Dodaj do ulubionych

Dziwne ampułki w pubach

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 08:51
Jak sie zwie ten specyfik?
Obserwuj wątek
    • Gość: Fido Dido Re: Dziwne ampułki w pubach IP: 195.47.201.* 20.05.05, 09:25
      7 UP !!!
    • Gość: Mea Re: Dziwne ampułki w pubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 09:27
      W Stanach takie tableteczki nazywaja się Stay a wake i faktycznie dają kopa ;]
    • Gość: ex Re: Dziwne ampułki w pubach IP: 81.210.87.* 20.05.05, 09:30
      www.speed8.pl
    • Gość: Marakuja Re: Dziwne ampułki w pubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 09:31
      Zacznijmy od tego, że słowo "drugs" po angielsku znaczy zarówno narkotyk jak i
      lek. Nie wiem kto to przetłumaczył, ale jeśli specyfik wypuściła firma
      farmaceutyczna to z pewnością chodziło o lek.
      "Smart drugs" - "Inteligentny lek"

Chyba że dziennikarz chciał koniecznie podkreślić zło tkwiące w specyfiku ...
      • em.em.em Re: Dziwne ampułki w pubach 20.05.05, 10:03
        ze strony o tym specyfiku (www.speed8.pl) : "zyj na speedzie".
        Pamietam, ze na amfe mowilo sie speed.
        Stronka jak dla dzieci z dobrach domow, ktore lubia czasem dac czadu.
    • bati_ae Re: Dziwne ampułki w pubach 20.05.05, 10:07
      można to kupić w tesco na dziale "zdrowie":D....takie informacje są na stronie
      internetowej producenta.
      a tak btw to smart drug to żaden narkotyk,to tak jakby ktoś powiedział że
      redbull to narkotyk...smart drug to kombinacja substancji które w świetle prawa
      nie są narkotykiem ale działa pobudzająco na organizm. rynek smart drugs będzie
      się w Polsce rozwijał dynamicznie.
    • Gość: Bug Nie tylko ten "lek" :) IP: *.mojeauto.pl 20.05.05, 10:12
      Znanych jest wiele innych "aptekarskich" metod na "doładowanie" organizmu.
      Chociażby bardzo popularny syropek Tusippet (nie wiem jak dokładnie wygląda
      pisownia), czy też jego tabletkowa wersja - wystarczy połknąć 3 tabletki, popić
      gazowanym napojem, najlepiej Pepsi, bądź Colą i efekt ten sam - speeeed.
      Powinno się uważnie przyglądać tym pospolitym i łatwo dostępnym substytutom
      znanych drug'ów. Z drugiej strony łądny bałagan w tej firmie, skoro nie wiedzą
      co dystrybutor rozprowdzał :)
    • Gość: Smart Drugs? Re: Dziwne ampułki w pubach IP: *.pl / *.netrox.pl 20.05.05, 10:31
      Hehehehehe. Tylko "Drug" tak nie do końca oznacza narkotyk. Przecież w krajach
      anglojęzycznych tym mianem określa się wszystkie środki farmakologiczne :)
      Podpowiem wręcz, że aptekę określają mianem "Drug-store". Więc nie róbmy
      sensacji z niczego :)
    • Gość: Lthose himalaiści czasem biorą coś podobnego IP: *.devs.futuro.pl 20.05.05, 10:52
      gdy czują, że o wlasnych silach nie dojdą do bazy. Podobno można się zajść na
      śmierć.
    • Gość: kaja Re: Dziwne ampułki w pubach IP: *.izz.waw.pl 20.05.05, 10:53
      speed 8
    • Gość: on kolejna reklama GW.... IP: *.one.pl / *.za.digi.pl 20.05.05, 11:12
    • Gość: bardziej Re: Dziwne ampułki w pubach IP: 217.153.91.* 20.05.05, 11:34
      "Dr Wojciech Matusewicz, wojewódzki konsultant ds. farmakologii, jest
      zaniepokojony wysokim poziomem kofeiny w preparacie. - 600 mg na 100 ml to tak,
      jakby wypić duszkiem dziesięć szklanek kawy. Trudno mi sobie wyobrazić takiego
      kopa."

Tylko że dawkowanie to jednorazowo jedna ampułka (20 ml, czyli w przeliczeniu
      DWIE szklanki 220 ml kawy, nie 10 szklanek!), a maksymalna dawka dobowa (!) to
      trzy ampułki (60 ml, czyli "równowartość" sześciu kaw).

W ten sposób można, drogi doktorze Matusewicz "udowodnić" nawet śmiertelną
      szkodliwość bananów.

Pozdrawiam mimo wszystko,

bardziej
      • mic_mar Re: Dziwne ampułki w pubach 20.05.05, 12:04
        Ha!!! Czyli wnioskuje, ze pozycja Lodzi jako najbardziej zaćpanego miasta w
        Polsce jest niezagrozona. Nieladnie, nieladnie... ;D Jakby tego nie nazwac to
        jest to taki sam proch jak tussipec, aviomarin czy inny shicior. Ciekawe jak
        bardzo sieka watrobe hehehe.
        • k_r_m Re: Dziwne ampułki w pubach 20.05.05, 13:01
          czy to jest sprzedawane tylko w łódzkich aptekach i hipermaketach?

bo mi się coś ostatnio zaczyna właniać obraz nagonki GW na miasto Łódź,co chwilę
          nowy artykuł, nawet bezsensowny, a potem na forum ludzie piszą "znowu ta Łódź"
      • Gość: wrona Re: Dziwne ampułki w pubach IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 20.05.05, 16:45
        Ktoś tu chyba stara się zrobic z tego na siłę coś baaardzo niebezpiecznego.
        Może konkurencja? Ja osobiście radzę każdemu spróbowac - fajna sprawa przy
        nauce albo zbyt wielu godzinach pracy, cos jak red bul, tylko lepsze.
    • Gość: kmieciu Gazeta Wybiórcza IP: *.comtegra.pl 20.05.05, 13:12
      W artykule jest napisane ze 600 mg / 100 ml to tak jakby wypić 10 kaw, ale nie
      wspomniano że jedna ampułka ma 20 ml czyli kofeiny w niej tyle co w dwóch kawach.
    • Gość: media markt Tylko dla idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 14:07
      właśnie tak nazywa się ten specyfik
    • Gość: Piotruś Re: Balzac pił 40 filiżanek mocnej kawy i co ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.05.05, 14:08
      I dobrze na tym wyszedł, literatura piękna też.

Nie znoszę gdy jakieś Niewiadomoco(kto) wypowiada się ex cathedra mówiąc co nam
      wolno a co nie, albo co nam powinno się zabronić. Kawa, pieprz, papryka,
      czosnek i wieeele, wieeele innych cennych pokarmów też mają długie
      listy "przeciwwskazań". I co z tego ? To nie powód żeby w czambuł zabronić
      wszystkim jedzenia czosnku, czy używania pieprzu czy picia kawy, tylko dlatego,
      że komuś może szybciej zabić serducho albo wyskoczyć na czole pryszcz...

A swoja drogą ile przeciwwskazań mają papieroski. I co ? O nich nic państwo
      Niewiadomoco(kto) nie powiedzą ? Pewnie sami palą...
    • Gość: eteryczna Re: Dziwne ampułki w pubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 14:34
      a tak w ogóle próbowałam, działa i cała ta nagonka sensu nie ma... przecież bez
      odpowiednich zezwoleń produkt nie miałby prawa pojawić się w żadnej hurtowni
      farmaceutycznej (a już na pewno nie w takim gigancie jak PGF)
      ktoś tu się kogoś po prostu czepia...
    • Gość: speeder Re: Dziwne ampułki w pubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 16:24
      nazywa się speed8
    • Gość: wrona Re: Dziwne ampułki w pubach IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 20.05.05, 17:11
      Totalnie niedouczeni goście: ta redaktor i doktorki. trzeba było najpierw się
      troszkę pouczyć angielskiego, żeby wiedzieć, że drags to tez leki; matematyki
      wyliczając ile szklanek kawy wypija się w jednym speed8, bo przecież tylko 2; i
      biologii pisząc o neurotransmiterach - ten napój po prostu je odżywia i
      usprawnia funkcjonowanie. Wiecie ze w medycynie po zapaści używa się podobnych
      substancji, żeby przywrócić normalne funkcjonowanie mózgu. Ja wiem bo medycyne
      studiuje. A! I wcale tych przeciwskazań nie jest zbyt wiele. Podobne ma red bul
      i nikt się go nie czepia. Myślę, że za kilka lat będzie tego pełno. Dla mnie
      ten speed8 jest rewelacyjny.
      • Gość: Marco i to ma byc lekarz? Hipakrates sie klania! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.05.05, 18:02
        sztuczne dopalacze to dla tego mądrali rewelacja! Ciekawe co jest dla debila szkodliwe...
      • Gość: Karollo69 Re: Dziwne ampułki w pubach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 01:24
        Witam! ile kosztuje taka jedna ampuleczka speed8? prosze o odpowiedz na e maila
        karollo69@o2.pl z gory dziekuje i pozdrawiam.elo
    • Gość: Zombi Re: Dziwne ampułki w pubach IP: *.Dwudziestolatka.ds.uni.wroc.pl 21.05.05, 19:12
      "Prochy zażywasz- w proch się obrócisz!" ;P To smutne, ze niektórzy potrzebują
      wspomagacza by dobrze się bawić- czyżby Wasze mózgi Wam nie wystarczały???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka