turtle3 26.10.06, 09:21 czy dostanę silikon do celów izolacyjnych (np. kabina prysznicowa) w tesco czy muszę jechać do Obi? może ktoś się orientuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubeus Re: silikon w Tesco? 26.10.06, 11:38 raczej nie dostaniesz. zamiast od razu do OBI, podskocz najpierw do pawilonów na rogu stryjeńkich i wąwozowej - tam jest sklep z art. hydraulicznymi i metalowymi - tel. 649-18-37, może będzie miał Odpowiedz Link Zgłoś
silvio1970 Re: silikon w Tesco? 26.10.06, 12:24 rubeus napisał: > raczej nie dostaniesz. zamiast od razu do OBI, podskocz najpierw > do pawilonów na rogu stryjeńkich i wąwozowej - tam jest sklep > z art. hydraulicznymi i metalowymi - tel. 649-18-37, może będzie miał jak juz tam będziesz, to weź cennik i zapodaj (kocham to słowo) na forum. rpoponuje utworzyc odręben forum Ursynowski hadel i usługi. jakby ktos zajrzał do jakiegoś sklepu czy kiosku to mógłby od razu brać cennik i publikowac w internecie. tak zeby forumowicze nie museli zbyt często odrywac swoich tyłków od komputerów Odpowiedz Link Zgłoś
jaromir_gazy Dobry pomysł silvio1979 ! 26.10.06, 12:55 Sam czasami szukam informacji, w książce telefonicznej z racj bardzo dziwnego jej układu trudno znaleźć. Powinna być podana branża, telefon i ewentualnie godziny otwarcia, ale tego można się już dopytać, jak znany jest telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 26.10.06, 13:09 Silvio masz 9 lat mniej, czy czujesz się jak młody bóg ? ;) Też pomyślałam, że byłby to dobry pomysł. Taka lokalna książka adresowa, telefon adres branża, może link do strony internetowej . Odpowiedz Link Zgłoś
java9 Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 26.10.06, 13:11 Pod warunkiem, że opiekunem strony niebyłby jan-w i rubeus, bo wtedy nie miałabym 100% zaufania, że wszystjkie informacje na stronie są prawdziwe i czy merytoryczna zawartość strony nie jest naciągana w zależności od osobistych preferencji, upodobań i prywatnych znajomości opiekunów.... Odpowiedz Link Zgłoś
urban_legend Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 26.10.06, 20:17 java9 napisała: > Pod warunkiem, że opiekunem strony niebyłby jan-w i rubeus, > bo wtedy nie miałabym 100% zaufania A może Ty zostań opiekunką takiej strony? Będziesz miała 101% zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
non_logos Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 26.10.06, 19:53 Jestem za,to co zaczynamy? kiosk Rosoła róg Belgradzkiej, tanie papierosy(palenie zabija)ja pale davidoff i w tym kiosku kosztują 6.50 i super kanapki paluchy po 3.50, polecam z tuńczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 28.10.06, 10:57 Ja bym poszedł jeszcze dalej. Zrobić to na bazie mapy lotniczej - ewentualnie w formie wirtualnego spaceru. To znaczy idziesz taką wirtualną, dajmy na to Wąwozową - i możesz "skręcić" do takiego sklepu - masz jego zdjęcie, "tablicę" z godzinami otwarcia i telefonem. Krokiem kolejnym mogłaby być możliwość wejścia do takiego sklepu i zrobienia zakupów online - z opcją np. odbioru na miejscu. Połączenie bazy pokazującej stan sklepu w czasie rzeczywistym z serwerem głównym całego przedsięwzięcia sprawiłoby, że można przejść całą np. Wąwozową (gdyby wszystkie sklepy, punkty usługowe i kioski dawały taką możliwosc) i wiedzieć, co jest w którym sklepie bez wstawania z krzesła. Zakupy zrobć także. Nawet jeżeli jest to na razie wizja nierealna, to tylko na razie. Bo przecież jak już można zapłacić za zakupy w wózku w hipermarckecie bez wykładania ich na taśmę, to przecież nie trzeba będzie kiedyś tam liczyć wszystkich towarów w sklepie i każdego spisywać dla tylko celów stworzenia takiej strony, żeby wszystko mieć w takim wirtualnym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 26.10.06, 15:27 jarku - ja coś takiego robię dla Kabat i nawet w takiej skali mikro tego jest cała masa, a wciąż coś się otwiera i zamyka... Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 26.10.06, 15:31 Cos za szybko wysłałem... Dla całego Ursynowa byłaby to masakra - nawet gdyby spisywać tylko z drzwi i witryn. Jeśli miałbo by to być z oficjalnym podpisem właściciela firmy, to trwałoby to wieki (wiem coś o tym, bo dorabiałem sobie w ten sposób całkiem niedawno). Odpowiedz Link Zgłoś
jaromir_gazy Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 26.10.06, 20:18 Rzezczywiście, dla jednej osoby to zbyt cięzkie zajęcie. Ale wobec tego trzeba do tego zmobilizować samych właścicieli geszeftów - sklepów, sklepików, kiosków, usług itp. Trzeba im tylko udostepnic odpowiednie miejsce i to powinien wziąć w swoje ręce jakiś informatyk - może znaleźć gdzieś jakiś serwer FTP i tam umieszczać te informacje i poinformować, że z tego serwera można ściągać odpowiednie pliki. Chyba Urząd Dzielnicowy Ursynowa ma jakiegoś informatyka i w ramach "przymilanie" się do Ursynowian ktoś z decydentów mógłby powziąć stosowna decyzję. Sam pół roku temu pytałem na forum ursynowskiem o możliwość roztoczenia jakiejś podkładki centrującej do przecinarki - w poszukiwaniu warsztatu po całej Warszawie zmarnowałem dwa dni! Czy przypadkiem znowy nie zahacza to jakoś o proponowany kiedyś bank czasu. Troche było z tym szumu i potem zdechło to śmiercią naturalną! A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
rubeus Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 27.10.06, 00:43 jarku - nawet gdyby coś takiego stworzyć, to ktoś musiałby o tym 'geszefciarzom' powiedzieć. Można by też ramach interwencyjnych prac wysłać bezrobotnych i płacić im jakąś tam drobną kwotę za każdą wypełnioną ankietę z danymi. Trochę trzeba się nachodzić, ale przy mnogości punktów i punkcików co nieco da się uzbierać. A nuż przy okazji ktoś znajdzie pracę, albo odnajdzie niszę na jakiś punkt usługowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
jaromir_gazy Re: Dobry pomysł silvio1979 ! 27.10.06, 08:02 Zdaję sobie sprawę z pewnych problemów, ale wychodzę z założenia, że powinni je rozwiązywać przede wszystkim osoby do tego powołane, mające służyć obywatelom a więc urzędnicy dzielnicy oraz ci, którzy odniosą z tego największą korzyść a więc właściciele różnych punktów sprzedaży i oferenci usług. Pomysł został im podsunięty, ale niech to teraz oni realizują! Przeciez mają jakieś stowarzyszenia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: silikon w Tesco? 26.10.06, 21:03 Ja - dla małej odmiany - merytorycznie:-) Kupowałam kiedyś silikon izolacyjny w Tesco (także i "pistolet" do niego). Wybór był całkiem spory. Odpowiedz Link Zgłoś
turtle3 Re: silikon w Tesco? 27.10.06, 16:33 o kurka, to się spóźniłem, pojechałem w końcu do Obi, gdzie silikon oczywiście kupiłem, no ale mogłem załatwić to w Tesco, teraz jestem 1 godzinę w plecy:( Odpowiedz Link Zgłoś