Dodaj do ulubionych

Twoj styl i Cosmopolitan

22.09.04, 13:15
pisze prace magisterską o tych czasopismach, chce znac Wasze opinie na ich
temat.
Interesuje mnie jak-postrzegane jest tam zycie, prokreacja, stosunki damsko
meskie,podejscie do pracy, kobieta... i tak dalej feminizm .... no i co wam
jeszcze przyjdzie do głowy....
prosze o powazną pomoc bez głupich tekstów, najlepiej osoby , które to
czytają i prosz podajcie swoje wykształceni wiek i cos orientacyjnie o Was
potrzebuje takich informacji
z poważaniem Anna
Obserwuj wątek
    • legenda_o_wilku_lobo Re: Twoj styl i Cosmopolitan 22.09.04, 14:35
      Chyba ciekawszym byloby napisć o LUDZIACH wzorujących swój styl życia bycia i
      prokreacji na takim "Cosmopolitanie". hehe!
      • annakto Re: Twoj styl i Cosmopolitan 22.09.04, 16:04
        to tez mnie interesuje
    • Gość: halina Re: Twoj styl i Cosmopolitan IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 22.09.04, 16:34
      Po najmniejszej linii oporu chcesz zostać magistrem?
      • annakto Re: Twoj styl i Cosmopolitan 22.09.04, 17:57
        nie niestety takie jest załozenie mojej pracy, aby tez za posrednictwem
        internetu zdobyc głos wtej spraqwie, wiec Twój zostanie uwzględniony.
        Przykro mi ze odnosłas mylne wrazenie. Chyba nie czytałas mojego postu uwaznie
        bo napisałam ze prosze o odpowiedz czytelników wspomnianej prasy.
        pozdrawiam najmocniej Anna
        • annakto Re: Twoj styl i Cosmopolitan 23.09.04, 09:14
          ponawiam swoją prosbe dotyczącą czasopism wyzej wymienionych
      • Gość: terry Re: Twoj styl i Cosmopolitan IP: *.aster.pl 25.09.04, 12:49
        Błagam! Nie po najmniejszej linii, tylko po linii najmniejszego oporu! To opór
        ma być najmniejszy, nie linia. Halina, coś kiepsko z Tobą :-))
      • Gość: cze Re: Twoj styl i Cosmopolitan IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.09.04, 23:41
        Raczej po linii najmniejszego oporu, mądralo!!!!
      • Gość: językoznawca Re: Twoj styl i Cosmopolitan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 23:26
        mówi się: PO LINII NAJMNIEJSZEGO OPORU
    • Gość: Richelieu* Re: Twoj styl i Cosmopolitan IP: 195.117.90.* 24.09.04, 01:47
      fajne, twój styl czyta moja starsza siora, cosmo czytam ja, i jest to odjazdowa
      gazeta, ma cool nawijkę i zarąbiste pikczery
      jak życie jest tam postrzegane. więc jest postrzegane jako życie lasek z klasą,
      wykształconych, mądrych, ładnych, genialnych w łóżku, które siebie bardzo cenią
      i z byle łachudrą z maluchem do łóżka nie pójdą. Mi się to bardzo podoba, ten
      styl znaczy, bo też jestem cosmogirl

prokreacja, noo, w moich ukochanym czasopiśmie prokreacja to temat tabu,
      cosmolaska się nie prokreuje, bo się kreuje

stosunki damsko-męskie, ekstra, to główny temat cosmo, ale jak mam ci
      odpowiedzieć, jak są postrzegane stosunki? no pozytywnie są postrzegane, ba,
      wręcz jest zachęcanie, nęcenie i inna śpiewka żeby się stosunkować na maxa

podejście do pracy. Bardzo ważne. Bo nie można podchodzić po pracy w byle
      jakich butach i bylejakiej kiecce, bo te wrony obsmarują mnie, że w tym samym
      chodzę już drugi miesiąc. A najlepiej niemieć podejścia do pracy tylko podjazd.
      W samej pracy trzeba błyszczeć swoim dyplomem, mam 7 dyplomów. Od dyplomu na
      zakończenie zerówki do dyplomu magistra Wyższej Szkoły Szycia Butów w Pćimiu
      Wielkim

podpisano
      wierna czytelniczka cosmopolitanu od pierwszego numeru

ps.
      1. myślisz, że czytelniczki cosmopolitanu potrafią pisać bez głupich tekstów?
      2. co to ma być? ankieta to nie jest? chyba że inspiracji szukasz do
      najbanalniejszego tematu pod słońcem
      3. jutro napisze tu moja siostra czytająca twój styl

podpisano po raz drugi
      abnegat w kwestii literatury babskiej, a jednak się znający, no pacz co za
      paradoks
      • Gość: jt Re: Twoj styl i Cosmopolitan IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 21:58
        Anna-jesli cie to dalej interesuje to popatrz do rubryki ,,Feminizm" i
        bodajze ,,Uroda". Byla tam dyskusja o najglupszych pismach dla kobiet..Cosmo
        zajal pierwsze zaszczytne miejsce..:)
      • Gość: kotmiau Re: Twoj styl i Cosmopolitan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 00:38
        a, nie zrazalabym sie uwagami typu "pismo jest do bani, banalny temat, tragedia
        tragedii" bo pomimo tego, ze nie nabijam kasy wydawcom pism kobiecych, uwazam ze
        mozna napisac bardzo ciekawa prace na temat tego, dlaczego tak sie dzieje, ze
        kobiety siegaja wlasnie do takich czasopism, jakie to ma przyczyny i
        konsekwencje kulturowe, spleczne, polityczne. a nie jakies tam pitu-pitu i ze
        skrytykuje i fajnie (czemu tak pobieznie???!!).
        jest mnostwo plaszczyzn, ktore mozna zbadac i rozpatrzyc (jak z kazdym tematem,
        podejrzewam), tym bardziej na podstawie pism kobiecych. pomijajac upodobania i
        gusty, sa to (wg danych poczytnosci pism; wystarczy siegnac po czasopismo Press
        (z troche wyzszej polki, ku ucziesze wybrednych gustow gosci tego forum ;-)
        najbardziej poczytne pisma wsrod okreslonych grup kobiet (i, o nieba!,
        mezczyzn). dlatego mocno Cie dopinguje i zycze duzo radochy i zabawy przy
        pisaniu mgrki.
        papa, pozdrawiam i tych za, i tych zdecydowanie przeciw.
    • conena Re: Twoj styl i Cosmopolitan 28.09.04, 09:09
      cosmo ma stajla i kto czyta kosmo tesz ma stajla. cosmo dotarcza wiele ważnych
      w naszym rzyciu informacji, bo skond niby dowiedziałabym się że chanel już nie
      jest trędi dla laski w moim wieku, tylko tera luis vuitton?
      zapraszam cię droga Aniu na nasze kozmoforum - tam może rozszeżysz swoją wiedzę
      i zrozumiesz naszom fascynację kozmo.
      papatki
      • f.l.y do annakto... 29.09.04, 12:48
        czytuję prawie wszystkie babskie i nie tylko pisma...
        napiszę do Ciebie maila na adres poczty w gw...
        czytam Twój Styl

nie czytam "Cosmo" - najbardziej badziewiaste piśmidło...o czytelniczkach myślę
        podobnie...

"conena musi być "trędi" i musi czytać Cosmo...bo inaczej nie potrafi żyć bez
        głupiastych wskazówek na głupiaste życie..." - dla mnie bomba....

• rezurekcja Re: do annakto... 04.10.04, 12:32
          f.l.y napisała:

> czytuję prawie wszystkie babskie i nie tylko pisma...
          > napiszę do Ciebie maila na adres poczty w gw...
          > czytam Twój Styl

czyli z zycia sfer wyzszych dla nizszych...

> "conena musi być "trędi" i musi czytać Cosmo...bo inaczej nie potrafi żyć bez
          > głupiastych wskazówek na głupiaste życie..." - dla mnie bomba....

conena jezd wery trądy, zajżyj do linka pżez nią podanego. Morze tesz bądziesz
          trądy.
          Ja terz jezdem pszyjaciolka kozmo.
    • Gość: Dominika Re: Twoj styl i Cosmopolitan IP: 80.51.180.* 28.11.04, 12:09
      hej+bardzo ciekawy temat+uwazam, ze cosmo za bardzo skupia sie na roli kobiety
      w zyciu, stawia ja na pierwszym miejscu, czasem mam wrazenie ze dla tej gazety
      najwazniejsze sa single, pietnuja poniekad udane zwiazki. jesli chodzi o prace
      to dzieki tej gazecie czuje sie bardziej zmotywowana do pracy, bardzo podoba mi
      sie w tej gazecie podejscie do zycia,pelno tam optymizmu, humoru ,trafnych
      spostrzezen, dobrych rad.ogolnie bardzo lubie to czasopismo, bo twoj styl
      wydaje mi sie byc za powazny jak dla mnie.to chyba wszystko. zycze powodzenia w
      dalszym pisaniu pracy.aha moje dane:jestem studentka 1 roku, mam 20 lat a cos
      orientacyjnie to nie wiem co jest potrzebne(jakby cos to napisz
      na :doskasto@interia.pl to odpowiem) pozdrowionka
    • Gość: kotmiau Re: Twoj styl i Cosmopolitan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 00:22
      Witaj Annakto!
      W tym roku obronilam sie i pisalam prace, ktora ma troche wspolnego z Twoimi
      zainteresowaniami (temat pracy: Semiolingwistyczna analiza reklam odnoszacych
      sie do ciala i piekna opublikowanych w wybranych angielskich czasopismach dla
      kobiet). problem techniczny, ktory przychodzi mi do glowy jest taki, ze to
      odnosi sie do realiow krajow anglojezycznych (chociaz z kultura zachodu mamy
      wiele wspolnego ;-); podejrzewam jednak, ze istnieja znaczace roznice w danych
      ilosciowych i jakosciowych w wyzej opisanych spolecznosciach), ale moge Ci
      podeslac tytuly ciekawych ksiazek i artykulow nt. tworzenia kanonow piekna w
      kulturze, rol spolecznych (kobiece-meskie), konsekwencji spolecznych i
      politycznych, pozycji kobiet w spoleczenstwie zachodnim, sily perswazji w
      reklamach, semiotyki (piekno jako pewien znak, symbol funkcjonujacy w
      swiadomosci zbiorowej),teorii reklamy itp. sa to w duzej mierze pozycje w jezyku
      angielskim (moze wladasz? daj znac, czy interesuja Cie te tytuly), ale rowniez w
      jezyku polskim, ktore spiesze przeslac:
      *Bakke, Monika. Ciało otwarte. Filozoficzne reinterpretacje kulturowych wizji
      cielesnosci. UAM: wyd. naukowe instyt. filozofii, 2000.
      *Cialdini, R. B. Psychologia spoleczna. Gdansk: GWP, 2002.
      *pod red. B. Wojciszke. Kobiety i mezczyzni: odmienne spojrzenie na roznice.
      Gdansk: GWP, 2002.
      *Doliński, D. Psychologiczne mechanizmy reklamy. Gdansk; GWP, 2003.
      *Eco, U. Czytanie swiata. Krakow: wyd. znak, 1999.
      *Etcoff, N. Przetrwaja najpiekniejsi. Warszawa: wyd. CiS, 2000. (szczegolnie
      polecam w odniesieniu do Twojego tematu; pozycja popularno-naukowa, niw scisle
      akademicka, ale duzo ciekawych rzeczy o postrzeganiu piekna, rowniez z punktu
      widzenia biologii)
      *Kaschak, E. Nowa psychologia kobiety. Podejscie feministyczne. Gdansk: GWP, 2001.
      *red. E. Wilkoszewska. Piekno w sieci. Estetyka a nowe media. Krakow:
      universitas, 1999.
      *Sapir, E. Kultura, jezyk, osobowosc. Warszawa: PIW, 1978. (to bardziej
      jezykoznawstwo; nie wiem, pod jakim katem chcesz prowadzic badania... ;-))
      *Cialdini, R. B. "Anatomia perswazji". Swiat Nauki, czerwiec-sierpien 2004, str.
      90-97)
      daj znac, czy interesuja Cie angielskie tytuly i linki na angielskie strony.
      Pozdrawiam i zycze powodzonka i radosci pisania!
      ps. a na jakim kierunku sie bronisz?
      kotmiau
      • annakto Re: Twoj styl i Cosmopolitan 22.02.05, 18:33
        witam przepraszam ze dwno nie odpisywałm ale juz miałm z powodów osobistych
        zrwezygnowac ze studiów ale jakos wybito mi to z głowy
        i na całe szczescie
        wiec tak DZIEKI wielkie za odpowiedzi niestety zmienił sie troche ój temet i
        teraz bedzie dotyczył nie cosmo tylko CLAŁDII bo nie udało mi sie zdobyc
        całego rocznika tego pierwszego
        no cóz raczej wymnienione pozycje nie za bardzo przydadzą sie do mojej pracy
        ale jeszcze to skonsultuje z promotorem
        a co jeszcze
        brobie sie z Nauk o rodzinie to mój kierunek a nie bede podpowiadała wiecej
        narka i jak cos to prosze jeszcze cos o clałdi jak mozecie kiedys jak bede miał
        trosze wiecej czasu moze po obronnie wkleje fragmenty moej pracy - oczywiscie
        jak bedziecie chcieli
        • Gość: M Obraża mnie nie-magistra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 08:10
          Obraża mnie nie-magistra myśl, ze ktoś taki jak annakto się broni i pewnie trzy
          literki będzie sobie przed nazwiskiem stawiać zawsze i wszędzie.
          Tyle tylko, ze w jej przypadku będzie to znaczyć mogło raczej magazynier - nie
          obrażając broń Boże ucziciwie pracujących, kulturalnych i znających ortografię
          magazynierów.
        • Gość: fagas Re: Twoj styl i Cosmopolitan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.05, 02:30
          Nie będziemy chcieli, babo głupia, co zawraca niepotrzebnie innym dupę.
    • umfana Re: Twoj styl i Cosmopolitan 28.02.05, 23:23
      Códofnie jezd poztszegane rzycie jago komozgerlsa.
      Caujem s pofagom! Ómvi
    • Gość: mimi Re: Twoj styl i Cosmopolitan IP: *.u.mcnet.pl 02.03.05, 09:44
      rozrywka.onet.pl/prasa/3715,1217983,index.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka