Dodaj do ulubionych

FAKT - PRACA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 09:46
czesc
jestem tutaj pierwszy raz i mam do was forumowiczow pytanie.
bylam na rozmowie w sprawie pracy jako dziennikarka w dzienniku FAKT, chcialam
sie zapytac o wrazeniaz z pracy w tej redakcji czy warto i wogole??...mam
wiele pytan, czy warto tam zaczac??...czy ktos z was zna moze Roberta Felusia
bo to z nim wlasnie rozmawialam...jesli ktos ma jakies doswiadczenie z ta
redakcja i z ludzmi tam pracujacymi to bede bardzo wdzieczna za uwagi...
pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • Gość: JZS Re: FAKT - PRACA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 10:18
      Przeczytaj kilka numerów "Faktu" - i juz wszystko wiadomo !
      • Gość: Fuckt O wielorybie i chomiku na lotni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 20:39
        Można pójść do pracy w Fakcie, bo dobrze płacą i socjal jest w sumie w porzo.
        Większość pracujących tu ludzi to byli dziennikarze, którzy odeszli z różnych
        tytułów: GW, SE, Życia czy kolorówek i większości mimo wszystko są to normalni,
        mądrzy ludzie. Gorzej z szefostwem. Możesz dostać jako test lojalności
        i "umiejętności" polecenia napisania tekstu o wielorybie, który płynie Wisłą,
        albo o chomiku, który lata na lotni i filmuje gołe panie, albo o szczurze
        zmutowanym z sałatą. Więc jeżeli po napisaniu takiego czegoś będziesz mogła
        jeszcze spojrzeć sobie w lustro i nazwać siebie dziennikarką to możesz tu
        pracować. W końcu petunia non olet ;-)
        • Gość: ! Re: O wielorybie i chomiku na lotni... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.07, 22:28
          pecunia !
          • Gość: XXL Re: O wielorybie i chomiku na lotni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 23:12
            W calym Axlu (wyjatekiem jest Newsweek) panuje delikatnie mowiac toksyczna
            atmosfera. Szefowie mwiac bardzo delikatnie nie sa szukam dobrego slowa
            normalni. NIe chodzi o staumyslu. Raczej o wprowadzone przez nich procedury
            dotyczac procesu tworzenia gazety. Ludzie uciekaja z tego wydawnictwa calymi
            stadami. Przez niecale pol roku pracy w jednym z dzienikow Axla stracilem 5
            kilogramow - koszmary senne skonczyly sie momencie podjecia decyzji o zlozeniu
            wymowienia. A otem zycie stalo sie piekne :)))
            • dzika_zdzicha Re: O wielorybie i chomiku na lotni... 25.03.07, 23:17
              ja mam nadzieję, że to wydawnictwo w końcu upadnie. albo wyniesie się z Polski.
              powiało nacjonalizmem, co. ;)
              • Gość: nie warto Re: O wielorybie i chomiku na lotni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 00:21
                Dzika, twoje nadzieje plonne. Ale jesli ktos pyta czy warto pracowac w fakcie -
                niewarto. Za zadne pieniadze. A Robert Felus jest wporzo gosc, tyle ze
                ,niestety, takich jak on tam niewielu.
                • Gość: ..... Re: O wielorybie i chomiku na lotni... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 10:49
                  no Robert Felus nie zrobil na mnie dobrego wrazenia...ale jak widac trzeba sie
                  do niego chyba usmiechac zeby tam pracowac...
                  • Gość: Fuckt I jak? Zdecydowałaś się? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 01:31
                    Jeżeli tak to już szykuj pomysły! Może napisz o morderczych karaluchach, które
                    nękają Polskę, albo o trzęsieniach ziemi, które Warszawę dopadną lada dzień,
                    albo o białoruskim okręcie podwodnym, który pływa w Wiśle i podsłuchuje
                    ministrów MON i MSW. Wezmą w Faku z pocałowaniem ręki ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka