Dodaj do ulubionych

Wskrzesić mamuta

06.12.05, 12:07
Polska wyprzedzila Japonie!!!
"wskrzesimy dla Ciebie każdą wędlinę" - u nas sie to robi od ladnych kilku
lat!!! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: zoolog u nas już są IP: 213.17.226.* 06.12.05, 12:15
      wystarczy rozejrzeć się po sejmie, a za kilka tygodni - także w Pałacu Prezydenckim...
      • Gość: zenek bez spodenek Re: u nas już są IP: *.server.ntli.net 06.12.05, 14:20
        ale część w Sejmie to porządni okrawaceni socjaliści. Olejniczak nadzieją zbowidu
        • piotr.ny udane próby przywrócenia TURA ??? 06.12.05, 16:39
          ...prawda, były już udane próby przywrócenia wymierających zwierząt -...

Czy ktos moglby mnie oswiecic? Do tej pory sadzilem ze tur nie jest
          wymierajacym, ale juz wymarlym od 1627 roku gatunkiem. A to ze zostal
          przywrocony, to dla mnie sensacja na miare ladowania UFO.
          • jaruzel2 Re: udane próby przywrócenia TURA ??? 06.12.05, 20:29
            to jakieś bzdury.
            Tarpana też na dobrą sprawę nie wskrzeszono tylko wychodowano nowy gatunek w
            oparciu o specjalnie dobrane konie, których któryś z przodków był tarpanem -
            koniki polskie, bardzo podobne do tarpana, ale n.p. grzywę mają inną.
            • Gość: ała Re: Tarpan IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.12.05, 23:56
              Znając opis tarpana i cechy genotypowe koni, z którymi się mieszał zastosowano tzw. chów recesywny - proces polegający na naturalnym eliminowaniu genów "nowych" czyli powstałych przy mieszaniu tarpana z koniem. Inaczej mówiąc nie wychodowano nowego gatunku, tylko odtworzono cechy starego w takim zakresie, w jaki jego geny pozostały w jakichkolwiek mieszankach.
    • el_triste 1% 06.12.05, 12:39
      Ten jeden procent to pewnie ten, którym genom mamuta różni się od wszystkich
      pozostałych ssaków... Taki mały nieistotny procencik ;)
    • Gość: Kibuc Re: Wskrzesić mamuta IP: 194.95.112.* 06.12.05, 13:03
      To ja juz od lat probuje wskrzesic mojego tarpana i nic!!! Nadal stoi mi pod
      domem i zawadza, ale nie trace nadzieji, a moze wyslac go Japonczykom??
      • Gość: psiakrew! Nie ustawaj! IP: 217.153.26.* 06.12.05, 21:08
        Mojemu sąsiadowi udało się wskrzesić Syrenkę!
        Żywi niech nie tracą nadziei.

_
        Pies na kaczki.
    • Gość: sss Re: Wskrzesić mamuta IP: 83.136.224.* 06.12.05, 14:47
      Ktos tu lekko chrzani glupoty !!!
      Jakie udane przywracanie tura !!!!
      Owszem pokrzyzowano pare zwiarzatek i w koncu wyszlo cos z wygladu podobne do
      tura, ale majace tyle wspolnego z wymarlym turem, co kazda poczciwa krasula.
    • Gość: arturg Re: Wskrzesić mamuta IP: 81.210.16.* 06.12.05, 15:53
      na obrazku jest mastodont a nie mamut
      • wardog1 Re: Wskrzesić mamuta 06.12.05, 19:03
        Gość portalu: arturg napisał(a):

> na obrazku jest mastodont a nie mamut

A jesteś pewien? czy mastodont nie miał zęby skierowane ku ziemi?
    • zorba007 Re: Wskrzesić mamuta 06.12.05, 16:26
      na pewno z niego zrobia sushi...
      • Gość: dorota ja nic nie wiem o przywróceniu tura? IP: *.pekao.com.pl 06.12.05, 16:55
        czy coś mnie ominęło?
        • Gość: tur Re: ja nic nie wiem o przywróceniu tura? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 20:30
          muuuuu!
          To ja jestem tym turem.
          Pozdrawiam.
        • Gość: next Re: ja nic nie wiem o przywróceniu tura? IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.12.05, 21:20
          nie maTURA, lecz chęć szczera...
    • podchmielony_wikary Re: Wskrzesić mamuta 06.12.05, 19:47
      swoja droga to spalaszowalbym steka z mamuta, lekko krwistego, popijajac czyms
      wytrawnym czerwonym:))
      • Gość: edek ze szmulek Re: Wskrzesić mamuta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.05, 19:55
        tura to my ale i owszem wskrzeszalysmy, tur jest i ma sie calkiem niezle, pani
        jadzia zawsze na kreske daje nam jedynie 3,5 złociszy to niewygórowana cena za
        ten jakże szlachetny trunek.
        ale mamuta to jeszcze nie pylyśmy! te japończyky to majo głowe, he!
    • Gość: mg wawa Ci japońscy wegetarianie to jacyś idioci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.05, 01:59
      Hodowla zwierząt nie prowadzi do wyginięcia danego gatunku, ale do jego
      nadmiernego rozmnożenia. Wystarczy się zastanowic ile jest na świecie milionów
      kur (ja ich zjadam w ciągu roku kilka) lub świń w porównaniu z tym ile (mniej)
      by ich było gdyby nie były masowo hodowane.

Zupełnie inna sprawa to polowania na wieloryby...
      • Gość: druga TURA Re: Ci japońscy wegetarianie to jacyś idioci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 08:33
        Wegowie pewnie uzyli symbolu mamuta jako przenosni. Nie czepiaj sie, mamuty sie
        kojaza jednoznacznie z wybiciem przez czlowieka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka