omd54 24.05.07, 20:57 Czy ktos słyszał, że podobno Megasam ma być zlikwidowany, a na terenie ma powstać nowy blok ? Czy to plotka, czy jednak prawda, lubię Megasam, kojarzy mi się zawsze z razem z Pszczółką Mają . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gale Re: Likwidacja Megasamu . 24.05.07, 21:48 Zawsze pozostaje Mokpol po drugiej stronie ulicy. Choć szkoda byłoby :( Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Likwidacja Megasamu . 25.05.07, 11:16 Megasam to wspomnienie z dzieciństwa... I nic poza tym. Nie będę go żałować - jak było w nim kiepsko za dawnych czasów, tak jest i teraz. Kolejne bloki? Okej, byle nie jakieś kolubryny jak przy m.stokłosy, no i z usługami i sklepami na dole by zastąpić ów cudowny pierwszy supermarket. A nawet jeśli teraz to plotka, to moim zdaniem prędzej czy później to nastapi. Odpowiedz Link Zgłoś
zyje_sobie Re: Likwidacja Megasamu . 27.10.07, 23:56 Hmm... megasam to ten po stronie bazarku? jezeli tak, to czy skasuja tez Bar Azja? bo to by byla juz kolejna swietna knajpka z chinszczyzna... jaka zabiora mi bloki :/ Odpowiedz Link Zgłoś
tvtotal2 Re: Likwidacja Megasamu . 25.05.07, 20:56 > kojarzy mi się zawsze z razem z Pszczółką Mają a pamięta ktoś taką cukiernię "Sindbad" z pycha goframi ktora była po lewej stronie? Bo to mi się wybitnie kojarzy z Megasamem, Pszczółka też no i skladnica harcerska po sąsiedzku :) Odpowiedz Link Zgłoś
snooch Re: Likwidacja Megasamu . 06.06.07, 20:19 tvtotal2 napisał: > a pamięta ktoś taką cukiernię "Sindbad" z pycha goframi ktora była po lewej > stronie? Pamiętam. Były tez lody z automatu. A ja pamiętam przed Megasamem budkę z zapiekankami. Kiedyś, będąc dzieckiem, poprosiłam, żeby "miła" pani mi zapiekankę przekroiła, a ona na mnie nakrzyczała, że powinnam powiedzieć wcześniej, bo teraz to sobie pobrudzi nóż od keczapu... Ale w końcu przekroiła ;) Bo to mi się wybitnie kojarzy z Megasamem, Pszczółka też no i skladnic > a > harcerska po sąsiedzku :) Pszczółka to był hit! Ale faktycznie była strasznie brzydka i wydawała przykre dźwięki, jak się ruszała. I składnicę też pamiętam, mam jeszcze gdzieś noże finki tam zakupione. Odpowiedz Link Zgłoś
edytake1 Re: Likwidacja Megasamu . 09.06.07, 23:45 ale czy sindbad to nie był sklep z odzieżą???? Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Likwidacja Megasamu . 25.05.07, 22:20 Mnie się to zawsze kojarzyło z: kolejkami, dziadostwem, szaroburością, rąbanką z bazaru "za Megasamem" i ponurym stoiskiem monopolowym za wielką kratą, przy którym na godzinę 13 oczekiwał określony element. No i często szło się tam po coś, a "nic nie było". le to tak jak wszędzie. Zacniejszy ciutek był sklep Społemowski na ZWM - tam było stoisko z mięsem, gdzie pracował taki siwy dziadek w białym (no... biały to on był - czy też bywał - rano) fartuchu. I tam mięso, w powszechnej opinii stałch klientek, było tam równie stare jak ów dziadek. To już lepsze wspomnienia mam z Pszczółki Mai - tam było też szarobure dziadostwo, ale nie było monopolowego a przy wejściu była zagroda z napisem "kojec", a w niej bujana, nemożebnie paskudna Maja posiadająca kolor szarobury oraz wielką głowę. Ale i tak mi tego szkoda będzie jak pójdzie pod kilof. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrjakub11 Re: Likwidacja Megasamu . 08.06.07, 01:08 Pamiętam dzień otwarcia Megasamu, uczta było wszystko, ale po kilku dniach tylko ocet i dżem. Czasem makaron i wyroby czekolado podobne. Megasamu mi nie żal to relikt Polski komunistycznej, ten sam zarząd który kiedyś krzyczał niech żyje tow. Gierek potem mówił Gierek to zdrajca. Teren megasamu i jego otoczenia jest zbyt dobry żeby stał tam tylko ten pawilon. Żeby biznes się kręcił jeden metr kwadratowy gruntu musi dać minimum 6 metrów kwadratowych pow. użytkowej. Co dziś tam jest stary pawilon spółdzielni , pawilon spółdzielni dzierżawiony Mokpolowi, kilkanaście rozsypujących się pawilonów handlowych, parking strzeżony który dzierżawi jakaś mafia z pruszkowa. To wszystko trzeba rozwalić, i zrobić naprawdę piękny obiekt minimum 6 - 7 pięter, w którym znalazła by się nowa siedziba Jar, duże obiekty handlowe, biura oraz mieszkania. Jeszcze jedno koniecznie trzeba połączyć Surowieckiego z Puławską za Megasamem. Odpowiedz Link Zgłoś
niosia Re: Likwidacja Megasamu . 18.08.15, 14:19 A ja mam pytanie czy ktoś pamięta na tym bazarku wypożyczalnie video? Prowadziło ją dwóch braci Andrzej i Krzysiek. Ktoś kojarzy> Odpowiedz Link Zgłoś
aletka1 Re: Likwidacja Megasamu . 08.06.07, 09:19 Megasamu juz nie ma, pozostała tylko dziura w ziemi, Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Likwidacja Megasamu . 09.06.07, 11:30 Naprawdę??? Muszę to zobaczyć... A czy są już znane plany względem tej działki? Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: Likwidacja Megasamu . 09.06.07, 23:10 Eeeee przejeżdżałam i zobaczyłam, że Megasam ma się całkiem dobrze... Nabrałaś mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
aletka1 Re: Likwidacja Megasamu . 28.07.07, 21:25 przepraszam nie wiem czemu pomyliło mui się z supersamem? (no tym niedaleko placu Unii Lubelskiej) :) pzdr Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
babik Re: Likwidacja Megasamu . 09.06.07, 21:11 Dobre :))) Gdybym nie mieszkał prawie obok, to bym uwierzył. Megasam jeszcze stoi i ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
edytake1 ale zlikwiduja cały "dołek" 09.06.07, 23:48 tzn. dom sztuki, mokpol czy markpol-jak mu tam, pko i komfort. bedzie bloczek wiolinowy pasaż Odpowiedz Link Zgłoś
adamkruszewski Re: ale zlikwiduja cały "dołek" 11.06.07, 23:24 tez o tym slyszalem, ciekawe czy fontanne tez zlikiwduja.... Odpowiedz Link Zgłoś
domko1 Re: ale zlikwiduja cały "dołek" 17.06.07, 12:48 A wiecie moze kiedy ta inwestycja? Odpowiedz Link Zgłoś
edytake1 Re: ale zlikwiduja cały "dołek" 26.07.07, 21:52 masz namyśli tą betonową dziurę przed sklepem ? :) pewno tak.. cos kojarzę, że muszą podjąć działania do końca bieżącego roku inaczej mogą im cofnąć decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
dweller1 Re: Zburzyć Megasam!!! 02.08.07, 14:27 Megasam powinien zostać zburzony, a na jego miejsce powinno zostać postawiony nowy budynek na miarę naszych czasów. To co się dzieje w okolicach Megasamu przerasta ludzkie pojęcie. Kto mieszka w okolicach to przywyknie do tego krajobrazu, ale spoglądając z pewnej perspektywy na Megasam i jego okolice to trzeba powiedzieć, że panuje tam syf, brud, bałagan, brak ładu i składu, którego trzeba się wstydzić, a nie wysławiać użytek tego postkomunistycznego sklepu. Sklep jest potrzebny, ale nie w takiej obrzydliwej budzie. Robienie tam zakupów to brak szacunku do klientów. Niejednokrotnie słyszałem opinie gości, że miejsce to jest przerażające i mają oni rację. Megasam to stara blaszana buda z paskudnym neonem z czasów PRL, za nią i wokoło pełno paskudnych drewnianych kiosków, pchli targ, brud, ciasnota, jakieś niewykorzystane place, składowiska śmieci itp. W środku Megasamu nie lepiej. Poprzyklejane przy wejściu ogłoszenia, pobudowane wewnątrz liczne budy z mydłem i powidłem, stare kasy z naburszonymi babami po 50. Wybór towarów jest duży, to prawda, ale caly sklep nie zachęca do robienia tam zakupów. Korzystam tylko z przymusu. Najchętniej Odpowiedz Link Zgłoś
tatuum2 dołek 02.08.07, 20:58 fontanna zostanie dom sztuki też będzie miał miejsce w jednym z budynków a planowana budowa ukonczenia 2011r Odpowiedz Link Zgłoś
arachnerd Re: Zburzyć Megasam!!! 03.08.07, 09:08 Zgadzam się w pełni z opinią Dweller1. Sklep jest tam niezwykle potrzebny, ale w okolicach Megasamu powinno się zrobić porządek. Wstyd i hańba!!! Nic się tam nie dzieje, tylko dlatego, że mieszkańcy Jar są pasywni i dalej będą kupować w tym sklepie, bo mają najbliżej, nawet gdyby w środku latały gołębie. Ale tak być nie powinno! Za szpecenie miasta i brak porządku powinno się ukarać właścicieli terenu i wymóc na nich nową inwestycję. Jeśli na Wiolinowej są takie plany, to dlaczego nie rozwalić ten syf? Odpowiedz Link Zgłoś