Dodaj do ulubionych

odchudzanie a naturalny ocet jabłkowy

20.08.07, 09:27
WITAJCIE
Od kilku lat mam problemy z pozbyciem się nadwagi.Mam 53 lata, 158cm
wzrostu oraz (obecnie )72 kg wagi.Napisałam obecnie bo jeszcze w
kwietniu ważyłam 78 kg.Mam nadczynnośc tarczycy oraz od 14 lat
jestem po po operacji ginekologicznej.Nadwaga była i jest dla mnie
trudnym tematem .Od kwietnia schudłam 8 kg pijąc naturalny ocet
jabłkowy bez spirytusu.BARDZO MI POMÓGŁ .Nie wiem tylko czy jest on
bezpieczny bo różne opinie o tym słyszałam.Nadmieniam że chodzenie
na siłownie w moim przypadku nie wchodzi w rachube(brak wolnego
czasu).Bardzo proszę o szczerą opinię i porady. SERDECZNIE
POZDRAWIAM WSZYSTKICH

Obserwuj wątek
    • wesolutkixl Re: odchudzanie a naturalny ocet jabłkowy 20.08.07, 21:52
      Ocet jabkowy jest bardzo zdrowy najlepiej jak zrobi się go samemu,bo ten sklepowy zawsze tam coś chemicznego ma.Jest dobrym pomocnikiem w odchudzaniu,ale pamiętajmy że jest to ocet i czeba go używać z głową a najlepiej zastąpić nim ocet spirytusowy dodawany do potraw.Kiedyś czytałem że można go wypić rozcieńczony z wodą z samego rana i odczekać jakieś pół godziny jednak nigdy nie stosowałem tego więc nic też na ten temat nie powiem.Powodzenia.
    • natalka071 Re: odchudzanie a naturalny ocet jabłkowy 21.08.07, 08:08
      WITAJ WYTRW3AŁY GRUBASKU.
      Bardzo ci dziekuje za odpowiedż.Ocet jabłkowy , któlry ja uzywam jes
      mętny kupowany w ROSSANIE i wg opisu bez spirytusu.Pomógł mi bardzo
      w pozbyciu sie 6 kg ale nie wiem czy mogę go pic długo.Mojej
      sasiadce kardiolog polecił picie octu jabłkowego przed snem na
      szklankę wody 1 łyzeczka miodu i 2 łyzki naturalnego octu jabłkowega.
    • infinity76 Re: odchudzanie a naturalny ocet jabłkowy 08.11.07, 21:44
      jestem na diecie hcg, organiczny ocet jablkowy jest na niej
      zalecany. 3 lyzeczki dziennie, w wodzie lub do salatek i potraw.
    • wesolutkixl Re: odchudzanie a naturalny ocet jabłkowy 19.05.08, 22:15
      Właśnie nikt nie powiedział o dłuższym stosowaniu octu.Czytałem dużo o nim i stosuję go rano i wieczór a w południe tabletki aplefit.Opowieści o occie jabłkowym są bardzo pozytywne niosące korzyści dla zdrowia.No coż zobaczymy.Pozdrawiam
      • zuza_130 Re: odchudzanie a naturalny ocet jabłkowy 30.05.08, 18:16
        A ja slyszalam, ze na dluzsza mete ocet jablkowy rujnuje sciany zoladka i przy
        dluzszym stosowaniu dziala na niekorzyść.
        • szczuplejsza.pl Re: odchudzanie a naturalny ocet jabłkowy 20.10.08, 20:43
          Polecam artykuły na temat octu i odchudzania na:
          szczuplejsza.pl/content/blogcategory/86/170/
          (po osobistych przejściach z octem i obserwacjach jestem w stanie potwierdzić,że nie ma rewelacyjnego wpływu na żołądek i jelita. A odchudza może i w pierwszym etapie,a le skoro to tylko odwodnienie, to żadna rewelacja, prawda?).
    • yassminium Re: odchudzanie a naturalny ocet jabłkowy 20.11.08, 10:57
      Witam
      Jestem absolwentem AWF i powiem tak, ocet jabłkowy stosuje moja
      nauczycielka fitnesu, babka jest jest Dr dietytyki i odżywianinia i
      wie na temat octu wszystko. Sama mi połeca zeby przed każdym
      posilkiem wypijac szklankę wody z 2 łyżkami octu jabłkowego 30 minut
      przed jedzeniem. ciągle zapominam o nim :(. ocet najlepij kupic w
      takich sklepach ze zdrową żywnością.
    • kowal_ok Re: odchudzanie a naturalny ocet jabłkowy 16.04.14, 14:03
      Ocet jabłkowy jak najbardziej ale nie przesadzaj z ilością i trzeba mieszać z wodą.
    • na_zdrowie_sposob Re: odchudzanie a naturalny ocet jabłkowy 08.05.14, 05:31
      Ocet jabłkowy spowalnia wchłanianie sie cukrów z posiłku, więc dobrze jest wypić go rozcieńczonego wodą z odrobiną soku z cytryny przed posiłkiem węglowodanowym. Wszystkie produkty, które obniżają wypadkową glikemiczną dania (a do tego się to sprowadza) ułatwiają odchudzanie.
    • genonka Re: odchudzanie a naturalny ocet jabłkowy 10.06.14, 01:59
      o tAKIch metodach nie słyszałam i nie wydają się zbyt przekonujące. jestem zwolenniczką chudnięcia dzięki zmienieniu menu i konsekwencji. jestem na diecie last minute(got.pl/www.sklepdiety.pl/U4f394) i jem 4 posiłki o regularnej porze. w tym jem odżywkę białkową, ktora elminuje poczucie głodu. akurat do urlopu schudnę :)
    • yooop Re: odchudzanie a naturalny ocet jabłkowy 11.09.14, 18:52
      Kolejne forum z bzduami o occie jabłkowym, tu dla odmiany dla fun'u z zaznaczeniem, że nie spirytusowy... Jakoś nie słyszałam o occie jabłkowym spirytusowym, czy occie spirytusowym jabłkowym... no cóż, ale na poważnie regularne picie occtu (bez względu jakiego) prowadzi do wrzodów. Zastanów sie w jakim celu używa się danego produktu, jakie ma podstawowe przeznaczenie i pomyśl, co robisz dla swojego organizmu. Na podobnej zasadzie koleżanka miała wielką nadzieję, że schudnie po cud środku CGA800. Miała nadzieję, teraz ma tylko rozczarowanie.....no chyba, że przyjmiemy, że jej waga się zepsuła, ale na wzrok też jej nic nie ubyło....
    • jarojaro2 Re: odchudzanie a naturalny ocet jabłkowy 17.06.20, 11:54
      Jest wiele metod na pozbycie się zbędnych kilogramów. Najlepiej indywidualnie wybrać pasującą do siebie. Ja np. razem z żoną codziennie rano popijamy roztwór octu jabłkowego. I faktycznie wydaje mi się to skuteczny sposób jednak nie jedyny. Nie ukrywam, że dużą wagę przykładamy do diety i aktywności fizycznej. Wydaje mi się, że bez tego sam ocet by nie pomógł. Jest jedynie dodatkowym filarem.
      Oczywiście, żeby ocet był bezpieczny musisz dbać o odpowiednie dawkowanie go (rozcieńczanie). My robimy też raz na 2 tygodnie tygodniową przerwę, a w czasie przerwy zażywamy suplementy.
      Nieskromnie mówiąc dajemy radę utrzymać dobrą sylwetkę oraz zdrowie. POLECAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka