Gość: luca Obciachem jest większość punktów tego rankingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 08:36 Wyborcza zaczyna popadać w paranoję. Rano głosi tolerancję. A po południu bezczelnie ładuje się z brudnymi buciorami w to jak się ubieramy. Moja odpowiedź jest krótka. Większość tych punktów jest: a. albo przejawem kompleksów szanownych eksprtów b. albo wynikają z zamówień branży (wzięli kasę za to że mają odgórnie zmienić trend) Podsumowując. Drodzy eksperci i ekspertki. Więcej tolerancji dla cudzych wyborów ! Nie bądźcie bezczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość celowo nosze skarpety i sandaly i mam w d..... IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.05, 08:37 to co tutaj piszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc gdy znana gwiazda zacznie nosic skarpety i sandaly IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.05, 08:39 bedzie trendy zakladanie skarpet taka jest moda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaby Re: Wybierz obciach lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:14 lecz sie lecz sie, jak najszybciej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spostrzegawczaa Re: Wybierz obciach lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:13 ....(cd) do tego nieestetycznie pomalowane paznokcie:/ kolczyk na wiszącym bladym pępku;/ nieogolone,poklejona pachy;/ i inne! Już nawet nie chcę wiedzieć co znajduje się na tych stringach...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
lusiazet Re: Wybierz obciach lata 24.07.05, 13:43 Obciachem, ale nie tylko lata, są błędy językowe w artykułach. Sandałów nie "ubiera się", tylko zakłada albo wkłada. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Re: Wybierz obciach lata IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 19:17 Leszczynski ty sam wygladasz jak jeden wielki obciach!!!!Nie wspominajac juz tych twoich beznadziejnych minach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Robert Leszczyński - juror "Idola" znany z dbałośc IP: *.lublin.mm.pl 24.07.05, 20:35 "Robert Leszczyński - juror "Idola" znany z dbałości o swój wizerunek ..." to zdanie to dopiero obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorzki Re: Wybierz obciach lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 22:16 a mam w dupie opinie tych kolesi.... jak musze się wbić w garniak w pracy, to trudno ale nie mam zamiaru z tego powodu zamieniać wygodnego pojemnego plecaka na debilną teczkę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakc.flash Re: Wybierz obciach lata IP: 67.71.154.* 24.07.05, 22:24 1. Skarpetki i sandały ............. - Kupować sandałki, które nie ranią stópek - tłumaczy Monika Bielkiewicz z magazynu mody Avanti Hm !!! Trudno jest przewidziec, ze te akurat beda dobre jesli sie w nich nie pochodzi. Czy pani Monice sie wydaje, ze typowy kupujacyn obuwie jest tak naiwny, zeby kupowac z zalozenia nie wygodne buty 4. Krótkie szorty i eleganckie buty u mężczyzn - To połączenie to skandal! Mężczyzna powinien być konsekwentny, także w ubraniu. Eleganckie buty są ważne. Nie łączcie ich z byle portkami - apeluje Cozza. ... w wielu krajach szczegolnie o goracym klimacie to normalne, a nawet jest czescia unifirmow i mundurow. Spojrzmy chocby na Tyrol, czy na Szkocje (wprawdzie tam nie szorty, ale kolana widac). Aha ! Co to sa krotkie szorty ? Nie ma dlugich szortow. A wogole dlaczeog szorty uwazane sa za "byle portki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc z Dablina Re: Wybierz obciach lata IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 24.07.05, 22:34 Eeeeh.. tam. Zazdroscicie. Ubieraja sie tak bo chca na siebie zwrocic uwage, desperaci. Zalowac ich a nie potepiac. Jak kto jest spelniony w zyciu osobistym i zawodowym to zawsze wybierze bezpieczna klasyke. PS. Pozdrowienia dla Moniki Bielkiewicz od Marcina siostry, Doroty (na stale poza krajem). :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merck Re: Wybierz obciach lata IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 24.07.05, 23:52 sandaly + skarpety = nigdy nie uslyszalem ani jednego konkretnego argumentu przeciwko. poza tym ze to rzekomo wyglada fatalnie - wydaje mi sie ze to ja decyduje co dla mnie wyglada fatalnie. biale skarapety do garnituru - ok, to beznadziejne. ale sandaly i skarpety - mnie to nie razi. sandalow nie nosze i tak, ale mam paru znajomych ktorych gole, brudne po calym dniu stopy w sandalach wygladaja autentycznie odpychajaco. im jest moze wygodnie - ale sami sobie szkodza swoim wizerunkiem u innych, a musza pracowac wsrod obcych ludzi (m.in klientow). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soszal Re: Wybierz obciach lata IP: *.chello.pl 25.07.05, 02:48 No i juz jest temacik byle jaki ale jest a w sumie czy o gustach sie dyskutuje?.........czy truje !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Wybierz obciach lata IP: *.promax.media.pl 25.07.05, 08:03 Co wy tatcy madrzy jestescie?Niech kazdy chodzi w tym w czym mu wygodnie. Leszczynski to sie chce znac na wszystkim , a glupi jak mop! Jak cos mi sie nie podoba to nie patrze,tym bardziej ze nikt nie jest idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala i As Re: Wybierz obciach lata IP: *.pomorzany.v.pl 25.07.05, 08:25 Chociaż na stroje lud oczy zwraca, Nie szata zdobi człowieka Lecz cnota, uczxciwość i praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la Re: Wybierz obciach lata IP: *.zrew.com.pl / 217.153.186.* 25.07.05, 08:38 Dla mnie obciachem jest, gdy ktoś używa zwrotów typu: "ubrać koszulę, spodnie" itp. UBRAĆ SIĘ W..., albo ZAŁOŻYĆ COŚ, półinteligenci!!!! A propos - inny "kwiatek" językowy: "czy ktoś dosiadał?" - kontroler w pociągu. Ja wysiadam. Pozdrowienia lingwistyczne dla autorów tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za Ubrać buty IP: 10.202.6.* 25.07.05, 08:56 dla mnie obciach, to jak powazny dzeinnikarz w powaznym portalu pisze "ubrac buty". W co je ubrać w tym sezonie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o matko Re: Wybierz obciach lata IP: *.ma.krakow.pl 25.07.05, 09:20 Co to za głupawy ostracyzm... I to z powodu szmat na grzbiecie. Niech tam każdy ubiera się jak mu się żywnie podoba - mi nie przeszkadzają ani stringi, ani tłuste brzuchy ani skarpetki w sandałach. Przeszkadza mi natomiast chamstwo i snobizm - ale łatwiej zdjąć skarpetki i wciągnąć brzuch niż stanąć na jakimkolwiek poziomie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsternacja Podziwiam odwagę Roberta Leszczyńskiego, IP: *.gazeta.pl / 66.45.112.* 25.07.05, 11:35 który tak śmiało walczy z obciachem. A jak ocenić jurora słunnego programu tv, który uśmiechając się pokazuje nam swe serdeczne braki w uzębieniu? Jakież to medialne i gwiazdorskie. A teraz moje 3 grosze o noszeniu skarpetek w sandałach. Dla mnie noszenie głoych stóp w butach przez mężczyzn (może poza wyjściem na plażę) jest: a) niehigieniczne - "pocik" niszczy obuwie, nawet gdy sie dba o stopy, lato i upał mają swoje prawa. Poza tym nie ma to jak widok przepoconych, nasyconych potem butów, które wygladają źle i cuchną. b) Skarpetki muszą być odpowiednie do sandałów. Osobiście noszę porządne skórzane sandały z porządną wyściółką dna buta (lub tzw. "fussbety" - tylko z (porządnej skóry), częściej w domu i pomieszczeniach). Ponieważ jest to strój rekreacyjno-sportowy, więc zakładam odpowiednie skarpetki, np. białe lekkie, bawełniane i przewiewne. Tak ubrany nie chodzę "po mieście za sprawami". c) Kiedy się dba o higienę stóp, skarpetki zmienia się tak często (pomijam mycie, to jasne), jak to konieczne. d) Spodnie krótkie, lub bermudki, bojówki najlepiej za kolano, dobre sandały i adekwatne skarpety wygladaja naprawdę i dobrze i męsko. I ani myślę zmieniać zdania. Pan R.L. nie jest moim ani idolem, ani autorytetem. Ale na "obciachu własnym" też się niekiedy robi karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalunia sandały bez skarpet - to jest OBCIACH IP: *.chello.pl 25.07.05, 16:04 no, chyba że się te sandały codziennie zmienia i pierze, tak jak na ogół (bo chyba nie wszyscy) robi się ze skarpetami; niestety, życie pokazuje, że ci "nieobciachowi", noszący sandały na gołe stopy to są własnie ci rozsiewacze "charakterystycznych woni" np. w środkach komunikacji miejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość s Re: sandały bez skarpet - to jest OBCIACH IP: 195.205.6.* 25.07.05, 21:07 Największym obciachem lata jest konsekwentne unikanie mydła i wody ,bo co kto na siebie założy to jego sprawa jeżeli czuje się w tym dobrz no to jego sprawa. Obciachem będzie kiedy to co ma na sobie utraci świeżość i czystość czyli myjcie się dziewczyny ...i chłopcy też bo nie znacie dnia ani godziny . Mydło jest trendy , woda też a reszta to sprawa indywidualnego smaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsternacja Re: sandały bez skarpet - to jest OBCIACH IP: *.engeplus.com.br 26.07.05, 01:33 Laluniu, jesteś wielka. Wreszcie ktoś tu poparł moja opinię i powiedział prawdę o zakurzonych przepoconych nogach i butach zaświnionych juz po tygodniu użytkowania. Elegancki facet chodzi w sandałach bez skarpet tylko na plażę. Ale wtedy się ma drugą (trzecią, n-tą) parę sandałków. Na wieczorny spacerek we wsi wakacyjnej zakładamy albo długie spodnie i buciki odpowiednie do tańca, albo przedłużone portaski, najlepiej za kolano i skarpetki. Moga byc sandały, ale jakieś "archanioły", czy a'la "japonki", jino solidne eleganckie, skórzane sandałki, dobrze obudowane. Vide policja australijska - słyszałem (ale nie wiem na pewno, więc się zastrzegam), że zasada jest taka - spodnie za kolano, skarpety wysokie, ale nie podkolanówki. Ososbiście nie uważam się za żadnego speca w modzie, ale na plaże zakładam lekkie sandałki i nie biore skarpet, no chyba, że daleko ;-) od hotelu/kwatery, a na walking wygodne sandały jw. Łażenie w pełni lata po miescie (nie na wczasach) bez skarpet jest ohydne. A teraz mała historyjka: kilka lat temu, Polska, nie urlop, upał. Wpada ktoś na krótką wizytkę niezapowiedzianą, kawka, cisteczko, towarzyskie pierdu-pierdu. Wchodzi i woła od progu - "zdejme buty", mówimy - "ależ nie trzeba!". - Nie, nie zdejmę (nóżka bosa w bucikach letnich). A potem szur-szur przednią stroną stópek o dywan w pokoju (bueeeeee). Pocik został wytarty. Na dywanie bawiło się dziecko, które przyszło z klockami do rodziców, by się pobawić. Zawsze potem mogło rozczepiać klocki zębami. Fajne? Brawo Panie Leszczyński. Brawo pocik! Brawo grzybki i bakteryjki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsternacja Re: sandały bez skarpet - to jest OBCIACH IP: *.engeplus.com.br 26.07.05, 01:36 Winno być _*nie*_ jakieś "archanioły" czy "japonki". Pośpiech czasem zżera "nie". ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firanka00 Re: Wybierz obciach lata IP: *.eranet.pl 25.07.05, 22:54 A mnie zniesmaczył język tego artykułu :( Rynsztok jak z "Faktu"... Jak ktoś używa terminów typu "zjaranie solaryjne" to sam jest jednym z większych obciachów tego i następnego lata. Choćby nie miał śladu skarpet w sandałach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enamorada Re: Wybierz obciach lata IP: *.saint / 195.117.38.* 26.07.05, 09:04 swieta prawda, ciekawa jestem co one mysla zakladajac obcisle na maxa ciuszki dodatkowo odslaniajace polowe ich cial....jesli ktos jest gruby z lenistwa to powinien sie zastanowic nad tym co robi i jak sie ubiera....NIE grubym leniom!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Wybierz obciach lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:24 Ja weim jedno ze teraz moda jest tak obciachowa ze nawet jak sei ktos modnie ubierze to wyglada obciachowo i okropnie. Ludzie nie zawsze cio moden bedize pasowac do kazdego z nas, mode sami dobierajmy dosibie a nei zzeby na ulicy 10 paneinek mijalos ei w takich samcyh kreacjach i cio smieszne nawet o tym samsym modnym koloze turkus lub róż. Jestem baba i uwelbiam przebierac w ciuchach ale mam pewne zachamowania cio do ekstrawagancji( boje sie ze bedzie kiczowato) . Ostrożnie dobieram ubrania do siebie wole sie klasycznie ubrac niz isc za moda w ktore j bym sie zle czula. Kobiety ubierajmy sie tak jak nam podpowiada sumienie i w czym sie bedizmey dobrze czuc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawidgolebiowski Re: Wybierz obciach lata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.05, 14:31 Czego się nie robi dla zwrócenia uwagi. Ciekawe jaka będzie reakcja, gdy na plaże wyskoczę w butach narciarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głowa Re: Wybierz obciach lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 16:46 Cokolwiek kochani nie założycie nie da się ukryć wszechobecnych i najbardziej karygodnych błędów - językowych! Nie mówi się "ubrać buty" (zob. obciach 1.) a ubrać się w buty. Zakładać buty i ubranie owszem ale na Boga W CO te buty jeszcze chcą autorzy ubierać? Kształćcie się ludzie a mniej przejmujcie modą - nie mylić z dobrym smakiem, pa Odpowiedz Link Zgłoś