Dodaj do ulubionych

Nowe oszustwo w internecie - podają się za Face...

IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 12:02
Jak to było "najsprytniejsze" to znaczy nie ma się czego obawiać.
Obserwuj wątek
    • cornelius-ltd To byla PROBA oszustwa,a nie oszustwo... 05.12.11, 12:13
      Facebook najczesciej zawiesza za paczkowanie nieznanych osob,jako "znajomych".Na teksty nie zwraca uwagi,gdyz nie maja az tak licznej ekipy do moderowania.Stad na Facebooku zalew menelstwa i ich tresci z kloaki.
      • Gość: adrreee Re: To byla PROBA oszustwa,a nie oszustwo... IP: *.tktelekom.pl 05.12.11, 13:20
        Co to znaczy "paczkować" ?
    • cromio Mam nadzieję, że wielu nacięło się na to oszustwo. 05.12.11, 12:44
      Głupcy korzystają z fb, głupcy muszą ponosić za to odpowiedzialność.
      • Gość: fiaccik Re: Mam nadzieję, że wielu nacięło się na to oszu IP: *.play-internet.pl 05.12.11, 13:12
        Poczułeś się lepiej dzięki wylaniu z siebie frustracji?
      • Gość: Heh Re: Mam nadzieję, że wielu nacięło się na to oszu IP: 193.163.248.* 05.12.11, 13:13
        Slyszales kiedys o karmie? Jak zyczysz komus zle to wroci do Ciebie w trojnasob. Tylko tyle potrafisz - obrazic ludzi z FB? No to faktycznie ynteligent jestes, ze hej. Moze nawet ksiadz katolicki?
        • Gość: asssssssswerssssss Re: Mam nadzieję, że wielu nacięło się na to oszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 13:42
          taki jesteś koleś po uszy w karmie? a wiesz że fejzbuk to portal stworzony przez mało znanego odludka by śledzić życie towarzyskie innych (do tego stworzony w oparciu o nie swój pomysł)
          teraz ten portal zalewa cały świat a miliony ludzi traktuje to jako dobro najwyższe ciekawe jakie to ma konsekwencje
          • aldi_zabanowany6 Re: Mam nadzieję, że wielu nacięło się na to oszu 06.12.11, 00:48
            zeby to byl odludek... zwykly slup i tyle. A konsekwencje takie to ze kazdy sobie sam zalozyl 'teczke' rodem z ipeenu i cieszy sie jak glupi pokrecony. A karma to to to rzeczywiscie jest - dla swin.
      • Gość: niunia Re: Mam nadzieję, że wielu nacięło się na to oszu IP: *.techmedia.com.pl 05.12.11, 13:22
        głupcy nie głupcy - Ty jakos nie jawisz mi się jako przebłysk intelektu w tej szarej masie, skoro tak bezsensowne komentarze wygłaszasz.
        i na marginesie: tylko głupcy generalizacją do tego stopnia!
      • cromio Re: Mam nadzieję, że wielu nacięło się na to oszu 05.12.11, 16:35
        Widzę, że zabolało paru ludków. I bardzo dobrze. Trzeba zastanawiać się nad każdą rzeczą, którą robi się w życiu. Rozsyłanie na cały świat swoich głębokich przemyśleń typu: "Ale mamy silną grupę. No, no." albo "Idę do sklepu kupić spodnie" albo "Lubię to" daje pozór uczestniczenia w społeczności i jest zwykłym mieleniem kupy. W dodatku użytkownicy są mięsem armatnim dla zarabiania przez śledzące ich portale i instytucje. Razem - bezsens dla bezmózgów.
    • Gość: :) Re: Nowe oszustwo w internecie - podają się za Fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 12:45
      "W samej, napisanej po angielsku wiadomości pojawiła się informacja, że w wypadku braku potwierdzenia danych, system zawiesi moje konto w ciągu 24 godzin."

koniec świata!!i JAK TU ŻYĆ BEZ PEJSPUKA PANIE PREMIERZE.....JAK ŻYĆ!!??:O
      • Gość: .... Re: Nowe oszustwo w internecie - podają się za Fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 12:49
        główny temat dzisiaj na fb.........czy ta groźba jest czasu wschodniego czy zachodniego Norwich:P
      • Gość: Shush Re: Nowe oszustwo w internecie - podają się za Fa IP: 193.163.248.* 05.12.11, 13:15
        Nic dziwnego, ze takim marudom i antysemitom jak Ty blokuja konto na FB. Nikt nie chce miec doczynienia z takimi malkontentami :)
        • Gość: .... Re: Nowe oszustwo w internecie - podają się za Fa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 14:56
          gdybym miał konto na FB to zapewne byłbym malkontentem......na szczęście nie mam:)
    • Gość: dgfg Nowe oszustwo w internecie - podają się za Face... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.11, 14:52
      Nie rozumiem fenomenu facebooka. Stado marionetek bez własnego zdania poświęca tony czasu w portalu w którym zbiera się znaczki (znajomych) i wchodzi w głupie bezrefleksyjne fora tematyczne typu "lubię GW" , "TVN24" . O co w tym wszystkim chodzi? To jest typowy brak indywidualizmu, stadne myślenie, obnażanie swojego życia, swoich poglądów. Wystarczy zrobić akcję typu "makaron rośnie na drzewach" i już po godzinie mamy rzeszę wyznawców tego jakże idiotycznego poglądu. Jak dla mnie facebook jest nieodpartym dowodem na zeszmacenie współczesnych poglądów, na upadek kultury, sztuki. Wszelkie media społecznościowe są starsznie dziwkarskie - dziwie się że tymi darmowymi dziwkami są na własne życzenie użytkownicy portalów w których panuje fetysz na obnażanie własnego ego.
      • cromio Re: Nowe oszustwo w internecie - podają się za Fa 06.12.11, 10:27
        Obawiam się, że możemy do końca świata pisać słusznie krytyczne uwagi o FB, jego użytkownikach i ich miałkim sposobie myślenia. Niestety, większość społeczeństwa (każdego zresztą) jest bezmyślna i nic z tym się nie zrobi.
        Ostatni przykład. Ślub nie goowniarzy bynajmniej. Pod trzydziestkę, po dobrych studiach. Znajomi pary młodej robią zdjęcia po wyjściu z sali ceremonii a pan młody krzyczy: "Tylko jeszcze dzisiaj wrzućcie te zdjęcia na Fejsa !" Załamałam się !
    • Gość: v3rt Nowe oszustwo w internecie - podają się za Face... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.12.11, 14:53
      "(...) to the your webmail" - faktycznie, pełen profesjonalizm i brak błędów.
    • Gość: ragazz08 Błędy, błędy, błędy IP: 62.121.68.* 05.12.11, 15:02
      "[...] strona na którą kieruje mail wygląda bardzo realistycznie, ani w niej, ani w samej wiadomości nie ma błędów językowych"
      Za to w Waszym artykule kompromitujących błędów, przede wszystkim interpunkcyjnych, nie brakuje. Widac Czerska musi już na całego wysługiwać się stażystami ze studiów zaocznych. To cieszy.
      • Gość: .... Re: Błędy, błędy, błędy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 15:07
        raczej to gimnazjaliści przyszli na praktyki...:P
      • simthedrum Re: Błędy, błędy, błędy 05.12.11, 15:09
        Zabawne, bo akurat błędów na tej stronie trochę jest, napisałem o tym niżej..
    • simthedrum Niechlujni oszuści 05.12.11, 15:08
      Zawsze mnie zastanawia jak wiele wysiłku wkładają w stworzenie mechanizmu od strony informatycznej, a jak łatwo padają na rzeczach podstawowych. W tekscie az roi sie od bledow i niezrozumialych sformulowan: np: 'facebook' z malej litery, "send a confirmation to the your webmail", "password mail account" i w jeszcze paru miejscach skladnia zdania niczym Master Yoda.
      • Gość: .... Re: Niechlujni oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 15:25
        " ja lubieć cię bardzo, ale jak ty nam nie wysłać swoje account password na nasze webmail to my się obrazić i zablokować":D
    • bemeta niespojnosc logiczna...co za bzdura 05.12.11, 19:43
      "Wiadomość wydała mi się podejrzana, jednak brzmiała dość wiarygodnie"
      No po prostu dla mnie bomba
    • Gość: Aga Nowe oszustwo w internecie - podają się za Face... IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 23:36
      Nie ma błędów językowych? To ktoś to chyba niedokładnie czytał.
    • aldi_zabanowany6 Re: Nowe oszustwo w internecie - podają się za Fa 06.12.11, 00:50
      walic to bydlo po kieszeni
    • Gość: zbanowany Nowe oszustwo w internecie - podają się za Face... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 17:32
      Nie wiem jakim trzeba byc "zdolnym inaczej" jezeli meil przychodzi z "jakiejkolwiek firmy" powinien byc w tej samej domenie/adresie co strona firmy, tego praktycznie nie da sie "sfalszowac".
    • Gość: fejs Nowe oszustwo w internecie - podają się za Face... IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.11, 19:35
      Jak proszą to należy podać - kreatywnie

name "dupa jasia"
      pasw "ale z was barany głupie"
      nr karty "123456789011121314
    • Gość: jacek Nowe oszustwo w internecie - podają się za Face... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 22:05
      Ja sie tego nie boję. Angielski znam słabo i na teksty w angielskim nie odpowiadam. Jestem w Polsce i jak ktoś ma do mnie sprawę to niech się do mnie dostosuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka