Dodaj do ulubionych

GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów)

IP: *.visp.energis.pl 05.09.03, 07:46
Jakiś czas temu czytałem na Forum serię skarg na sklep GEANTa na Ursynowie -
oszukiwali klientów na rachunkach.
Wczoraj wieczorem to samo zdarzyło się mnie. Kasjerka policzyła zamiast
trzech - cztery dezodaranty. Zakupy robiłem tuż przed 22.00, w sumie na ok.
80 zł, dezodarant kosztował 8,15.

Niby nic wielkiego, ale dlaczego mam DOPŁACAĆ 10% do wartości zakupów?
Irytujące było też zachowanie pracownika Obsługi Klienta - stwierdził po
prostu, że nic się nie stało. Jasne, gdybym robił jak zwykle duże zakupy,
pewnie bym się nawet nie zorientował, ze zostałem oszukany.

Nikt z perosnelu nie potrafił mi wyjasnić, dlaczego kasjerki nie mylą się NA
KORZYŚĆ KLIENTA. Może kiedyś tego doczekam :-))

Pozdrawiam i ostrzegam,

rtu
Obserwuj wątek
    • Gość: spidi Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 16:36
      Gość portalu: rtu napisał(a):
      > Wczoraj wieczorem to samo zdarzyło się mnie. Kasjerka policzyła zamiast
      > trzech - cztery dezodaranty. Zakupy robiłem tuż przed 22.00, w sumie na ok.
      > 80 zł, dezodarant kosztował 8,15.

ROTFL! Koneser! Dezodoranty za 8 zł to prawdziwy cud kosmetyki. Nie mysl, ze
      jak stosujesz hurtowo (skoro kupiles az trzy) to efekt bedzie lepszy. Lepiej
      było kupić dobre mydło.

> Nikt z perosnelu nie potrafił mi wyjasnić, dlaczego kasjerki nie mylą się NA
      > KORZYŚĆ KLIENTA. Może kiedyś tego doczekam :-))

Chyba nie uwazasz, że kasjerki robia to specjalnie? Ryzykuja wlasnym tylkiem,
      zeby dac zarobic firmie? No chyba, ze uwazasz, ze dostaja odgorne polecenie,
      zeby przekrecac klientow, ale w takim wypadku jestes pewnie osoba z kategorii
      tych, ktorzy nad biurkiem wieszaja plakat "The truth is out there".

Pozdrawiam
      spidi
      • Gość: rtu Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: *.visp.energis.pl 05.09.03, 20:00
        Nie interesuje mnie DLACZEGO kasjerka/sklep/kasa fiskalna mnie oszukali, ale
        SAM FAKT ŻE zostałem kolejny raz oszukany. Nie ważne co i za ile kupiłem.
        Równie dobrze mogłem kupić perfumy Nina Ricci dla żony.
        Ważne, że z winy sklepu zapłaciłem 10% więcej.
        I nikt mnie za to nie przeprosił.

rtu
        • asztet Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) 06.09.03, 22:01
          Kiedyś w śp Hicie na Górczewskiej dostałem na rachunku 2 zgrzewki wody, mimo że
          w koszyku była jedna. Nie popuściłem, wróciłem i pieniądze dostałem. Bo
          przecież nie sposób skontrolować wszystko na miejscu. Ale nie ma co dawać
          zarabiać łobuzom!

Za to kolejny kamyczek do hasła "popieraj drobny handel": jakiś sos w słoiku
          kupiony przedwczoraj - oglądam przed spożyciem - szukam terminu przydatności -
          a ten ślicznie zaklejony ceną. 26 sieprnia - czy coś takiego. Niestety to nie
          ja kupowałem i nie wiem gdzie - bo jakbym to ja był - to by chyba ten sos latał
          po tym sklepie. Bo co innego jak nie zauważą i nie zdejmą z półki - a co innego
          jak bezczelnie zalepiają termin przydatności i wciskają zepsute żarcie. Tego
          nie lubię i takich łobuzów też nie. Tacy powinni iść z torbami i nie mam żalu
          że znikają z rynku. Szkoda tylko tych porządnych.

Słowem - pilnuj się wszędzie, bo wszędzie mogą kantować!
    • Gość: ursynowianka Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: *.chello.pl 07.09.03, 00:48
      Pewnie tez sie czasami myla ale wtedy nikt nie zadaje sobie pytania co wtedy. A
      ja sobie mysle, ze im wtedy obcinaja z ich zastraszajaco "duzych" zarobkow....
      Tak wlasciwie, jak myslicie ile takie osoby siedzace przy kasie zarabiaja? 500
      PLN na raczke ? No moze 650 w porywach?
      Jakos sie nie dziwie, ze o godzinie 22.00 ktos sie pomylil.
      Kupujac tam zawsze sprawdzam czy wszystko jest dobrze policzone i sie nie
      awanturuje bo wiem, ze nie stac kasjerow na taki luksus oszukiwania....
      Pozdrawiam i prosze o troche ludzkich nawykow jak ktos sie myli...
    • babik Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) 08.09.03, 20:01
      O ile pamięć mnie nie myli , to Geant ,jeżeli przyłapiesz ich na pomyłce
      powinien zwrócić Ci 50% ceny kupowanego artykułu.
      Miałem taką sytuację.
      Kupowiliśmy jakiś prezent dla znajomej w dziale AGD no i oczywiście okazało
      się , że cena wywieszona była inna od tej w kasie.
      • Gość: rtu Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: *.visp.energis.pl 08.09.03, 21:16
        Tego też mi nie powiedzieli. Cóż.

rtu
        • Gość: Adam Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: *.acn.waw.pl 11.09.03, 14:05
          Niestety to nie są przypadki wywołane zmęczeniem. Często robię własnie tam duże
          zakupy i przynajmniej ze cztery razy stwierdziłem, że jeżeli rachunek jest
          około 300-400 złotych to zawsze płacę za większą liczbę towaru. W przypadku
          mniejszych zakupów wszystko jest O.K. Niestety nie mam czasu żeby za każdym
          razem czytać za kasami takiego "tasiemca", a zawsze powtarzam sobie, że tym
          razem już sprawdzę................i niestety znowu w plecy. Na korzyść nie było
          NIGDY także niestety nie wierzę w te "przypadki".
          • Gość: rtu Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: *.energis.pl 13.09.03, 23:05
            Więc jednak mój przypadek nie był jednostkowy!

Pozdrawiam,

rtu
            • Gość: tyg Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: *.chello.pl 15.09.03, 01:36
              Kiedyś znałam dziewczynę która pracowała przy kasie i
              jeżeli jej znajomi robili zakupy to przepuszczała
              specjalnie drogie zakupy znajomych przed kasą zczytując
              kod z zapałek zamiast z tych rzeczy.
              Do kasy wpływały pieniądze za zapałki a kasjerka i
              znajomi wieczorem przy piwku (za cenę zapałek) dzielili
              cały wózek zakupów z uśmiechem na buziach.
              Istniej więc może jakiś magiczny sposób aby to co Wy
              zapłacicie potem było w koszyku znajomych kasjerki????
              Nie wiem ale jest to prawdziwa historia
              pozdrawim
              • Gość: rtu Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: *.energis.pl 17.09.03, 08:01
                Szkoda że nie mam znajomej kasjerki w Geancie. Za każdym razem muszę sprawdzać
                czy to co na rachunku mam w wózku. Cóż robić!

rtu
                • Gość: Agafia Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: *.acn.pl / *.acn.pl 22.09.03, 18:42
                  Przy takich zarobkach jak oni maja za taki zapierdziel (nigdy jak tam byłam nie
                  było wolnej kasy, zawsze trzeba stać w kolejce) to też byś kombinował.
                  Aczkolwiek nie chciałabym być w taki sposób jak rtu potraktowana.
                  • Gość: rtu Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: *.energis.pl 23.09.03, 20:59
                    Kasjerki w bankach też mają niskie zarobki. A nigdy nie zdażyło mi się zostać
                    oszukanym przy wypłacie pieniędzy w banku.

Może one TEŻ powinny sobie zacząć DORABIAĆ SZUKUJĄC KLIENTÓW?

rtu
                    • Gość: zuza Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 07.10.03, 15:25
                      nie porownuj pensji kasjerek bankow do supermarketu. Nie wiesz co piszesz,
                      pozdr
                      • agatka_s Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) 29.01.04, 13:47
                        Zaraz to uczciwość niby zależy od wysokości pensji ??? A przepraszam wprost
                        czy odwrotnie proporcjonalnie ?
    • Gość: pawka6 Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: *.chello.pl 05.10.03, 13:55
      mnie w jednym z tych dużych sklepów też notorycznie okradano.Teraz gdy robię
      zakupy to porządnie sobie podjadam na sklepie i już nie zwracam uwagi na
      paragon.
      • vabo Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) 06.10.03, 18:40
        Bez przesady! Ja nie i podjadam, i nie chcę być oszukiwany przy kasie.
    • Gość: Paweł Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: 62.233.164.* 09.10.03, 13:11
      Ludzie nie miejcie pretensji do kasjerów. Oni pracują jak woły robocze i nikt z
      nimi się nie liczy. Jak sklep jest otwarty do 22,00 to oznacza że do 22 mogą
      wchodzić klienci, pracownicy zaś pracują do 22,45 około. A potem jeszcze
      rozliczyć się z kasy itp.
      Ktoś z was może powiedzieć że ci co siedzą na kasie to nieuki, ale tak nie
      jest. Dość dobrze znam kasjerów z Leclerka wielu z nich ( zwłaszcza Ci młodsi)
      albo kończy studia, albo juz jest po studiach. Miejcie dla nich trochę więcej
      szcunku. Nie życzę wam ale może kiedyś wy będziecie pracować w takim kombinacie.
    • Gość: Protoss JAK ZAROBIĆ W TESCO :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.01.04, 14:32
      Hejka, a mnie sie podoba Tesco. Jakis miesiac temu zobaczylem fajne filmy na
      DVD. Patrze - na polce cena 19,90. Tanio jak barszcz, tym bardziej ze nie
      gnioty tylko dobre filmy. No ale jednak, nie kupie przeciez 30, dwie dychy tez
      kasa :). Wiec wybieram, wzialem 8. Ide do kasy, a tam niespodzianka - te filmy
      po 39,90... Ale ja sie upieram - skoro na polce bylo 19,90 i na filmie nie ma
      ceny to czemu mam placic wiecej? Bylem gotowy sie zgodzic na uklad - zaplace
      19,90. Ale Tesco ma taka zasade, ze jak sie pomyli, zwraca podwojnie. No wiec
      kazalem sobie policzyc po 39,90 i poszedlem do punktu obslugi klienta i w ciagu
      30 minut mialem 8 filmow wartych 240 zlotych za darmo :)) (no bo zwrocili
      podwojnie roznice czyli 40 zlotych na filmie)!. Teraz zaluje, ze nie bylem
      bardziej rozrzutny i nie wzialem calej polki :))). Polecam ten sposob! M.
      • agatka_s Re: JAK ZAROBIĆ W TESCO :) 29.01.04, 13:41
        A po co Ci 8 filmów ??????????????????
    • Gość: Mia Geant i kart stałego klienta IP: *.k.mcnet.pl 29.01.04, 12:52
      A mi najbardziej podoba sie nowy pomysł przyciągania klienta. Dostajesz punkty i
      jak jesteś lojalny, to za wydanie u nich 1200 zł dostaniesz pudełko ptasiego
      mleczka. Czy oni sa chorzy? Malych zakupów nie robię, ale 1200 zł, to ze dwa -
      trzy miesiące bym musiała zawsze do nich jeździć i za to poświęcenie ptasie
      mleczko! Sama sobie mogę kupić!
    • Gość: grochola Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: 217.11.129.* 05.02.04, 12:57
      mnie też oszukali na 150 złotych też w geancie. pani dobiła 7 produktów za
      tyaką kwotę. zauważyłam dopiero w domu, ponieważ były to produkty drogie po
      długiej awanturze musieli zwrócić. poza tym okazało się że pani dobiła
      przedmioty, które sprzedaje sie na odrębnym stoisku. należy sprawdzać rachunki
      koniecznie przede wszystkim duże kwoty weryfikować na rachunku natychmiast
      • Gość: pracownik geanta Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 10:58
        ludzie jestescie poprostu beznadziejni. Ja pracuję w Geancie 3 lata - bo
        jestem do tego zmuszony, też nie lubiuę hipermarketów i też wiem że dużo im
        można zarzucić, ale dlaczego nikt z was nie może zrozumiec że tu pracują w
        większości polacy i to za marne grosze. Geant nikogo nie oszukuje, tylko
        polacy myślą, że zaraz Geant da im prezenty za darmo. Najlepiej by było
        żebyście za 2 kg ziemniaków dostali tyle punktów żeby k... na samochód
        wymienić. A jeśli o punkty chodzi to muszę przyznać że takiego szału to jeszce
        nie widziałem. Ludzie oszaleliście - za darmo nic nie ma. Kłucicie się o 10
        punktów, a najtańsza nagroda jest za 650. Co kasjerka ma poradzić że komputer
        nie naliczył, albo że kodu nie może sczytać. Jesteście naprawdę zacofani.
        Jedźcie na zachófd do europy zobaczycie kulturę a nie to hamstwo w warszawie.
        Naprawdę uważacie się za ludzi kulturalnych ale potraficiue nakrzyczeć na
        niczemu winną obsługę i kłócić się o 10 groszy. A innym razem jeszcze wynieść
        ze sklepu batonika albo podjeść coś na promocji podchodząc po kilka razy. To
        macie za darmo, ceny są naprawdę niskie ale nie - o 10 groszy to się trzeba
        kłócić. Tak na marginesie owszem - paragony należy sprawdzaqć ale nie dlatego
        że oszukują - tylko dlatego że nikt nie jest nieomylny. Przy 40 000 artykółów
        możliwe jest że gdzieś nastąpiła pomyłka. A jeśli ktoś ne zauważył że ma
        paragon na kwotę o 150 zł wyższą to chyba z nim coś jest nie tak albo ma tyle
        pieniędzy że jest to dla niego kwota nielicząca się. Pozdrawiam. A jeśli
        uważacie że jestem w błędzie to zapraszam Geant King Cross ul. Jubilerska 1/3 -
        przyjmujemy chętnych do pracy na kasie. Pozdrawiam.
    • Gość: Kazia Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 17:27
      mnie dzis nie wpuszczono na hale w Geancie, bo zamiast damskiej torebki mialam
      plecaczek i jak swterdzil pan z ochrony, ktory nie chcial nawet swojego
      nazwiska podac, nie wpusci, bo napewno cos w tym plecaczku wyniose. Poczulam
      sie jak zlodziej. Wiele razy wchodzilam na hale z tym plecaczkiem, poza tym
      rownolegle ze mna wchodzily inne osoby, ktore mialy podobnej wielkosci torby i
      ich pan nie cofal.
      na pytanie kto wezmie odpowiedzialnosc za moje osobiste rzeczy jesli zostawie
      plecaczek (damska torebke z zawartoscia) w punkcie obslugi klienta, pan nie
      potrafil odpowiedziec
      wyszlam i juz wiecej sie tam na zakupy nie wybiore
      • Gość: rtu Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: *.chello.pl 17.12.04, 11:39
        Zgadzam się. Ja też nie pcham sie na siłę tam, gdzie mnie nie chcą.
        • jan-w Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) 20.12.04, 19:14
          Bardzo uważajcie na zakupy AGD w geant, najlepiej ich tam nie róbcie, biorąc
          pod uwagę jak załatwiają reklamacje. Jakiś czas temu kupiłem tam za prawie 200
          PLN termometr firmy braun, mierzący temperaturę natychmiast, wkładany do ucha.
          Zapytałem sprzedawcę o możliwość zwrotu, gdyby źle działał. Zapewnił mnie że
          nie będzie z tym żadnego problemu. Po sprawdzeniu w domu, okazało się że
          zależnie od kąta , pod jakim włoży się termometr do ucha, temperatura u
          zdrowego człowieka zmienia się od 25 do ponad 40 stopni (!). Zgodnie z
          ustaleniami, próbowałem zwrócić ten bubel. Kierownik stoiska, doprowadził mnie
          do miejsca ok 20 metrów od półki gdzie leżał zakupiony przeze mnie towar, gdzie
          było napisane , że towarów z tej pólki nie można zwracać. Mimo moich protestów
          oświadczył że zwrotu nie przyjmie. Chciałem się odwołać do jego szefa (Dawid
          jakiśtam , francuz), ale do szefa nie wpuszczają ( po to ma pracowników , aby
          mieć spokój - patrz TPSA). Podstępnie wdarłem się na I piętro gdzie rezydował i
          oświadczyłem sekretarkom, że nie wyjdę póki moja skarga na kierownika działu
          nie zostanie rozpatrzona. W tej sytuacji Dawid francuz przekazał mi przez
          sekretarkę, że wyznaczył specjalnego pracownika do rozpatrzenia sporu.
          Naiwny,uwierzyłem mu. Gdy zszedłem na parter, okazało się że do rozpatrzenia
          sporu między mną , a kierownikiem działu - został wyznaczony ... kierownik
          działu AGD. Jak to było ? Nigdy nie ufaj francuzom ?
          • euscaro Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) 02.02.05, 23:44
            Zgadzam sie. Probowali mi wmowic, ze nie odpowiadaja za towar z tytulu rekojmi
            (aparat cyfrowy). Rozmawialam z jakas anonimowa kierowniczka, ktora wciskala mi
            nieziemska ciemnote. Po rozmowie z prawnikiem od spraw konsumenckich
            zadzwonilam do nich jeszcze raz, powolujac sie na konkretne przepisy. Tym razem
            rozmawialam z bojowo nastawionym mlodziencem, ktory orzekl, ze nie ma mowy o
            wymianie aparatu, wszyscy kierownicy sa na urlopie itp., generalnie staral sie
            mnie splawic. Kupuje czesto w innych sklepach np. marketach budowlanych i tam
            nikt mi nie okazuje, jak bardzo ma mnie w d..., chociaz tez zdarzaly mi sie
            reklamacje i zwroty.
          • Gość: Mosze Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: *.acn.waw.pl 03.02.05, 00:26
            jan-w napisał:

> Chciałem się odwołać do jego szefa (Dawid jakiśtam , francuz)

Ciekawe francuskie imię :)
            • jan-w Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) 04.02.05, 20:09
              Nie przesadzaj. A Teresa po grecku rzecz boska, musi być greczynką ?
              Dorota ( doro thea - dar boga ) także ? Uważasz że polak może mieć na imię
              tylko dobromir albo kazimierz ? ( nb - kazi mir = niszczący pokój = bandyta)
              • pucka69 Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) 05.02.05, 18:41
                Chciałabym powiedzieć tylko tyle, że owszem,nie raz mi policzono za dwie rzeczy
                zamiast za jedną, nie raz ceny były nie takie jak na wywieszkach i pewnie nie
                raz nie sprawdziłam rachunku izapłaciłam za to. Ale kiedyś, właśnie w Geant, w
                jakimś amoku zostawiłam prawie na samym środku sklepu torebkę, a miałam w niej
                wszystko, łącznie z komórką, dowodem,paszportem kartą kredytową oraz portmonetką
                i znalazł ją pan detektyw sklepowy i po prostu oddał do Punktu Obsługi Klienta i
                jak po nią przyszłam, to jeszcze mi kazał sprawdzić czy wszystko jest. I ja juz
                im darowuję te drobne pomyłki, jakie popełniają kasjerki i Ci, którzy układają
                towary na półkach. Czy wyobrażacie sobie ile miałabym kłopotu, gdyby moja
                torebka się nie znalazła? Tylko nie piszcie, proszę, że nie wyobrażacie sobie
                jak można zostawić w ten sposób torebkę, ja tez nie wiem jak.
    • Gość: hilevel Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: *.dacpol.com.pl / 213.25.206.* 08.02.05, 13:25
      Ta sama sytuacja dot. auchan. Ja rowniez dostałem piany na mordzie, jak przy
      kasie dowiedzialem sie że kupując 5plyt cd płace za 10. W moim przypadku nie ma
      mowy jednak o pomyłce. Na kodzie paskowym widnieje kod a pod spodem napisane
      jest 5 szt. Na kasie jednak wbija sie kod towaru z 10 sztuk. Sprawdzilem
      osobiscie, że kody na pięcio jak i dziesięciopaku są identyczne natomiast
      różnią sie one tylko i wyłącznie liczbą. na dziesieciopaku jest to 10 , na
      pieciopaku 5. Przecież to jest juz dowod przestepstwa.
      • Gość: klippi Re: GEANT ZNOWU OSZUKUJE KLIENTÓW (Geant Ursynów) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.05, 17:03
        hmmm no nie do końca .. jako zakupy hurtowe dostaje sie czasami zniżkę .. w tym
        przypadku jak mniemam Ouchołom liczy tak : 1 cd - 20 PLN/szt. , powyżej 2 sztuk
        ale poniżej 6 ( ewentualnie do 5 włącznie ) cena 1 cd - 2 PLN , w przypadku
        zakupu ilości 10 sztuk ( to już hurt wyuzdany ;) cena jednostkowa spada do 1
        PLN/szt...Takim oto sposobem Ouszołom i inne Sreanty robią nam promocje...:))
        polecam link img233.exs.cx/img233/5434/ikeabiedronka9jv.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka