Dodaj do ulubionych

Krzysztof Leski - Skąd on się wziął?

11.03.07, 12:04
Czy ktoś wie skąd TVP wytrzasnęła tą postać?
Ten pan kreuje się na gwiazdę publicystyki TVP, a jego dziennikarstwo nie
dość, że kiepskie, to jeszcze wyraźnie ideologicznie ukierunkowane?
Patrzeć na tego pana nie mogę.
Obserwuj wątek
    • Gość: gizmo Re: Krzysztof Leski - Skąd on się wziął? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 12:29
      Zamknij oczy.
    • Gość: m Re: Krzysztof Leski - Skąd on się wziął? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 12:49
      Przeciętniacy doszli do głosu, takie smutne czasy.
    • Gość: T-800 Re: Krzysztof Leski - Skąd on się wziął? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 11.03.07, 12:54
      A co, jako następny wyłamuje się z gazetowyborczej Jedynie Słusznej Prawdy?
      • dziedzicznacytadelafinansjery Re: Krzysztof Leski - Skąd on się wziął? 11.03.07, 21:47
        Gość portalu: T-800 napisał(a):

> A co, jako następny wyłamuje się z gazetowyborczej Jedynie Słusznej Prawdy?

Nie wiem czemu ale chyba czuję do niego jakąś sympatię :)
        • Gość: T-800 Re: Krzysztof Leski - Skąd on się wziął? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 11.03.07, 23:02
          Ja o nim wiem tyle, że ma bloga na Salon24. Jeszcze go dokładnie nie czytałem,
          ale "zaprenumerowałem" sobie w RSS.
      • dr.freud Re: Krzysztof Leski - Skąd on się wziął? 11.03.07, 22:45
        Gość portalu: T-800 napisał(a):

> A co, jako następny wyłamuje się z gazetowyborczej Jedynie Słusznej Prawdy?

Kolejny, który usiłuje wybronić Gargas przed strip-teasem.

• Gość: trist Leski IP: 62.233.185.* 11.03.07, 23:07
      ptacował uprzednio dla: polskiej sekcji BBC i Daily Telegraph.
      Na przełomie lat 80. i 90. był dziennikarzem "GW". Wcześniej w podziemnym "TM".
      • Gość: gizmo Re: Leski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 23:26
        A jeszcze przedtem w AS-ie. To chyba niezłe rekomendacje. A jak ktos cytaty -
        co zdaje się wśród wykształciuchów być cechą coraz rzadziej występującą - to z
        tym nazwiskiem zapoznał się czytając wspomnienia jego ojca - "Życie
        niewłaściwie urozmaicone".
        Krzysztof Leski może nadmiernie gadatliwy - ale uczciwy niezmiernie. Jeśli
        kogoś razi - wyłączcie telewizor - rozumu nie musicie. Nigdy nie działał.
        • dr.freud Re: Leski 12.03.07, 00:08

> Krzysztof Leski może nadmiernie gadatliwy - ale uczciwy niezmiernie.

Pewno ma świąd w pachwinach .....
          Facet ktory od 2 miesięcy trzy razy dziennie powtarza
          ze nikt na niego nie naciska, ale za to po raz pierwszy mówi
          że naciskano na niego 15 lat temu, bez wątpienia jest uczciwy.

• dr.freud Re: Leski 12.03.07, 00:10
        Gość portalu: trist napisał(a):

> ptacował uprzednio dla: polskiej sekcji BBC i Daily Telegraph.
        > Na przełomie lat 80. i 90. był dziennikarzem "GW". Wcześniej w podziemnym "TM".

Czyli Ziemiewicz Rafał kłamie że jak ktoś podpadł Michnikowi,
        to był skończony zawodowo.
        Albo kłamie Leski że podpadł Michnikowi.
    • Gość: Kazik Re: Krzysztof Leski - Skąd on się wziął? IP: *.aster.pl 12.03.07, 00:37
      Nie mam nic do p.Leskiego , ale w TVP3 gdzie teraz jest p.Leski zmieniono
      dobrych dziennikarzy i prezenterów będących wizytówką TVP3 jak panie Joanna
      Osińska , pani Małgorzata Żochowska na..., szkoda słów.
      Pod pozorem budowy tvpinfo pozbyto się fachowców zatrudniając prezenterki ,
      które nikogo nie zatrzymają przed ekranem ,bo nie ta uroda i do talentu
      pp.Osińskiej ,Żochowskiej bardzo daleko.
      W PIS-ie i TVP chyba ponownie nastała "moda" ( od czasu komuchów) TKM -
      mierni,ale nasi.
      • by_dude Re: Krzysztof Leski - Skąd on się wziął? 12.03.07, 11:40
        Leski nie wziąl się z Marsa, tylko z rzeczywistości. To stary - rzecz można
        wyjadacz - ktory po latach posuchy znów nam sie objawił. Swego czasu aktywnie
        obracals sie juz w Telewizji, czyli gość jak najbardziej dośwoadczony także w
        telewizyjnych gierkach. Tułał sie zreszta po różnych redakcjach a zasłynął
        swego czasu jako multikorespondent wszystkich gminnych gazet. Słał standardowy
        tekst korespondencji do - dajmy na to - 45 redakcji, które płaciły mu jakies
        grosze. Ale przy takim systemie grosz do grosza stanowił całkiem sporą sumę.
        Zresztą nie o to chodzi w tym wypadku. Chodzi o to, że po latach niepewności i
        zapomnienia gośc odnalazl sie wreszcie. Jeden z blogerów (revelstein) napisał o
        nim ( w kontekście programów w TVP3), że to "Marek Barański IV RP". Niestety,
        tak to wygląda.
        revelstein.blox.pl
      • Gość: cookie Re: Krzysztof Leski - Skąd on się wziął? IP: *.icm.edu.pl 12.03.07, 11:44
        Ja p. Leskiego darzę nieustającą sympatią od lat wielu, aczkolwiek Jego obecne
        publikacje w salonie24, którego jest najpłodniejszym bywalcem, nieco tę sympatię
        narażają na szwank. Uważam, że jest On znacznie lepszym dziennikarzem prasowym
        niż telewizyjnym.

Miło natomiast czytać wypowiedzi człowieka z krwi i kości, dla którego nie
        wszystko jest czarno-białe i któremu zdarza się z czasem zmieniać poglądy (choć
        rzadko). Żaden rozsądny komentarz na blogu nie pozostaje bez odpowiedzi. To
        rzadkość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka