Dodaj do ulubionych

silikon w Tesco?

26.10.06, 09:21
czy dostanę silikon do celów izolacyjnych (np. kabina prysznicowa) w tesco
czy muszę jechać do Obi? może ktoś się orientuje?
Obserwuj wątek
    • rubeus Re: silikon w Tesco? 26.10.06, 11:38
      raczej nie dostaniesz. zamiast od razu do OBI, podskocz najpierw
      do pawilonów na rogu stryjeńkich i wąwozowej - tam jest sklep
      z art. hydraulicznymi i metalowymi - tel. 649-18-37, może będzie miał
      • silvio1970 Re: silikon w Tesco? 26.10.06, 12:24
        rubeus napisał:

> raczej nie dostaniesz. zamiast od razu do OBI, podskocz najpierw
        > do pawilonów na rogu stryjeńkich i wąwozowej - tam jest sklep
        > z art. hydraulicznymi i metalowymi - tel. 649-18-37, może będzie miał

jak juz tam będziesz, to weź cennik i zapodaj (kocham to słowo) na forum.
        rpoponuje utworzyc odręben forum Ursynowski hadel i usługi. jakby ktos zajrzał
        do jakiegoś sklepu czy kiosku to mógłby od razu brać cennik i publikowac w
        internecie. tak zeby forumowicze nie museli zbyt często odrywac swoich tyłków
        od komputerów
        • jaromir_gazy Dobry pomysł silvio1979 ! 26.10.06, 12:55
          Sam czasami szukam informacji, w książce telefonicznej z racj bardzo dziwnego
          jej układu trudno znaleźć.
          Powinna być podana branża, telefon i ewentualnie godziny otwarcia, ale tego
          można się już dopytać, jak znany jest telefon.
          • java9 Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 26.10.06, 13:09
            Silvio masz 9 lat mniej, czy czujesz się jak młody bóg ? ;)

Też pomyślałam, że byłby to dobry pomysł.
            Taka lokalna książka adresowa, telefon adres branża,
            może link do strony internetowej .
            • java9 Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 26.10.06, 13:11
              Pod warunkiem, że opiekunem strony niebyłby jan-w i rubeus,
              bo wtedy nie miałabym 100% zaufania, że wszystjkie informacje
              na stronie są prawdziwe i czy merytoryczna zawartość strony
              nie jest naciągana w zależności od osobistych preferencji,
              upodobań i prywatnych znajomości opiekunów....
              • urban_legend Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 26.10.06, 20:17
                java9 napisała:

> Pod warunkiem, że opiekunem strony niebyłby jan-w i rubeus,
                > bo wtedy nie miałabym 100% zaufania

A może Ty zostań opiekunką takiej strony? Będziesz miała 101% zaufania.
            • non_logos Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 26.10.06, 19:53
              Jestem za,to co zaczynamy?
              kiosk Rosoła róg Belgradzkiej, tanie papierosy(palenie zabija)ja pale davidoff
              i w tym kiosku kosztują 6.50 i super kanapki paluchy po 3.50, polecam z
              tuńczykiem.
            • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 28.10.06, 10:57
              Ja bym poszedł jeszcze dalej. Zrobić to na bazie mapy lotniczej - ewentualnie w
              formie wirtualnego spaceru. To znaczy idziesz taką wirtualną, dajmy na to
              Wąwozową - i możesz "skręcić" do takiego sklepu - masz jego zdjęcie, "tablicę" z
              godzinami otwarcia i telefonem. Krokiem kolejnym mogłaby być możliwość wejścia
              do takiego sklepu i zrobienia zakupów online - z opcją np. odbioru na miejscu.
              Połączenie bazy pokazującej stan sklepu w czasie rzeczywistym z serwerem głównym
              całego przedsięwzięcia sprawiłoby, że można przejść całą np. Wąwozową (gdyby
              wszystkie sklepy, punkty usługowe i kioski dawały taką możliwosc) i wiedzieć, co
              jest w którym sklepie bez wstawania z krzesła. Zakupy zrobć także.

Nawet jeżeli jest to na razie wizja nierealna, to tylko na razie. Bo przecież
              jak już można zapłacić za zakupy w wózku w hipermarckecie bez wykładania ich na
              taśmę, to przecież nie trzeba będzie kiedyś tam liczyć wszystkich towarów w
              sklepie i każdego spisywać dla tylko celów stworzenia takiej strony, żeby
              wszystko mieć w takim wirtualnym sklepie.
          • rubeus Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 26.10.06, 15:27
            jarku - ja coś takiego robię dla Kabat i nawet w takiej skali mikro
            tego jest cała masa, a wciąż coś się otwiera i zamyka...
            • rubeus Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 26.10.06, 15:31
              Cos za szybko wysłałem...

Dla całego Ursynowa byłaby to masakra - nawet gdyby spisywać tylko
              z drzwi i witryn. Jeśli miałbo by to być z oficjalnym podpisem właściciela
              firmy, to trwałoby to wieki (wiem coś o tym, bo dorabiałem
              sobie w ten sposób całkiem niedawno).
              • jaromir_gazy Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 26.10.06, 20:18
                Rzezczywiście, dla jednej osoby to zbyt cięzkie zajęcie. Ale wobec tego trzeba
                do tego zmobilizować samych właścicieli geszeftów - sklepów, sklepików,
                kiosków, usług itp. Trzeba im tylko udostepnic odpowiednie miejsce i to
                powinien wziąć w swoje ręce jakiś informatyk - może znaleźć gdzieś jakiś serwer
                FTP i tam umieszczać te informacje i poinformować, że z tego serwera można
                ściągać odpowiednie pliki. Chyba Urząd Dzielnicowy Ursynowa ma jakiegoś
                informatyka i w ramach "przymilanie" się do Ursynowian ktoś z decydentów mógłby
                powziąć stosowna decyzję.
                Sam pół roku temu pytałem na forum ursynowskiem o możliwość roztoczenia jakiejś
                podkładki centrującej do przecinarki - w poszukiwaniu warsztatu po całej
                Warszawie zmarnowałem dwa dni! Czy przypadkiem znowy nie zahacza to jakoś o
                proponowany kiedyś bank czasu. Troche było z tym szumu i potem zdechło to
                śmiercią naturalną! A szkoda.
                • rubeus Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 27.10.06, 00:43
                  jarku - nawet gdyby coś takiego stworzyć, to ktoś musiałby o tym
                  'geszefciarzom' powiedzieć. Można by też ramach interwencyjnych prac
                  wysłać bezrobotnych i płacić im jakąś tam drobną kwotę za każdą wypełnioną
                  ankietę z danymi. Trochę trzeba się nachodzić, ale przy mnogości
                  punktów i punkcików co nieco da się uzbierać.
                  A nuż przy okazji ktoś znajdzie pracę, albo odnajdzie niszę na jakiś punkt
                  usługowy ?
                  • jaromir_gazy Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 27.10.06, 08:02
                    Zdaję sobie sprawę z pewnych problemów, ale wychodzę z założenia, że powinni je
                    rozwiązywać przede wszystkim osoby do tego powołane, mające służyć obywatelom a
                    więc urzędnicy dzielnicy oraz ci, którzy odniosą z tego największą korzyść a
                    więc właściciele różnych punktów sprzedaży i oferenci usług. Pomysł został im
                    podsunięty, ale niech to teraz oni realizują! Przeciez mają jakieś
                    stowarzyszenia itp.
    • mary_ann Re: silikon w Tesco? 26.10.06, 21:03
      Ja - dla małej odmiany - merytorycznie:-)
      Kupowałam kiedyś silikon izolacyjny w Tesco (także i "pistolet" do niego).
      Wybór był całkiem spory.
      • turtle3 Re: silikon w Tesco? 27.10.06, 16:33
        o kurka, to się spóźniłem, pojechałem w końcu do Obi, gdzie silikon oczywiście
        kupiłem, no ale mogłem załatwić to w Tesco, teraz jestem 1 godzinę w plecy:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka