Dodaj do ulubionych

Kraśko następcą Milewicza?

29.12.04, 22:17
Piotr Kraśko ma zastąpić niezapomnianego Waldemara Milewicza. Jeździ w rejony konfliktów i klęsk żywiołowych. Pojawił się w Palestynie po śmierci Arafata, jest dzisiaj w południowej Azji. Ciekaw jestem, czy dziennikarz, który zdaniem wielu w TV pojawił się dzięki powiązaniom, sprawdzi się w naprawdę ważnym i istotnym dla społeczeństwa elemencie sztuki dziennikarskiej, jakim jest relacjonowanie najważniejszych wydarzeń na świecie. Czy nie zabraknie mu warsztatu, a przede wszystkim odwagi? Życzę powodzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: piękna pogoda Re: Kraśko następcą Milewicza? IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 23:51
      Dla mnie istotne jest czy dany dziennikarz jest kompetentny i potrafi poprzez
      przekaz informacji udowodnić , że nie na darmo został wysłany w epicentrum
      wydarzeń , natomiast Kraśko w swoich niemrawych relacjach nie wnosi
      absolutnie nic nowego tylko same ogólnie znane już wieści .
      Mam wrażenie , że Kraśko powtarza info zaczerpnięte z internetu i zadziwia mnie
      fakt , że będąc w tak newraligicznym miejscu z misją dziennikarską takie nic
      ma do przekazania a przecież w tym rejonie tragicznym tak niewyobrażalnie dużo
      się dzieje !
      Takie przekazy dziennikarskie są lekceważeniem widza , gdyż jest traktowany
      jako tępy gap
    • Gość: Gruzin Re: Kraśko następcą Milewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 00:27
      Moim zdaniem Kraśko nie nadaje się na następcę Milewicza. W ogóle kiepski z
      niego materiał na "frontowego" reportera, który wysyłany jest w najgorętsze
      miejsca na świecie. Nie ma za grosz charyzmy, pewnej takiej surowości, którą
      miał Milewicz. Kraśko to bardziej typ dziennikarza studyjnego, z ładną buźką,
      ładnymi koszulami itp. Uważam, że TVP robi duży błąd kreując go na swojego
      czołowego reportera.
    • Gość: frygija Re: Kraśko następcą Milewicza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 04:49
      też sie nad tym zastanawialam - nie zapominajmy ze byl jeszcze na Ukrainie.
      wedlug mnie zupelnie sie do tego nie nadaje - ma charakterystyczny sposob
      wyslawiania sie ktory raczej mi nie pasuje do relacjonowania dramatow. Zreszta
      w takie miejsca powinien jezdzic doswiadczony w pracy reporterskiej a krasko to
      byl dotychczas spiker, prowadzil oblicza mediow i jakies programy o ukrajach
      unii gdzies w okolicach 15 i nagle ni z tad ni z owad (pomijajac powiazania
      rodzinne) jest wszedzie tam gdzie sie cos dzieje. Jesli to permanentny wybor
      TVP na tego typu korespondenta to nietrafiony.
      jesli chodzi o jakosc relacji to widac braki o ktorych wspomnialam - dzisiaj
      powtarzal newsa sprzed 2 dni o szwedzkim 2latku - wzruszajaca historia, ale
      bedac na miejscu mozna na pewno uslyszec setki podobnych - moze warto by
      porozmawiac z ludzmi na miejscu a nie tylko zdawac sie na relacje dziennikarzy
      z zagranicznych agencji? Pamietam tez jak byl w Palestynie kiedy chowano
      Arafata - zaczyna rozemocjonowany (na tyle ile potrafi przekazac emocje) ze
      udalo mu sie jako jedynemu wejsc na teren Muktady i co z tego wynika? nic,
      porozmawial chociaz z zolnierzam,i - nie, gdyby nam o tym nie powiedzial
      zauwazylibysmy to - nie.
      a wracajac do relacjonowania tragedii w pd azji to jak mozna to dobrze zrobic
      pokazuja serwisy bbc - i nie chodzi mi wcale ze epatuja bardziej drastycznymi
      zdjeciami niz rodzime stacje, mowie raczej o komentarzu wnoszacym cos nowego do
      sprawy a nie mieleniem tego samego materialu przez 3 dni - vide mama polskiej
      turystki, ktora co kilka godzin dostaje od corki sms - bylo 2 dni z rzedu na
      tvn, dzisiaj w jedynce...
    • szymus Re: Kraśko następcą Milewicza? 30.12.04, 10:42
      brawo dla tvp za polityke personalna - gosc sie nie sprawdzil na placowce w
      rzymie to sie go daje do jeszcze powazniejszej roboty. kto o tym decyduje?
      • kraxa Moze i sie sprawdzal na placówce w Rzymie 14.01.05, 13:32
        Ale tu wlasnie polityka sie klania- Krasko sie rozwiódB no i naszej
        KATOtelewizji psuBo to kontakty z Watykanem, tworzylo dysonans i za to go
        usuneli. Panna Suchocka jako ambasador to juz jak najbardziej
    • Gość: kobo Re: Kraśko następcą Milewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:27
      Krasko w kazdej relacji - czy to Wlochy, czy Irak, czy poludniowa Azja jest
      porazajaco NIJAKI!!!!
      Nie ma warsztatu, nie ma osobowosci, nie ma woli zdobywania i przekazywania
      informacji!!! Ot taki "złoty chłopiec" na wycieczce to tu, to tam....Duzy bład
      TVP!
      • reniferek1 Re: Kraśko następcą Milewicza? 31.12.04, 09:39
        Przypomniała mi się relacja Kraśki i Kamela z rajdu Paryż - Dakar. Długi czas
        po tej wycieczce robili za bohaterów w kolorowej prasie.
    • Gość: telewidz Milewicza nikt NIE ZASTĄPI bt IP: *.icpnet.pl 30.12.04, 19:40
      a
      • mafik Re: Milewicza nikt NIE ZASTĄPI bt 31.12.04, 17:35
        To prawda, że Milewicza nikt nie powtórzy. Milewicz miał niepowtarzalny styl i był dziennikarzem charyzmatycznym. Jednak ktoś zastąpić go musi. Pytanie tylko, czy Piotr Kraśko jest odpowiednim kandydatem na frontmana TVP.
        • Gość: miki Re: Milewicza nikt NIE ZASTĄPI bt IP: 80.50.214.* 31.12.04, 19:33
          Pan Kraśko w przeciwieństwie do red.Milewicza sprawia za przeproszeniem
          wrażenie faceta bez jaj,mogą go lansować w relacjach z imprez typu wybory miss
          czy inny "Piknik dwójki" ale nie z poważnej,tragicznej sytuacji.Jest totalnie
          bez wyrazu i pali każda relację wymagającą profesjonalizmu.
        • Gość: jaszczomp Re: Milewicza nikt NIE ZASTĄPI bt IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.01.05, 23:49
          Kraśko nigdy,
          bo brakuje mu wiarygodności. Ma za sobą kariere pazia TVP i nie wystarczy, że zrzuci gajerek, podhoduje zarost i zwichrzy sobie fryzurkę.
    • Gość: piotrek Re: Kraśko następcą Milewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 13:55
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=18908996<a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=13&w=18908996">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=18908996</a>
      • Gość: piotrek Re: Kraśko następcą Milewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 14:06
        drobny błąd
        tutaj
    • Gość: hiii Re: Kraśko następcą Milewicza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 22:00
      bardzo ubolewam nad tym, że Piotr Kraśko pracuje jako prezenter, korespondent
      etc. Jeżeli już rzeczywiście MUSI ( a z pewnych powodów musi, oczywiście...;>),
      to niech pracuje gdzieś poza wizją i - przede wszystkim - fonią!
      Pomijając jego charyzmę (czy też raczej jej brak), umiejętności czy wiedzę,
      zwracam tu uwagę na sprawę wyjątkowo mnie denerwującą. Otóż niestety ten pan ma
      wyjątkowo niemedialny głos, kaczor Donald się chowa.
      W przypadku przekazów telefonicznych, które czasem się zdarzają (np. w
      przypadku relacji z Ukrainy) staje się to wyraźniejsze, a korespondencje
      niezrozumiałe, no i jeszcze przez to eeeech, nie do zniesienia.
    • Gość: chopinnn Re: Kraśko następcą Milewicza? IP: 80.244.140.* 02.01.05, 22:15
      kiepski następca w tej chwili to niejakiego W. Batera nikt nie przebije, a
      Kraśko to może dobry to lekich historyjek z kraju i ze świata
    • evamarija Re: Kraśko następcą Milewicza? 10.01.05, 14:52
      Krasko - mdly, nijaki, bez polotu i wlasnego stylu. To o dziennikarstwie, a
      jako faceta - przykro mi tak mowic, ale obrzydliwosc, nie dotknelabym go. A
      Fakty ogladam z dwoch powodow: Bater i Kajdanowicz (byl jeszcze miluski
      Sobieniowski - gdzie jest teraz - w TVN24?).
      • kraxa a czy ktos pytal tu o wyglad? 14.01.05, 13:37
        Mysle, ze nie o to chodzilo w pytaniu. A gwoli scislosci to Milewicz tez nie w
        skórzanej kurtce urodzony. Podczas relacji z Wilna nascie lat temu nie mial
        jeszcze takiej "charyzmy", wypracowal ja potem. Ja równiez za Kraska nie
        przepadam, ale nie uzywajmy argumentów, ze ktos tam by go nie dotknal. On jest
        w takiej sytuacji zyciowej, ze moze szuka pewnych wyzwan, czesto takie
        przejscia zmieniaja czlowieka. Reporterów na swiecie sa tysiace, dobrych
        reporterów niewielu- ale pozyjemy zobaczymy
        • Gość: e Re: a czy ktos pytal tu o wyglad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 20:19
          Milewicz, za zycia, na tym forum wcale nie cieszyl sie zbyt dobra opinia. Ja
          tam jego relacji nie lubilam, zawsze i wszedzie podobne, wojna, kobiety placza,
          dzieci placza i prawie zadnej informacji dlaczego ta wojna gdzies byla ...
          specjalnie glebokie to to nie bylo i wcale nie jestem pewna czy
          chece 'nastepcow'... No ale rzecz gustu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka