Dodaj do ulubionych

apel o odwołanie jana-w z moderacji forum

07.09.05, 10:17
jan-w ponownie wyrzucił wątek pt rottweiler zagryzł niemowlę. Komentowany
artykuł stał się przyczynkiem do liczącej kilkadziesiąt postów dyskusji, w
którą zaangazowane było conajmniej kilkanascie osób. jan-w uporczywie usuwa
wiekszosć watków, które zdaja się nie podzielac jego osobistych preferencji
nie zważając prz tym na rzeczywiste zainteresowania uczestników forum.
Najczesciej jego ingerencje dotyczą tematów krytykujących obyczaje
włascicieli psów, wyrazających sypmatię dla politycznej prawicy czy tez po
prostu postów wysyłanych przez nielubianyc uczesników. W ten sposób forum
Ursynów stració już kilku aktywnych uczestników.

Sposób w jaki prowadzi moderację ewidentnie godzi nie tylko w jej
(kontrowersyjne) cele ale przede wszystkim narusza elementarne zasady
przyzwoitości, czego przykładem jest chamski zwyczaj komentowania usunietych
postów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Beata Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 11:36
      Ciekawe dlaczego Jan W nie usuwa niestety twoich idiotycznych wątków.
      • silvio1970 Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum 07.09.05, 11:37
        Gość portalu: Beata napisał(a):

> Ciekawe dlaczego Jan W nie usuwa niestety twoich idiotycznych wątków.

bo on nie potrafi odróżnic idiotyzmu od nieidiotyzmu
        • take_your_life_back Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum 07.09.05, 11:45
          silvio - może sam sie wyrzucisz? :)
          no i czy załatwiłeś już sprawę z pisuarem i faceta ze świnią?
          • silvio1970 Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum 07.09.05, 12:25
            take_your_life_back napisał:

> silvio - może sam sie wyrzucisz? :)
            > no i czy załatwiłeś już sprawę z pisuarem i faceta ze świnią?

mnie te tematy średnio zajmują, natomiast widzę że stanowią kwalifikowana paszę
            dla wiekszości uczestników tego forum.
            • take_your_life_back Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum 07.09.05, 12:39

> mnie te tematy średnio zajmują, natomiast widzę że stanowią kwalifikowana
              paszę dla wiekszości uczestników tego forum.

wybacz mój drogi, ale najpierw mam polewkę z Twoich wysublimowanych problemów,
              a potem zaraz nadchodzi żenada. :)
              na prawdę nie masz innych problemów, poza tymi, którymi karmisz to forum??
              są inne rozrywki niż internet. kiedy to odkryjesz, możesz być w szoku. Ale
              warto wykonać ten ruch.
              • silvio1970 Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum 07.09.05, 13:02
                take_your_life_back napisał:

>>
                > wybacz mój drogi, ale najpierw mam polewkę z Twoich wysublimowanych
                problemów,
                > a potem zaraz nadchodzi żenada. :)

wybacz mój drogi ale to co tutaj widzisz to plewa, ktrych nie zdołał odsiać
                głupi jasiu. nie jest moją wina, że pozwala na forum zaistnieć tak głupim
                wątkom, tym bardziej nie jest nią to, że tak wielu forumowiczów w tych wątkach
                się udziela. więc cały zaszczyt na was i jasia moi kochani spływa, żadnych
                pretensji w tym względzie sobie nie roszczę.

natomiast wkurza mnie, że usuwane są dyskusje poruszające autentyczne i poważne
                problemy osiedla. niestety na to jak widac wpływu nie mam i przeciwko temu
                protestuję.
            • jaa_ga Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum 07.09.05, 12:40
              mnie te tematy średnio zajmują, natomiast widzę że stanowią kwalifikowana paszę
              >
              > dla wiekszości uczestników tego forum.
              Człowieku...sam podbijasz swoje wątki
              • silvio1970 Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum 07.09.05, 13:03
                jaa_ga napisała:

> mnie te tematy średnio zajmują, natomiast widzę że stanowią kwalifikowana
                paszę
                > >
                > > dla wiekszości uczestników tego forum.
                > *************
                > Człowieku...sam podbijasz swoje wątki

sam z soba nie piszę. natomiast bawi mnie że tak wielu ludzi zajmują pisuay
                czy buty sąsiadów.
                • Gość: matkaswieta Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum IP: *.chello.pl 08.09.05, 14:55
                  chyba jesteś ślepy, jak założyłeś głupi wątek ( i sam przyznajesz że się
                  ludziska na nim udzielają głupawo) to po cholerę i ty tam jeszcze piszesz i
                  podbijasz? o butach jest chyba 10 twoich wpisów- po co? żeby ciągle się działo.
                  poza tym jakiś czas temu obiecałeś że znikniesz ale się nie wytrzymało długo
                  co? bez publiczki nie istniejemy? jeszcze żebyś się trzymał sensownych
                  wątków..ale co tam od ciebie wymagac
      • jaa_ga Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum 07.09.05, 12:17
        Robi co może, ale kleszcz, jak to kleszcz...:)
        • silvio1970 Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum 07.09.05, 12:35
          jaa_ga napisała:

> Robi co może, ale kleszcz, jak to kleszcz...:)

w tym prblem, że robi co może. i że może stanowczo zbyt wiele w stosunku do
          jego potencjału. po prostu jego intelekt nie jest w stanie zapanowac nad tą
          kupą mięsni, której ktoś powierzył nożyczki.
          • Gość: tramp Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum IP: *.aster.pl 07.09.05, 15:20
            nozyczki? o_O
            • java9 Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum 07.09.05, 15:28
              czasem mam wrażenie, że i sekator nie pomoże ;)
              • silvio1970 Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum 08.09.05, 13:20
                java9 napisała:

> czasem mam wrażenie, że i sekator nie pomoże ;)

w rękach tak nierozsądnego i aroganckiego człowieka zwykła łyżeczka moze być
                niebezpieczną zabawką.
                • Gość: tramp Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum IP: *.aster.pl 08.09.05, 18:48
                  i Ty jeszcze zyjesz? o_O
    • Gość: rat Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 15:13
      silvio1970 napisał:

> jan-w ponownie wyrzucił wątek pt rottweiler zagryzł niemowlę...

sylvio, jakoś tego wątku ciecie nie wycinają, zastanawiałeś się czemu?
      Przecież jest on nie na temat Ursynowa. Naczelny cieć powinien go wyciepnąć
      na "forum o moderacji" albo wręcz na "oślą" za nieprawomyślność. Cieć jednak
      jest łaskawy jak sam batiuszka Stalin bo mógł przecież Ciebie zabić a wątek
      wysłać w kosmos jak Chruszczow łajkę. Dlaczego tego nie zrobił?

Po prostu z dziewięciu postów które się do tej pory pojawiły w tym wątku (nie
      licząc Twoich odpowiedzi) aż siedem jest krytycznych wobec Ciebie a dwa
      powiedzmy neutralne, nie ma żadnego popierającego. Jest to bardzo łechczące
      cieciów, którzy liczą na to że jeszcze ktoś z Twoich adwersarzy Ci przywali.
      A tu gucio..
      Ja wielokrotnie byłem odmiennego zdania ale teraz zgadzam się z Tobą w 100%.
      Obecnośc niedorobionych cieciów na tym forum jest błędem. Forum Ursynów nabrało
      charakteru pogaduszek parobków o dupie maryni, znikły wątki z biglem. Im
      durniejszy temat (obowiązkowo słowo "ursynów" w tytule) tym większa gwarancja,
      że ciecie puszczą. Likwidowanie wątków po przeczytaniu samego nicku jest
      standartem. Przestałem tu pisać bo nie mam ochoty żeby mnie ciecie wymiatały.
      A produkowanie kretyńskich wątków i "rozmowy" z takimi już dawno mnie przestały
      interesować.

Ciekawi mnie jak długo pozostanie ten post z poparciem Twojego stanowiska
      • silvio1970 Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum 12.09.05, 08:33
        Gość portalu: rat napisał(a):

> sylvio, jakoś tego wątku ciecie nie wycinają, zastanawiałeś się czemu?
        > Przecież jest on nie na temat Ursynowa. Naczelny cieć powinien go wyciepnąć
        > na "forum o moderacji" albo wręcz na "oślą" za nieprawomyślność. Cieć jednak
        > jest łaskawy jak sam batiuszka Stalin bo mógł przecież Ciebie zabić a wątek
        > wysłać w kosmos jak Chruszczow łajkę. Dlaczego tego nie zrobił?
        >
        > Po prostu z dziewięciu postów które się do tej pory pojawiły w tym wątku (nie
        > licząc Twoich odpowiedzi) aż siedem jest krytycznych wobec Ciebie a dwa
        > powiedzmy neutralne, nie ma żadnego popierającego. Jest to bardzo łechczące
        > cieciów, którzy liczą na to że jeszcze ktoś z Twoich adwersarzy Ci przywali.
        > A tu gucio..

trudno sie spodziewac innego wyniku skoro kikanascie poprzednich watków
        poruszających kwestie moderacji zostało usuniętych a w międzyczasie do forum
        zniecheciło się (lub raczej zostało skutecznie zniechęconych) kilka osób, które
        odważyły się mieć własne, co gorsza inne zdanie w tym i nie tylko tym temacie.
        w tej sytuaji forum nepodzielnie rządzi jan-w a głosy takie jak mój czy twój
        traktowane są w kategoriach forumowego folkloru.

nie zgadzam sie z tobą jedynie w diagnozie przyczyn tego stanu rzeczy.
        moderacja w wykonaniu jana-w nie ma bynajmniej na celu sprowadzenia tematyki
        forum do poziomu pogawędek w maglu. to jest tylko efekt uboczny ostrej
        selekcji postów. czyli że tak naprawdę nie jest ważne o czym tutaj można
        przeczytać ale to czego przeczytac tutaj nie można. a konsekwencja z jaką jan-
        w cenzuruje forum, tudziez ilość czasu jaką temu poświęca wskazują na to, że
        nie jest to bynajmniej społeczna praca.
    • silvio1970 Moderatorzy- ustąpcie! 16.09.05, 10:56
      To nie ma sensu! FORUM ZDYCHA!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ?? Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum IP: *.chello.pl 20.09.05, 12:27
      Masz mój głos poparcia.
      • Gość: zibi_72 Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum IP: 212.76.37.* 20.09.05, 17:09
        I mój głosik też dołączam, choć jestem z Pragi Płd. Zabanowali mi wątek o
        pochodzeniu ludzi mieszkających na Ursynowie - ludność napływowa spoza i z samej
        W-wy - kogo jest więcej, bo istnieje taki stereotyp krążący w innych
        dzielnicach, że tu same wieśniaki itd itp. Nie podobało się, choć było napisane
        bez obrazy nikogo i szczerze chciałem po prostu wiedzieć. Może ktoś wreszcie by
        to wyjaśnił, jeśli okazałoby sie na forum, że 90% to rdzenni warszawiacy.
        • jan-w Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum 20.09.05, 17:34
          forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476645.html
          • Gość: zibi_72 Re: apel o odwołanie jana-w z moderacji forum IP: 212.76.37.* 20.09.05, 17:36
            Wybacz, ale nadal nie kumam. Jedyne, co wtedy było ewentualnie nie tak, to
            nadmiar wykrzykników, co śmieszy mnie niestety. :)
    • urban_legend Kącik porad netowych: jak zaistnieć na forum? 20.09.05, 20:34
      1. Założyć siedemnaście tysięcy wątków na ten sam, w miarę obrzydliwy temat.
      2. Awanturować się o kasowanie tychże.
      3. Dziwić się, że po czymś takim nie jest się traktowanym poważnie.
      4. Atakować osobę, pilnującą porządku na forum, za usuwanie każdego wątku.

Niestety, gdyby nie zaistniał punkt 1, nie byłoby potrzeby moderacji. Osoba,
      która spowodowała, że na forum jest moderator, ma o to największe pretensje i
      prowokuje, sprawdzając jaki z durnych wątków moderator usunie, a jakiego nie.

Moim skromnym zdaniem takie zachowanie zakrawa albo na prowokację, albo powinno
      być rozpatrywane w kategoriach czysto medycznych przez specjalistów. Amen.

• Gość: tramp Re: Kącik porad netowych: jak zaistnieć na forum? IP: 212.76.37.* 20.09.05, 20:47
        Ale po co to piszesz, przeciez "FORUM ZDYCHA"
        ale tak jakby sie zastanowic, czym byloby forum ursynow bez silvia siedzacego
        24h na dobe na forum i dajace tematy na rozne ciekawe tematy :)
        • silvio1970 Re: Kącik porad netowych: jak zaistnieć na forum? 21.09.05, 14:24
          Gość portalu: tramp napisał(a):

> Ale po co to piszesz, przeciez "FORUM ZDYCHA"
          > ale tak jakby sie zastanowic, czym byloby forum ursynow bez silvia siedzacego
          > 24h na dobe na forum i dajace tematy na rozne ciekawe tematy :)

bynajmniej nie siedzę tutaj przez 24 h na dobę. zaglądam tu zaledwie pare dni
          w tygodniu przez kilka godzin. to najdobitniej świadczy o aktywności i
          poziomie tego forum. zamiast podjąć jakąkolwiek dyskusje wycina sie tych,
          ktrym chce się tu pisac i co gorsza mieć własne zadanie.
          • Gość: antysilvio Re: Kącik porad netowych: jak zaistnieć na forum? IP: 212.160.127.* 21.09.05, 14:32
            Strasznie nas tu szykanują hehehhe ;-D
            • silvio1970 [...] 23.09.05, 13:21
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • lewe_oko Re: Przebadac Jana-W 23.09.05, 13:29
                Coraz bardziej lubie Twoje poczucie humoru :-)))
                • silvio1970 Re: Przebadac Jana-W 23.09.05, 13:41
                  lewe_oko napisała:

> Coraz bardziej lubie Twoje poczucie humoru :-)))

obawiam się ze nie masz juz wyboru. jestem ostatnim, który tu jeszcze
                  zagląda. nie licząc jana-w ale jego poczucie humoru jest specyficzne. nie
                  zdziwię się jak niedługo zacznie usuwać towje wypowiedzi, po czym dokona
                  wirtualnego samogwałtu naprzemian pisząc i usuwając swoje własne posty
                  • lewe_oko Re: Przebadac Jana-W 23.09.05, 13:45
                    Zważywszy ile ostatnio pojawia się tu postów i tematów stanowczo przeceniasz
                    swoje mozliwości :-)))
                    • silvio1970 Re: Przebadac Jana-W 23.09.05, 13:47
                      > Zważywszy ile ostatnio pojawia się tu postów i tematów stanowczo przeceniasz
                      > swoje mozliwości :-)))

może. ale liczyc potrafię. zreszta bez tego wiem na oko ile to jest dużo.
                      • lewe_oko Re: Przebadac Jana-W 23.09.05, 13:49
                        To chyba Ty masz lewe oko, a nie ja :-)
                  • yavorius hehe 23.09.05, 14:06
                    silvio1970 napisał:
                    > obawiam się ze nie masz juz wyboru. jestem ostatnim, który tu jeszcze
                    > zagląda. nie licząc jana-w ale jego poczucie humoru jest specyficzne.

Zdecydowanie zbyt wysokie mniemanie o sobie:))) Jeszcze JA tu jestem :D
                    • silvio1970 Re: hehe 23.09.05, 14:19
                      yavorius napisał:

> Zdecydowanie zbyt wysokie mniemanie o sobie:))) Jeszcze JA tu jestem :D

ale moje mniemanie jest niewątpliwie wyższe.

swoją drogą, co za dobre ludziska z tych moderatorów! Taki wywrotowy watek
                      zostawili. Co z tego, że w miedzyczasie wycięli kilkanascie innych i
                      zniechęcili do forum kilka osób. Kto by tam o tym pamiętał. Wkraczamy w okres
                      małej stablizacji. przed nami odwilż i piriestrojka.

nie chce mi się czekać. zrobię soboe rewolucje.
              • urban_legend definicja zdrowia i choroby 23.09.05, 14:35
                zdrowie objawia się chęcią śmiecenia i zatruwania innym życia swoją osobą

choroba objawia się chęcią sprzątania bałaganu

...
                • silvio1970 Re: definicja zdrowia i choroby 23.09.05, 14:39
                  urban_legend napisał:

> zdrowie objawia się chęcią śmiecenia i zatruwania innym życia swoją osobą
                  >
                  > choroba objawia się chęcią sprzątania bałaganu

zawsze z rezerwą podchodziłem do twoich bajań, ale w twoją wiedze medyczną
                  bezczelnie śmię wątpić.
                  • lewe_oko Re: definicja zdrowia i choroby 23.09.05, 14:42
                    Zastanawiam sie czy istnieje taka jednostka chorobowa, której objawy polegają na
                    nieumiejętności zakończenia tematu i dzikiej żądzy, by ostatnie słowo zawsze
                    nalezało do niego??
                    • silvio1970 Re: definicja zdrowia i choroby 23.09.05, 14:47
                      lewe_oko napisała:

> Zastanawiam sie czy istnieje taka jednostka chorobowa, której objawy polegają
                      n
                      > a
                      > nieumiejętności zakończenia tematu i dzikiej żądzy, by ostatnie słowo zawsze
                      > nalezało do niego??

tak, tzw moderatyzm, faza przewlekła JWWN.
                    • yavorius o tak! 23.09.05, 14:48
                      Tzw. Silvizm1970 :)
                  • urban_legend ja w Twoją wiedzę polonistyczną ŚMIEM... [nt] 23.09.05, 14:50
                    • silvio1970 Re: ja w Twoją wiedzę polonistyczną ŚMIEM... [nt] 23.09.05, 14:56
                      nigdy nie uzrpowałem sobie tytułu mistrza jezyka polskiego, tudzież mistrza
                      stukania w klawiaturę. niemniej jednak cieszy mnie uwaga z jaką śledzisz moje
                      teksty. jak juz pisałem na wzajemność zdobyć sie nie potrafię
                      • urban_legend Dzień świra 23.09.05, 15:00
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=643&w=20495171
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=643&w=20456005
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=643&w=20670747
                        nie chce mi się dalej szukać... szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie...
                        • silvio1970 Re: Dzień świra 23.09.05, 15:27
                          serdecznie dziękuję za siegnięcie do przepastnych archwiwów mojej działalności.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka