Dodaj do ulubionych

tereny przy I. Ghandi/Rosoła

20.09.06, 12:36
witam,
wczoraj wracając z pracy zauważyłem, że na terenach na rogu I. ghandi i
Rosoła, (te na których stoją ruiny jakiegos budynku, bodajze przychodni)
aaczeli stawiac jakieś ogrodzenie. Czyżby szykowała sie budowa następnego
blokowiska? Wie ktoś cos na ten temat?
Obserwuj wątek
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: tereny przy I. Ghandi/Rosoła 20.09.06, 14:02
      może szpital ursynowski ?
      • garfield Re: tereny przy I. Ghandi/Rosoła 20.09.06, 20:58
        To mi nie wygląda na budowe ogrodzenia placu budowy. Płotek druciany, marny
        taki. Sam jestem ciekawy co nam wysmarują....
        • turtle3 Re: tereny przy I. Ghandi/Rosoła 20.09.06, 22:09
          a tak na marginesie do co to za ruiny, zawsze jak przejeżdżam tam rowerem się
          zastanawiam?
          • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: tereny przy I. Ghandi/Rosoła 21.09.06, 11:07
            dziś dowiedziałam się, że tam powstanie szpital PRYWATNY.
            W sam raz dla bogaczy z okolicznych blokowisk z wielkiej płyty ;-)
            No i doczekamy się wreszcie szpitala dla 150-tysięcznej aglomeracji, jaką jest
            Ursynów.
            NFZ juz nie będzie nas odsyłał na np. Czerniakowską, itp
          • piterr5 Re: tereny przy I. Ghandi/Rosoła 21.09.06, 11:44
            Z tego co wiem, to miała to byc przychodnia
    • cpt1 Re: tereny przy I. Ghandi/Rosoła 21.09.06, 16:02
      Z tego co wiem ma byc osiedle mieszkaniowe.W blokach na Imielinie na klatkach
      schodowych wisi taka informacja.
      • bzukowski Re: tereny przy I. Ghandi/Rosoła 21.09.06, 18:37
        A gdzie dokladnie wisi taka informacja? Bo chetnie bym sie zapoznal z nia
        blizej...
      • xkropka Re: tereny przy I. Ghandi/Rosoła 22.09.06, 10:20
        Coś dzwoniło, ale nie w tym kościele. SM Imielin przymierza się do budowy 2
        budynków, ale na rogu Dereniowej i Płaskowickiej...
        • turtle3 Re: tereny przy I. Ghandi/Rosoła 22.09.06, 10:49
          a tak na marginesie, to jeśli tam powstanie szpital to ma to być szpital
          PAŃSTWOWY, prywatny to mają budować w Wilanowie.
          • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: tereny przy I. Ghandi/Rosoła 22.09.06, 17:16
            turtle3 napisał:

> a tak na marginesie, to jeśli tam powstanie szpital to ma to być szpital
            > PAŃSTWOWY, prywatny to mają budować w Wilanowie.

jedno drugiego nie wyklucza. To tak na marginesie.
            • bzukowski Re: tereny przy I. Ghandi/Rosoła 25.09.06, 09:10
              Ha, jak sie dowiedzialem z nieoficjalnych zrodel samorzadowych;-) ma byc jednak
              szpital miejski... podobno miasto dogadalo sie jednak z wlascicielem dzialki i
              jutro, tj. wtorek maja to oficjlanie oglosic.
              Jako ze szpital powstanie w miom sasiedztwie troche mnie to zmartwilo... z
              dwojga zlego wolalbym szputal prywatny, zawsze klientela "bardziej porzadna"...
              poza tym ciszej byloby, a przy szpitalu miejskim to bedzie i halas, i syf...
              Wkurzaja mnie ludzie, co to krzycza ze chca szpitala na Ursynowie, a
              jednoczesnie miszkaja soobie pod Kabatami, z oknem na las i w d... maja ze
              szpital powstanie w srodku czyjegos osiedla. Druga sprawa - niech mi ktos powie
              ze wykup dzialki od prywatnego inwestora w takim miejscu jest tanszy od
              utrzymania szpitala przy Goszczynskeigo, ktory nie tak dawno zlikwidowano.
              Sistry zakonne chcialy za duzo pieniedzy? Moze ktos sie pokusi na zestawienie
              ile kosztowac bedzie nowa dzialka, nowy budynek, nowe wyposazenie vs gruntowna
              modernizacja szpitalu Elzbietanek...
              Jeszcze jedno - nie zgadzam sie z opiniami ze do najblizszego szpitala Ursynow
              ma za daleko. Jest w miare blisko, tylko ze od lat nikt nie stara sie polepszyc
              ukladu drogowego w misacie i to jest jedyna przyczyna ze karetka do szpitala
              moze jechac pol godziny.
              • meee_luzyna Re: tereny przy I. Ghandi/Rosoła 25.09.06, 11:21
                bzukowski napisał:

> Ha, jak sie dowiedzialem z nieoficjalnych zrodel samorzadowych;-) ma byc
                jednak
                >
                > szpital miejski... podobno miasto dogadalo sie jednak z wlascicielem dzialki
                i
                > jutro, tj. wtorek maja to oficjlanie oglosic.
                > Jako ze szpital powstanie w miom sasiedztwie troche mnie to zmartwilo... z
                > dwojga zlego wolalbym szputal prywatny, zawsze klientela "bardziej
                porzadna"...
                >
                > poza tym ciszej byloby, a przy szpitalu miejskim to bedzie i halas, i syf...
                > Wkurzaja mnie ludzie, co to krzycza ze chca szpitala na Ursynowie, a
                > jednoczesnie miszkaja soobie pod Kabatami, z oknem na las i w d... maja ze
                > szpital powstanie w srodku czyjegos osiedla. Druga sprawa - niech mi ktos
                powie
                >
                > ze wykup dzialki od prywatnego inwestora w takim miejscu jest tanszy od
                > utrzymania szpitala przy Goszczynskeigo, ktory nie tak dawno zlikwidowano.
                > Sistry zakonne chcialy za duzo pieniedzy? Moze ktos sie pokusi na zestawienie
                > ile kosztowac bedzie nowa dzialka, nowy budynek, nowe wyposazenie vs
                gruntowna
                > modernizacja szpitalu Elzbietanek...
                > Jeszcze jedno - nie zgadzam sie z opiniami ze do najblizszego szpitala
                Ursynow
                > ma za daleko. Jest w miare blisko, tylko ze od lat nikt nie stara sie
                polepszyc
                >
                > ukladu drogowego w misacie i to jest jedyna przyczyna ze karetka do szpitala
                > moze jechac pol godziny.
                Dawno nie przeczytałam tak mało empatycznej wypowiedzi jak twoja.
                Nawet komentować nie warto, bo widać po twoim poscie że nic nie zrozumiesz.
                Najpierw trzeba by cię resocjalizować, wykonac pracę pozytywistyczna u podstaw.
                • bzukowski Re: tereny przy I. Ghandi/Rosoła 25.09.06, 11:35
                  No chyba jednak warto bylo komentowac skoro komentujesz... to sie nazywa
                  niespojnosc logiczna.
                  Chetnie poznam szczegoly, czemu to wymagam pracy u podstaw i resocjalizacji
                  (moze byc na maila priv).
                  • turtle3 Re: tereny przy I. Ghandi/Rosoła 25.09.06, 20:42
                    dlatego kolego, że z tego co napisałeś wynika, że babcia z 900 PLN emerytury
                    nie zasługuje na opiekę medyczną w twoim "szacownym" sąsiedztwie, w odróżnieniu
                    od pana w najnowszym BMW i kontem w szwajcarii. właśnie dlatego.
                    • meee_luzyna do TURTLE 3 26.09.06, 11:09
                      turtle3 napisał:

> dlatego kolego, że z tego co napisałeś wynika, że babcia z 900 PLN emerytury
                      > nie zasługuje na opiekę medyczną w twoim "szacownym" sąsiedztwie, w
                      odróżnieniu
                      >
                      > od pana w najnowszym BMW i kontem w szwajcarii. właśnie dlatego.

dzieki Ci , Żółwiku :-)), że za mnie odpisłeś/łaś.
                      Mnie po prostu ręce opadły, jak przeczytałam, co ten jegomość sadzi;
                      siły tłumaczyć nie miałam.
                      pozdrawiam, MeeeLuzyna
                      • garfield co by nie pisać... 26.09.06, 18:20
                        szpital miejski tam nie powstanie. Za dzisiejszą GW:

Szpital miejski przy Centrum Onkologii?
                        Agnieszka Pochrzęst
                        2006-09-26, ostatnia aktualizacja 2006-09-25 22:51
                        Nowa lokalizacja szpitala dla Ursynowa - wczoraj minister zdrowia Zbigniew
                        Religa i komisarz miasta rozmawiali o działce przy Centrum Onkologii
                        Nieoficjalnie wiemy, że inne miejsca nie są już brane pod uwagę. Ratusz ustala z
                        ministerstwem warunki, na jakich na działce należącej do Centrum Onkologii
                        miałby powstać szpital dla południowej części Warszawy. Szczegóły inwestycji
                        mają być znane w przyszłym tygodniu.

Pierwsza działka za droga...

Budowa lecznicy dla mieszkańców Ursynowa i Wilanowa to dla ratusza priorytet po
                        tym, jak zlikwidowano szpital Elżbietanek przy ul. Goszczyńskiego. Jak się
                        dowiadujemy, miasto odrzuciło pomysł budowy szpitala na działce przy ul. Rosoła
                        i Gandhi, która w zeszłym tygodniu została ogrodzona. Należy jednak do
                        prywatnego centrum medycznego. O tej lokalizacji do tej pory mówiło się
                        najczęściej. Jako jedyną pozytywnie zaopiniowało ją miejskie Biuro Polityki
                        Zdrowotnej. Teraz ratusz twierdzi, że nie jest nią zainteresowany, bo za droga.

...a tu mało miejsca

Terenu przy Centrum Onkologii urzędnicy nie brali dotąd pod uwagę. - Jest za
                        mały - mówi nam Aurelia Ostrowska, dyrektor Biura Polityki Zdrowotnej. - Ma
                        około 1 hektara, potrzeba co najmniej dwa razy więcej. Żeby szpital na Ursynowie
                        spełniał swoją funkcję, musi mieć lądowisko dla helikopterów i oddział
                        ratunkowy. Dlatego polecaliśmy teren przy skrzyżowaniu ul. Rosoła i Gandhi.

Aurelia Ostrowska podkreśla, że wybór należy do prezydenta. Miasto na razie nie
                        chce zdradzać szczegółów porozumienia między ratuszem i ministerstwem zdrowia.
                        Paweł Wypych, koordynator ds. polityki zdrowotnej o działce przy Centrum
                        Onkologii mówił wczoraj, że "to bardzo dobra lokalizacja".

Potwierdzają to także słowa Kazimierza Marcinkiewicza, który w zeszłym tygodniu
                        na wspólnej konferencji z ministrem Zbigniewem Religą tajemniczo przyznał, że
                        "lokalizacja szpitala na Ursynowie nie jest już problemem". Wczoraj prezydent
                        Warszawy oraz minister zdrowia dogadywali szczegóły inwestycji przy Centrum
                        Onkologii.

Koszt budowy lecznicy na Ursynowie Biuro Polityki Zdrowotnej wstępnie oszacowało
                        na 150 mln zł. Miałoby tam powstać ok. 200 łóżek na oddziałach, m.in.:
                        kardiologicznym, urologicznym, chorób wewnętrznych i pediatrycznym. Ratusz musi
                        się spieszyć z budową miejskiej lecznicy, bo rośnie mu konkurent. W pierwszym
                        kwartale przyszłego ma się zacząć budowa prywatnego szpitala na Polach
                        Wilanowskich. Czteropiętrowy gmach o powierzchni 18-20 tys. m kw. ma być gotowy
                        na przyjęcie pacjentów w 2009 r.

A ogrodzenie jak postawili tak stoi, może kozy będą tam hodować??? :D
                        • lewe_oko Re: co by nie pisać... 26.09.06, 18:24
                          Zerknij tu:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=643&w=49255734

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka