rozmawiamy o polityce o
        zyciu i tym podobnych. Kiedys tuz przy torach byl taki wyznaczony kawalek
        terenu z lawkami i smietnikami. Nawet 1 maja zrobilismy tam impreze, ktora
        miala przywitac UE niestety chyba lesniczy nie jest za integracja polski z UE
        poniewaz tuz po 1 maja laweczki zniknely a szkoda bo naprawde mile miejsce.
        Nikomu nie przeszkadzalismy poniewaz malo kto w okolicy mieszka czasami
        robilismy sobie grila i to wszystko. Byly smietniki do, ktorych mozna bylo
        wrzucac smieci, niestety chyba bylo za pieknie i trzeba bylo to zlikwidowac.
        Spotkania nasze odbywaja sie na torach za geantem bardziej w kierunku metra.
        Potepiam tych co sikaja z wiaduktu na samochodu wyjatkowe prostaki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka