Dodaj do ulubionych

Pizzeria Va Bene - zapomnijcie!

IP: *.pata.pl 31.01.05, 10:14
Przede wszystkim:
Trzy słowa do osoby prowadzącej - . . .!!!!
Byliśmy wczoraj z żoną, pierwszy setback to brak wyszynku - to mogę
zrozumieć. Zamówiliśmy po pizzy, żona chciała dodatkowo sałatę. Kelnerka
upewniła się czy na pewno chce sałatę W PIZZY - ludzie! Rozumiem, że wszystko
dla klienta ale trzeba trochę myśleć!!! Potem przyszła pizza. Właściwie to
nie wiem po co oni podają tyle rodzajów pizzy w karcie - powinna być jedna -
czosnkowo-wielosmakowa. Ilość czosnku w pizzy zabija wszelkie inne smaki! Co
za kanał! Porównywaliśmy z żoną - nie byłem w stanie stwierdzić jakiejkolwiek
różnicy w smaku, różnych przecież, pizz. Wyszliśmy jak najszybciej i nigdy
nie wrócimy. Myślałem, że wreszcie porządna pizza z pieca (rzeczywiście)
opalanego drewnem a tu... Eeeeeeeh.... Szkoda słów. Jeszcze na przeprosiny
muszę kupić dobre wino żonie. :))))
Omijajcie więc z daleka - szczerze nie polecam.
Obserwuj wątek
    • Gość: yol66 Re: Pizzeria Va Bene - zapomnijcie! IP: 217.8.161.* 31.01.05, 14:02
      My bylismy jakieś dwa tygdonie temu.... niestety mam również negatywne odczucia!
      Strasznie długo musielismy na wszystko czekać: karty, przyjecie zamówniena,
      jego realizacje, rachunek - KOSZMAR!!! Pizza nie godna polecenia - czosnkowo -
      bezsmakowa!
      Juz lepiej się wybrac do Parmy po drugie stroni ulicy - może wystrój dużo
      gorszy, ale pizza jest dużo smaczniejsza!
      • Gość: lu Re: Pizzeria Va Bene - zapomnijcie! IP: *.acn.waw.pl 31.01.05, 20:36
        Rany, jak chcecie SZYBKO to trzeba sie wybrac do fastfoodu - tam wszystko jest
        gotowe, w polprodukatach lub mrozone. I jest szyko. Polecam PizzaHut -
        amerykanski fastfood.
        Do restauracji (takze do pizzeri na poziomie) idzie sie po to, zeby pobyc,
        porozmwawiac. Czekanie jest tego elementem.
        • yola66 do lu.... 01.02.05, 15:19
          nie lubię fast foodów i ich nie jadam.... za to w knajpach i restauracjach
          bywam często, właśnie po to żeby nie tylko dobrze zjeść, ale i "pobyć" jak to
          nawałaś. Jednak kiedy proszę o rachunek to oznacza, przynajmniej w moim
          mniemaniu, żę chcę już wyjść (bo muszę, bo się spieszę, bo po prostu już chcę
          wyjść) i czekanie 30 minut aż kelnerka łaskawie pozwoli mi zapłacić jest nie
          dopuszczalne..... Mnie się w Va Bene to nie podobało i napisałam swoją opinię,
          żeby osoby, które mają podobne oczekiwania jak ja wiedziały co może je
          spotkać....

Lu, jak masz ochotę przesiadywać 30 minut, bo zjedzeniu i wypiciu, po to tylko
          żeby "pobyć' to już Twoja sprawa, ja tego NIE LUBIĘ (tak samo jak fast foodów)!
          • Gość: lu Re: do lu.... IP: *.acn.waw.pl 01.02.05, 18:24
            Narzekalas ze czekalas na wszystko, Yolu66...
            Skoro poprosilas o rachnek i dostalas go po polgodzinie, mam nadzieje
            ze "wynagrodzilas" kelnerke stosownym napiwkiem.
    • Gość: JAN NOWAK Re: Pizzeria Va Bene - zapomnijcie! IP: *.acn.waw.pl 31.01.05, 21:36
      Ja też uważam ze to jest wieki bajer,ceny wysokie,pizza nic specjalnego miejsce
      nie do polecenia ,kicz..........owate miejsce.
      • Gość: Mania Trochę się pogorszyło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 23:21
        Ja byłam trzeci raz w niedzielę. Dwa razy było w miarę OK, pizze miały różne
        smaki.
        Ale wczoraj - zupa z mrożonki (!!), tylko doprawiona (niezła).
        Pizza przypalona na czarno od spodu, u góry półsurowa.
        Czy to nie zależy czasem od pizzera? Ten mały jest sprytny, smacznie robi.
        Wczoraj go akurat nie było.
        • Gość: MikSkw Re: Trochę się pogorszyło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:03
          Rzeczywiście pizzolo jest bodaj najwazniejszym gwarantem dobrej pizzy.

Byłem 1 raz jakiś miesiac temu i był ten mały sprytny pizza była superOK
          ale ostatnio czytam że się pogorszyło
          Pizza w dostawie na kabaty,zamówiona ostatnio, tez już była jakaś inna-gorsza.
          • clipp_er Re: Trochę się pogorszyło 05.02.05, 00:47
            dlatego jest alternatywa- przy urzedzie gminy. i nie koniecznie pizza bo
            obiadki mozna wszamac ostatnio jestem tam codziennie i za 13 zl pelen obiad.
            jak chodzi o wystroj to taka stolowka(lipa po maxie) ale zarelko serio serio
            bardzo dobre. sprawdzcie.
            • Gość: Mania Podaj namiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:22
              Tez bym zjadła obiad za 13 zł.
              W ktorym miejscu jest ta knajpka, na Szolc-Rogozińskiego, czy gdzie?
              • p.bonczak Re: Podaj namiary 11.02.05, 00:32
                Gość portalu: Mania napisał(a):

> Tez bym zjadła obiad za 13 zł.
                > W ktorym miejscu jest ta knajpka, na Szolc-Rogozińskiego, czy gdzie?

Szolc-Rogozinskiego 1 w budynku urzedu gminy (wejscie vis a vis)
                zapraszam i milko mi ze moj watek pojawil sie rowniez tutaj pozdrawiam
                bywalcow:)
                • Gość: Mania Dzieki za namiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 00:26
                  Pojde przy okazji i najem sie za 13 zl. Szkoda, ze to troche daleko ode mnie.
    • Gość: 2+1 Re: Pizzeria Va Bene - zapomnijcie! IP: *.acn.waw.pl 08.02.05, 00:50
      ta plackarnia to wielka 'kicha',interesik na ursynowie chyba nie wypali jak
      będą odwalać taką chauturę.Ciekawi mnie kto ich tak chwalił w poprzednich
      postach?Chyba sami picowali zachwyty o sobie,a okazała się straszna
      chałka.uwaga,żle wydają resztę,może traktują to jako napiwek!pizzy i makaronu
      nie polcam .
      • craker Re: Pizzeria Va Bene - zapomnijcie! 10.02.05, 16:39
        Ja byłem tam chyba jakoś w grudniu, zaraz po otwarciu i nie było tak źle jak
        piszecie. No ale pewnie wtedy się jeszcze starali..... No coż jeżeli już 2
        miesiące od rozpoczęcia działalności odwalają takie rzeczy, to macie rację
        długo się nie utrzymają
        • Gość: senq Re: Pizzeria Va Bene - zapomnijcie! IP: *.aster.pl 10.02.05, 18:19
          No to do Da Grasso :)
          • Gość: Mania Re: Pizzeria Va Bene - zapomnijcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 00:20
            Szkoda ze sie skiepscili. Blisko domu mialam.
            W styczniu dwa razy bylo ok, ale potem chyba tego malego pizzera zwolnila ta
            wysoka dama i moj trzeci raz u nich byl taki sobie. Ciasto w srodku pizzy
            polplynne, a na brzegach przypalone. Ale takie samo jadlam w Neapolu, to moze
            tak ma byc? Tylko ze tam kosztowalo to 2,5 euro, a nie 20 zl.
            • Gość: pinio98 Re: Pizzeria Va Bene - zapomnijcie! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.05, 13:56
              Wpadlem do Va Bene wczoraj z rodzinka: wybrany makaronik z anchois
              akurat "wyszedł", pan zaproponowal w zamian sos OWOCOWY !!! KOSMOS! Calzone
              utopione w wodzie, ktora w piecu puscily surowe pieczarki, ciasto w zwiazku z
              tym polplynne. Salatka z sardynkami niezla, ale grzanki miekkie, zupelnie
              wilgotne. Muzyka gra za glosno, trudno rozmawiac, nie robi klimaciku, bo jest z
              innych "kregow". W lokalu brak ciepla, serdecznosci, troski o klienta. Kafelki
              na podlodze i scianach sa ladne, ale zimne, jak caly lokal. Jest sporo do
              zrobienia, szczegolnie ze fajnych pizzerii na Ursynowie akurat nie brakuje!
              • Gość: maurycy Re: Pizzeria Va Bene - zapomnijcie! IP: *.acn.waw.pl 20.02.05, 21:19
                po tych Waszych postach wybrałem sie dzisiaj do tej pizzeri i niestety macie
                rację.Bardzo się przereklamowali z tym piecem.Wiekie dziadostwo pod styl z
                itali.Pizza to wielkie paskudstwo po której dostałem czosknowej czkawki.feeeee..
                • Gość: igor - natolin Re: Pizzeria Va Bene - zapomnijcie! IP: *.stolica.pl / *.stolica.pl 21.02.05, 19:15
                  chwala wam za opinie bo juz tam nie zajrze - co do pizzy najlepsza na urynowie
                  jadlem w Desce w Galerii Urasynow, pasty tez maja swietne... ale wciaz szukam i
                  nie poprzestaje na miejscach gdzie bylem...
                  p.s.
                  san marzano tez proponuje olac bo to co podaja ma niestety wiecej wspolnego z fa
                  (s)tfoodem niz z wloska kuchnia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka