alkud 18.09.06, 13:33 Najlepsza gra dla wszystkich kobiet to oczywiście... POSTAL :) ISLAM KORAN EUROPA religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tulipanna Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 14:34 najlepszą grą komputerowa la babeczek był Tomb raider, niestety popsuty w ostatnich dwu edycjach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga no pewnie że Tomb Raider! IP: *.miecznet.pl 18.09.06, 15:06 zgadzam się w pełni, TR tojest to :-) Grałam w to od dawna, teraz gra córka. Simsy są takie... infantylne, sorry że to piszę, może ktoś to odbiera całkiem inaczej i naturalnie nic w tym złego, w końcu de gustibus... itd. Na TR też trzeba mieć nastrój, ochotę, dzień no i naturalnie czas :-) Ale fakt, że chętnie przywitałabym nową, ciekawą fabularną grę, w której elementy zręcznościowe i logiczne połączone byłyby z ciekawą stroną graficzną (piękne wnętrza i plenery) no i koniecznie dobrą muzyką. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agita Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.dc.dc.cox.net 19.09.06, 03:18 jako jedna z rodzynek ;) gralam w gry diablo1, tibia a jak na dzis zaczela sie "przygoda" z hero. Szkoda ze nas tak malo, mnie kiedys ex dopuscil do kompa i tak sie zaczelo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raven Re: Zgadzam się, że precz z takimi grami! IP: *.vf.pl 19.09.06, 15:17 Nie jesteś jedyna. Ja też wole krwawe gry czy strategie wojenne niż jakieś tam przebieranie ciuszków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zgadzam się, że precz z takimi grami! IP: *.chello.pl 20.01.07, 10:28 Przygodówki to jest to. Moja laska gra w nie bezprzerwy a jak sobie nie radzi to próbujemy razem. Yo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB A kiedy gry dla obrażonych Kaczorków? IP: *.icpnet.pl 19.09.06, 17:18 Proponuję, żeby firma Ubisoft zrobiła grę dla Kaczopodobnych. Jako scenariusz proponuję wziąć dowolnego politykaz Niemiec (bo Niemcy w Europie służą do nabijania się), włożyć mu w usta jakiś monolog,a nasz bohater będzie się obrażał boł gościa po twarzy wielką rybą. Może to powstrzyma kolejne pokolenie kaczopodobnych? Będą się wyżywać na grze, nie w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_nie_dzielny zakupy, makijaz, 18.09.06, 14:47 grzebanie w torebce, robienie glupawych min, wdzieczenie sie do lustra, niekonczaca sie gadanina. Co jeszcze moze robic bohaterka gry dla kobiet? Doprawdy, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Re: zakupy, makijaz, IP: *.chello.pl 18.09.06, 14:50 " Producenci gier komputerowych, którzy ostatnio przeżywają kryzys" - faktycznie, najdynamiczniej rozwijająca sie branża rozrywki przeżywa kryzys. Ale najwyraźniej jakoś trzeba było artykuł uzasadnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enjlklj Re: zakupy, makijaz, IP: 65.57.245.* 18.09.06, 22:23 "Producenci gier komputerowych, którzy ostatnio przeżywają kryzys, zwracają uwagę na gry dla kobiet" A) producenci gier komputerowych przeżywają ostatnio kryzys, więc zwracają uwagę na gry dla kobiet czy też może B) (tylko) tacy producenci gier komputerowych, którzy ostatnio przeżywają kryzys, zwracają uwagę na gry dla kobiet ? Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: zakupy, makijaz, 19.09.06, 02:13 Kotku, tzw. "galerianki", o ktorych piszesz to nie kobiety: to karykatury kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: zakupy, makijaz, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 08:42 gosc_nie_dzielny napisał: > > grzebanie w torebce, robienie glupawych min, wdzieczenie sie do lustra, > niekonczaca sie gadanina. > Może jeszcze wychowywać i rodzić dzieci.Taka gra podobałby się czarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 14:59 Nieee, no nie Simsy. Nuda. Wolę Diablo, Silkroad, NFSU. Będą wymyślać jakieś głupoty z falbankami. :P Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 18.09.06, 15:09 O, to to, właśnie Diablo, Diablo II, Starcraft, Settlersi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirgone Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 15:12 Nudzą mnie strzelanki wszelkiego typu, ale jeszcze bardziej gry typowo "kobiece", jakby kobieta była jakimś półmózgiem myślącym tylko o paznokciach, fryzurach i zakupach. Lubię wszelkiego typu zagadkowe, ale jeśli już się na nie natknę, to w efekcie okazują się totalnym chłamem (np. Agatha Christie "I nie było juz nikogo" ). I dlatego nie gram prawie w ogóle (czasami tylko w te internetowe typu "ucieczki z pokoju") Odpowiedz Link Zgłoś
tonyvegas Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 19.09.06, 10:12 to ja goraco musze polecic dreamfall (druga czesc the longest journey). im dluzej zaglebialem sie w fabule, tym bardziej mi szczena opadala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 15:25 Kobiety to również istoty myślące logicznie (czasem aż za bardzo), dlatego polecam grę KWADRYGA na www.procorde.pl , jest to gra bez elementu destrukcji, zabijania przeciwnika itp. każda partia podobnie jak w szachach jest niepowtarzalna, a zasady gry tak proste jak "konstrukcja gwoździa". Ta gra jest moim przekleństwem, bo żona gra i gra, zbiera punkty i niestety jest często lepsza od swego szefa. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 18.09.06, 15:38 Bezwzględnie najlepszą grą dla kobiet jest HERROS III OF MIGHT AND MAGIC i kropka!! Odpowiedz Link Zgłoś
ginewra0702 Czas na gry komputerowe dla kobiet 18.09.06, 16:35 simy sa nudne jak flaki z olejem, ale jak bylo wyzej gusta dyskusji nie podlegaja:) Lubie Diablo(jak chce komus trzaskac:), poza tym lubie gry, w ktorych troche trzeba glowkowac, ale nie za wiele:p jak age of wonders, warcraft, heroes(tlyko mnie drazni, jak mnie bija:P:P:P) i takie, w ktorych wylacznie trzeba glowkowac, jak np Syberia. Gra ma mnie odstresowac, nie stresowac, wiec jak mam bic, to ja ich, a nie oni mnie:P, a jak mam budowac (civka np) to skupiam sie na budowaniu, nie na biciu:) Do tego wszystkiego dodam, ze jestem jak najbardziej kobieta, ale rzecziwscie malo ktora z moich kolezanek grywa:) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 19.09.06, 02:17 ginewra0702 napisała: > Do tego wszystkiego dodam, ze jestem jak najbardziej kobieta, ale rzecziwscie > malo ktora z moich kolezanek grywa:) A ja mam grajace kolezanki i dodam ze mamy dobrze po trzydziestce. Potrafimy godzinami gadac o misjach z Baldura. Kiedys siedzialysmy sobie w knajpce i tak sie zagadalysmy glosno na temat Kivana (polelf z jedynki), ze mlodzi chlopcy patrzyli na nas z uwielbieniem w oczach. Gdyby nie fakt, ze bylysmy w wieku ich mamus, pewnie zaprosiliby nas na partyjke po sieci;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 21:12 Hej a co myslicie (oczywiście Wy kobiety) np o Lineagu II?? Ja ogólnie lubie RPG, chociaż nie powiem Heroes III też jest fajna :) No i racja moje koleżanki też żadko grywają w gry :) nawet te w których nie trzeba się specjalnie wysilać. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 18.09.06, 16:44 Zawsze bardzo lubiłam grać na komputerze; preferuję tradycyjne gry zręcznościowo-platformowe i przygodowe (nowe jakoś mnie nie przekonują... nic nie pokona gier typu "pięć ikonek" Sierry). Co może robić bohaterka gry dla kobiet? Była niegdyś bardzo fajna gra "Hand of Fate", której główna postać była właśnie kobietą, czarodziejką i alchemiczką. I nie dała sobie w kaszę dmuchać, wcale nie jakaś romantyczna czarodziejka, tylko fajna babka ze złośliwymi komentarzami. ;) Nie wiem, czy gra była projektowana jako gra dla dziewcząt, ale niejednemu recenzentowi gry przeszkadzało, że musi się wcielić w tę potworną obcą istotę, jaką jest kobieta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katja Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.chello.pl 20.01.07, 10:39 Ja grałam w grę Still Life i tam bohaterką jest kobieta a gra ma taki klimat że można dostać zawału ale jest odjazdowa. W Syberii też główną bohaterką jest kobieta - fakt mało jest gier gdzie bohaterem jest kobieta ale dla mnie to nie problem bo liczy się przygoda rozgrywana w grze a nie to czy właśnie jestem facetem czy kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sliwka Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.media4.pl 18.09.06, 16:46 Ja tam sie dobrze czuje grajac w Quake'a czy innego Warcrafta. raczej nie bylabym zainteresowana interaktywnymi telenowelami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Niszczyć wrogów IP: *.aster.pl 18.09.06, 20:46 TAK!!! NISZCZYĆ!!! W RAYMANIE!!! O rany. Tyle jest gier z jatkami i strzelaniem wrogom w twarz rakietą to nie - Rayman. Jak to mówi mój młodszy brat żal.pl :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vlastovka Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 18.09.06, 21:40 Ja bardzo lubię grać w różne kobiece gry np. Manhunt, F.E.A.R. albo Battlefield 1942 ;P Ale i tak najlepsze były Civilization, Lotus i Monkey Island, eh, łezka się w oku kręci Odpowiedz Link Zgłoś
stachenka Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 18.09.06, 21:47 American McGee's ALICE i kropka! No dobra, jeszcze Wizardry, Neverwinter, ...... ;D Odpowiedz Link Zgłoś
martina.poland Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 18.09.06, 22:01 Monkey Island wymiata! :) Fajny też był Rayman2, Książę i tchórz i TR. Koniec listy, już nie mam w co grać. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: 80.54.155.* 18.09.06, 22:00 Ja stawiam na Fahrenheita! Odpowiedz Link Zgłoś
seyahat Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 18.09.06, 22:25 A ile macie lat, bo nie wiem, czy zaliczacie się bardziej do kobiet, czy raczej do nastolatek? Ja tam kocham Simy całym sercem, jest to jedyna gra, w którą gram. Czasem w internetowe-planszowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enay Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:42 Zdecydowanie jestem kobietą i to 30-letnią ;) Jak kilka poprzedniczek preferuję Diablo (ale II nie lubię) i Heroes III i IV (V czeka na nową karte graficzną ;)) :D W Sims'ów nie grałam i nie zamierzam w bliższej i dalszej przyszłości. A wszelkie gry polegające na ubieraniu się, chodzeniu po sklepach itp. są chyba tworzone dla bezmózgich lalek :> Odpowiedz Link Zgłoś
mika8111 Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 18.09.06, 22:49 Ja miałam krótki epizod z simsami, ale generalnie wolę diablo (I i II) i heroes'ów IV. Różu nienawidzę... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 19.09.06, 00:29 Ja też 30-tka, Diablo I i II, Starcraft, Warcraft, Settlersi, Neverwinter Nigths, Fallout, The Longest Journey stare przygodówki Sierry były super (Hero's Quest na Mazovii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.4web.pl 19.09.06, 08:52 Simsy to najnudniejsza gra jaką znam...Jezus, to przeciez rodzaj Dynastii - tam też kupowali, urządzali,sprzedawali - nuda do wyrzygania. To już Crock przeznaczony z zalozenia dla dzieci ejst zajebisty przy tym gniocie.Tomb Raider to jest chyba to, chociaż kolejne wersje pikowały w dól;/ Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 "Rayman" ? Jestes pewien ? 18.09.06, 22:39 "Rayman" raczej nie sluzy do niszczenia wrogow :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arin Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.chello.pl 18.09.06, 23:05 Autor nie ma bladego pojęcia o rynku. Pewnie nawet nie słyszał o Nintendogs i różowych konsolkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani Fisher Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 23:07 Splinter Cell! Cala trylogia jest fantastyczna - mam nadzieje, ze kiedys Fisher trafi do swiata Simow i bedzie ich likwidowal po kolei. A to zaczai sie za nowo kupionym kwiatkiem, a to skreci kark jakiemus kochankowi, a moze zastrzeli coreczke na spacerze z psem. Z niecierpliwoscia czekam na 4 edycje gry i ucieczke Sama z wieznienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluska Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 23:25 a fuj rożowe gry? Kto powiedzila ze kobiety nie lubią gier gdzie jest zabijanie, ważne by gra miala cikawa fabułę, ale to nie zawsze - poprostu klimat moi faworyci : Daiblo II, Sprintel cell, max payne, TR, quake 2 - 3 sucks, NFS undergorund. ale musze przyznac ze czasami gralam w simsy :P a dorzuce jeszcze strategie : Faraon, Age of Empires - niektore tyluły troche nie na czasie, ale zlote lata grania mam za sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PijanyProb Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 23:51 ********** StarCraft: Brood War *************** W to się gra! Wiecie ile pań w to gra... Grając przez internet, nie tródno natrafić na płeć piękną ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleczka :) Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 01:22 bardzo podoba mi sie ten pomysł, ponieważ jestem chyba typową kobietą, nie cierpię gry , w której wszsytko należy rozpiep*. Znacznie bardziej wolę gry symulujące ludzkie zycie typu SimS czy też Singles.Ale mam nadzieję, że koncerny produkujące gry komputerowe postarają się o stworzenie czegos jeszcze bardziej atrakcyjnego niż wyżej wymienione gry. Po przeczytaniu tego artykułu poczułam się usatysfakcjonowana, że jednak dba się o potrzeby kobiet i dziewcząt, nawet w zakresie takiej rozrywki, jaką są gry komputerowe.Dziekuję . Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet 19.09.06, 02:12 A ja z dzika radoscia, przez pare lat tluklam w stare, dobre Diablo:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel simsy? IP: *.fbx.proxad.net 19.09.06, 03:01 Tak sie sklada ze oboje z mezem gramy w Simsy,i zgadnijcie kto podchodzi do tego bardziej fachowo i z wiekszym entuzjazmem :) Strzelanek za to nie lubimy oboje, wolimy RPG'i i roznego typu symulacje (i tez zgadnijcie kto jest domowym mistrzem w tego typu grach). Wkurzaja mnie podzialy na literature kobieca i meska, gry kobiece i meskie, muzyke kobieca i meska. Jak ktos robi chale ,to pozniej dorabia sobie teorie dlaczego sie nie sprzedala, ot co. Przemys gier wyjdzie z kryzysu gdy rozszerzy oferte - od ilu miesiecy czaimy sie na jakas gre ktora bedzie nam sie podobala - w sklepach gry sportowe, symulacje bitew drugiej wojny swiatowej, i strzelanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: simsy? IP: *.wro.vectranet.pl 19.09.06, 08:04 A ja simsy uwielbiam! Ale chyba niezdrowo podchodze, bo jak mi sie maz znudzi to go topie w basenie:) A poza tym maniakalnie (przesiedzenie calego dnia przed kompem nie reagujac na swiat realny sie zdarza) gram w: - Diablo 2 - Sacred - Age of Empires 1,2,3 - Empire Earth 2 - Rise of nation - Faraon - Polanie 2 ... hmm nie pamietam co jeszcze, czasem stare giery typu pierwszy duke nuken, dyna, dink... jedyne czego unikam stanowczo to fpp, samochodowki i gry sportowe typu fifa Poza tym jestem normalna, studiuje, pracuje, mam narzeczonego:) i nie jestem jakis quasimodo:) - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina_37 Re: Czas na gry komputerowe dla kobiet IP: *.res.pl 19.09.06, 07:52 dla mnie najlepsza gra jest jednak gra wstepna..czego kazdemu zycze :) Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest pomysł na grę dla kobiet 19.09.06, 08:18 gra strategiczna - jesteśmy członkiniami gangu, który w sposób zorganizowany kradnie majtki i biustonosze w supermarkecie - strategia polega na zrobieniu w bambuko ochroniarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: pomysł na grę dla kobiet 20.09.06, 13:34 > gra strategiczna - jesteśmy członkiniami gangu, który w sposób zorganizowany > kradnie majtki i biustonosze w supermarkecie - strategia polega na zrobieniu w > bambuko ochroniarzy. Wiesz co... Idiotyczne, ale mi się podoba. Zagrałabym w to :)) Z tym że zakres należałoby rozszerzyć o rozmaite butiki (różne poziomy trudności, kolejne potwory, eee, ochroniarze do pokonania), różne ciuchy, które potem można z zyskiem sprzedać i kupić nową broń ;) No i te przedmioty unikalne, jak Torebka od Prady (+5 do umiejętności walenia ochroniarza po głowie, +2 do umiejętności ukrywania ciuszków przed ochroniarzami, +3 do przemykania między półkami)... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomir Wojna No to powinni moją kobitę przy Quaku np. zobaczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 08:18 Simsy jej się za to nie podobają (mi też nie). Ale istotnie, kobitki zwracają uwagę na trochę inne rzeczy. Wolą przygodówki, bardziej istotny jest dla nich klimmat, ale to wcale nie wyklucza Bood moona, Gothica czy Linage. Zobaczcie ile kobiet gra np. w diablopodobne sieciówki. Odpowiedz Link Zgłoś
dvl Re: No to powinni moją kobitę przy Quaku np. zoba 19.09.06, 08:38 Jasne, ze sporo ich w to gra - np. MU-Online;) Znam troche dziewczyn, ktore graja - Sims itp. gry lubi naprawde mniejszosc. Jakie lubia bardziej? - TR - Q3A - Diablo 1&2 - NFSy - Warcraft - wszelkiej masci przygodowki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blisko 30stki Moje typy IP: 194.89.192.* 19.09.06, 08:38 Zdecydowanie sympatyczna i ciekawa gra jest the Legend of Zelda (kilka czesci) - polecam paniom, trzeba sie troche naglowkowac no i zrecznosci tez troche wymaga (cierpliwosci tez ;). Fifa - nuda bleeeee, samochody, planszowki itp. - najwyzej na krotko. Przyznam sie,ze wciagal mnie tez Grand Thief Auto, ale za duzo strzelanek. Z filmowek probowalam Wladcy Pierscieni, bo film mi sie bardzo podobal, ale jakos nie moglam przebrnac. Resident Evil - obrzydliwstwo jak dla mnie - za duzo krwi i strzelania. Odpowiedz Link Zgłoś
dvl Re: Moje typy 19.09.06, 08:39 No tak - o GTA zapomnialem - Siostra nieraz malo mnie nie pobila, jak ja odganialem od _mojego_ kompa, bo akurat grala;) Odpowiedz Link Zgłoś