Dodaj do ulubionych

Czy płacić abonament rtv?

05.08.04, 19:19
Będę płacić wtedy, gdy jako sponsor będę miała wpływ na to, aby jakaś (do tego
brzydka) anorektyczka w rodzaju Pieńkowskiej w mojej, opłacanej przze mnie tv
zarabiała normalne pieniądze a nie dziesiątki tysiecy (60.000,-?) W prywatnej
tv proszę bardzo, ale tak samo jak w urzędzie czy w wojsku państwowym chcę
wiedzieć dlaczego pasie sie to brzydactwo taką forsą. Pieńkowska jeszcze musi
dorabiać w PR3 (za ile? - chcę wiedzieć bo to też państwowe radio) Rozumiem,
że nie wszystką forsę bierze Pieńkowska, jak mi podpowiadają koledzy z jej
branży, musi sie dzielić, ale co mnie obchodzi to szambo telewizyjne i te
podziały kasy... Dlaczego w polskiej telewizji takie maszkary występują,
zobaczcie państwową tv RAI? Zgnilizna w TVP. Jakże prosto byłoby przeprowadzić
casting na prezenterkę tv, znajdzie sie 25 sztuk:
1. ładniejszych
2. znających jeszcze więcej jezyków
3. płaca za 6.000,- zł/mies
Różnicę niech państwowa tv przekażuje co miesiac na hospicjum z dogorywającymi
na raka biednymi ludźmi.
Oczywiscie tak nie będzie - dlatego nie płacę na tv i nie będę płacić.
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawy Czy płacić za mini radyjko? IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 17:36
      gdzie jest granica absurdu? Czy komisja wizytująca moje biuro może ukarać mnie
      mandatem za słuchanie mini radia przez słuchawki, lub oglądanie 9 calowego TV?
      A co z ogladaniem i słuchaniem przez kompa? Obowiązują te same zasady - płacić?
      Czy ktoś będzie sprawdzał w kompie karty telewizyjne?
      W Kanadzie i USA nie ma abonamentu, kilka razy do roku telewizja publiczna
      organizuje "zrzutkę dobrej woli". Czy ktoś wie jakie zasady obowiązują w
      Europie? Wmawia nam się, że abonament obowiązuje we wszystkich krajach UE a ja
      nie jestem o tym do końca przekonany.
      Nie płaciłem i nie zamierzam płacić abonamentu, bo moim zdaniem obowiązkowa
      forma opłat jest usankcjonowanym prawnie wyzyskiem.
    • piecziwo Re: Czy płacić abonament rtv? 06.08.04, 17:47
      A może popatrz na to z innej strony:
      Dopiero jak zapłacisz abonament to będzie kasa na zatrudnienie jakiejś nie-
      anorektyczki! - pięknej, elokwentnej i błyskotliwej prezenterki.

Za friko chcecie maksymalnej estetyki, interesujących programów, nowości
      filmowych itp. Żenada...

regds

-------------------------------------------------------
      ...wezcie i zmierzcie sami, jesli nie wierzycie milicji!
      • Gość: ciekawy Re: Czy płacić abonament rtv? IP: *.rzeszow-pilsudskiego.sdi.tpnet.pl 06.08.04, 18:11
        piecziwo napisał:

> A może popatrz na to z innej strony:
        > Dopiero jak zapłacisz abonament to będzie kasa na zatrudnienie jakiejś nie-
        > anorektyczki! - pięknej, elokwentnej i błyskotliwej prezenterki.
        >
        > Za friko chcecie maksymalnej estetyki, interesujących programów, nowości
        > filmowych itp. Żenada...

Pieczywo, przykro to mówić ale widać, że jakieś niedopieczony Waść jesteś.
        Powielasz argumentację dyrektorów i rady. Nigdzie praktycznie w cywilizowanym
        świecie nie ma już "zapowiadaczy" tak jak w naszej TV. Wiesz ile dostaje
        zapowiadacz za jednodniowy dyżur w TVP? 500 PLN. 365 dni w roku x utrzymanie
        zapowiadacza = 182500 PLN. Czy można się bez zapowiadacza obejść? Mam nadzieję,
        pytanie retoryczne.
        Jeszcze się taki nie urodził, który by wszystkim dogodził. Publicystyka, w tym
        i wiadomości (tutaj chyba pijesz a propos anorektyczki) to nie konkurs
        piękności. Dla mnie, normalnego faceta liczy się sposób podania informacji. Gdy
        chcę nacieszyć oko oglądam Jedynkę o 17.
        Jeżeli myślisz, że publiczna TVP to biedny łachmaniarz, sprawdź ceny emisji 30
        sekundowych spotów reklamowych.
        Przestań powielać pierdoły i przyłącz się do ludzi broniących swojego portfela
        przed rabunkiem w biały dzień
        • piecziwo Re: Czy płacić abonament rtv? 06.08.04, 18:22
          Gość portalu: ciekawy napisał(a):

> piecziwo napisał:
          >
          > > A może popatrz na to z innej strony:
          > > Dopiero jak zapłacisz abonament to będzie kasa na zatrudnienie jakiejś ni
          > e-
          > > anorektyczki! - pięknej, elokwentnej i błyskotliwej prezenterki.
          > >
          > > Za friko chcecie maksymalnej estetyki, interesujących programów, nowości
          > > filmowych itp. Żenada...
          >
          > Pieczywo, przykro to mówić ale widać, że jakieś niedopieczony Waść jesteś.
          > Powielasz argumentację dyrektorów i rady. Nigdzie praktycznie w cywilizowanym
          > świecie nie ma już "zapowiadaczy" tak jak w naszej TV. Wiesz ile dostaje
          > zapowiadacz za jednodniowy dyżur w TVP? 500 PLN. 365 dni w roku x utrzymanie
          > zapowiadacza = 182500 PLN. Czy można się bez zapowiadacza obejść? Mam
          nadzieję,
          >
          > pytanie retoryczne.
          > Jeszcze się taki nie urodził, który by wszystkim dogodził. Publicystyka, w
          tym
          > i wiadomości (tutaj chyba pijesz a propos anorektyczki) to nie konkurs
          > piękności. Dla mnie, normalnego faceta liczy się sposób podania informacji.
          Gdy
          >
          > chcę nacieszyć oko oglądam Jedynkę o 17.
          > Jeżeli myślisz, że publiczna TVP to biedny łachmaniarz, sprawdź ceny emisji
          30
          > sekundowych spotów reklamowych.
          > Przestań powielać pierdoły i przyłącz się do ludzi broniących swojego
          portfela
          > przed rabunkiem w biały dzień

Ciekawy "gościu"!
          Wszystko byście chcieli za darmo!!! To mnie boli.
          Czemu ludzie nie chcą zrozumieć, że nie ma niczego za darmo.
          Wszystkim się wydaje, że IM się należy!
          Otóż nic nikomu się nie należy i dosyć mam takich gadek, że ktoś nas okrada, że
          to rozbój w biały dzień i podobne temu pierdy!
          Ja poprostu chcę zapłacić i mieć pewność, że te pieniądze nie idą na marne.
          Jeśli coś mnie nie satysfakcjonuje to zmieniam kanał na inny (za który
          zapłaciłem) i dostaję to czego chcę. Dlatego nienawidzę piractwa bo czuję się
          okradany kiedy ja płacę a inni nie.
          Winszuję, bo na pewno masz takie samo podejście co do płacenia podatków - ja
          płacę (za i na Ciebie) a Ty się migasz!

over
          • photoart Niech żyje abonament! 06.08.04, 19:42
            piecziwo napisał:

(...) Ciekawy "gościu"!
            Wszystko byście chcieli za darmo!!! To mnie boli. Czemu ludzie nie chcą
            zrozumieć, że nie ma niczego za darmo. Wszystkim się wydaje, że IM się należy!
            Otóż nic nikomu się nie należy i dosyć mam takich gadek, że ktoś nas okrada
            (...) Ja poprostu chcę zapłacić i mieć pewność, że te pieniądze nie idą na
            marne.

Nie pomyślałeś, że "komercyjne" stacje radzą sobie bez abonamentu? Może się
            mylę, ale cena amerykańskiej, brazylijskiej sieczki jest porównywalna z
            rodzimymi produkcjami.
            Podążając Twoim tokiem myślenia, powinieneś co miesiąc wysyłać czek Walterowi,
            Solorzowi i kilku innym (o właścicielach CNN i Playboy Chanel już nie wspomnę,
            chociaż, o ile masz satelitę to z pewnością doceniasz Animal Planet, Discavery
            itp., więc teoretycznie powinieneś poczuwć się do wynagrodzenia także pracy
            tych zespołów).

(...) Jeśli coś mnie nie satysfakcjonuje to zmieniam kanał na inny (za który
            zapłaciłem) i dostaję to czego chcę.

Czyżby? Jeżeli w każdej sytuacji znajdziesz coś interesującego na jednym z
            czterech publicznych kanałałów to Ci chwała. Podobno o gustach się nie
            dyskutuje, więc nie mnie oceniać Twój gust. Powiedz mi tylko czy w danej chwili
            oglądasz Cypiska (TVP 1), Śpiewające fortepiany (TVP 2), telezakupy
            (Regionalna) czy "Przygód kilka wróbelka Ćwirka" (TV Polonia)? (dzisiejszy
            repertuar).

Dlatego nienawidzę piractwa bo czuję się okradany kiedy ja płacę a inni nie.

Popatrz! czujesz się okradany płacąc! Ja też bym się tak czuł, więc nie
            zamierzam płacić. Popraw sobie samopoczucie i wywal książeczkę opłat na
            śmietnik albo jeżeli jeszcze Cię stać, prześlij w eleganckiej kopercie na
            Woronicza lub Plac Powstańców.

Winszuję, bo na pewno masz takie samo podejście co do płacenia podatków - ja
            płacę (za i na Ciebie) a Ty się migasz!

Niestety, i tu także nie masz racji. Płacę cholerną kasę ZUSOWI, Skarbówce i
            mimo to nie wiem czy za dwadzieścia lat nie wyląduję bez grosza emerytury.
            facet! Nie przerażają Cię afery, przekręty, kolosalne oszustwa i malwersacje,
            korupcja, cały ten syf? Mnie przerażają bardzo.
            Ale... do Ciebie moja argumentacja nie dociera, Ty już wybrałeś. Stanąłeś po
            drugiej stronie barykady...
            Myślę, że wyczerpałem temat, nie zamierzam wdawać się w czczą polemikę i nie
            będę tracił czasu na ewentualną kontrę. Masz prawo do swoich poglądów
          • charlie_x Re: Czy płacić abonament rtv? 06.08.04, 21:03
            piecziwo napisał:

> Gość portalu: ciekawy
            >
            > Ciekawy "gościu"!
            > Wszystko byście chcieli za darmo!!! To mnie boli.
            > Czemu ludzie nie chcą zrozumieć, że nie ma niczego za darmo.
            > Wszystkim się wydaje, że IM się należy!
            > Otóż nic nikomu się nie należy i dosyć mam takich gadek, że ktoś nas okrada,
            że
            >
            > to rozbój w biały dzień i podobne temu pierdy!
            > Ja poprostu chcę zapłacić i mieć pewność, że te pieniądze nie idą na marne.
            > Jeśli coś mnie nie satysfakcjonuje to zmieniam kanał na inny (za który
            > zapłaciłem) i dostaję to czego chcę. Dlatego nienawidzę piractwa bo czuję się
            > okradany kiedy ja płacę a inni nie.
            > Winszuję, bo na pewno masz takie samo podejście co do płacenia podatków - ja
            > płacę (za i na Ciebie) a Ty się migasz!
            >
            > ove

..dlaczego domniemywasz,że kolego miga się w płaceniu
            należnych podatków i opłat za tv? Skoro tu już jestem to w kwestii tego
            nieszczęsnego abonamentu pomysł co prawda nie mój, ale chyba ciekawy...niech
            publiczna się zakoduje swoje kanały, a kto będzie chciał oglądać jej wypociny
            kupi dekoder i wszyscy będą szczęśliwi.Ktoś kto lubi tylko kanały komercyjne
            też ma prawo do posiadania odbiornika tv.To moje zdanie..pozdrawiam.
    • Gość: stefek Re: Czy płacić abonament rtv? IP: *.light.csk.pl 07.08.04, 11:26
      Wczoraj byłem w US i tak mnie ganiali po piętrach, że musiałem odwiedzić kilka
      pokoi. W każdym grało radyjko, program I, albo zetka czy rmf, bo taka popelina
      leciała, że uszy więdły. Ale nie o to chodzi. Czy w US i w ZUS-ie była już
      kontrola?
      • Gość: Alek Re: Czy płacić abonament rtv? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 16:22
        Płaci sie tylko za publiczne radio i telewizję, a skoro ich nie słucham i nie
        oglądam nie muszę płacić abonamentu. tylko każą mi udowadniać, że nie korzystam
        z usług mediów publicznych, a nich mi udowodnią, że korzystam. Nie będę płacił
        abonamentu, a jak ktoś mi wlezie do mieszkania, sprawdzając i jednocześnie mnie
        oszukując(Bo kontrolera z poczty nigdy nie wpuszczę) to wyjdzie oknem, żeby nie
        było, że nie ostrzegałem.
        • Gość: diko Re: Czy płacić abonament rtv? IP: *.crowley.pl 24.08.04, 16:27
          W Niemczech ludzie płaca abonament, ale telewizja publiczna nie nadaje reklam.
          I to ma sens. My musimy płacić za oglądanie reklam...
    • Gość: He he he!!!!! Re: Czy płacić abonament rtv? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.08.04, 19:59
      Nie płacicie, bo do tej pory was do tego nie zmuszano, a nie dlatego, że macie
      zastrzeżenia do oferty programowo-personalnej TVP!
      Gdyby kary za niepłacenie abonamentu były tak nieprzyjemne i tak skutecznie
      egzekwowalne jak np. kary skarbówki, grzecznie ustawialibyście się w kolejkach
      na poczcie z książeczkami abonamentu, bez względu na poglądy!!
      • Gość: mediarz Re: Czy płacić abonament rtv? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 19:01
        W Polsce płacić należy nie za korzystanie z oferty państwowych stacji ale za
        posiadanie odbiorników.

Mężczyźni powinni płacić na fundusz alimentacyjny gdyż też mogą począć dziecko
        i uciekać od ojcowskich obowiązków.
        --------------------------------------------------------------------------------
        a co powiecie na taką sytuację: pracuję w prywatnym radiu i nasze radio płaci
        abonament rtv.
        Dla słabszych; taksówkarz korporacjii MegaTaxi płaci podatek na rzecz
        konkurencyjnej korporacji TaxiSuper.

• Gość: anna_geras Re: Czy płacić abonament rtv? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 21:42
      ja tez nie zamierzam placic ani wpuszczac kontrolerow do domu, sciemniaja na
      maxa mowiac,ze musimy ich wpuscic. ja mam ich gdzies niech mi odlacza ta swoja
      nedzna telewizje.
    • Gość: szofer Re: Czy płacić abonament rtv? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 11:33
      a ja mam takie pytanie: czy radio w samochodzie tez nalezy rejestrowac? jesli
      tak - czy drogowka w razie rutynowej kontroli bedzie sprawdzac rowniez
      ksiazeczke oplat za abonament?

wracajac do meritum dyskusji: jesli z publicznych mediow znikna reklamy, to
      jestem za placeniem abonamentu.
      • Gość: wamal Re: Czy płacić abonament rtv? IP: *.proxyplus.cz / 213.17.208.* 26.08.04, 12:22
        Słowo abonament oznacza: mogę korzystać-płacę, nie płacę- nie mam możliwości
        korzystania. Czyli jeśli nie płacę (obojętnie z jakich pobudek), to nie chcę (i
        nie powinienem być) napromieniowywany żadnymi wiązkami. Transmisja do tych,
        którzy płacą i chcą korzystać powinna odbywać srodkami, do których niepłacący
        nie ma dostępu. A co z opodatkowaniem promieniowana kosmicznego? Abonament
        telewizyjny w aktualnej formie to po prostu podatek. Powinien być wliczony w
        cenę odbiorników, ale kto by je wtedy kupił. Zresztą podatek od tzw.luksusów
        został zlikwidowany jako niekonstytucyjny...
      • Gość: szofer watpliwosc rozwiana :-/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 09:04
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2265790.html
    • Gość: Jo-jo Srutu-tutu! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.08.04, 21:10
      Gdyby konsekwencje niepłacenia abonamentu RTV były tak bolesne i tak skutecznie
      egzekwowane, jak niepłacenie podatku, co miesiąc wszyscy ustawialiby się
      grzecznie przed okienkiem z książeczką opłat RTV w rączce.
      Argument często wysuwany przez grzeszników "nie płacę, bo nie podoba mi się
      poziom TV, nie będę płacić za g***" jest dla mnie zwyczajnie śmieszny, bo
      nieprawdziwy i obłudny. Nie płacimy, bo do tej pory uchodziło nam to bezkarnie,
      nikt się nie kwapił ze ściąganiem haraczu, nie było żadnych konsekwencji, a
      tylko głupi daje, jak nie musi.
      • Gość: wamal Re: IP: *.proxyplus.cz / 213.17.208.* 07.09.04, 10:14
        Rzecznik Praw Obywatelskich wreszcie znalazł czas na wyjaśnienie wątpliwości
        dotyczących abonamentu, m.in. domniemaniem "winy" (masz gotowy do użycia
        telewizor, to oznacza, że go używasz, czyli płać). Na logikę większość facetów
        nosi przy sobie "narzędzia gwałtu", więc też powinni być skazywani za dokonanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka