tupik70 01.02.07, 21:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Telewizyjni piraci się nie poddają 02.02.07, 09:23 Chyba jestem głupi alb naiwny, ale jak to działa? TVP utrzymywała się przez lata z krwawicy całego narodu (pojechałem co?:), teraz żyją z abonamentu który musimy płacić i z reklam, za które płacą reklamodawcy, BO MY JE OGLĄDAMY i sami w sumie za nie płacimy kupując reklamowane produkty. Defakto finansujemy produkcję seriali i programów, które POWINNY być naszą własnością. Tymczasem goście którzy żyją z naszych pieniędzy każą nam kupić ten serial jeszcze raz? Nie rozumiem o co w tym chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gruby_dolar Re: Telewizyjni piraci się nie poddają 02.02.07, 09:34 no i źle zrozumiałeś :) bo TVP publiczna ma swej iTVP w necinie gdzie programy oglądasz za darmo! :) ale co do fragmentu z reklamami zgadzam się :) Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Telewizyjni piraci się nie poddają 02.02.07, 09:40 NO, ok mają stronę ale to tylko malutki pryszczyk tego co mają w swoich skarbach. Widzę tu same nowe programy, gdzie są archiwa ja się pytam?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucusia Re: Telewizyjni piraci się nie poddają IP: 212.244.186.* 02.02.07, 14:29 No właśnie! Gdzie obejrzeć - bardziej czy mniej legalnie - stare przedwojenne filmy? A czemu one nawet w telewizji wogóle nie lecą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Telewizyjni piraci się nie poddają IP: *.prz.edu.pl 02.02.07, 09:27 Piraci będą - póki nadawcy nie zrezygnują z DRM!!! Parę miesięcy temu chciałem oglądnąć archiwalne odcinki Magdy M. Chciałem być uczciwy - na oficjalnej stronie można wykupić dostęp do archiwalnych odcinków za smsa (9 zł bodajże). Wysłałem smsa - i nie mogłem nic oglądnąć bo IE i WMP się wieszał na ich stronie! Pomijam fakt, że żeby oglądnąć to trzeba mieć Windows XP SP2, IE6.0 i WMP11 (co jest kompletnie bez sensu) - ale nawet na tym nie działa! Oczywiście oficjalny support nie potrafił mi pomóc i kasa przepadła :( Bez problemu ściągnąłem interesujące mnie odcinki za darmo z "nieoficjalnej" strony. Jakbym od razu chciał spiracić to nie obchodziły by mnie zabezpieczenia na oficjalnej stronie - chciałem być legalny to zmarnowałem czas, nerwy i kasę, a i tak musiałem spiracić. Wnioski: 1) Więcej nie kupię zabezpieczonego syfu tylko spiracę. 2) DRM utrudnia życie TYLKO legalnym użytkownikom a nie piratom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bladik Re: Telewizyjni piraci się nie poddają IP: *.acn.waw.pl 02.02.07, 11:57 wniosek: jestes zlodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theye Re: Telewizyjni piraci się nie poddają IP: *.acn.airbites.pl 02.02.07, 15:39 BUAHAHA! To dobre. Złodziej odbiera prawo do użytkowania i rozporządzania danym mieniem jego prawowitemu właścicielowi. W przypadku KOPIOWANIA/POWIELANIA nie ma mowy o złodziejstwie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai jacy piraci? naruszający licencje... 02.02.07, 10:19 A i to jest wątpliwe. Piractwo to zbrojne zajęcie statku powietrznego lub morskiego. Okrutny, morderczy proceder związany z handlem niewolnikami, plądrowaniem, topieniem... Nazywać łamiących licencję piratami to bełkotliwa nowomowa ideologów korporacyjnych. Ale czy naprawdę naruszający licencje? Może upowszechniający dobra kultury? W końcu przed serialem nie jest emitowana żadna EULA, mówiąca że nagranie serialu i pokazanie go komuś innemu łamie czyjeś tam prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie kapuje Re: jacy piraci? naruszający licencje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 10:41 Z tego co przeczytałem to wnioskuje, że tamte serwisy nie łamią żadnych praw autorskich. Czytałem kiedyś, że jeśli coś zostało kiedyś udostępnione za darmo to kopiowanie tego jest legalne. Coś mi się wydaje, że to tylko interesy stacji narusza. Bo tak to przecież te serwisy były by ścigane z mocy prawa i nikt nie musiałby ich pozywać. No i to troche dziwne, że w kraju patentowym USA(c) takie coś jest, więc to musi być ok. Najlepiej jeśli by się wypowiedział odnośnie tego jakiś prawnik. Ludzie czy ściąganie seriali z netu jest legalne ? (artykuł tego nie wyklucza) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bladik Re: jacy piraci? naruszający licencje... IP: *.acn.waw.pl 02.02.07, 11:56 chyba ci się pomerdało coś - nagraj sobie seriale, wrzuc na serwer i streamuj chetnym i bierz za to kase. To nazywasz kopiowaniem? Gazeta zreszta juz o tym pisala i na takich kolesi byly i w USA i w Kanadzie wyroki. tu sobie poczytaj: prawo.vagla.pl/node/6518 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ch4ron zamiast walczyc z piratami tylko w sądzie, IP: *.toya.net.pl 02.02.07, 10:30 niech TVP zaoferuje coś w zamian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teraz Re: zamiast walczyc z piratami tylko w sądzie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 12:11 Cytuje: "Od kilku miesięcy na stronach portalu Onet.pl widzowie mogą kupić takie seriale TVN, jak "Magda M." czy "Na Wspólnej", ale na razie nie są one dostępne dla zagranicznych widzów". Otoz nieprawda, sa dostepne, tylko inna droga. W polskich wypozyczalniach kaset wideo. Juz na drugi dzien po emisji drugiego badz trzeciego odcinka (np. w przypadku "M ja milosc" w srode jest juz w Chicago kaseta z odcinkami z poniedzialku i wtorku). Jestem przekonany, ze "MagdaM.", pewnie nagrywana tez po 2 odcinki, zaraz po emisji odc. nr 2 jest do obejrzenia. I tak jest od lat. I dotyczy absolutnie wszystkich seriali polskich, telenoweli polskich i np. meksykanskich oraz wielu filmow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowierzajacy Re: Telewizyjni piraci się nie poddają IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.02.07, 12:32 A to sa jeszcze na swiecie tacy, co chca to badziewie ogladac? Nawet w Kanadzie? To musza byc jacys desperaci, lub uzaleznieni- byle co, byle patrzec w szklo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Telewizyjni piraci się nie poddają IP: *.highspeedfx.net 04.02.07, 14:50 Taaaak, "Uzalezniony" jestem, nakblizszy polski sklep 150km od mojego miesjca - na pewno pojade i wypozycze stawka wieksza niz zycie i oddam na nastepny dzien! eee to tylko 300 km - a te "badziewi" to z checia bym pusicil swoim dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Telewizyjni piraci się nie poddają IP: *.server.ntli.net 02.02.07, 14:02 Od dawna programy, seriale i filmy byly dostepne w sieci tyle, ze za darmo. Wydaje mi sie, ze malo ludzi skorzystaloby z platnego dostepu do programow TVP, gdyz nie sa az tak ciekawe, zeby za nie placic - w koncu w innych krajach tez jest jakas telewizja. Obecnie z repertuaru telewizji polskiej ogladam jedynie Teleexpres, Wiadomosci oraz Panorame. Nie wyobrazam sobie placic za informacje o aferach polityczno-koscielnych, bo tylko takie sa wiadomosci w tym kraju ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teletubiś Re: Telewizyjni piraci się nie poddają IP: 62.87.184.* 02.02.07, 14:31 Z tego co piszą (a piszą niewiele) wynika, że serwis udostępnia pewnie torrenty. Czyli na stronie nie przechowują żadnych plików, ani też nie nadają srtumienia video. Po prostu plik z danym serialem jest ściągany od innego użytkownika. I z tego co mi wiadomo, w Europie nie jest to zakazane, zresztą już próbowali zamknąć serwis The Pirate Bay ale niestety się nie udało :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Telewizyjni piraci się nie poddają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 15:18 te filmy w tych serwisach to są zwykłe pliki .avi które można zassać na dysk, wypalić i oglądać kiedy się chce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitu Re: Telewizyjni piraci się nie poddają IP: *.ifht.RWTH-Aachen.DE 02.02.07, 17:50 fajny serwis i klan jest i zlotopolscy, super sprawa, tylko kiszka, ze taki drogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob tv w internecie IP: *.ed.shawcable.net 02.02.07, 20:57 nalezy zrobic tak jak polsat.Nadawca zarobi i odbiorca bedzie zadowolony, a zwlaszcza za granica Odpowiedz Link Zgłoś
kola ..::.. system::.. 03.02.07, 06:31 nalezy piracic wszystkie mozliwe filmy & programy i udostepniac je w sieci pro publico bono.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miras Tvpolonia.com IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.02.07, 18:37 www.tvpolonia.com istnieje juz od kilku lat, mysle ze to oni pierwsi zaczeki legalnie nadawac polskie programy na internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 242 Re: Tvpolonia.com IP: *.bchsia.telus.net 12.05.07, 07:14 Legalnie ? To znaczy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Tvpolonia.com IP: 186.13.231.* 11.06.09, 04:05 nadawali sobie nagrywane z tv sat programy nielegalnie, potem pan Spanski (podobno) dal lapowke panu wtedy urzedujacemu Walendziakowi (milion USD?) i dostal niekorzystna dla TVP a bardzo korzystna dla niego WYLACZNOSC na sygnal TV POLONIA a teraz tez TV3 czy jak to tam na obie ameryki, dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaczynska Polska tv w USA IP: *.dyn.optonline.net 26.07.07, 15:35 Moje zdanie na ten temat :| po 1. W USA mamy dostepna polska tv w DirectTV ale bez przesady za 4 programy z czego moze dwa sa warte uwagi trzeba placic od 30$ w gore po 2.Polsat i TvPolonia(gdzie tylko wiadomosci sa aktualne bo reszta jest strasznie do tylu) maja swoje serwisy w internecie za kazdy z nich mamy placic okolo 8$ jesli reszta stacji pojdzie w ich slady ile przyjdzie nam placic za te wszystkie serwisy??? Dlatego tez polonia za granica woli korzystac z pirackich stron bo cena jest dostepna i wszystko jest w jednym miejscu. Warto sie nad tym zastanowic moze polskie stacje powinny sie dogadac i otworzyc cos razem!!!! Szczerze w to nie wierze z nasz polityka w kraju wiec mam nadzieje ze takie strony jak polwizjer beda znowu dostepne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta mijaja 3 lata i nadal za 14.99 na miesiac IP: 186.13.231.* 11.06.09, 03:09 mozna ogladac niemalze wszystko! cos slaba ta walka albo brak paragrafu? Okazalo sie,ze to nie jest piractwo? Odpowiedz Link Zgłoś