Dodaj do ulubionych

Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r.

• Gość: Kozakiewicz Kozakiewicz... IP: 83.238.13.* 03.01.07, 14:30
      Reklama z naszym mistrzem skoku o tyczce jest chyba najbardziej żałosną jaką
      widziałem ostatnio. "Janek! Zrób to" "Ołkej! Ał!"... no normalnie mózg staje...

Chyba jedną tylko gorszą widziałem. Nie wiem co to był za produkt, jakieś
      gładzie szpachlowe czy kleje. W każdym razie w jakims sklepie taki starszy,
      obleśny koleś, stylizowany na jakiegoś majstra zakupuje jeden produkt a
      następnie prosi "panią kierowniczkę", czyli blondynę stylizowana na lafiryndę,
      żeby mu dała jeszcze jeden i bezczelnie gapi jej się pod spódnicę, kiedy ta
      wchodzi po drabinie. Łomatko!

Mentos z sutkami też mnie brzydzi. Sprite'y są śmieszne, ale chyba faktycznie
      powinni je ograniczyć, bo ktoś może się ubrać w mięsny garnitu i wejść do
      klatki z hienami, akurat takiej jak są na każdym placu w większych miastach...

Pozdrawiam miłośników dobrych reklam :)
    • Gość: ox Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.timplus.net 03.01.07, 14:34
      mnie nie obuzaja. W czasie reklam wylaczam dzwiek, lub przelaczam kanal, a jesli
      to nie pomaga to w ogole wylaczam TV. Jesli dobrze pojdzie to niedlugo
      przeprowadze sie na wies i powaznie sie zastanawiam czy w ogole potrzebuje
      telewizora. Dla takiego chlamu szkoda sie narazac nie placeniem abonamentu i
      lazeniem po dachu.
      • kruder76 Chcesz być laską? 03.01.07, 14:47
        Mentos rządzi!
        C'omon rządzi! (szczególnie cała kampania - łącznie z teaseram puszcznymi w
        mediach niszowych)
        Bravia rządzi!
        Plus GSM rządzi!
        I jeszcze taka reklama jak koleś skacze na bandżi... do góry (ale już nie
        pamiętam co to reklamowało :)

Największe gnioty to:

Zbyszko (wszytskie reklamy), hoop cola (Bush nie lub hoop coli), ketopron (nie
        Basia tylko ketopron), kitkat (szczególnie ta z podtekstem gejowskim jak koleś
        pyta kolesia, czy chce być laską) no i jeszcze parę innych...
    • Gość: Vlad Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 14:49
      A mnie denerwuje wtrcanie się państwa w każda dziedzinę życia, reklamę też.
      Każdyn ma swój rozum i jak mu się reklama nie podoba to niech nie kupuje -
      wolny rynek. Natomiast żeby zakazywać, cenzurować? - to za wiele, co potem
      film , ksiża, prasa? - My wiemy co jest dobre a co jest zle a dla was niech
      nauczka będzie Tienanmen?
    • szerman Mleko Łaciate- porażka!! 03.01.07, 14:49
      Nie wiem kto zapłacił za reklamę Łaciatego z krową wchodzącą po schodach - nie
      wiem do czego ma zachęcać.. porażka.. ale jak widać są goście którzy płacą za
      coś taiego.. gratulacje
      • pawel3891 Re: Mleko Łaciate- porażka!! 03.01.07, 15:47
        ja inaczej mysle, dobry pomysl, zabawny
        • Gość: J_Karol Kogo to bawi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 16:24
          Chyba takich samych idiotów jak ten ciągnący krowę po schodach.
          A gdzie towarzysze z opieki nad zwierzętami. Jest to bezsprzecznie dręczenie
          zwierzęcia, gdyż krowy nie lubią chodzić po schodach.
        • Gość: ewa Re: Mleko Łaciate- porażka!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 17:18
          SMIESZNE jak cholera, po prostu BOKI ZRYWAĆ. I żeby było ŚMIESZNIEJ, sama
          wpuszczę krowę na klatkę schodową. Taka będzie biba!
    • betty.la.fea Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. 03.01.07, 15:01
      denerwuje mnie reklama ING w której Kondrat krzyczy do telefonu, że ludzie nie chcą trzymać pieniędzy w banku, który zarabia. Jakby każdy kto wybiera inny bank, był głupi.
      • Gość: aga Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.crowley.pl 03.01.07, 15:15
        To wszystko to nic najlepsza jest reklama nie wiem czego w której kobieta rodzi
        odkurzacz bo Polacy niby czekają z dziećmi jak się już dorobią. Zastanawiam się
        jak można na to kretyństwo wydać pieniądze zamiast na np.chore dzieci albo
        zasiłki ( bo ta "reklama" była chyba sponsorowana przez państwo)Nie życzę sobie
        żeby moje pieniądze wydawać na takie g...o bezmyślne.
        • nessuno Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. 03.01.07, 19:13
          Gość portalu: aga napisał(a):

> To wszystko to nic najlepsza jest reklama nie wiem czego w której kobieta rodzi
          >
          > odkurzacz bo Polacy niby czekają z dziećmi jak się już dorobią. Zastanawiam się
          >
          > jak można na to kretyństwo wydać pieniądze zamiast na np.chore dzieci albo
          > zasiłki ( bo ta "reklama" była chyba sponsorowana przez państwo)Nie życzę sobie
          >
          > żeby moje pieniądze wydawać na takie g...o bezmyślne.

Na szczęście tej debilnej reklamy już nie ma.Przed babą rodzącą odkurzacz była
          jeszcze kretynka rodząca telewizor LCD. Co za pojeby taki chłam wymyślają?
          • Gość: MaTT Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:16
            > Na szczęście tej debilnej reklamy już nie ma.Przed babą rodzącą odkurzacz była
            > jeszcze kretynka rodząca telewizor LCD. Co za pojeby taki chłam wymyślają?

A Może to była reklama społeczna co?? Taka sama jak ta o piratach drogowych.
            Przecież to nie reklamowało ani tego telewizora ani tego odkurzacza (no chyba że
            niektórzy tak sądzą).
            • nessuno Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. 03.01.07, 20:23
              Gość portalu: MaTT napisał(a):

> > Na szczęście tej debilnej reklamy już nie ma.Przed babą rodzącą odkurzacz
              > była
              > > jeszcze kretynka rodząca telewizor LCD. Co za pojeby taki chłam wymyślają
              > ?
              >
              > A Może to była reklama społeczna co?? Taka sama jak ta o piratach drogowych.
              > Przecież to nie reklamowało ani tego telewizora ani tego odkurzacza (no chyba ż
              > e
              > niektórzy tak sądzą).

Zapewne była to reklama społeczna, niemniej sam pomysł uważam za durny. Po prostu.
              • Gość: aga Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.crowley.pl 04.01.07, 09:06
                Bez apelacyjnie to była reklama społeczna tylko co miała na celu - wykazanie ze
                młodych ludzi w Polsce nie stać na wychowywanie dzieci. I jeszcze coś wczoraj
                na TVN widziałam podobną reklamę dotyczącą budżetu domowego ( jakaś kampania
                temat finanse) w której Pani która jest Supernianią w TVN radzi żeby jak nie
                mamy kasy to oszczędzać - nie wypożyczać filmów itd. Czy ludzie którzy to
                wymyślają mają klapki na oczach i nie wiedzą że są ludzie dla których te rady
                to bzdeta bonie mają co jeść a co dopiero wypożyczać filmy. Gratuluję pomysłu.
                • Gość: taka_jedna Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.toya.net.pl 05.01.07, 00:55
                  Są też ludzie, którzy najpierw chcą zrobić karierę, dorobić się i to do nich
                  jest skierowana ta reklama społeczna (z rodzeniem telewizora).
      • Gość: alicja i zyli dlugo i szczesliwie w Weronie IP: *.4web.pl 03.01.07, 15:19
        No ta reklama - syropu dla dzieci - jest porazkowa! Dziewczynka uczy sie roli
        Julii z "Romea i Julii", ale nie moze, bo boli ja gardlo. Nastepna scena to juz
        wystep dziewczynki, ktora klania sie i mowia z usmiechem: "I zyli dlugo
        iszczesliwe w Weronie"
        Nie trzeba studiowac teatrologii, zeby wiedziec, ze nie bardzo zyli dlugo i
        szczesliwie. Przeciez w dobie cudownej polskiej edukacji dzieciaki nawet w
        gimnazjum moga to zalapac, a potem opowiadac glupoty o szczelsiwym zakonczeniu
        Szekspirowskiej tragedii. Juz sami tworcy dali ciala z tym zdaniem!
        ŻENADA
    • Gość: Stig Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 15:17
      Szczerze powiedziawszy nie rozumiem ludzi, którzy składają skargi na reklamy,
      które rzekomo kłócą się z ich poglądami, przekonaniami, wyczuciem smaku. Reklamy
      powinny być szokujące, niegrzeczne i jak to wielu ujmuje haniebne, bo tylko
      takie trafiają do odbiorców. O takich reklamach właśnie można czasami pogadać i
      pośmiać się w towarzystwie ludzi z odrobiną poczucia humoru. Na spoty reklamowe
      powinno się patrzeć przez przymrużone oko. Jeżeli ktoś nie potrafi, to czemu po
      prostu nie kiwnąć palcem aby przełączyć na jeden z 999 innych kanałów (np. na TV
      TRWAM) i zapomnieć o felernej reklamie? Czyż na prawdę trzeba swoją wolnością i
      prawem do wypowiadania się ograniczać wolność i prawo do wypowiadania się
      twórców reklam? Czy to się nazywa demokracja? Aż w końcu ostatnie pytanie, czy
      ludzie na prawdę nie mają innych zmartwień poza nieetycznymi reklamami?
    • Gość: Ewa Czy aby zareklamować napój trzeba pokazywać orgazm IP: *.bsk.vectranet.pl 03.01.07, 15:30
      Mnie też krew zalewa, jak widzę tę reklamę. Wqrzała mnie terz reklama
      telewizora LG. Czy aby zareklamować telewizor/naoój/szampon trzeba pokazywać
      orgazm??
    • wagnies Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. 03.01.07, 15:33
      reklamy ktore doprowadzaja mnie do salu to wszystkie plusa, media marktu (nie
      dla idiotow!!!), natomiast uwielbiam ogladac reklamy milki i ostatnio hondy (z
      chórem) - dla mnie rewelka
    • Gość: maniek Sprite ma njalepsze reklmy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 15:40
      Spraite ma najlepsze reklamy. Tylko trzeba je zrozumiec!!
      • Gość: tay Re: Sprite ma njalepsze reklmy!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.07, 15:54
        A co tam jest do rozumienia? To reklama dla głupków i ludzi których smieszy
        pierdzenie przy stole.
      • Gość: ewa Re: Sprite ma njalepsze reklmy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 16:57
        ooo taak, wspaniałe, szczególnie ta z facetem obwieszonym surowym mięsem. No
        normalnie to jest coś co do mnie przemawia!

Czy wy już do reszty straciliście rozum..?
    • Gość: konsumato Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 15:46
      a gdzie ochydna reklama coca-coli z ufoludkiem, łeeeeeeeeee.
    • Gość: tay mmmm pycha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.01.07, 15:51
      mnie najbardziej denerwuja reklamy skierowane do kur domowych gdzie laska
      gotuje obiad, i mowi: "mmmmm pycha" (Winiary, Knory i inne syfy), potem jeszcze
      jakies dziwne sztuczne dzieciaki cieszace sie ze zjedza zupe... na wymioty sie
      zbiera.
    • Gość: jula Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.aster.pl 03.01.07, 15:58
      A może ktoś by się zajął sprawą abonamentu za RTV. Dlaczego płacimy dwa razy.
      TV ma tyle pieniędzy z reklam i jeszcze nieprawnie pobiera za abonament. Mam 60
      programów, ale nie ma na co popatrzeć. Oglądać po raz 100 te same filmy, lub
      chorych polityków to ja mam dosyć. I jeszcze głośne reklamy, że wieczorem
      trzeba szybko wyłączyć telewizję bo można sąsiadów obudzić. Proszę o
      wyjasnienie, czy jest to zgodne z prawem, dwa razy płacić za abonament.
    • Gość: gosc jak nazywa sie piosenka z rek. mentosow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 16:10
      spoko kawalek ;]
      a reklama wg mnie tez kozak ;]
      pozdr
    • Gość: tika Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 16:13
      A mnie denerwują reklamy np Winiary, proszkow do prania i innych pierdół które
      mają gwarantować że mąż je będzie kochał i bedą 100% kobietami. Największy
      wkurw - reklama winiary z tesciową gdzie ta ocenia synową po ugotowanej zupie.W
      głowie sie nie mieści.
    • Gość: kibic Reklama ubezpieczeń w której policja szuka malucha IP: *.aster.pl 03.01.07, 16:19
      Jak dla mnie pomysł i realizacja świetne. Szkoda że w rzeczywistości taka
      sytuacja to byłby niemalże cud....
      • Gość: taka_jedna Re: Reklama ubezpieczeń w której policja szuka ma IP: *.toya.net.pl 05.01.07, 01:01
        Też mi się podoba, jak wszystkie z tej serii.
    • Gość: J_Karol A jakie reklamy lubimy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 16:19
      Jeśli w ogóle można lubić reklamę?
      Mnie podoba się reklama (nie powiem czego, by nie robić kryptoreklamy) reklama
      z dzieciakami odgrywającymi w teatrzyku bajkę o Czerwonym Kapturku, gdy akktor
      grający wilka wolał jeść to coś, co jest reklamowane zamiast babci. "Babcię
      niech zje ktoś inny".
    • Gość: terence Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.elb.vectranet.pl 03.01.07, 16:47
      Jest coraz bardziej normalne
      Tylko to co jest bardziej nachalne
      Najlepsze jest to co się sprzeda
      Ch..owe to co sprzedać się nie da
      Każdy to widzi, w środku miasta
      Statua z gówna wyrasta
      • Gość: abc beznadziejny raiffeisen! IP: *.elsnerow.waw.pl 03.01.07, 16:53
        Najgorsza reklama to raiffeisen bank!!!! Jakieś tam dwa pasztety: babka i facet
        mówią, że pies przejada wszystkie pieniądze, i że trzeba go się "POZBYĆ"....
        Ludzie to jest okropne!!! A jakby mieli dziecko, to też chcieliby się go
        "POZBYĆ"???!!!

!!!Debilny bank = debilna reklama!!!!!
    • Gość: zubr najlepsze sa reklamy zubra IP: *.devs.futuro.pl 03.01.07, 17:05
      - Zimowe zapasy zubra
      - Zubr powstaje z jeczmienia
      - Dobrze jest postac przy zubrze
    • Gość: qwetr Cilit Bang i TELE2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 17:17
      ile razy widze tego faceta mówiącego ten sam tekst i pokazującego test z monetą
      tyle razy przełączam kanał.

podobnie jest z tele2... jak można wciskać oglądającym "obniżanie rachunków"
      kiedy wpisując 'tele2' w google pojawiają się fora z oszukanymi klientami.?!
    • panialeksandra Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. 03.01.07, 17:31
      Ja nie cierpie tej z kobietą która pije jakiś tam jogurt pitny i zostaje jej na
      ustach . Jak maja zachęcić do kupna produktu ubrudzeni jakimś jedzeniem ludzie ? ;/
      • marmots Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. 31.01.07, 23:34
        najgorsza jest reklama tego RYŻU... nawet nazwy nie pamiętam, ale zdanie końcowe
        jest takie "czy w twoim życiu jest miejsce na nasz ryż?", a wcześniej, "ty
        robisz się coraz piękniejsza, a on coraz grubszy" (grubszy pewnie od tego ryżu
        na kolację).
        Brawo PR-owcy - świetna robota, co za pomysł, subtelność i poczucie humoru. W
        moim życiu tez jest miejsce na Wasz RYŻ ..... miejsce to znajduje sie na
        osiedlowym śmietniku
    • rumburak0001 A mnie gęba Kondrata w spocie ING drażni, 03.01.07, 17:31
      taki mędrek,"salnonowiec Wyborczy";-).A zresztą jako twarz upadłej(chyba już
      nie ma?)Unii Wolności to niezbyt fortunna twarz dla banku,którego klientem nie
      byłem i nie będe, ze wzgledu własnie!! na jego osobę,jego lewicowe poglady
      których nie kryje...Bardzo sie dziwię"specom" że nie wybrali kogos bardziej
      neutralnego politycznie...to niezbyt profesjonalne-no chyba że celowe-chyba że
      target banku to "salonowcy Wyborczy","Europejczycy",elektorat wspomnianej
      partii.
      • Gość: gosc Los Angeles Re: A mnie gęba Kondrata w spocie ING drażni, IP: *.socal.res.rr.com 03.01.07, 17:49
        ogladajac telewizje prawie codziennie w USA nie zauwazylem reklam ktore
        obrazja , lub sa wulgarne, niektore sa glupie to prawda, wiec trudno mi
        zweryfikowac to ze jak podaje autor Amerykanie zaskarzaja tworcow reklam .
        Uwazam ze nie ma takich przypadkow , Ten biznes jest swietnie tutaj prowadzony
        ze wzgledu na zroznicowanie spoleczne i natychmiastowa publiczna krytyke ktora
        moze zniszczyc firme
        • Gość: noTV Kondrat w reklamie ING to po prostu dno! IP: *.compi.net.pl 04.01.07, 13:13
          Gość, który jest wkurzony tym, że TY jeszcze nie skorzystałeś z tak wspaniałej
          oferty, mnie do niczego nie zachęca - wprost przeciwnie. Traktuję go
          błyskawicznie pilotem. Jest arcydenerwujący.
    • Gość: izar Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.eranet.pl 03.01.07, 18:10
      Całe żeycie myślałem, że ludzi męczą reklamy poszków, podpasek, tamponów itd. Natomiast jakieś jęki przy TV z HDD, a kogo to obchodzi :)
      Może poprosimy Prezesa Rady Ministrów, albo lepiej ministra edukacji o dobieranie reklam. Będziemy wtedy mieli TV TRWAM
      pzdr.
    • Gość: arnold88 Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 18:11
      Rynek reklam w Wlk.Brytanii to co innego niż u nas. Tam spoty puszczane są
      częściej i przerwa reklamowa trwa dłużej. Pamiętacie z 7 lat temu jaka krótka
      była przerwa reklamowa u nas? Kiedy wtedy oglądałem coś na zagranicznych
      kanałach to nie mogłem znieść tak dłuugich reklam! Teraz to już doszło do
      nas...A przypatrzcie się jak jakaś polska stacja pokazuje jakiś show z USA -
      jak tam często jest wyciemnienie i pokazywane jest logo programu, u nas za
      chwilę program leci dalej, w USA lecą reklamy...
    • irini Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. 03.01.07, 18:23
      Dziwi mnie, że nie protestowano w sprawie reklamy Sprite, w której dwa głupki
      skaczą z dachu. Dla mnie nie do przyjęcia.
    • Gość: ZiomisławPaliblant Re: Jakich reklam nie lubiliśmy w 2006 r. IP: *.nd.e-wro.pl 03.01.07, 18:32
      Jak to dobrze, że nie oglądam telewizji - o ile problemów mniej!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka