Dodaj do ulubionych

Rewolucja "Warcrafta"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 16:18
OMEGA BUR !
Obserwuj wątek
    • Gość: Avus Rewolucja "Warcrafta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 16:19
      KEK !
      • Gość: Gargamel Re: Rewolucja "Warcrafta" IP: 83.238.100.* 16.01.07, 16:25
        Co za badziew z tego Warcrafta, nie dosc ze kiepski i do takiego scieciowego
        Ogame sie nie umywa to jeszcze placisz jak za zboze zima!

Ryski z Klanu beda miec podniete!
        • Gość: Baron Re: Rewolucja "Warcrafta" IP: 195.42.249.* 16.01.07, 16:27
          Ciekawe skąd wiesz, że kiepski skoro cię nie stać....
          • Gość: Gargamel Re: Rewolucja "Warcrafta" IP: 83.238.100.* 16.01.07, 16:35
            Gość portalu: Baron napisał(a):

> Ciekawe skąd wiesz, że kiepski skoro cię nie stać....

Ciekawe skąd wiesz ze mnie na niego nie stac, skoro jestes idiota?
            • Gość: Paweł eSBek Ryszard Grabski IP: 62.233.214.* 16.01.07, 23:33
              /// eSBek Ryszard Grabski

nadal jest szefem

Sekcji Ruchu Drogowego

Komendy Miejskiej Policji w Krakowie .

Z pijanego gangu :

www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3

Nareszcie wiemy dlaczego deesbekizacja kuleje .

Łukaszewicz
              www.malopolska.policja.gov.pl/grafika1/kierownictwo/lukaszewicz_zastepca.jpg
            • kszynka Re: Rewolucja "Warcrafta" 17.01.07, 00:04
              > > Ciekawe skąd wiesz, że kiepski skoro cię nie stać....
              >
              > Ciekawe skąd wiesz ze mnie na niego nie stac, skoro jestes idiota?

forum na onecie się zepsuło?
              • Gość: one-t Re: Rewolucja "Warcrafta" IP: 80.51.47.* 17.01.07, 00:18
                kszynka napisał:

> > > Ciekawe skąd wiesz, że kiepski skoro cię nie stać....
                > >
                > > Ciekawe skąd wiesz ze mnie na niego nie stac, skoro jestes idiota?
                >
                > forum na onecie się zepsuło?
                >

MEGA ROTFL! :D Legendarna głupota forum Onetu przenika wszędzie...
      • Gość: listekklonu Re: Rewolucja "Warcrafta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 17:01
        Właśnie miałam to samo napisać :P
    • Gość: pimel Rewolucja "Warcrafta" IP: *.chello.pl 16.01.07, 16:19
      pierwszy
    • olsza1993 Rewolucja "Warcrafta" 16.01.07, 16:23
      Fes mi odkrycie to mozna juz kupic:/
      • Gość: Jasio Re: Rewolucja "Warcrafta" IP: *.stacje.agora.pl 16.01.07, 17:28
        A czy w artykule jest napisane ze nie można?
    • aybabtu Re: Rewolucja "Warcrafta" 16.01.07, 16:24
      WarCraft - gra dla dzieciaków, grinderów i carebearów
      • Gość: TFUJ_STARY [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 16:26
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • aybabtu Re: Rewolucja "Warcrafta" 16.01.07, 16:35
          Ot, przykład powyżej ...
    • Gość: sportowiec Niestety ,ale gry są dla opóźnionych w rozwoju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 16:29
      umysłowym jak i mięśniowym . Potrzeba nam zdrowej młodzieży ,a nie
      przychlapusów z krzywymi kręgosłupami ,z chorą psychiką ,którzy potrafią pobić
      matke za to ,że stracili wirtualny miecz ,bo wyłączyła komputer .
      • Gość: dd Re: Niestety ,ale gry są dla opóźnionych w rozwoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 17:03
        Chcialbym zobaczyc jak bardzo jestes rozwiniety "miesniowo" w rzeczywistosci.
      • mowiak Re: Niestety ,ale gry są dla opóźnionych w rozwoj 16.01.07, 18:24
        Pewnie, lepiej niech nasza mlodziez na wzor swoich rodzicow tempo gapi sie w
        telewizor i uzadza pijackie awantury poniewaz w lodowce zabraklo piwa.
        • Gość: emv Re: Niestety ,ale gry są dla opóźnionych w rozwoj IP: *.gemini.net.pl 16.01.07, 21:04
          fajnych masz starych
      • Gość: DarioGEe Re: Niestety ,ale gry są dla opóźnionych w rozwoj IP: *.wro.vectranet.pl 16.01.07, 19:50
        Znasz jakiegos gracza ktory gra w cos wiecej niz pasjansa? Ja akurat grywam duzo
        i czesto (akurat nie w WoWa bo szkoda mi kasy), a wiekszosc ludzi ktorych
        poznalem przy graniu to duzo bardziej inteligentni kolesie niz chlopaki chodzacy
        na silke. A co do historii przytoczonej jest wyjatkiem potwierdzajacym regule.
        Na pewno dresy chodzace na silke codziennie sa duzo bardziej agresywni. I nie
        mam krzywego kregoslupa i chorej psychiki.
    • Gość: As To już nie to ... to se ne vrati. IP: *.65.rev.vline.pl 16.01.07, 16:29
      Pierwszy Warcraft to było coś. Dużo lepszy od pionierskiej w tamtych czasach
      pierwszej gry RTS "Dune". Drugi Warcraft był cudownym rozwinięciem pomysłów z
      pierwszej części, wprowadzał duże zróżnicowanie ras, co było nowością. Ale
      trzeci moim zdaniem nie był dziełem udanym. Utworzenie nowych, niepasujących
      ras i przeniesienie wszystkiego w 3D zabiło niepowtarzalny, baśniowy klimat nic
      nie dając w zamian. A to co teraz grają nastolatki, Warcraft internetowy, to
      jakieś marne popłuczyny po czasach prawdziwej chwały ...
      Szkoda że piękne rzeczy odchodzą w zapomnienie, a nowe nie wzbudzają już takich
      emocji jak powinny.
      • aybabtu Re: To już nie to ... to se ne vrati. 16.01.07, 16:36
        Racja
        • Gość: nierzucekamieniem Re: To już nie to ... to se ne vrati. IP: *.broadband.pl 16.01.07, 16:58
          racja racja!!!!! to jakies kiczowate gowno pierwsze 2 czesci to bylo cos!:)
      • parazyd Re: To już nie to ... to se ne vrati. 16.01.07, 17:04
        Oj tak tak! Warcraft (bez przydomków tj. "pierszy") to była rewelacja i
        rewolucja! Dwójka przesunęła się od "realizmu baśniowego" w kierunku groteski i
        przerysowania, ale nadal miała genialną GRYWALNOŚĆ. Był jeszcze świetny
        Stracraft, bardziej militarny i SF niż basniowy.
        Ostatni Warcraft to porażka - nie dla smakoszów, to pożywka dla mas. Bzdurne,
        błazeńskie postaci, bezstylowe budowle nawiązujące do "pałaców" przy centrach
        handlowych i jakiś taki arkadowy wygląd plansz. Gdy te błazny ścirają się w
        walce - jakieś krowy, świnie, latające smoki itp., jedne wielkie drugie małe -
        to nie wiadomo co się dzieje, a komputer ledwie dyszy. To chyba dzieło dla
        pokolenia wychowanego na pokemonach.
        • Gość: Tomek Re: To już nie to ... to se ne vrati. IP: *.uznam.net.pl 16.01.07, 19:59
          No kolego, nie masz racji, bo:

>primo' bzdurne blazenskie postaci?> podaj przyklad.
          >primo' bezstylowe budowle nawiązujące do "pałaców"> Otoz w grze jest 6 roznych
          stron konfliktu (w BC juz 8) wiec jezeli nie podoba sie komus czlowiecza
          architektura ten moze zagrac jeszcze 7 pozostalymi rasami.
          >primo' Gdy te błazny ścirają się w walce - jakieś krowy, świnie, latające smoki
          itp., jedne wielkie drugie małe - to nie wiadomo co się dzieje, a komputer
          ledwie dyszy.> TEN fakt utwierdza mnie w przekonaniu, że twoje doświadczenie w
          World of Warcraft bierze się z oglądania screenshotow, a dywagacje na temat
          wymagań technicznych gry to czysta spekulacja. Komputer mam stary (1,5 Mhz, 512
          sdram, radeon 9220 64 MB) a gra sie nie przycina, lagi? czasami po zaaplikowaniu
          patcha czyli srednio raz na miesiac.

>To chyba dzieło dla pokolenia wychowanego na pokemonach.>

Liczby nie kłamią, 8 milinoów graczy to nie przypadek. Zanim zaczniecie szerzyć
          ant Wow'ową propagandę, zagrajcie w tą grę.
          • Gość: antyterrorysta:) Gry to namiastka życia, szczerze odradzam IP: *.wroclaw.mm.pl 16.01.07, 21:17
            > a dywagacje na temat wymagań technicznych gry to czysta spekulacja.
            > Komputer mam stary (1,5 Mhz, 512 sdram, radeon 9220 64 MB)

to jest stary komputer?:)

> >To chyba dzieło dla pokolenia wychowanego na pokemonach.>
            >
            > Liczby nie kłamią, 8 milinoów graczy to nie przypadek.

Miliardy much nie mogą się mylić, jedzcie gó..:)

> Zanim zaczniecie szerzyć ant Wow'ową propagandę, zagrajcie w tą grę.

Nie wiem jaki jest WoW, pewnie fajny, zawsze marzyła mi się gra z
            takim światem i super grafiką (kiedyś musiały mudy wystarczyć:).

Ale zanim stracisz życie na namiastkach, znajdź sobie jakieś sensowne
            zajęcie. Za parę(naście) lat będziesz bardzo żałował każdej chwili
            spędzonej przy kompie...

Sam nałogowo grałem w countera, na szczęście w porę przestałem, bo
            bym wyleciał ze studiów i skończył w Anglii na zmywaku. A tak mam fajną
            pracę, w wolnych chwilach KORZYSTAM Z PRAWDZIWEGO ŻYCIA, czego wszystkim
            życzę.

Oczywiście teraz się z tego będziesz śmiał, a mi wisi co zrobisz ze
            swoim życiem, więc nara.
          • aybabtu Re: To już nie to ... to se ne vrati. 16.01.07, 23:33
            > Liczby nie kłamią, 8 milinoów graczy to nie przypadek. Zanim zaczniecie szerzyć
            > ant Wow'ową propagandę, zagrajcie w tą grę.

Grałem w WoW przez pół miesiąca. Grałem wcześniej w Anarchy Online i RYL2.
            Pogrywałem w Endless Ages, Project Entropia, Voyage Century Online, D&D. Jedyny
            MMO w jaki gram juz długo i ciągle wracam to Eve-Online. Bilans plusów i minusów
            sposród wszystkich gier wychodzi dla mnie najlepiej (jeden shard dla wszystkich,
            sensowny skill-system, duża złożoność gry, nieinstancjowany świat no i brak
            koreańskich znaków, mangi i nadmiaru 13-letnich L33tów). Jakieś pytania jeszcze?
      • Gość: nom Re: To już nie to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 19:39
        prawda, pierwsze co zauważyłem w w3 to mocne ograniczenie liczby jednostek, ,
        brak bitew morskich to co było w w2 było mocnym atutem.
      • Gość: p_lar Bo teraz sie liczy... IP: *.toya.net.pl 16.01.07, 19:41
        ...kasa, kasa, kasa. Niedługo z grami zacznie sie robić to co z kinem
        amerykańskim. Co jo godom już sie robi. Thief 1,2,3 Warcraft 1,2,3 ... Coraz
        częściej grywalność zastępuje się nowym silnikiem graficznym (jak efekcikami w
        filmie) nie dając nic w zamian. Zero nowych pomysłów, za to klonów zatrzęsienie.
      • nessie-jp Re: To już nie to ... to se ne vrati. 16.01.07, 20:08
        Szczera prawda! W Warcrafta II i w Starcrafta grywam do dzisiaj. Trzeci Warcraft
        był po prostu nudny - fabuła się rwała, rasy zdziwaczałe, mała grywalność w
        trybie SP. No i ci nieszczęśni 'bohaterowie'...

Na WoW w ogóle nie spojrzałam, nie wierzę jakoś, że mogłabym się dobrze bawić w
        tej grze. Dla mnie ważna jest fabuła, strategia, zabawa. A nie "levelowanie".
        • Gość: DarioGEe Re: To już nie to ... to se ne vrati. IP: *.wro.vectranet.pl 16.01.07, 23:56
          sc i wc3 sa grami przeznaczonymi do trybu online. Kampanie sa jedynie by nauczyc
          sie nieco gry. Glownie dlatego gry Blizzarda maja taka popularnosc wynika z tego
          ze sa swietnie dopracowane i daja mozliwosc konkurencji z innymi ludzmi. To w te
          gry gra sie latami. Nie w gry ktore sa swietnie zrobione, ale po przejsciu
          kampani nie ma juz nic i w tydzien odstawia sie na polke.
          • nessie-jp Re: To już nie to ... to se ne vrati. 17.01.07, 15:04
            > sc i wc3 sa grami przeznaczonymi do trybu online. Kampanie sa jedynie by nauczy
            > c
            > sie nieco gry.

Nieprawda. Starcraft miał świetną fabułę kampanii single player, to samo zresztą
            Brood Wars. Owszem, możliwość grania z ludzkim przeciwnikiem jest świetna, ale
            sprowadza grę do pustej strategii, jak szachy. Natomiast kampanie, jak film,
            opowiadały historię świata, w którym gra się rozgrywa - i było to zrobione
            bardzo dobrze. Dlatego w kampanie Starcrafta można grać wiele razy, tak jak
            wiele razy można przeczytać książkę czy obejrzeć film.

Natomiast w WC3 już tego nie było. Kampanie były zrobione na odwal się, a tryb
            multiplayer mnie nie zainteresował. Dlatego nie sięgnęłam po WoW.
      • Gość: X Re: To już nie to ... to se ne vrati. IP: *.chello.pl 17.01.07, 00:15
        Zróżnicowanie ras w Warcrafcie 2? Coś ci się pomyliło...
    • Gość: dwarf60 Rewolucja "Warcrafta" IP: 62.29.131.* 16.01.07, 16:34
      "Naklad wyczerpany" w mniej niz 24h po premierze... brawo CD Projekt, brawo - tak trudno bylo domyslec sie ze ludzie beda chcieli to kupic???
      • Gość: Baron Re: Rewolucja "Warcrafta" IP: 195.42.249.* 16.01.07, 16:50
        > "Naklad wyczerpany" w mniej niz 24h po premierze... brawo CD Projekt, brawo - t
        > ak trudno bylo domyslec sie ze ludzie beda chcieli to kupic???

Tak trudno przeczytać na necie, że Blizz ograniczył ilość kopii TBC per kraj,
        aby nie dopuścić do zatkania serwerów w pierwszym tygodniu.

Poczytaj, potem krytykuj....
    • Gość: tom chambers Rewolucja "Warcrafta" IP: *.acn.waw.pl 16.01.07, 16:36
      panowie z blizzard sa okrutni - sesja tuz tuz a oni taki numer wycinaja:(
      • Gość: Mietek_Kloc Re: Rewolucja "Warcrafta" IP: 83.238.100.* 16.01.07, 16:39
        Ooo, znowu w naszym kraju przybedzie nietoperzy: w dzien spia, w nocy rabia w
        Warcrafta, Tibie i inne tego typu gówna!
    • dziad5 Re: Rewolucja "Warcrafta" 16.01.07, 16:50
      Jestem fanem strzelanek nie gram w gry RPG czy strategie, ale gdybym tylko miał
      kaske na tą super produkcje napewno nie pożałowałbym jej na wydanie na zakup i
      comiesięczne opłaty WoW :D
    • Gość: 1234 Rewolucja "Warcrafta" IP: 194.181.183.* 16.01.07, 17:36
      Mozna kupic w ultima.pl. Jezeli beda bledy na CD4 to skopiujcie wszystkie do
      jednego foldera na dysku i odpalcie instalke...
    • Gość: Herr_Borys Ten czerwony troll jes podobny do Giertyha :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 17:40
      • Gość: smyr Re: Ten czerwony troll jes podobny do Giertyha :D IP: *.chello.pl 17.01.07, 00:24
        to nie troll, to tauren :<
    • Gość: Michał Ciekawe jaki będzie nowy IP: *.aster.pl 16.01.07, 17:41
      Stracraft?
      • Gość: ZiomisławPaliblant Re: Ciekawe jaki będzie nowy IP: *.nd.e-wro.pl 16.01.07, 18:06
        Na pewno gorszy. Starcrafta nic nie zastąpi.
    • eurypides77 Mam! 16.01.07, 18:13
      Jak tylko wrócę z pracy, stworzę sobie belfa-warlocka. :p
      • Gość: Baron Re: Mam! IP: 195.42.249.* 16.01.07, 18:19
        Też mam, jak tylko wyrwę się z pracy to wracam do mojego UD locka i przekraczam
        portal... ;)
        • Gość: Winkle Re: Mam! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.07, 18:58
          Takie moje przemyślenie. Gdy mmorpg weszły na szerszy rynek ,zabiło to gry jako
          rozrywkę. Teraz granie stało się chorą rywalizacją, taką, w której o wiele
          łatwiej osiągnąć sukces, niż w prawdziwym życiu. Niektórzy, niestety, ulegają
          tej pokusie. Czas stracony to nie tylko czas gry, ale także godziny spędzony nad
          przemyśleniami nad grą. A że tych gier praktycznie nie mozna skończyć, tworzy to
          całe rzesze komputerowych zombie, którzy nie mają czasu rozwinąć się
          emocjonalnie i poukładać sobie prawdziwego życia. Taka gra tak naprawdę nic nie
          wnosi do naszego życia. To jest smutne. Nie warto tracić w ten sposób
          czasu...lepiej wyjść na spacer i pomyśleć o niebieskich migdałach :)
          • eurypides77 Telewizja zabila prawdziwą rozrywkę 16.01.07, 19:07
            "Telewizja zabiła prawdziwą rozrywkę. Za dawnych czasów sami się zabawialiśmy.
            Na gwiazdkowych imprezach regularnie waliłem się po głowie przedmiotami
            tępokrawędzistymi i śpiewałem serenady."
            - Profesor Patafian
    • Gość: DarioGEe Warcraft IP: *.wro.vectranet.pl 16.01.07, 19:56
      Znowu jakis laik lub ignorant pisze artykul. Jak mozna zastepczo do WoWa uzywac
      slowa "Warcraft". Uzywanie terminu warcraft zawsze odnosilo sie do ktorejs z
      czesci RTS-a, a nie WoWa ktory jest zupelnie innym typem gry. WoW nie jest
      kolejna wersja Warcrafta.
      • Gość: Wróg Re: Warcraft IP: *.aster.pl 16.01.07, 20:14
        Tak. WoW to zwykłe g**** typu Diablo albo Tibii, a Warcraft i Starcraft to
        klasyka. Grałem w WoW. Przez 2 dni. Były to dni stracony, boże, co to za
        góóóó..oo!
    • Gość: mrozik1990 Rewolucja "Warcrafta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 20:15
      Ja gram w The Burning Crusade już kilka miesięcy ale w wersję beta-super gra!
      mam maga na 29 poziomie Blood Elfa ale ni mam niestety czasu zeby w to grac ale
      wszystkim polecam!
    • Gość: naook Rewolucja "Warcrafta" IP: *.pronet.lublin.pl 16.01.07, 20:32
    • Gość: nanook Battlefield 1942 rządzi ! IP: *.pronet.lublin.pl 16.01.07, 20:34
      Smoki, elfy, orki i krasnoludy to były dobre gdy byłem mały.
    • Gość: takitam Re: Rewolucja "Warcrafta" IP: *.lei3.cable.ntl.com 16.01.07, 20:36
      a kiedy bedzie Starcraft 2 ? starcraft to byla (jest) najlepsza gra jaka
      czlowiek stworzyl
      • Gość: DarioGEe Re: Rewolucja "Warcrafta" IP: *.wro.vectranet.pl 17.01.07, 00:05
        podobno do konca lutego maja jakis termin oglosic. Ale tak co roku kraza plotki
        i nic z tego nie wynika
        Poza tym nic nie bedzie lepsze od sc:bw
    • Gość: gosc Rewolucja "Warcrafta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 20:51
      NIC NIE PRZEWYZSZY LINEAGE 2 CHRONICLE 4!!! A NAWET CHRONICLE 5!! NIC! :]
    • Gość: Mersor Starcraft Forever IP: *.chello.pl 16.01.07, 21:18
      Zgadzam sie z przedmowcami i tak najlepszy jest starek :), a co do drugiej czesci to strach sie bac. Ja nie chce go widziec. Starcraft BW do dzisiaj gram.
    • Gość: Arcymag Rewolucja "Warcrafta" IP: *.petrus.com.pl 16.01.07, 21:49
      W ankiecie powinna byc jeszcze opcja:
      "Nie gram bo nie stac mnie zeby co miesiac placic 50pln"

WoW ma bardzo ciekawa grafike i jest super grywalna. Gdyby nie te ceny to i moze
      bym sobie pogral "godzinke" dziennie ;]
      • Gość: mic Re: Rewolucja "Warcrafta" IP: *.chello.pl 25.08.07, 09:57
        Ludzie a nie słyszeliście nigdy o prywatnych serwerach World of Warcraft,np:
        Anderia, Avalon, Exodus? Róznią się one od globala tym że są w zupełności
        darmowe...
    • Gość: Dziadek Mroz Re: Rewolucja "Warcrafta" IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.01.07, 22:10
      Do wiekszosci komentarzy
      "Glupota nie zawsze czyni zlym zlosc zawsze czyni glupim"
      • Gość: Shaman Re: Rewolucja "Warcrafta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 22:42
        kek
    • dozobaczenia.pl Re: Rewolucja "Warcrafta" 16.01.07, 23:20
      Ciekawe czy zdarzaja sie oszustwa w handlu wirtualnymi przedmiotami. Zastanawia mnie reakcja policji na doniesienie "zaplacilem przelewem 100 PLN, ale jego krasnolud nie spotkal sie z moim elfem w celu przekazania 1000 golda". ;)
      • Gość: Undead Re: Rewolucja "Warcrafta" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 23:38
        W Chinach ze dwa lata temu był przypadek podobny. Jegomość złożył na policję
        (milicję?) doniesienie, że pożyczył koledze w grze miecz. Kolega pochlastał nim
        przeciwników i opchnął na aukcji za kilkadziesiąt dolarów.
        Pierwszy właściciel miecza poszedł więc na policję i przedstawił problem.
        Policja go wyśmiała. Koleś zdenerwował się i zatłukł kumpla.

W WoW jest o tyle lepiej, że te na prawdę super "miecze" są przypisane do
        postaci. Możesz tym mieczem chlastać, ale nie oddasz go nikomu ani na aukcji nie
        sprzedasz. Miecz się znudzi albo bedziesz miał lepszy, to co najwyżej go wyrzucisz.
      • empewu Re: Rewolucja "Warcrafta" 16.01.07, 23:50
        a najciekawszy przekret do tej pory wydarzyl sie chyba w eve-online - koles
        zalozyl bank gdzie zbieral depozyty i wyplacal odsetki, w pewnym momencie zwinal
        interes z cala wirtualna kasa, czesc prawdopodobnie zdazyl sprzedac, zanim
        admini zablokowali mu konto

i wez to wytlumacz policji....
    • Gość: Ferry Brak wersji Linux'owej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 10:06
      jest makowa ale nie ma wersji linux'owej.

do tego nie ma wersji dla graczy chcacych grac potworami, npc-ami itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka