Dodaj do ulubionych

Kłopoty z netią

IP: *.centertel.pl 18.12.09, 21:33
Witam forumowiczów

Wiem,że czas przedświąteczny jest mało szczęśliwy do czytania długich opowieści dlatego też postaram się opisać to jak najkrócej ( choć będzie to trudne ).
Wszystko zaczęło się 26 listopada br od zgaśnięcia diody sygnału ADSL w moim routerze. Dostawca sygnału w tym przypadku na moje nieszczęście to firma NETIA. Na początku było bardzo niewinnie, uprzejmy pan z infolinii stwierdził że jest brak synchronizacji sygnału i powiadomił już odpowiednie służby i w ciągu 24h powinno być już ok.
Niestety tak się nie stało, z 24h zrobiło się kilka dni. Codziennie wydzwaniałem na przemian z żoną na infolinię NETII, bez skutku. Cały czas karmiono mnie informacjami że usterka jest w trakcie weryfikacji. Wreszcie po ok 1,5 tygodniu pojawili się u mnie w domu technicy z Netii ze swoim sprzętem. Popodłączali wszystko jak należy pomierzyli i stwierdzili że po ich stronie jest w porządku i że jest to wina TPSA, sami zgłosili na infolinię coby dać znać technikom z TEPSy żeby naprawili usterkę. Technik zadzwonił jeszcze tego samego dnia i stwierdził, że u nich jest ok. Od tamtej pory zaczęło się zwalanie winy z jednych na drugich, znaczy w Netii jest ok, a w TEPsie nie, za to TPSa twierdzi że u nich jest wporzo a w netii nie.
A ja....? ja jestem w czarnej dupie bo netu jak nie miałem tak nie mam. Sytuacja ta trwa już 3 tyg.bez nadziei na rychłe i szczęśliwe zakończenie. Tak to wygląda w bardzo dużym skrócie. Drodzy forumowicze, jeśli ktoś z Was ma podobne problemy lub miał w przeszłości proszę o sygnał. Może jak będzie więcej osób to uda się nagłośnić sprawę tak aby Netia w końcu zaczęła dbać o klienta, bo jak narazie to zlewanie klienta doprowadzili do perfekcji.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: zły enron Re: Kłopoty z netią - nie jestes sam IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.09, 06:54
      załatwienie reklamacji w netii
      3 tygodnie bez internetu i telefonu - usługa przymusowo łączona, żadnego
      kontaktu z netii, wiem że taki kontakt jest możliwy.
      Żadnego wyjaśnienia, brak informacji o czasie naprawy oraz o przyczynie usterki.
      Notorycznie wprowadzający w błąd pracownicy, kłamcy.
      Rachunek na 300 złotych z komórki, wszystko na infolinię netii. To nie pierwszy
      raz. Przeszedłem z tepsy do netii tylko pod warunkiem bezproblemowego i
      szybkiego przejścia. Umowa podpisana na początku lipca, usługa uruchomiona w
      październiku (3 MIESIĄCE BEZ DOSTĘPU DO SIECI!).
      OSTRZEGAM WAS, POZORNE "OSZCZĘDNOŚCI" TRAFI SZLAG PODCZAS JAKICHKOLWIEK
      PROBLEMÓW!!!
      NETIA WYCENIŁA 3 TYGODNIOWĄ PRZERWĘ W DOSTĘPIE DO USŁUG NA 30 ZŁOTYCH!!!
    • Gość: zły enron Re: Kłopoty z netią IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.09, 06:59
      jakby co to na krisbo@poczta.onet.pl

pozdrawiam

ten temat był już poruszany w mediach, i pani rzecznik jak się pewnie domyślasz,
      zwala wszystko na czyste zło czyli tepse. tylko ja się pytam, dlaczego mnie nie
      poinformowali o tym przy podpisywaniu umowy. i co mnie to obchodzi. Dodam
      jeszcze że nauczony doświadczeniem sprawdzam prawdomówność netii jak i tepsy,
      netia to kłamcy.
    • Gość: zły enron Kłopoty z netią - krucjata IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.09, 07:01
      załatwienie reklamacji w netii
      3 tygodnie bez internetu i telefonu - usługa przymusowo łączona, żadnego
      kontaktu z netii, wiem że taki kontakt jest możliwy.
      Żadnego wyjaśnienia, brak informacji o czasie naprawy oraz o przyczynie usterki.
      Notorycznie wprowadzający w błąd pracownicy, kłamcy.
      Rachunek na 300 złotych z komórki, wszystko na infolinię netii. To nie pierwszy
      raz. Przeszedłem z tepsy do netii tylko pod warunkiem bezproblemowego i
      szybkiego przejścia. Umowa podpisana na początku lipca, usługa uruchomiona w
      październiku (3 MIESIĄCE BEZ DOSTĘPU DO SIECI!).
      OSTRZEGAM WAS, POZORNE "OSZCZĘDNOŚCI" TRAFI SZLAG PODCZAS JAKICHKOLWIEK
      PROBLEMÓW!!!
      NETIA WYCENIŁA 3 TYGODNIOWĄ PRZERWĘ W DOSTĘPIE DO USŁUG NA 30 ZŁOTYCH!!!
    • Gość: gosc Re: Kłopoty z netią IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.10, 22:57
      Witam kolego nie ty pierwszy zostales zrobiony na szaro przez Netie?
      pracują tam tacy oszuści że dziwie sie że ta firma jeszcze istnieje.
      przed świętami zostałem przełączony na ich urządzenia oczywiście nie
      informując mnie o tym bo i po co? a z tego co się dowiedziałem
      powinni mi przysłać aneks do umowy i modem przez który moge
      wykonywać połączenia telefoniczne? bo internet działa ale tez z
      duzymi problemami.Kontaktowałem sie z nimi kilkakrotnie tez przez
      komorke przez 2 dni i dałem sobie spokoj zglosilem awarie i
      cisza.Napisalem meila do nich to laskawie oddzwonila panienka po 4
      dniach i stwierdzila ze mam sie jeszcze raz polaczyc z dzialem
      technicznym? oznajmilem ze juz nie mam zamiaru nigdy wiecej
      korzystac z ich uslug i nikomu nie polecam.Nie dajcie sie nabrac na
      ich nędzna reklame i usługi.Rezygnacje z przekazaniem i
      zastrzezeniem mojego nr do Tpsa zlozylem pisemnie.
      • Gość: walczacy z netia Re: Kłopoty z netią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 10:04
        witam wszystkich.

proponuje rozglosnic sprawe w mediach.
        napisalem wlasnie maila do gazety.pl, oni prawie zawsze sa w stanie pomoc.
        pomyslalem tez zeby ostrzec innych i zalozyc watek na twitterze badz blipie
        blip.pl/s/88321687
        zrobmy w koncu porzadek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka