r306 06.12.05, 12:07 Polska wyprzedzila Japonie!!! "wskrzesimy dla Ciebie każdą wędlinę" - u nas sie to robi od ladnych kilku lat!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zoolog u nas już są IP: 213.17.226.* 06.12.05, 12:15 wystarczy rozejrzeć się po sejmie, a za kilka tygodni - także w Pałacu Prezydenckim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek bez spodenek Re: u nas już są IP: *.server.ntli.net 06.12.05, 14:20 ale część w Sejmie to porządni okrawaceni socjaliści. Olejniczak nadzieją zbowidu Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.ny udane próby przywrócenia TURA ??? 06.12.05, 16:39 ...prawda, były już udane próby przywrócenia wymierających zwierząt -... Czy ktos moglby mnie oswiecic? Do tej pory sadzilem ze tur nie jest wymierajacym, ale juz wymarlym od 1627 roku gatunkiem. A to ze zostal przywrocony, to dla mnie sensacja na miare ladowania UFO. Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: udane próby przywrócenia TURA ??? 06.12.05, 20:29 to jakieś bzdury. Tarpana też na dobrą sprawę nie wskrzeszono tylko wychodowano nowy gatunek w oparciu o specjalnie dobrane konie, których któryś z przodków był tarpanem - koniki polskie, bardzo podobne do tarpana, ale n.p. grzywę mają inną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ała Re: Tarpan IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.12.05, 23:56 Znając opis tarpana i cechy genotypowe koni, z którymi się mieszał zastosowano tzw. chów recesywny - proces polegający na naturalnym eliminowaniu genów "nowych" czyli powstałych przy mieszaniu tarpana z koniem. Inaczej mówiąc nie wychodowano nowego gatunku, tylko odtworzono cechy starego w takim zakresie, w jaki jego geny pozostały w jakichkolwiek mieszankach. Odpowiedz Link Zgłoś
el_triste 1% 06.12.05, 12:39 Ten jeden procent to pewnie ten, którym genom mamuta różni się od wszystkich pozostałych ssaków... Taki mały nieistotny procencik ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibuc Re: Wskrzesić mamuta IP: 194.95.112.* 06.12.05, 13:03 To ja juz od lat probuje wskrzesic mojego tarpana i nic!!! Nadal stoi mi pod domem i zawadza, ale nie trace nadzieji, a moze wyslac go Japonczykom?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiakrew! Nie ustawaj! IP: 217.153.26.* 06.12.05, 21:08 Mojemu sąsiadowi udało się wskrzesić Syrenkę! Żywi niech nie tracą nadziei. _ Pies na kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Wskrzesić mamuta IP: 83.136.224.* 06.12.05, 14:47 Ktos tu lekko chrzani glupoty !!! Jakie udane przywracanie tura !!!! Owszem pokrzyzowano pare zwiarzatek i w koncu wyszlo cos z wygladu podobne do tura, ale majace tyle wspolnego z wymarlym turem, co kazda poczciwa krasula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturg Re: Wskrzesić mamuta IP: 81.210.16.* 06.12.05, 15:53 na obrazku jest mastodont a nie mamut Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Wskrzesić mamuta 06.12.05, 19:03 Gość portalu: arturg napisał(a): > na obrazku jest mastodont a nie mamut A jesteś pewien? czy mastodont nie miał zęby skierowane ku ziemi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota ja nic nie wiem o przywróceniu tura? IP: *.pekao.com.pl 06.12.05, 16:55 czy coś mnie ominęło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: ja nic nie wiem o przywróceniu tura? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 20:30 muuuuu! To ja jestem tym turem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: ja nic nie wiem o przywróceniu tura? IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.12.05, 21:20 nie maTURA, lecz chęć szczera... Odpowiedz Link Zgłoś
podchmielony_wikary Re: Wskrzesić mamuta 06.12.05, 19:47 swoja droga to spalaszowalbym steka z mamuta, lekko krwistego, popijajac czyms wytrawnym czerwonym:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek ze szmulek Re: Wskrzesić mamuta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.12.05, 19:55 tura to my ale i owszem wskrzeszalysmy, tur jest i ma sie calkiem niezle, pani jadzia zawsze na kreske daje nam jedynie 3,5 złociszy to niewygórowana cena za ten jakże szlachetny trunek. ale mamuta to jeszcze nie pylyśmy! te japończyky to majo głowe, he! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg wawa Ci japońscy wegetarianie to jacyś idioci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.05, 01:59 Hodowla zwierząt nie prowadzi do wyginięcia danego gatunku, ale do jego nadmiernego rozmnożenia. Wystarczy się zastanowic ile jest na świecie milionów kur (ja ich zjadam w ciągu roku kilka) lub świń w porównaniu z tym ile (mniej) by ich było gdyby nie były masowo hodowane. Zupełnie inna sprawa to polowania na wieloryby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druga TURA Re: Ci japońscy wegetarianie to jacyś idioci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 08:33 Wegowie pewnie uzyli symbolu mamuta jako przenosni. Nie czepiaj sie, mamuty sie kojaza jednoznacznie z wybiciem przez czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś