Gość: Żurnalist IP: *.spray.net.pl 31.10.06, 07:41 Czy jest tu ktoś, komu Medi Press TEŻ nie zapłaciło honorarium??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ala Re: Medi Press IP: *.chello.pl 01.11.06, 13:44 to jest never ending story... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żurnalist Re: Medi Press IP: *.spray.net.pl 01.11.06, 15:56 A możesz coś wiecej napisać? Mam już dość tegio wiecznego dzwonienia, proszenia - zrobiłem swoje i należy mi się wynagrodzenie, a czuję się jak chłop u dziedzica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lump Re: Medi Press IP: *.itpp.pl 01.11.06, 15:58 Gdyby tylko wypisać same nazwy wydawnictw prasowych i książkowych, które nie płacą swoim autorom lub płacą po 2-3 latach od uzgodnionego terminu, to zabrakłoby miejsca na serwerach obsługujących to forum. Swojego czasu w niepłaceniu przodowała redakcja "Poznaj świat" - mnie honorarium wypłacono dopiero, kiedy sprawa trafiła do sądu. Nota bene - są BRONIŁ własną piersią tego wydawcy, nie chcąc mnie zwolnić z kosztów postępowania, choć doskonale wiedział, jakie są moje dochody, na podstawie przedłożonych kopii PIT za poprzednie 5 lat. Sąd uznał je za NIEWIARYGODNE!!! No bo jak można było inaczej obronić nieuczciwego wydawcę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Medi Press IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 21:23 Znam kilka takich osob, ktorym medi press nie zaplacil. Zastanawialem sie czy nie zglosic do sadu wniosku o upadlosc Medi Pressu. Tam jest pan, ktoremu wydaje sie, ze jest prezesem, jest jego zastepczyni o wielkich ambicjach i niewielkiej wiedzy nt funkcjonowania wydawnictw, jest pani I, ktora daje sie wykorzystywac do maksimum i reszta zespolu,ktoremu sie wydaje , ze nigdzie nie znajdzie pracy. Najbardziej zenujace i nieprofesjonalne wydawnictwo, w jakim zdarzylo mi sie przez chwile (na szczescie) pracowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żurnalist Re: Medi Press IP: *.spray.net.pl 02.11.06, 10:26 No więc miałem już przyjemność i ze śliskim panem prezesem ("nie zapłacone? niemożliwe!") i z milutką panią D. ("już poszedl przelew") i z antypatyczną panią K. ('nic nie wiem, proszę do prezesa albo do pani D."). Obrzydliwe osoby. Myślę, że gdyby się znalazło kilka osób, razem moglibyśmy coś zdziałać (w PiPie? w sądzie?)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lump Re: Medi Press IP: *.itpp.pl 02.11.06, 12:04 Masz umowę na piśmie? Jeżeli nie, przegrasz w sądzie. Masz umowę o pracę (nie o dzieło, czy zlecenie)? Jeżeli nie, PiP nie będzie w ogóle z tobą chciał rozmawiać. A to wydawnictwo wcale nie jest najgorsze i najbardziej nieprofesjonalne. Spróbuj z "Wiedzą i życiem"... Po pół roku od złożenia materiałów (w terminie, zgodnie z umową) dowiesz się, że złożyłeś je KILKA DNI TEMU i ciesz się, że nie musisz zapłacić odszkodowania i zadośćuczynienia za straty, jakie ze współpracy z tobą - nierzetelnym i niesolidnym autorem - poniosło wydawnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Żenujące Medi Press IP: *.polityka.com.pl 02.11.06, 12:23 Owszem Medi Press dziala nieprofesjonalnie. To zaden argument, ze inne dziala gorzej. To jest zwykle naciąganie i oszukiwanie autorow.Zastanawiam się, jak panstwo prezesostwo moze spac spokojnie, majac tyle dlugow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lump Re: Żenujące Medi Press IP: *.itpp.pl 02.11.06, 15:01 > Owszem Medi Press dziala nieprofesjonalnie. To zaden argument, ze inne dziala > gorzej. To jest zwykle naciąganie i oszukiwanie autorow.Zastanawiam się, jak > panstwo prezesostwo moze spac spokojnie, majac tyle dlugow... Co ty? Życia nie znasz? Kiedy ma się długi, śpi się spokojnie, nieraz w bardzo luksusowych warunkach. A martwi się i śpi niespokojnie TYLKO wierzyciel. Stary dowcip żydowski: - Moniek, czym ty się tak zamartwiasz? - A bo jestem winien Lichtenbaumowi 10 tysięcy i dziś mija termin. - Moniek, po co ty się martwisz? Ty zadzwoń do niego i powiedz mu że nie oddasz tych 10 tysięcy. Niech on się martwi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Żenujące Medi Press IP: *.polityka.com.pl 02.11.06, 18:46 Masz racje, ale jakos nie umiem sie z tego smiac.Mowiac szczerze dziwie sie ludziom, ktorzy dla Medi Pressu pracuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żurnalist Re: Żenujące Medi Press IP: *.spray.net.pl 02.11.06, 19:16 Część boi się, ze gdzie indziej pracy nie znajdzie, część trafiła przypadkiem i dopiero po czasie się zorientowała co i jak (jak kobiety z "Super Linii", które zostały "kupione" od Mediaexpress). Ja faktycznie przyznaję, nie sprawdziłem ich, jak się zgodziłem na współpracę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Żenujące Medi Press IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 20:32 To uciekaj jak najszybciej i nie daj sie namowic na ich projekty specjalne. I ostrzegaj kogo mozesz, albo zloz pismo w Pip. Ja po zlozeniu pisma dostalem zalegle pieniadze. Przestraszyli sie, bo wiedza, ze postepuja niezgodnie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Żenujące Medi Press IP: *.chello.pl 02.11.06, 21:15 o matko, co to jest PIP? pytam serio:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Żenujące Medi Press IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 22:03 Panstwowa Inspekcja Pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Żenujące Medi Press IP: *.chello.pl 02.11.06, 22:05 dzięki:) w sumie niezły pomysł - kilkanaście skarg na pana AH i trochę smrodu będzie miał w końcu jako ludzie powinniśmy się wychowywać nawzajem, no nie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Żenujące Medi Press IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 22:25 Pracujesz tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Żenujące Medi Press IP: *.chello.pl 02.11.06, 22:52 e niee.... tzw. luźna współpraca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żurnalist Re: Żenujące Medi Press IP: *.spray.net.pl 05.11.06, 20:24 Ja w PiPie na pewno złożę skargę, bo za dużo mi wiszą, żebym to darował. Dwa razy wyrywałem im kasę z gardła awanturami, ale mam już tego dość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żurnalist Re: Żenujące Medi Press IP: *.spray.net.pl 05.11.06, 20:25 A tak BTW to kto to jest ten wymoczek AH, nic o nim w necie nie ma, nikt nic nie wie, nigdzie w prasie nie pracował. Kosmita jakiś??? Wie ktoś coś:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Żenujące Medi Press IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 20:26 Cytuje za Wprostem, bardzo stary tekst, sadzac po jednym z autorow, ktory od wielu lat pracuje juz w Playboyu.I mam watpliwosci czy chodzi o tego AH, bo tem Medi Pressowy to raczej prowincjonalny wydawca gazetki osiedlowej,nie pasuje do ponizszego opisu. ALe cytuje: "Andrzej Horoszczak studiował w USA informatykę, biznes, matematykę. Szybko wszedł w machinę korporacyjną. Po pięciu latach był już klasyfikowany wysoko w Alliance Capital, czwartej firmie zarządzającej funduszami emerytalnymi na świecie. Zajmował się rynkami wschodzącymi od Władywostoku po Cape Town. - Gdy zacząłem pracować na własny rachunek, najbardziej brakowało mi RPA, kilku ulubionych miejsc, knajpek, wzgórza, z którego mogłem patrzeć jednocześnie na Atlantyk i Ocean Indyjski - wspomina Horoszczak. Korporacja płaciła mu za to, aby bez przerwy się uczył. Płaciła coraz więcej, bo i też coraz większymi pieniędzmi obracał. - Za dwa czy trzy lata nie chciałoby mi się ruszyć. Miałem wrażenie, że w korporacyjnej strukturze kroczę ścieżkami wydeptanymi przez innych, pokonuję kolejne szczeble podręcznikowej kariery. Na wszystko były procedury i podpowiedzi. Traciłem poczucie własnej wartości - wspomina Horoszczak. Stworzył PharmaNet. Dyrektorem finansowym został w niej analityk Dresdner Bank, wcześniej pracujący w firmie Arthur Andersen. On też miał dość korporacji. Podobnie jak szef marketingu robiący karierę w Procter & Gamble. PharmaNet zatrudnia kolejne osoby, kupuje duże wydawnictwo prasowe, znajduje partnerów w krajach Europy Środkowej. - Największym problemem Polaków jest asekuranctwo, brak ambicji w wyznaczaniu celów - ocenia Horoszczak." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żurnalist Re: Żenujące Medi Press IP: *.spray.net.pl 08.11.06, 10:48 hehe, no to raczej nie ten, sądząc po wyglądzie jak słusznie prawisz prowincjonalnym mocno, kaleczeniu angielskiego i ogólnym "image'u" pana AH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Żenujące Medi Press IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:45 A wiesz może skąd się wzięła pani Magda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żurnalist Re: Żenujące Medi Press IP: *.spray.net.pl 09.11.06, 20:40 Słyszałem plotę, że obie z K. wywalili z Filipinki i tu się zalapały, ale jak i co je łaczy z H. nie mam pojecia. Halo halo, niech ktoś napisze:) Odpowiedz Link Zgłoś