Dodaj do ulubionych

Porysował samochody za karę

18.03.09, 15:41
Sfrustrowani staruszkowie to prawdziwe wyzwanie dla sąsiadów...
Obserwuj wątek
    • ogonowski.lukasz Re: Porysował samochody za karę 18.03.09, 16:18
      A może by tak funkcjonariusze zaczęli wystawiać mandaty tym co tak parkują, a nie rzucać się w pościg za 69-latkiem, któremu jeszcze grozi 5 lat więzienia... Sam z chęcią bym porysował wszystkie samochody, które stają na chodnikach, jezdni, pasach, wysepkach dla pieszych, na miejscach dla inwalidów, a przede wszystkim na trawnikach! To o takich chamach powinno się pisać i łapać do więzienia jeżeli mandaty nie skutkują. I od razu zaznaczę że nie jestem sfrustrowanym pieszym bo sam jeżdżę codziennie samochodem ale nie utrudniam życia innym swoim autem!
      Pozdrawiam bezsilną i nieefektywną policję i straż miejską
      • pete_waw Re: Porysował samochody za karę 20.03.09, 02:16
        a czy ktoś napisał że te samochody były niewłaściwie zaparkowane?
        Każdy wandalizm, nawet wykonany przez 69 latka należy tępić...
    • roweroraffi Re: Porysował samochody za karę 18.03.09, 17:29
      A czy funkcjonariusze pilnując tego miejsca może wystawiali przy okazji mandaty za to nielegalne parkowanie?
    • luca.wawa Re: Porysował samochody za karę 18.03.09, 21:09
      A ja polecam naukę czytania ze zrozumieniem. Samochody były zaparkowane *tuż przy chodniku*, stąd podejrzenie "zemsty" ze strony zatrzymanego. Komentujmy konkretną sytuację opisaną w artykule - mniej spamu, więcej konkretów.

Brawa dla funkcjonariuszy i śledczych.
      Chamów "wyżywających" się na bezbronnych przedmiotach, a nie mających dość jaj żeby załatwiać takie sprawy face-to-face należy piętnować i ścigać bez pardonu.
    • ted1 Re: Porysował samochody za karę 19.03.09, 10:09
      > ja polecam naukę czytania ze zrozumieniem. Samochody były zaparkowane *tuż przy chodniku*, stąd podejrzenie "zemsty" ze strony zatrzymanego. Komentujmy konkretną sytuację opisaną w artykule - mniej spamu, więcej konkretów.

Sorry, ale dla mnie cytowane zdanie jest niezrozumiale. Samo parkowanie tuż przy chodniku nie świadczy o tym, że jest to parkownie nieprawidłowe. Ale kontekst jest taki, że chodzi o zemstę za złe parkownaie. To może sytuacja nie jest wyczerpująco opisana, może parkują tuż przy chodniku, ale np. na trawniku?
      • rubeus Re: Porysował samochody za karę 19.03.09, 12:34
        faktycznie dziwnie brzmi, ale na stronie komendy stołecznej policji tak samo to
        zadnie jest skonstruowane.
    • one2be Re: Porysował samochody za karę 19.03.09, 15:46
      parkującym niezgodnie z przepisami - mandaty
      niszczącym czyjeś mienie - więzienie

co się słusznie należy..
      bez wyjątków i taryfy ulgowej
    • gale Re: Porysował samochody za karę 19.03.09, 22:08
      I tak, niestety, chuligan nie poniesie konsekwencji - idę o zakład. A auta jak
      były porysowane, tak będą. Bezradność policji i straży miejskiej jest
      porażająca. Sami zobaczycie :(
    • 0golone_jajka Re: Porysował samochody za karę 20.03.09, 10:18
      W sumie to gościa rozumiem. Mnie też zdarzyło się kilka razy "niechcący" zarysować lakier. Ale to było wtedy gdy z wózkiem z dzieckiem chodziłem. Często dla wózka brakowało miejsca, więc kilka samochodów zostało lekko uszkodzonych, a jeden nawet stracił lusterko. Tak, wiem, ale to było "niechcący". Sue me!
      • gale Re: Porysował samochody za karę 20.03.09, 22:11
        Też chadzałem, chadzam z rzadka z wózkiem. Dla mnie nie do pomyślenia jest
        niszczenie cudzej własności, również gdy tarasuje mi bezprawnie drogę. Znam
        numer telefonu do Straży Miejskiej - do tego jest ona powołana aby interweniować
        w sytuacjach gdy ktoś parkuje na chodniku.

Jeśli cierpisz na kompulsywną potrzebę rysowania po karoseriach to może kup
        sobie u Ukraińca na bazarze szminkę i zamiast niszczyć czyjąś własność, używaj
        owej szminki. Robi to na kierowcy nie mniejsze wrażenie, a w "obróbce" jest
        znacznie mniej kosztowne.

I daruj sobie aroganckie "sue me", które w tym przypadku oznacza ni mniej ni
        więcej niż "skoczcie mi". Wykazałeś się chamstwem, wandalizmem i bez względu na
        okoliczności nie czyni Cię to ani świętym ani nikim godnym pochwały,
        naśladowania, podziwu, lecz człowiekiem małym.
    • sirk1978 Porysował samochody za karę 26.03.09, 11:06
      Ja w sumie gościa troche rozumiem, choć zastosowane przez niego
      metody jak najbardziej potępiam. Ale nic mi tak nie podnosi
      ciśnienia jak widok idioty parkującego na trawniku, chodniku, albo
      zajmującego dwa miejsca parkingowe.
      Prawdziwym problemem, jak sądzę, jest tolerowanie właśnie
      takich 'kierowców' i wykrętów w stylu 'tylko na chwilę', 'bo nie ma
      miejsc', 'a gdzie miałem stanąć' itp.

Sam mam auto - i bez wzgledu na porę, o której wracam do domu -
      NIGDY nie miałem problemu ze znalezieniem miejsca parkingowego w
      promieniu 200 m od bloku, w którym mieszkam. A auto mam duże, i w
      nie każde wolne miejsce się 'zmieszczę'.
      • rastamiska Re: Porysował samochody za karę 26.03.09, 14:37
        Jestem w stanie zrozumieć frustrację dziadka bo polscy kierowcy czasami mnie
        zadziwiają swoją pomysłowością a raczej głupotą. Swoją drogą w wieku tego pana
        może on mieć różnego problemy zdrowotne jak np. alzheimer
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka