Dodaj do ulubionych

Czas na gry komputerowe dla kobiet

18.09.06, 13:33
Najlepsza gra dla wszystkich kobiet
to oczywiście... POSTAL :)

ISLAM KORAN EUROPA
religiapokoju.blox.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: tulipanna Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 14:34
      najlepszą grą komputerowa la babeczek był Tomb raider, niestety popsuty w
      ostatnich dwu edycjach...
      • Gość: Daga no pewnie że Tomb Raider! IP: *.miecznet.pl 18.09.06, 15:06
        zgadzam się w pełni, TR tojest to :-) Grałam w to od dawna, teraz gra córka.
        Simsy są takie... infantylne, sorry że to piszę, może ktoś to odbiera całkiem
        inaczej i naturalnie nic w tym złego, w końcu de gustibus... itd.
        Na TR też trzeba mieć nastrój, ochotę, dzień no i naturalnie czas :-) Ale fakt,
        że chętnie przywitałabym nową, ciekawą fabularną grę, w której elementy
        zręcznościowe i logiczne połączone byłyby z ciekawą stroną graficzną (piękne
        wnętrza i plenery) no i koniecznie dobrą muzyką.
        Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: Agita Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.dc.dc.cox.net 19.09.06, 03:18
        jako jedna z rodzynek ;) gralam w gry diablo1, tibia a jak na dzis zaczela
        sie "przygoda" z hero. Szkoda ze nas tak malo, mnie kiedys ex dopuscil do kompa
        i tak sie zaczelo ;)
        • Gość: Raven Re: Zgadzam się, że precz z takimi grami! IP: *.vf.pl 19.09.06, 15:17
          Nie jesteś jedyna. Ja też wole krwawe gry czy strategie wojenne niż jakieś tam
          przebieranie ciuszków...
          • Gość: kolo Re: Zgadzam się, że precz z takimi grami! IP: *.chello.pl 20.01.07, 10:28
            Przygodówki to jest to. Moja laska gra w nie bezprzerwy a jak sobie nie radzi
            to próbujemy razem. Yo
      • Gość: LMB A kiedy gry dla obrażonych Kaczorków? IP: *.icpnet.pl 19.09.06, 17:18
        Proponuję, żeby firma Ubisoft zrobiła grę dla Kaczopodobnych. Jako scenariusz
        proponuję wziąć dowolnego politykaz Niemiec (bo Niemcy w Europie służą do
        nabijania się), włożyć mu w usta jakiś monolog,a nasz bohater będzie się obrażał
        boł gościa po twarzy wielką rybą.

Może to powstrzyma kolejne pokolenie kaczopodobnych? Będą się wyżywać na grze,
        nie w życiu.
    • gosc_nie_dzielny zakupy, makijaz, 18.09.06, 14:47

grzebanie w torebce, robienie glupawych min, wdzieczenie sie do lustra,
      niekonczaca sie gadanina.

Co jeszcze moze robic bohaterka gry dla kobiet?
      Doprawdy, nie wiem.
      • Gość: graf Re: zakupy, makijaz, IP: *.chello.pl 18.09.06, 14:50
        " Producenci gier komputerowych, którzy ostatnio przeżywają kryzys" -
        faktycznie, najdynamiczniej rozwijająca sie branża rozrywki przeżywa kryzys. Ale
        najwyraźniej jakoś trzeba było artykuł uzasadnić.
        • Gość: enjlklj Re: zakupy, makijaz, IP: 65.57.245.* 18.09.06, 22:23
          "Producenci gier komputerowych, którzy ostatnio przeżywają kryzys, zwracają
          uwagę na gry dla kobiet"

A) producenci gier komputerowych przeżywają ostatnio kryzys, więc zwracają uwagę
          na gry dla kobiet

czy też może

B) (tylko) tacy producenci gier komputerowych, którzy ostatnio przeżywają
          kryzys, zwracają uwagę na gry dla kobiet

?
        • autokrata.fetyszysta "ShoppinG" :-> 17.03.08, 15:32
          .
      • anahella Re: zakupy, makijaz, 19.09.06, 02:13
        Kotku, tzw. "galerianki", o ktorych piszesz to nie kobiety: to karykatury kobiet.
      • Gość: pobre diablo Re: zakupy, makijaz, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 08:42
        gosc_nie_dzielny napisał:

>
        > grzebanie w torebce, robienie glupawych min, wdzieczenie sie do lustra,
        > niekonczaca sie gadanina.
        >
        Może jeszcze wychowywać i rodzić dzieci.Taka gra podobałby się czarnym.
    • Gość: pati Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 14:59
      Nieee, no nie Simsy. Nuda. Wolę Diablo, Silkroad, NFSU. Będą wymyślać jakieś
      głupoty z falbankami. :P
      • nessie-jp Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 18.09.06, 15:09
        O, to to, właśnie Diablo, Diablo II, Starcraft, Settlersi
    • Gość: dirgone Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 15:12
      Nudzą mnie strzelanki wszelkiego typu, ale jeszcze bardziej gry typowo
      "kobiece", jakby kobieta była jakimś półmózgiem myślącym tylko o paznokciach,
      fryzurach i zakupach.
      Lubię wszelkiego typu zagadkowe, ale jeśli już się na nie natknę, to w efekcie
      okazują się totalnym chłamem (np. Agatha Christie "I nie było juz nikogo" ). I
      dlatego nie gram prawie w ogóle (czasami tylko w te internetowe typu "ucieczki z
      pokoju")
      • tonyvegas Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 19.09.06, 10:12
        to ja goraco musze polecic dreamfall (druga czesc the longest journey). im
        dluzej zaglebialem sie w fabule, tym bardziej mi szczena opadala.
    • Gość: gość Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 15:25
      Kobiety to również istoty myślące logicznie (czasem aż za bardzo), dlatego
      polecam grę KWADRYGA na www.procorde.pl ,

jest to gra bez elementu destrukcji, zabijania przeciwnika itp. każda partia
      podobnie jak w szachach jest niepowtarzalna, a zasady gry tak proste
      jak "konstrukcja gwoździa".

Ta gra jest moim przekleństwem, bo żona gra i gra, zbiera punkty i niestety
      jest często lepsza od swego szefa.
      • kropkacom Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 18.09.06, 15:38
        Bezwzględnie najlepszą grą dla kobiet jest HERROS III OF MIGHT AND MAGIC i kropka!!
    • ginewra0702 Czas na gry komputerowe dla kobiet 18.09.06, 16:35
      simy sa nudne jak flaki z olejem, ale jak bylo wyzej gusta dyskusji nie
      podlegaja:) Lubie Diablo(jak chce komus trzaskac:), poza tym lubie gry, w
      ktorych troche trzeba glowkowac, ale nie za wiele:p jak age of wonders,
      warcraft, heroes(tlyko mnie drazni, jak mnie bija:P:P:P) i takie, w ktorych
      wylacznie trzeba glowkowac, jak np Syberia. Gra ma mnie odstresowac, nie
      stresowac, wiec jak mam bic, to ja ich, a nie oni mnie:P, a jak mam budowac
      (civka np) to skupiam sie na budowaniu, nie na biciu:)
      Do tego wszystkiego dodam, ze jestem jak najbardziej kobieta, ale rzecziwscie
      malo ktora z moich kolezanek grywa:)
      • anahella Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 19.09.06, 02:17
        ginewra0702 napisała:

> Do tego wszystkiego dodam, ze jestem jak najbardziej kobieta, ale rzecziwscie
        > malo ktora z moich kolezanek grywa:)

A ja mam grajace kolezanki i dodam ze mamy dobrze po trzydziestce. Potrafimy
        godzinami gadac o misjach z Baldura. Kiedys siedzialysmy sobie w knajpce i tak
        sie zagadalysmy glosno na temat Kivana (polelf z jedynki), ze mlodzi chlopcy
        patrzyli na nas z uwielbieniem w oczach. Gdyby nie fakt, ze bylysmy w wieku ich
        mamus, pewnie zaprosiliby nas na partyjke po sieci;)
      • Gość: Kasia Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 21:12
        Hej a co myslicie (oczywiście Wy kobiety) np o Lineagu II?? Ja ogólnie lubie
        RPG, chociaż nie powiem Heroes III też jest fajna :) No i racja moje koleżanki
        też żadko grywają w gry :) nawet te w których nie trzeba się specjalnie
        wysilać.
    • zewszad_i_znikad Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 18.09.06, 16:44
      Zawsze bardzo lubiłam grać na komputerze; preferuję tradycyjne gry
      zręcznościowo-platformowe i przygodowe (nowe jakoś mnie nie przekonują... nic
      nie pokona gier typu "pięć ikonek" Sierry). Co może robić bohaterka gry dla
      kobiet? Była niegdyś bardzo fajna gra "Hand of Fate", której główna postać była
      właśnie kobietą, czarodziejką i alchemiczką. I nie dała sobie w kaszę dmuchać,
      wcale nie jakaś romantyczna czarodziejka, tylko fajna babka ze złośliwymi
      komentarzami. ;) Nie wiem, czy gra była projektowana jako gra dla dziewcząt,
      ale niejednemu recenzentowi gry przeszkadzało, że musi się wcielić w tę
      potworną obcą istotę, jaką jest kobieta...
      • Gość: katja Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.chello.pl 20.01.07, 10:39
        Ja grałam w grę Still Life i tam bohaterką jest kobieta a gra ma taki klimat że
        można dostać zawału ale jest odjazdowa. W Syberii też główną bohaterką jest
        kobieta - fakt mało jest gier gdzie bohaterem jest kobieta ale dla mnie to nie
        problem bo liczy się przygoda rozgrywana w grze a nie to czy właśnie jestem
        facetem czy kobietą.
    • Gość: Sliwka Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.media4.pl 18.09.06, 16:46
      Ja tam sie dobrze czuje grajac w Quake'a czy innego Warcrafta. raczej nie
      bylabym zainteresowana interaktywnymi telenowelami.
    • Gość: rozbawiony Niszczyć wrogów IP: *.aster.pl 18.09.06, 20:46
      TAK!!! NISZCZYĆ!!! W RAYMANIE!!! O rany. Tyle jest gier z jatkami i strzelaniem
      wrogom w twarz rakietą to nie - Rayman. Jak to mówi mój młodszy brat żal.pl
      :-)
    • vlastovka Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 18.09.06, 21:40
      Ja bardzo lubię grać w różne kobiece gry np. Manhunt, F.E.A.R. albo Battlefield
      1942 ;P
      Ale i tak najlepsze były Civilization, Lotus i Monkey Island, eh, łezka się w
      oku kręci
    • stachenka Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 18.09.06, 21:47
      American McGee's ALICE i kropka!

No dobra, jeszcze Wizardry, Neverwinter, ...... ;D
      • martina.poland Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 18.09.06, 22:01
        Monkey Island wymiata! :) Fajny też był Rayman2, Książę i tchórz i TR. Koniec
        listy, już nie mam w co grać. :/
    • Gość: mania Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: 80.54.155.* 18.09.06, 22:00
      Ja stawiam na Fahrenheita!
    • seyahat Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 18.09.06, 22:25
      A ile macie lat, bo nie wiem, czy zaliczacie się bardziej do kobiet, czy raczej
      do nastolatek? Ja tam kocham Simy całym sercem, jest to jedyna gra, w którą
      gram. Czasem w internetowe-planszowe.
      • Gość: enay Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:42
        Zdecydowanie jestem kobietą i to 30-letnią ;) Jak kilka poprzedniczek preferuję Diablo (ale II nie lubię) i Heroes III i IV (V czeka na nową karte graficzną ;)) :D W Sims'ów nie grałam i nie zamierzam w bliższej i dalszej przyszłości. A wszelkie gry polegające na ubieraniu się, chodzeniu po sklepach itp. są chyba tworzone dla bezmózgich lalek :>
        • mika8111 Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 18.09.06, 22:49
          Ja miałam krótki epizod z simsami, ale generalnie wolę diablo (I i II) i
          heroes'ów IV. Różu nienawidzę...
        • nessie-jp Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 19.09.06, 00:29
          Ja też 30-tka, Diablo I i II, Starcraft, Warcraft, Settlersi, Neverwinter
          Nigths, Fallout, The Longest Journey stare przygodówki Sierry były super (Hero's
          Quest na Mazovii
      • Gość: no name Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.4web.pl 19.09.06, 08:52
        Simsy to najnudniejsza gra jaką znam...Jezus, to przeciez rodzaj Dynastii - tam
        też kupowali, urządzali,sprzedawali - nuda do wyrzygania. To już Crock
        przeznaczony z zalozenia dla dzieci ejst zajebisty przy tym gniocie.Tomb Raider
        to jest chyba to, chociaż kolejne wersje pikowały w dól;/
    • arius5 "Rayman" ? Jestes pewien ? 18.09.06, 22:39
      "Rayman" raczej nie sluzy do niszczenia wrogow :o)
    • Gość: Arin Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.chello.pl 18.09.06, 23:05
      Autor nie ma bladego pojęcia o rynku. Pewnie nawet nie słyszał o Nintendogs i różowych konsolkach.
    • Gość: pani Fisher Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 23:07
      Splinter Cell! Cala trylogia jest fantastyczna - mam nadzieje, ze kiedys Fisher
      trafi do swiata Simow i bedzie ich likwidowal po kolei. A to zaczai sie za nowo
      kupionym kwiatkiem, a to skreci kark jakiemus kochankowi, a moze zastrzeli
      coreczke na spacerze z psem.

Z niecierpliwoscia czekam na 4 edycje gry i ucieczke Sama z wieznienia.
    • Gość: kluska Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 23:25
      a fuj rożowe gry? Kto powiedzila ze kobiety nie lubią gier gdzie jest zabijanie,
      ważne by gra miala cikawa fabułę, ale to nie zawsze - poprostu klimat
      moi faworyci : Daiblo II, Sprintel cell, max payne, TR, quake 2 - 3 sucks, NFS
      undergorund.
      ale musze przyznac ze czasami gralam w simsy :P
      a dorzuce jeszcze strategie : Faraon, Age of Empires
      - niektore tyluły troche nie na czasie, ale zlote lata grania mam za sobą
      • Gość: PijanyProb Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 23:51
        ********** StarCraft: Brood War ***************

W to się gra! Wiecie ile pań w to gra... Grając przez internet, nie tródno
        natrafić na płeć piękną ;)

• Gość: oleczka :) Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 01:22
      bardzo podoba mi sie ten pomysł, ponieważ jestem chyba typową kobietą, nie
      cierpię gry , w której wszsytko należy rozpiep*. Znacznie bardziej wolę gry
      symulujące ludzkie zycie typu SimS czy też Singles.Ale mam nadzieję, że
      koncerny produkujące gry komputerowe postarają się o stworzenie czegos jeszcze
      bardziej atrakcyjnego niż wyżej wymienione gry. Po przeczytaniu tego artykułu
      poczułam się usatysfakcjonowana, że jednak dba się o potrzeby kobiet i
      dziewcząt, nawet w zakresie takiej rozrywki, jaką są gry komputerowe.Dziekuję .
    • anahella Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 19.09.06, 02:12
      A ja z dzika radoscia, przez pare lat tluklam w stare, dobre Diablo:P
    • Gość: mel simsy? IP: *.fbx.proxad.net 19.09.06, 03:01
      Tak sie sklada ze oboje z mezem gramy w Simsy,i zgadnijcie kto podchodzi do
      tego bardziej fachowo i z wiekszym entuzjazmem :)
      Strzelanek za to nie lubimy oboje, wolimy RPG'i i roznego typu symulacje (i tez
      zgadnijcie kto jest domowym mistrzem w tego typu grach).
      Wkurzaja mnie podzialy na literature kobieca i meska, gry kobiece i meskie,
      muzyke kobieca i meska. Jak ktos robi chale ,to pozniej dorabia sobie teorie
      dlaczego sie nie sprzedala, ot co. Przemys gier wyjdzie z kryzysu gdy rozszerzy
      oferte - od ilu miesiecy czaimy sie na jakas gre ktora bedzie nam sie podobala -
      w sklepach gry sportowe, symulacje bitew drugiej wojny swiatowej, i
      strzelanki.
      • Gość: baba Re: simsy? IP: *.wro.vectranet.pl 19.09.06, 08:04
        A ja simsy uwielbiam! Ale chyba niezdrowo podchodze, bo jak mi sie maz znudzi to
        go topie w basenie:)
        A poza tym maniakalnie (przesiedzenie calego dnia przed kompem nie reagujac na
        swiat realny sie zdarza) gram w:
        - Diablo 2
        - Sacred
        - Age of Empires 1,2,3
        - Empire Earth 2
        - Rise of nation
        - Faraon
        - Polanie 2
        ... hmm nie pamietam co jeszcze, czasem stare giery typu pierwszy duke nuken,
        dyna, dink...
        jedyne czego unikam stanowczo to fpp, samochodowki i gry sportowe typu fifa

Poza tym jestem normalna, studiuje, pracuje, mam narzeczonego:) i nie jestem
        jakis quasimodo:)
        -
        • Gość: mel Re: simsy? IP: *.fbx.proxad.net 19.09.06, 10:29
          Wlasnie :)
    • Gość: malina_37 Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.res.pl 19.09.06, 07:52
      dla mnie najlepsza gra jest jednak gra wstepna..czego kazdemu zycze :)
    • the_rest pomysł na grę dla kobiet 19.09.06, 08:18
      gra strategiczna - jesteśmy członkiniami gangu, który w sposób zorganizowany
      kradnie majtki i biustonosze w supermarkecie - strategia polega na zrobieniu w
      bambuko ochroniarzy.
      • nessie-jp Re: pomysł na grę dla kobiet 20.09.06, 13:34
        > gra strategiczna - jesteśmy członkiniami gangu, który w sposób zorganizowany
        > kradnie majtki i biustonosze w supermarkecie - strategia polega na zrobieniu w
        > bambuko ochroniarzy.

Wiesz co... Idiotyczne, ale mi się podoba. Zagrałabym w to :)) Z tym że zakres
        należałoby rozszerzyć o rozmaite butiki (różne poziomy trudności, kolejne
        potwory, eee, ochroniarze do pokonania), różne ciuchy, które potem można z
        zyskiem sprzedać i kupić nową broń ;) No i te przedmioty unikalne, jak Torebka
        od Prady (+5 do umiejętności walenia ochroniarza po głowie, +2 do umiejętności
        ukrywania ciuszków przed ochroniarzami, +3 do przemykania między półkami)... :P
    • Gość: Tomir Wojna No to powinni moją kobitę przy Quaku np. zobaczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 08:18
      Simsy jej się za to nie podobają (mi też nie). Ale istotnie, kobitki zwracają
      uwagę na trochę inne rzeczy. Wolą przygodówki, bardziej istotny jest dla nich
      klimmat, ale to wcale nie wyklucza Bood moona, Gothica czy Linage. Zobaczcie ile
      kobiet gra np. w diablopodobne sieciówki.
      • dvl Re: No to powinni moją kobitę przy Quaku np. zoba 19.09.06, 08:38
        Jasne, ze sporo ich w to gra - np. MU-Online;)
        Znam troche dziewczyn, ktore graja - Sims itp. gry lubi naprawde mniejszosc.
        Jakie lubia bardziej?
        - TR
        - Q3A
        - Diablo 1&2
        - NFSy
        - Warcraft
        - wszelkiej masci przygodowki;)

• Gość: blisko 30stki Moje typy IP: 194.89.192.* 19.09.06, 08:38
      Zdecydowanie sympatyczna i ciekawa gra jest the Legend of Zelda (kilka czesci) -
      polecam paniom, trzeba sie troche naglowkowac no i zrecznosci tez troche
      wymaga (cierpliwosci tez ;).
      Fifa - nuda bleeeee, samochody, planszowki itp. - najwyzej na krotko.
      Przyznam sie,ze wciagal mnie tez Grand Thief Auto, ale za duzo strzelanek. Z
      filmowek probowalam Wladcy Pierscieni, bo film mi sie bardzo podobal, ale jakos
      nie moglam przebrnac. Resident Evil - obrzydliwstwo jak dla mnie - za duzo krwi
      i strzelania.
      • dvl Re: Moje typy 19.09.06, 08:39
        No tak - o GTA zapomnialem - Siostra nieraz malo mnie nie pobila, jak ja
        odganialem od _mojego_ kompa, bo akurat grala;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka