Dodaj do ulubionych

Widzowie mogą zaskarżyć reklamę

IP: 82.139.11.* 24.05.06, 00:11
regulować tylko żeby czasem nie przeregulować.....
Obserwuj wątek
    • Gość: bob ZSRR - lepszej nazwy wymyślić nie mogli :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 02:02
      • Gość: tomm nowe miejsca pracy IP: *.adsl.alicedsl.de 24.05.06, 06:33
        tak sie wlasnie tworzy nowe miejsca pracy. zarobki tez maja byc dobre
        zatrudni sie znajomych i bedzie sie kontrolowac i wydawac certyfikaty.
        • Gość: rafvonthorn Re: nowe miejsca pracy IP: *.petrus.com.pl 24.05.06, 10:12
          Tak się właśnie tworzy "socjalizm". Kilku kolesi będzie czerpało z tego, co
          wrzucają wszyscy. Nie zmieni się nic powstaniem kilku dobrych miejsc pracy
          dla "zasłużonych" i podniesiem kosztów reklamy...
      • Gość: lublin Re: ZSRR - lepszej nazwy wymyślić nie mogli :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 10:15
        no w koncu spece od reklamy!
    • Gość: ekspert Marek Janicki i wódka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 07:45
      Pan Janicki jest członkiem Komisji Etyki Reklamy. Pan Janicki jest prezesem firmy MccannErickson, która
      jest odpowiedzialna za reklamę łódki Bols i WTK Soplica.
      Teraz może ocenić etyczność tych reklam jako "niezależny ekspert".
      W skrócie moja opinia brzmi "walcie się". Kolejny przekręt w środowisku reklamowym.
    • Gość: arpk Re: Widzowie mogą zaskarżyć reklamę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 09:26
      płacić komuś za to żeby mnie kontrolował pod względem etycznym?!
      dziwne!!!

ale i tak najbardziej podoba mi się:
      "Najcięższą karą za nieetyczną reklamę, jaką przewiduje kodeks, jest odebranie
      znaczka "Reklamuj etycznie". "
      a po co ten znaczek?, czy dzieki niemu da się więcej zarobić?

jedyne wytłumaczenie jakie przychodzi mi do głowy to takie, że ktoś
      pomyślał: "zróbmy instytucje kontrolną dla picu, to wtedy nikt nie będzie się
      czepiał naprawde (np. KRRiT)"
    • Gość: miniu Re: Widzowie mogą zaskarżyć reklamę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 09:27
      Nie ma to jak niegdysiejsze reklamy piwa oczywiście ;) bezalkoholowego. :)
      • frant3 Re: Widzowie mogą zaskarżyć reklamę 24.05.06, 10:19
        Strasznie podoba mi się ta długa reklama Żywca, jest boska. Lubie takie wędrówki w czasie.

--
        Frant - humor, satyra, krytka
        • Gość: no name Re: Widzowie mogą zaskarżyć reklamę IP: *.4web.pl 25.05.06, 09:58
          Zgadzam się . Ta reklama Żywca przez kolejne dziesiaciolecia to chyba najlepsza
          reklama piwa w Polsce. w sumie "prawie" też są dobre. Ciekawe, kto to robi dla
          Żywca.
    • Gość: gbur Niech GW wyreguluje najpierw swoje rozwijane rekla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 09:37
      my . Strasznie wkur....ją np. ta z Oplem i Niveą . Tak mnie wnerwiły te
      reklamy ,że nie kupie ich produktów .
      • Gość: rafvonthorn Re: Niech GW wyreguluje najpierw swoje rozwijane IP: *.petrus.com.pl 24.05.06, 10:14
        "Tak mnie wnerwiły te reklamy ,że nie kupie ich produktów."

To jest jedyny dopuszczalny regulator, reszta to fikcja i wyciąganie kasy.
    • emes-nju Ciekawe kiedy... 24.05.06, 09:43
      ... ktos zdyscyplinuje nadawcow, zeby reklamy nie byly emitowane z dwukrotnie
      silniejszym dzwiekiem?
    • Gość: Iras_84 IN a ĘTelingentna reklama IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 24.05.06, 10:27
      "Polska praktyka dowodzi jednak, że kodeksy branżowe nie zawsze są skuteczne.
      Rok temu branża piwna z wielką pompą ogłosiła podpisanie kodeksu reklamowego,
      który zabraniał m.in. używania w reklamach wizerunków osób "w szczególny sposób
      wpływających na małoletnich". Nie przeszkodziło to Grupie Żywiec w reklamowaniu
      piwa przy pomocy Jerzego Dudka. Zaprotestowała Państwowa Agencja Rozwiązywania
      Problemów Alkoholowych (PARPA), ale powołana przez piwowarów komisja oddaliła
      skargę, argumentując, że PARPA... nie jest sygnatariuszem kodeksu. Reklamę
      zaskarżył więc jeden z sygnatariuszy kodeksu. Tym razem komisja uznała, że
      Dudek nie jest postacią "mającą szczególny wpływ na małoletnich". Oburzyło to
      część środowiska piwowarów i np. Browar Belgia z kodeksu się wypisał.
      Ostatecznie piwne spoty z Dudkiem zniknęły z telewizji po interwencji Krajowej
      Rady Radiofonii i Telewizji."
      Fajnie, i tak samo skonczy kolejna komisja zajmujaca sie zdzieraniem kasy z
      reklamorobow (5-40tys zl). Sam z checia bym zasiadl w takiej komisji bo
      produkcja jednego znaczka na rok, nawet gdyby mialby byc platynowy, nie bedzie
      kosztowac nawet 1000..

Co do Łódek i WuTeKów - nie ma zastraszania w reklamie gdzie ktos jezdzi konno
      lub plynie zaglowcem. Ale mozecie oczywiscie zdjac taka reklame, a p..yc to ze
      to jedne z nielicznych tzw. inteligentnych (dla inteligentnych widzow..)!
    • Gość: MAXWELL Re: Widzowie mogą zaskarżyć reklamę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 10:56
      WIĘC OFICJALNIE ZASKARŻAM REKLAMĘ TELEWIZORA LG GDZIE O RÓŻNYCH GODZINACH JEST
      POKAZYWANA REKLAMA JAK DWOJE NAGICH LUDZI UPRAWIA SEX Z "NAGŁOŚNIENIEM".
      SIEDZĄC Z MOIMI DZIEĆMI PRZED TELEWIZOREM JESTEM SKREMPOWANA TĄ SYTUACJĄ CZY
      WŁADZE TELEWIZJI TEGO NIE WIDZĄ!!!!!!!
      • Gość: rafvonthorn Re: Widzowie mogą zaskarżyć reklamę IP: *.petrus.com.pl 24.05.06, 11:27
        Wyrzuć pilota i idź z dziećmi na spacer. I nie krzycz, bo się robię nerwowy od
        tego.
    • plzoltek Odważą sie przeciw Mediom? 24.05.06, 13:32
      ryba nie ma głosu.
      ciesz sie tym co ci serwują.
    • Gość: li Re: Widzowie mogą zaskarżyć reklamę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 21:40
      dyrektor generalny ZSRR... powinien sobie 1 sekretarza pierdyknac, byloby
      jeszcze mocniej.
    • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Widzowie mogą zaskarżyć reklamę 24.05.06, 22:00
      Jak u nas wygląda "samodyscyplina" - to widać pod pierwszym lepszym znakiem
      zakazu parkowania. Nie inaczej jest w reklamie, marketingu (patrz sprawa Roche)
      i w prawie każdej innej dziedzinie.
      Tylko jasne i stanowczo egzekwowane przepisy mogą przynieść skutek. Oczywiście
      pomimo akcji lobbingowo-pr-owskich, jakie są nieodłączną częśćią każdej próby
      uregulowania ustawowego dziedziny, która narażona jest na patologie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka